69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Random_
    nagyon jó lett!
  • McFrost
    Köszi!
    Nekem már van egy félig kész alapom PzIVhez:
    -föld kell rá, meg növényzet
  • Marci7
    Szia McFrost!
    Ez nagyon szépen alakul! Úgy megjött a kedvem, hogy tegnap el is kezdtem tervezni egy kisebb diorámát a Panzer IV-emhez, bár nagyon nem tudom még, hogy kész lesz-e valaha is. :)
  • m1garand
    Szerintem már jobb a hátúlja mint az eleje.
  • McFrost
    A leveleket késznek tekintem, mert tetszik a látvány :) Még a szára kap egy kis átmosást, a fűbe még ültetek pár szál virágot és a hátulja kész is.

• McFrost
    Posta.
  • m1garand
    Biztos beintettél neki is. :)
  • Random_
    makett.org fórumra hogy lehet bejutni?
    Próbálok regisztrálni, de az admin nem igazán nyugtázza a regisztrációm. Már egy hete legalább.
  • Marci7
    Szia!
    Ha vennék, hogy tudnánk megoldani az átvételt? Esetleg Szolnokra készülsz, vagy posta?
    Köszi!
  • McFrost
    Tudok szerezni sárgaréz lemezt, méretek:
    Vastagság:
    -0,3 mm
    -0,25 mm
    -0,1 mm
    -0,07 mm
    -0,05 mm

Az utolsó kettő nagyon vékony, mint egy fólia, ezért ez nagyon érzékeny, gyűrődik mint a rossebb, ponyvának ideális lehet.

500 forint egy 100mm X 200 mm -es lemez, mindegy milyen vastag.
  • m1garand
    Flexet neki!
  • McFrost
    Nekem van revell és tamiya puttym is, sokat használtam a revellt, abból csináltam zimmeritet és azt kell mondjam, profi a cucc!
    A tamiya egyfokkal kezelhetőbb, de nincs különbség közöttük.
  • nono55
    Ebelinbe mártottam a fülpikkálót és azzal próbáltam ledörzsölni.
    Adjak neki ecsettel?

Képet nyomok este.
  • Kferro
    Azért én a tömítőpasztát nem dobnám a kukába. Sokan használják a Revell ezen termékeit, s eddig még nem hallottam panaszt felőle.
    A tömítőpasztát meg sok esetben nem lehet kiváltani pontos ragasztással, vagy precíz csiszolással, mert a makettek (köszönhetően a nem túl pontos tervezésnek) ezt nem mindig teszik lehetővé.

Az Ebelinnel hogy próbáltad lemosni a cuccot? Mert az Italerinél nekem az első pár mozdulatra semmi nem történik, egy kicsit oldania kell.

A tömített részekről tölthetnél fel fotót, csak hogy lássam.
  • nono55
    Jah, csak életemben először használtam puttyot és nem tudtam, hogy ilyen macerás ez az egész, de már bánom, hogy ezzel csináltam.
    Ettől függetlenül a torony hézagjait simán megoldottam vele, de a front páncélnál nem tudok csiszolni.
    Valamivel lekaparom a puttyot, aztán megy a vízbázisú gyurma, száradás után ez is csiszolható...
  • m1garand
    Örök tanulság, ideje elfelejteni ezeket a tömítő szarokat! Inkább pontos ragasztás, vagy ha tömíteni kell akkor sűrű alapozó, mert ezt könnyű vissza csiszolni. Esetleg színezett pillanatragasztó.
  • nono55
    Tegnap kipróbáltam az Ebelin vs. Revell putty-ot, de a megszáradt cuccot nem akarja oldani...
    Kenyéskor hígítást még nem próbáltam, ahhoz előbb le kell szednem a régit a makettről, mindenesetre hiába mandula illatú a nafta, attól még ugyan úgy beszívok tőle. :)
  • Random work
    Igen, találtam képet róla, első körben előveszem a romokat és elkezdem átnézni, hogy mit lehet kihozni belőlük. Párhuzamosan próbálok beszélni Forintos Kálmánnal is.
  • Kferro
    Egy régi Pro Modellben van egy ilyennek az építése. Ha jól emlékszem, Forintos Kálmán készítette azt a makettet.
  • Random_
    Azért még átböngészem az albumokat...

A leamortizált makettekből kellene valami szépet kihozni.
  • m1garand
    Vegyél nekem is! XD
  • m1garand
  • m1garand
    Gatyád ráköltöd, de szép lesz.
  • Random_
    Karbantartás során készült fotók, nagyon érdekesek!
    http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=47&t=159802
  • McFrost
    Tedd meg! :D
  • McFrost
    Kettő cuccost el tudnék képzelni az utcán:

• Random_
    sd.ah.116
  • Random_
    Egyébként nem tudom ismeritek-e ezt a fórumot:
    http://www.histomil.com/viewtopic.php?f=95&t=3918

Rengeteg kép! :D
  • McFrost
    Támogatom! :)
  • Random_
    Ez a kép nagyon megmozgatta a fantáziám:

Van egy romos PzIV-em és egy Zgkw 18t van Opel Blitz is, csak a trailer kellene. Vontatóval együtt láttam, lehet beszerzem.

• McFrost
    MOst mi a vicc tárgya? :)
  • m1garand
    Haha!
  • McFrost
    Ne fárassz!!! Keress egy nyírfát és ott van rajta.
  • m1garand
    Honnan van ez a levélnek való, és nekem honnan lesz? :)
  • m1garand
    Küldöm, dobj email címet. Ha megjött addig ne végy semmit!
  • m1garand
    Király! Csak a szőlőfürtök kellenek :D Csak azt a kékes levelet kend át légyszí! Lehetne benne 1-2 barna, száraz.
  • McFrost
    Link?
  • McFrost
    Felkerült még több levél és alapoztam is őket:

• m1garand
    Jelenleg 0,1mm-es lemezem van lágyvörösrézből, vagy félkemény sárgarézből. Általában 7x10cm-es, vagy 10x15cm-es lapokban kapható. A kisebb 400,-Ft, a nagyobb 800,-Ft-ba kerül. Z63 árai, ehhez viszonyíts, ha drágább inkább tőle veszek sok mást is árul ha lesz akkor adok listát is.
  • McFrost
    Ezt tényleg szomorú! :(
    Színvonalas újság, de és minden bántás nélkül!!!!! ez a megbízhatatlan megjelenés sokak kedvét elvette.