Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Könnyebb lefesteni, de nem lehetetlen. A koszolásnál meg szinte mindegy, hogy milyen.....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szép a Nashorn! Kiváncsian várom a festést.

Amúgy nem tudom mi ez a mánia, hogy festés elõtt már felteszitek a lánctalpat. 😊 Szerény véleményem szerint így sokkal nehezebb megfesteni (ráadásul szépen!) a kereket és a lántalpat, mntha külön festenétek. Ezt a megoldást egyedül a japánoktól láttam, akikrõl tudjuk, hogy nem normálisak. 😊

Köszi.
Lehet ez is úgy lessz festve,ha ugyanarra gondolok.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

highlander15
Szép "Orrszarvú"! :-)Nekem az Amercom-féle Nashorn van meg.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

McFrost
Eldöntöttem: csinálok egy festõkabint magamnak 😊

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Köszönöm.
Én is így vagyok vele,ezért is nem nézem már a gyártói honlapokat.
Még összerakásra vár egy csomó makett így is.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Nagyon pofás darab!
Jajj, de sok mindent meg akarok még építeni 😄

Én ma lelakkoztam mattal a Tigrist. Jövõ héten kezdõdhet a koszolás.

Egy Dragon Nashorn még az 1993 as kiadás.A sárga alkatrészek AFV Club Nashorn kiegészitõbõl vannak.

GSI Creos-ról még életemben nem hallottam, az véletlenül nem a Mr. Hobby (alias Gunze)?

McFrost
Jobban megnéztem Dragon Panther füzetét és 2 színkód van. Az egyik a Model Master kódja, a másik a GSI Creos kódja.

A saját termékei régebben a MIG termékek voltak, manapság meg az AK. De ezeket ki lehet váltani a jól ismert porpasztell krétával.
Pigment fixálásához múvészellátós fixatív (bár ez némileg módosítja a por árnyalatát), vag méginkább matt lakk, vagy amit én használok hozzá, a Gunze matricalágyítója.
Akrilgyanta helyett meg kiváló a hagyományos vízalapú papír-, vagy faragasztó, némi matt lakkal, hogy ne maradjon fényes.

McFrost
Saját termékei vannak például, gondolom nem veszi õket, de ez csak az én gondolat menetem.....
Nyilván a roppant tehetsége és kitartása röpítette idáig!

De ha mondjuk Mig azt mondja a Dragonnak, hogy összedobom a legjobb cuccotokat promonak, akkor gondolom fullosan ki is szolgálják.....

"amikért mi elég sokat kellene hogy fizessünk."
Mikre gondolsz?

McFrost
Gondolom nem kevés ideje ezt csinálja, napi szinten is ezzel foglalkozik.
Amúgy szerintem elég sok mindene megvan hozzá, amikért mi elég sokat kellene hogy fizessünk.

Eszméletlen amúgy, na de majd ha meglátja a Tigrisem, lehidal 😄

hát igen. 😊

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Random work
Újra makettezni akarok!!!!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Jimenez a Color Modulationrõl:

http://migjimenez.blogspot.com/2011/06/modulation-and-weathering.html

Döbbenetes, hogy az egész festést kb. 12 óra alatt hozta össze...

Ha jól sejtem Gunze.

m1garand
Este megnézem.

makett.tk

McFrost
A Dragon, az milyen kódban adja meg a színeit?

McFrost
Vettem ma 5/0-ás ecsetet és egy 9B-s grafitot a helyi mûvészboltban.

m1garand
Nagyon fasza 'kis' táblázat. THX!

makett.tk

m1garand
Rendelj hozzá tamiya hígitót is! X-20A Acrylic Thinner

makett.tk

Igen õ lesz az, köszi szépen! Bár Hobby-ról nem lehet ezt beszerezni, viszont a Tamiya festék nagyon jó árban van így majd átváltom és veszek olyat. Váltó táblázat keresgélése közbe találtam egy 224 oldalas táblázatot, belinkelem hátha hasznát tudja venni vki:
http://www.paint4models.com/index.html
Le lehet tölteni a Download-os négyzetbõl, vagy katt a Launch-ra és behoz 1 nagyon jó kis keresõs felületet.

m1garand

makett.tk

Az Acedamy milyen festéket használ "gyárilag", ami az összeállítási rajzon fel van tüntetve. Mert HobbyEasy-rõl rendelnék Cobra helit és akkor már festéket is mellédobnék csak nem tudok rájönni, hogy a rajz alapján melyik festékmárkára gondol. Ha meg Hobby-n nincs az a márka akkor átváltom másikra. Így van festék megadva: 308 Light Ghost Grey FS36375.
Köszi a segítséget!

m1garand
Még esetleg itt.

makett.tk

m1garand
Néz szét itt.

makett.tk

Köszi a válaszokat! és a dragon tigrisei? vélemény? fotómaratásom van hozzá meg szép eszergált lövegcsövem!
m1garand
Nagyon fasza maratás van hozzá, talán a legjobb.

makett.tk

m1garand
kb 4000Ft

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Támogatom nagyon részletes az AFV CULB és olcsó. A luckymodel.com most afc club akció van.

makett.tk

McFrost
Amúgy, ha most vennék Tigrist ezt favorizálnám!

McFrost
Ez pont késõi Tiger, 3 volt early-mid-later (korai-középsõ-késõi).

A kérdés az, hogy hol akarod beszerezni?

Ez hasonló + 8 figura

Sziasztok! hol tudnék beszerezni egy bizonyos régebbi tiger 1 est a dragontol száma 6253 elõre is köszönöm.
Takaishi mester újra alkotott:

Jagdpanther Commander & T-34-100

Amikor kimosod pl. szappanos vízzel az ecsetet, akkor sodord össze a végét.

m1garand
Van egy ilyenem de az összes szála máshogy áll.

makett.tk

McFrost

McFrost
Vagy: Revell 5/0-ás:

Nekem mûvész boltból van 3/0-ás.

McFrost
Mûvész bolt.

m1garand
Honnan van ilyen ecsete?

makett.tk

McFrost
Vágom.

m1garand
m1garand
Kell egy viszonylag ritka szivacs, meg ez a festék. Egy nagyobb cseppet felkeverek belemártom a szivacsot, utána törlõpapíron a nagyját lehúzom és óvatos kis érintéssel felviszem az élekre, kapaszkodókra, ajtószélekre.

makett.tk

McFrost
MEsélnél róla?

m1garand
Festék alkalmazása
vallejo MC150

makett.tk

m1garand
Igen fõleg szivacs. Vallejo ModelColor 70822-es festék olyan mint egy álom.

makett.tk