Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

highlander15
Nagyobb méretarányban majd megpróbálok egy másikat,ha sikerül hozzá eszközöket szerezni( pisztoly stb.). Ezt a tornyot fabrikálgattam még mostanában. Afrikai Tigris rozsdás tornya akar lenni.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Te tudod, de egy balul sikerült munka miatt nehogy hanyagold a repcsiket.

highlander15
Inkább így hagyom,és elteszem úgy hogy a szemem elõtt legyen példaként,hogy hogyan nem szabad festeni :-)

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Ujjuj! Tapasztalatom szerint a Revell elég sûrû festéket tölt a tégelyekbe, ami sokszor igen komoly fejtörést okoz, hogy hogyan hígítsa meg annyira az ember, hogy elférjen a tégelyben. Ez mondjuk rendszerint nem szokott összejönni, mert egész egyszerûen nincs annyi hely a tégelyben. 😊
Javaslom, hogy marasd le a festéket a Fókáról (én most legutóbb Cillit Banget használtam erre a célra), s fesd újra. Ha másra nem is, gyakorlásnak jó lesz.

highlander15
Pont ez most a bajom hogy nem hígítottam semennyire sem, meg 2 rétegben festettem.

Ahogy látom, a hígítás nem volt megfelelõ. Alapszabály ecsetes festésnél, hogy soha nem festünk 1 rétegben. Gyanítom, hogy te annyira hígítottad fel a festéket, hogy már egy réteg takarjon.
A fényes felület mitõl van? Lakkoztad?

highlander15
A festék is Revell:-)

De milyen márkájú festéket használtál? 😊

Ez a makett nekem is megvan. Nem a legjobb makett, amit valaha építettem, de nem volt vele gond. Sima világosszürkére van lefestve, ecsettel, de nem tudtam tovább folytatni, mert elvesztek a matricái.

highlander15
Aha,1:72-es Revell.A festékek pedig RLM 47,67 és 77.

Milyen festéket használtál?
Ez Revell makett?

highlander15
A Tigrist meg lehet megvásárolom holnap,kárpótlásként.Nem akartak illeszkedni az alkatrészek, volt amelyik tiszta sorja volt, reszelni kellett rengeteget, az orrot is újra kellett ragasztani a mûvelet közepén mert amikor beraktam fölé az orrgéppuskák paneljét,szétnyílt. A futómû egyszerûen nem akart megragadni, a farokfutó letörött, 10-20 percet szórakoztam a visszaragasztásával mert nem akart megmaradni az sem. Szóval rendesen összeesküdtek ellenem a kis alkatrészek és a világért nem akartak Fw-190-essé válni,ami egyébként a kedvenc gépem.Pedig készültem rá, a festékeket is megvettem hozzá,hogy na majd lesz egy szép német vadászgépem,de hát,ez van.

highlander15
Hát,repülõgépet sohasem!Ecsetet (ha mégis lesznek repülõk) sohasem!Rémálom volt ez a nap! Vásárláskor erõsen gondolkodtam egy Tiger I-esen,de mégis ezt választottam,jó 700 ft-al olcsóbb volt.Megbántam :-(Maradok a jó öreg gázolajszagú masináknál!

Na igen, a harcjármû makettezés gyerekjáték a repülõgépekhez képest. 😊
Van ismerõsöm, ki ezt úgy mondja: " A tankmakettek építése a lányok hobbija. A repülõk építése a férfiaké". 😊

highlander15
Kösz,már elkezdtem szürkével!Hát nem lesz a legjobban sikerült makettem :-(
Repülõk annyira nem mennek.

McFrost
Kész a festõkabin. Késõbb dobok képet, mert lemerült a telóm.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

A "fémszínû amcsi gép" szöveg, mint az szerintem a hozzászólásomból kiderül, a Fókára, azaz az FW-190-re vonatkozik. 😊

De ha már Mustang, igenis voltak színesebb példányok. Kapásból uitt van Miss Velma (ez az eredeti, a II. világháborúban használt színezés):

Toby0501
P-51 Mustang nem nagyon volt kipingálva.

