69149
-
#60776 Akkor engem lehet megköveztek, de én azok közé tartozom, akik nem szerették az újságot. Eleleinte én is megvettem minden számot, a kezdetekben tetszett is, de az utóbbi időben nagyon nem.
Ám hallottam egy másik készülő újságról, de mivel ez kb. 1 éve volt, valószínűleg abból nem lett semmi. -
#60775 Ez azt jelenti hogy 1600 fél méter. Akkor 1000 szerintem ideális ár lenne! -
#60774 Gondoltam hogy sajnos megszűnik.Itthon tényleg nincs jövője ilyesminek.
De én is megpróbálok szerezni régi számokat. Amióta makettezek (KB2Év) nem sok :) de mindig megvettem ezt a lapot. -
Marci7 #60773 Ú, ez nagyon szomorú! :( Nagyon sajnálom! De vajon miért szűnik meg?
Szerintem én megveszem a régebbi számaikat is, mert eddig csak néhány van meg... -
Kferro #60772 Bár nem tudom, ezen a fórumon hányan veszik (urambocsá', hányan ismerik) a Pro Modellt, de az előbb olvastam, hogy bár az idén megjelenik négy szám, jövőre azonban megszűnik a lap. :(
Nagyon szomorú vagyok. Ez az újság gyakorlatilag végígkísérte a makettező pályafutásomat, sok jó cikket olvastam el benne, némelyiket igen sokszor. Sok technikát belőle tanultam meg, s gyakran amiatt vettem (vagy nem vettem) meg egy makettet, mert az újságban jót (vagy rosszat) írtak róla. Ehh! :((( -
#60771 Köszi, akkor nem tudom használni. De Feri örülni fog neki. -
#60770 Ezek a drága árak: link -
#60769 Ha offset nyomólemez akkor alumínium egy nagyon vékony műanyag réteggel.
nálunk ilyen vékony nincs sajnos :) -
#60768 Modellező a fickó, szal képben van, jobban mint én, mert perpill fogalmam sincs mi mennyibe kerül. -
Marci7 #60767 Hú, azt most nem tudom megmondani Neked. De ha hazajött apukám, megkérdezem. Annyi biztos, hogy nem réz. -
#60766 Marci, miből van ez a nyomdai nyomólemez? Réz, vagy más? Mert forrasztani szeretném. -
#60765 Ügyesen alkudj! -
#60764 5 vagy 6 méret van, holnap megyek tolómérővel megmérni és alkudni. Sajnos pénzbe kerül nekem is ha kell :( -
#60763 Kicsit vastagabb nincs? -
#60762 Nem kell sok, amennyi még neked nem probléma. Csat és pánt lesz belőle. -
#60761 Csak azt láttam messziről, hogy rá van írva 0,25, mondom király ilyen kell, megfogtam milyen vastag azt mindjárt szarrá is gyűrtem, mert 0,025 :D -
Marci7 #60760 Ha nem kell nagyon sok, ingyen. -
#60759 Finom lesz. -
#60758 A 0,15-ös érdekel, mennyiért? Küldöm Ferit :) -
nono55 #60757 Ok, köszi, a maszkolás ment, nincs kedvem 1 négyzet millimétert sem feleslegesen csiszolni. :P
a puttyot én nem hígítottam, valszeg ez volt a baj, de kipróbálom ezt a kókusztejes fülpikkálót. -
Marci7 #60756 A Makettinfo-n mostanában nem vagyok olyan aktiv, inkább csak olvasgatok, az org-on meg már fent vannak a cuccaim.
Tényleg, én meg nyomdai nyomólemezből tudok szerezni 0,15mm-est, meg van itthon 0,3-as is. Akinek esetleg kellene, tudok adni. (itt főként debreceniekre gondltam, esetleg Ferin keresztül. ;) ) -
#60755 Wáááááás, hol? Az már fólia. :) -
#60754 Lehet tudok pénzért sárga réz lemezt, ha jól láttam van még 0,025 mm-is! -
#60753 És ott van még a makettinfo csere-bere topikja -
#60752 Rakd fel nyugodtan, majd Greg kitörli ha gondja van valakinek vele. -
Marci7 #60751 Hát persze! :DD -
#60750 2. Volt már olyan, nem szólt senki. Amúgy a szerződést te is elolvastad. XD -
Kferro #60749 "egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. "
Apróbb javítás: nem kell azonnal visszamosni. Ha akarod, egy hét múlva is szépen le tudod mosni a felesleges, megszáradt tömítőt. -
#60748 Ha ezt veszed örökre kókusz szagú lesz a shermanod. Én is így jártam a Patton-el még mindig kiwi szagú XD. -
#60747 Amúgy van 'gyurma' tömítő is milli putty a neve. Két komponensű össze kell gyúrni, gyurmaszerű de nem könnyű vele bánni. De ha a helyén van betonkeményre köt. -
#60746 Képet tölts fel, úgy jobban tudunk segíteni! -
#60745 Ötlet amit nem akarsz összekenni azt MASZKOLD KI! A putty izét is meg lehet "hígítani" az ebelinnel tejföl állagúra és egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. És belülről is kéne maszkoló, hogy ne kelljen belekenni egy vedernyi anyagot. -
Marci7 #60744 Valakinek esetleg nincs fölösbe 2db (felsők) Bf-109-hez való hevederje? Elég sürgős lenne...
Ja, és egy kérdés: ezen a fórumon esetleg lehet hirdetni eladó cuccokat? -
Kferro #60743 :)
Nincs mit! -
nono55 #60742 Köszi!
Akkor este beugrom és veszek egy kókuszosat, talán elnyomja a putty rettentő szagát. :D -
Kferro #60741 Igen, erre tökéletes jó az Ebelin. Ilyet keress a Rossmannban, vagy a DM-ben (bár valószinüleg máshol is kapható):
Többféle illatban kapható, így a színe lehet zöld, narancssárga, kék... stb, de a használhatóságát ez természetesen nem befolyásolja. -
nono55 #60740 Akkor valszeg valamit nem jól csinálok. :D
A lényeg, hogy a mostani megszáradt pasztát, el kell tüntetnem és úgy felhordanom az újat, hogy a lehető legkevesebbet kelljen csiszolni, mert nagyon szűk a hely.
Az Ebelin az k.lakklemosó? -
Kferro #60739 "Lehet, hogy a gyurma jobb lenne erre a célra? "
Ezt az ötletet gyorsan felejtsd el! :)
A gyurmának ugyanis megvan egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy évek múlva elkezd kifolyni a helyéről valami zsíros szutyok.
Az Italeri tömítőpaszta is ugyanolyan gyorsan szárad. Vagy kis mennyiségben adagolod a helyére az anyagot (azaz nem próbálod egy vastag rétegben rákenni), vagy meghígítod Ebelinnel. Ettől a paszta szépen kenhető lesz. Ekkor is gyorsan szárad, de talán némileg lassabban.
Hidd el, a Revell tömítőpasztája igen jó cucc, a nagyok közül is sokan ezt használják. -
nono55 #60738 -
nono55 #60737 Csak annyi, hogy amint kinyomom, elkezd száradni és nehezen tudom a helyére rakni.
Sherman homlokpáncélhoz kellene, mert nagyon pontatlanok az illesztések és a tátongó lyukakat kell tömítenem. + nincs hely a csiszolásra... Lehet, hogy a gyurma jobb lenne erre a célra?