69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • gumikacsa
    Akkor engem lehet megköveztek, de én azok közé tartozom, akik nem szerették az újságot. Eleleinte én is megvettem minden számot, a kezdetekben tetszett is, de az utóbbi időben nagyon nem.

Ám hallottam egy másik készülő újságról, de mivel ez kb. 1 éve volt, valószínűleg abból nem lett semmi.
  • McFrost
    Ez azt jelenti hogy 1600 fél méter. Akkor 1000 szerintem ideális ár lenne!
  • stultus78
    Gondoltam hogy sajnos megszűnik.Itthon tényleg nincs jövője ilyesminek.
    De én is megpróbálok szerezni régi számokat. Amióta makettezek (KB2Év) nem sok :) de mindig megvettem ezt a lapot.
  • Marci7
    Ú, ez nagyon szomorú! :( Nagyon sajnálom! De vajon miért szűnik meg?
    Szerintem én megveszem a régebbi számaikat is, mert eddig csak néhány van meg...
  • Kferro
    Bár nem tudom, ezen a fórumon hányan veszik (urambocsá', hányan ismerik) a Pro Modellt, de az előbb olvastam, hogy bár az idén megjelenik négy szám, jövőre azonban megszűnik a lap. :(

Nagyon szomorú vagyok. Ez az újság gyakorlatilag végígkísérte a makettező pályafutásomat, sok jó cikket olvastam el benne, némelyiket igen sokszor. Sok technikát belőle tanultam meg, s gyakran amiatt vettem (vagy nem vettem) meg egy makettet, mert az újságban jót (vagy rosszat) írtak róla. Ehh! :(((
  • m1garand
    Köszi, akkor nem tudom használni. De Feri örülni fog neki.
  • m1garand
    Ezek a drága árak: link
  • stultus78
    Ha offset nyomólemez akkor alumínium egy nagyon vékony műanyag réteggel.
    nálunk ilyen vékony nincs sajnos :)
  • McFrost
    Modellező a fickó, szal képben van, jobban mint én, mert perpill fogalmam sincs mi mennyibe kerül.
  • Marci7
    Hú, azt most nem tudom megmondani Neked. De ha hazajött apukám, megkérdezem. Annyi biztos, hogy nem réz.
  • m1garand
    Marci, miből van ez a nyomdai nyomólemez? Réz, vagy más? Mert forrasztani szeretném.
  • m1garand
    Ügyesen alkudj!
  • McFrost
    5 vagy 6 méret van, holnap megyek tolómérővel megmérni és alkudni. Sajnos pénzbe kerül nekem is ha kell :(
  • m1garand
    Kicsit vastagabb nincs?
  • m1garand
    Nem kell sok, amennyi még neked nem probléma. Csat és pánt lesz belőle.
  • McFrost
    Csak azt láttam messziről, hogy rá van írva 0,25, mondom király ilyen kell, megfogtam milyen vastag azt mindjárt szarrá is gyűrtem, mert 0,025 :D
  • Marci7
    Ha nem kell nagyon sok, ingyen.
  • m1garand
    Finom lesz.
  • m1garand
    A 0,15-ös érdekel, mennyiért? Küldöm Ferit :)
  • nono55
    Ok, köszi, a maszkolás ment, nincs kedvem 1 négyzet millimétert sem feleslegesen csiszolni. :P
    a puttyot én nem hígítottam, valszeg ez volt a baj, de kipróbálom ezt a kókusztejes fülpikkálót.
  • Marci7
    A Makettinfo-n mostanában nem vagyok olyan aktiv, inkább csak olvasgatok, az org-on meg már fent vannak a cuccaim.
    Tényleg, én meg nyomdai nyomólemezből tudok szerezni 0,15mm-est, meg van itthon 0,3-as is. Akinek esetleg kellene, tudok adni. (itt főként debreceniekre gondltam, esetleg Ferin keresztül. ;) )
  • m1garand
    Wáááááás, hol? Az már fólia. :)
  • McFrost
    Lehet tudok pénzért sárga réz lemezt, ha jól láttam van még 0,025 mm-is!
  • m1garand
    És ott van még a makettinfo csere-bere topikja
  • m1garand
    Rakd fel nyugodtan, majd Greg kitörli ha gondja van valakinek vele.
  • Marci7
    Hát persze! :DD
  • m1garand
    2. Volt már olyan, nem szólt senki. Amúgy a szerződést te is elolvastad. XD
  • Kferro
    "egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. "
    Apróbb javítás: nem kell azonnal visszamosni. Ha akarod, egy hét múlva is szépen le tudod mosni a felesleges, megszáradt tömítőt.
  • m1garand
    Ha ezt veszed örökre kókusz szagú lesz a shermanod. Én is így jártam a Patton-el még mindig kiwi szagú XD.
  • m1garand
    Amúgy van 'gyurma' tömítő is milli putty a neve. Két komponensű össze kell gyúrni, gyurmaszerű de nem könnyű vele bánni. De ha a helyén van betonkeményre köt.
  • m1garand
    Képet tölts fel, úgy jobban tudunk segíteni!
  • m1garand
    Ötlet amit nem akarsz összekenni azt MASZKOLD KI! A putty izét is meg lehet "hígítani" az ebelinnel tejföl állagúra és egy fülpiszkálóval felviszed az anyagot a felesleget azonnal vissza mosod. És belülről is kéne maszkoló, hogy ne kelljen belekenni egy vedernyi anyagot.
  • Marci7
    Valakinek esetleg nincs fölösbe 2db (felsők) Bf-109-hez való hevederje? Elég sürgős lenne...

Ja, és egy kérdés: ezen a fórumon esetleg lehet hirdetni eladó cuccokat?
  • Kferro
    :)
    Nincs mit!
  • nono55
    Köszi!
    Akkor este beugrom és veszek egy kókuszosat, talán elnyomja a putty rettentő szagát. :D
  • Kferro
    Igen, erre tökéletes jó az Ebelin. Ilyet keress a Rossmannban, vagy a DM-ben (bár valószinüleg máshol is kapható):

Többféle illatban kapható, így a színe lehet zöld, narancssárga, kék... stb, de a használhatóságát ez természetesen nem befolyásolja.
  • nono55
    Akkor valszeg valamit nem jól csinálok. :D
    A lényeg, hogy a mostani megszáradt pasztát, el kell tüntetnem és úgy felhordanom az újat, hogy a lehető legkevesebbet kelljen csiszolni, mert nagyon szűk a hely.
    Az Ebelin az k.lakklemosó?
  • Kferro
    "Lehet, hogy a gyurma jobb lenne erre a célra? "
    Ezt az ötletet gyorsan felejtsd el! :)
    A gyurmának ugyanis megvan egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy évek múlva elkezd kifolyni a helyéről valami zsíros szutyok.

Az Italeri tömítőpaszta is ugyanolyan gyorsan szárad. Vagy kis mennyiségben adagolod a helyére az anyagot (azaz nem próbálod egy vastag rétegben rákenni), vagy meghígítod Ebelinnel. Ettől a paszta szépen kenhető lesz. Ekkor is gyorsan szárad, de talán némileg lassabban.
    Hidd el, a Revell tömítőpasztája igen jó cucc, a nagyok közül is sokan ezt használják.
  • nono55
  • nono55
    Csak annyi, hogy amint kinyomom, elkezd száradni és nehezen tudom a helyére rakni.
    Sherman homlokpáncélhoz kellene, mert nagyon pontatlanok az illesztések és a tátongó lyukakat kell tömítenem. + nincs hely a csiszolásra... Lehet, hogy a gyurma jobb lenne erre a célra?