Bár nem vagyok fóka szakértõ, de nem tudok róla, hogy lett volna ezüst színû. Max. prototípus állapotban.
Fémszínû amcsi gép sem jut most hirtelen eszembe. Ez a festés áll legközelebb hozzá, de gyanítom, hog az alap itt is inkább szürke:

highlander15
Kérnék egy kis segítséget festésügyben,fõleg a repülõ-fanoktól!Építeni szeretnék egy Focke-Wulf 190/A8 éjszakai vadászt,és az érdekelne,hogy ezüst/fémszínû FW-190-es létezett-e vagy csak az amerikai gépek voltak fémszínûek?

m1garand
McFrost
Nem értelek.....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Majd, lent van a tárolóban, én meg a másodikon.

m1garand
Összerakva csinálnál képet róla?

makett.tk

m1garand
A tigádhoz téglavörös, rozsdavörös filter teljes átmosás kell és utána sötétbarna (vandyke) befolyatás kell.

makett.tk

m1garand
A befolyatás (wash) 75% hígító, a filter 90% hígító + maradék festék keveréke.

makett.tk

m1garand
Átmosás (filter) az egész felületere kell felvinni és az alapszín tónusát módosítja, öregíti. Ez színezett hígító.

makett.tk

McFrost
Zimmerit miatt ezt duplán kell csinálni.

m1garand
Sokkal szebb így, de sok melót megspórolsz ha csak a mélyedéseket folyatod be, és tiszta ecsettel vissza szeded. Ne keverd a befolyatást az átmosással.

makett.tk

McFrost
Sajnos a fény viszonyok nem megfelelõek, de azért remélem látszik az eredmény!
Még az olajfesték nem száradt meg kellõen, így még egy tiszta mosás lesz majd a végén, ha már mindent átmaszatoltam.

Itt azért látszik az eredmény:

McFrost
Ma vissza mostam az elsõ befolyatást és a tank menet irány szerinti bal oldala is kész.
Ezt a két filléres segédeszközt ajánlom, elsõt a higítós mosáshoz, másodikat a pigmentporok felhordásához. DM és tesco boltban vásárolható filléres kacatok 😊

McFrost
Osprey, Mig, Pat Johnston, Verlinden

Mifélék?

McFrost
Könyvek vannak.

Egyáltalán vannak neked ilyen makettes könyveid, vagy pl. Jimenez DVD-id?

m1garand
Ez a könyv nincs meg neked?

makett.tk

McFrost
Oké, most jó, köszönöm!

m1garand
LINKELEM ÚJRA.

makett.tk

McFrost
Nekem ez nem jön be, akár mi is az.

McFrost
Egyik jó kollégám adta, kovácstûznél volt elszívó, gondolhatod, hogyan nézett ki 😄

m1garand
Fasza! Nekem is van egy ilyen ventim. Várom a további képeket.

makett.tk

McFrost
Festõkabin alakulóban:

<#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

m1garand
Legfontosabb a felesleges anyag visszamosása!

makett.tk

m1garand

makett.tk

McFrost
Nem 😄

m1garand
A technika nem volt jó. A felületet nem kell befolyatni csak a réseket, hegesztést stb. Ha sima felültere akarsz akkor ahhoz filtert kell venni , csinálni.

makett.tk

m1garand
Ha beválik akkor lehet szeretnék én is egyet.
Nem néztek furcsán mit akarsz ennyi szivacssal?

makett.tk

McFrost
Azok el fognak tûnni. Ennek a mûvész olajfestéknek egyik tulajdonsága az, hogy elég nehezen szárad. Szépen vissza fogom mosni, hogy kulturált legyen. Az alján már ezt meg is tettem.

De valóban ki fogom próbálni ezt a terpentint, sõt asszony nõvére kreatív hobbista, szokott járni vásárolni, vele vetetek petróleumot, az is direkt erre van.

Értem én, hogy sima, mezei átmosás volt, de az látszik a képeken, hogy a felhígított festék nagyon kontrollálatlanul, összevissza száradt meg a felületen. Ez nem a te hibád, hanem a H-100-é. A White Spirittel (de lehet a terpentinnel is) sokkal szebb eredményt lehet elérni.

McFrost
Supralux H-100, én ezt használom.

Elkezdtem a tényleges öregítést a Tigrisen. A kerekek lesznek az elsõk. Vettem a DM-ben ilyen nõi smink szivacsot, pont olyan anyagból van, mint a Tamiya pamacs, csak sokkal olcsóbb egy kazallal 😊

Melóban pedig a festõkabin készül. Maga a doboz már kész, kell még egy lámpa és egy elszívó venti.