69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • stultus78
    :). Délután kiderűl hogy megy e.
  • Kferro
    Ha széttöredezik a tömítés karcolás közben, akkor elég lesz azokon a helyeken újratömíteni pillanatragasztóval, majd vizes csiszolópapírral simára csiszolod és újrakarcolod. Nem vészed, nem kell tőle betojni. :)
  • stultus78
    Egyértelmű hogy pillanatragasztó jobb lett volna, csak annyira ratyi lett (lépcsözetesen csúszott el, hasa is volt.) sajna későn vettem észre. Anyit nem tudok pótolni ragasztóval. A panelgyártás csak B terv lenne ha széttöredezik. Itt fog kiderül mennyire vagyok ügyes :)
    Ha széttörik akkor lehet gyakorolni panelgyártást.(fosok ám tőle rendesen.)
  • Kferro
    Miért ne sikerülne a karc? Mondjuk a magam részéről tömítésnél (főleg ha tudom, hogy panelvonalat is kell karcolnom) jobban szeretem a pillanatragasztót használni, mert keményebb felületet ad, s anyagában nem tér el annyira a makett műanyagától, mint a tömítőpaszta.
    Gyanítom, hogy rézlemezekkel nem fogod tudni szépen beburkolni a gép hasát, ha meg mégis, akkor rohadt sok idődbe fog kerülni.
  • stultus78
    Paneleket gyártani belöle. Vagy van valami ötleted? Ha a karc nem sikerül.
  • Kferro
    Mit akarsz a rézlapokkal?
  • stultus78
    Sima tamiya putty. Megprobálom karcolni ha nem megy akkor szügségem lessz rézlapokra oszt aggyad neki.Majd meglátom
  • Kferro
    Én egy helyi papírírószerben vettem.
  • Jagi
    A Dymo-t honnan veszed? utána néztem a neten és találtam is forgalmazót, de 1-2 db miatt nem postáznak...
  • modellmaker
    Mivel van tömítve? Mert ha sima putty, akkor nagyon óvatosan csináld! Lepattog... =/ Ha epoxy putty, akkor mehet, az bírja.
  • Kferro
    Én mindenképpen az újrakarcolást ajánlanám. Kell hozzá Dymo szalag, meg egy karctű. A lényeg, hogy mindig csak nagon haloványan kezd el bekarcolni a vonalat, s ha már szépen megvan, akkor mélyítheted bátrabb mozdulatokkal.
  • stultus78
    Elég ramatyul sikerült összeragasztani a kopter 2 oldalát.
    Szerintetek ezen tudok panelezni még vagy keressek más megoldást.
    Nem akarom összekaristolni ha amúgy is széttöredezik.
  • Freeda Krueger
    Replica
  • raptor22
    Budapesten melyik makettboltba érdemes elmenni szétnézni?
  • Kferro
    Igen. Ezért is szeretem az Italeri tömtőjét, mert azzal nem kell órákat, napokat várnom, csak pár percet, hogy csiszolhassam.
  • raptor22
    Én is ezt használom, teljesen jó. Nekem úgy tűnik h nehezen szárad meg, de utána szépen csiszolható.
  • Kferro
    Kezdő makettező koromban Neoflexet használtunk, s az ismertebb makettezők közül még páran mai napig használják, így pl. Kormos Peti. Így néz a Neoflex:

• Mauro39
    nem feltétlen az ár miatt, csak úgyis be kell ugranom a barkácsboltba így egyszerűsítenék :)
  • Jagi
    Ószom, grat :)
  • m1garand
    Mikor kötöd be, hogy világítson is?
  • m1garand
    Jó lett a lámpa búra is!
  • gumikacsa
    Wow, eléggé eltaláltad!
  • Random work
    Bocs, de ez rohadtjó lett! :D
  • McFrost

• McFrost
    Ez most egyedi a készlet erejéig, sajnos én csak közvetítő vagyok a témában.
  • m1garand
    Az ára miatt akarod kiváltani? A milli-putty két komponensű ipari anyag. De makettezéshez lehet jobb a tamyia epoxy-putty. Én most rendeletem kb 1000Ft volt.
  • Random work
    Ugye ez nem egyszeri lehetőség? Később biztos érdekelne, de most nem aktuális még.
  • Mauro39
    üdv srácok!

tudom, hogy itt nem mindenki kultiválja a tömítő pasztákat :), de "szkreccsbildezek" és érdeklődnék, hogy a nagyobb barkácsboltokban van e olyan tömítő vagy két komponensű gyurma, amivel kiválthatnám a revell/tamiya stb. puttykat?
  • m1garand
    Ragassz belel egy fehér led-et, de akár működhetne is.
  • Jagi
    Hát, valahová oda, sztem is, de lehet van rá szabvány, hogy kaputól milyen messze stb. A járda alapot viszont durván meg kell bontani, bár nem tudom hogy képzelted a beépítést. Én kiszednék egy kockát és a helyére. De az szopás :)
  • m1garand
    Mint 90g-os papír.
  • Marci7
    Szia!
    Engem érdekelni fog(nak), majd leírom, hogy mi kellene.
    Szépen halad a diód! :)
  • stultus78
    Kedves tőled :)
    A maratások milyen vastagok szoktak lenni általában ?
  • McFrost
    Ja! Fizetni nem kell előre, csak átvetted és megnézted megfelel-e.
  • McFrost
    Érdekel-e valakit a rézlemez biznisz?
    Jövő héttől léphet érvénybe, szállítás postával, pénz utalással.
    Ti élvezitek az elsőbbséget, később teszem ki az infora és az orgra.
  • McFrost
    Nem. Ötlet? A hiányos fal elé vhova.
  • Jagi
    Azt tudod már, hogy hová teszed?
  • McFrost

• McFrost
    Elkezdtem ma a lámpát, préseltem egy ilyen fedő szerű valamit alumíniumból, ide szerintem jó lesz.
  • Jagi
    A szekér gázos, de a lámpát simán meg lehet csinálni :)