Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Nekem rengeteg cuccom van az e-bayrõl, ott szinte minden van, lehet válogatni.
Az pedig, hogy olcsó lesz, felejtõs, fõleg ha elkap a gépszíj...

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Ezen kicsit meglepõdtem, hogy ilyen távolságokból olcsóbb, mint itthon megvenni. O.O
Köszi a címeket, szétnézek! 😊

m1garand
Szia!
Makettbolt Hobbyeasy ez egyHong-Kong-i makett bolt a dragon maketteket szenzációs áron lehet megvenni itthoni ár fele kb. de az italeri is olcsóbb itt mint ott, van nála festék és stb is.
Festéket és egyébb ilyesmit azt inkább Angliából rendelek
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/
http://www.modelsforsale.com/
itt látod a pontos készletet, a szállítás olcsóbb mint a pesti futár, 2-3 nap alatt is itt van.

Makett ragasztót azt http://www.luckymodel.com -ról.

Festékszóróból csak Iwata-t ajánlok amióta sikerült egy használtat beszereznem. A kínait azóta elõ se vettem. Sokkal könnyebb vele szépen dolgozni mint az egyen kínaiakkal.

Festéknél egy szabály ami fontos csak a saját hígítójával hígítsd!
Sok jó márka van acrylból van tamiya, vallejo air. Enamel-bõl itthon sokan revell-t használnak vagy humbrol-t.

makett.tk

Hali!

A héten vettem egy Revell KA-52 Alligatort, utoljára 12 évesen maketteztem (rég volt...), és így eléggé laikusnak érzem magam a dologban, de nem szeretnék túl sok pénzt kidobni az ablakon, ha már elkezdek foglalkozni vele, jó lenne valami színvonalat elérni. 😊

Ezáltal keresgélni kezdtem leírásokat, alapvetõ dolgokat a makettezésrõl, hogy ne kövessek el szarvashibákat. Viszont amirõl sehol nem találtam említést, és ami miatt írok, hogy a különbözõ gyártók termékei mennyire kompatibilisek? Érdemes-e ragaszkodni egyféle gyártóhoz? Vagy pl van-e jelentõssége, melyik festéket veszem meg, és baj-e, ha a higító nem olyan?

Esetleg ha van pár tanácsotok, hogy melyik márkákat érdemes keresni, azt megköszönném. (festékben, makettben, festékszóró pisztolyban, ragasztókban egyaránt)
Illetve egy korrekt webáruházat is szívesen vennék, mert néhányat megnyitottam, de eléggé véletlenszerû készleteik vannak, az egyiknél festék nincs, a másiknál ragasztó, a harmadiknál ecset stb... Jó lenne, ha minél több mindent tudnék megvenni egy helyen.

Köszi a segítséget/tanácsokat elõre is! 😊

m1garand
Válasz a kis táblázatban:
Hobbyeasy

makett.tk

m1garand
Köszi!

makett.tk

stultus78
Én már találkoztam Academy-vel is meg Tamiya-val is, a Tamiya szerintem jobb alap mint az Academy. Az Academy kerekei nem az igaziak (szerintem nem elég kemény kinézetû nem ijesztõ nem félek tõle. valahogy nem az igazi)azt én alapból lecserélném. Tamiyához viszont sok mindent kellene venni ha olyat akarsz kihozni mint amit az Academi fotón van. Szerintem Academi olcsóbb de Tamiyábol szebbet lehetne kihozni több léébõl.
ITT találsz egy pár jó ötletet. építéssel kapcsolatban.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Mennyiért jön most egy ilyen Hummer?
Bármelyik.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Megjött a Miniart orosz utcarészletem, nagyon szép cucc!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Igen ezeket is onnan fogom.

makett.tk

Na az a löveg csõ nélküli T-34-es honnan került elõ???

Sztem Acedamy. Meg ha ilyen Irak-os témán gondolkodsz ez jobban beleillik a mostani "képbe". Látványosabb is mint a Tamiya. Kicsit elfogult is vagyok az Acedamy iránt, én ezért erre szavazok.

Nem ehhez kapcs kérdés. Te szoktál rendelni hobbyeasy-rõl?

m1garand
pár érdekes ww2-es kép
link

makett.tk

m1garand

vagy

makett.tk

m1garand
Szerintetek melyik lenne a jobb?
Tamiya Humvee
vagy
Academy Humvee

makett.tk

stultus78
Az a Hummwe nekem is tetszik.

stultus78

McFrost
Olvadok tõle 😊

Az lenne.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
Homokszín?

Nekem már megvan.Csak lusta vagyok lefesteni.

McFrost
Akarok egyet én is!

Az Abrams könnyû préda,kedves és könnyen építhetõ makett.

m1garand
Ebben a hónapban megrendelem kb. õsszel.

makett.tk

Mikor kezded?😊

McFrost
Ütõs lenne, az szent!

m1garand
A figurák milyen készletbõl vannak?

makett.tk

m1garand
Van egy ötletem, konvoj ezekbõl a makettekbõl:

makett.tk

McFrost
Köszi!

m1garand
Várjuk.

makett.tk

Kit--Kat
Én most egy Curtiss P-40 B-be kezdtem bele 1:48-ban.

Vettem hozzá maratást is.

Szép makett és elég részletes, ha már érdemleges állapotban tartok, teszek fel képeket.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Hmmm...Nagyon csábító lett nekem ez a 24-es😊😊Zvezda-t még sose raktam össze, sõt nem is ismerem. De dobozbontást nézegetve nagyon szép kis darab. Fõleg, hogy a úgy is meg lehet csin, hogy a hajtómû látszódjon...😊 Egy kis maratással megtámogatva ütõs kis gépet lehetne belõle kihozni.

A tornyon egy ici-picit tényleg sok lett a koptatás, de ezt leszámítva gyönyörû! Csak ámulok-bámulok, nagyon tetszik nekem a tank!!! Várom a folytatást😊 sok sikert hozzá😊

McFrost
Nem, ecsettel.
Még nem tudom, majd ha a kezemben lesz a Miniart készlete.

m1garand
A parancsnoki kupola kopása szép lett, a másik kicsit sok. Szivaccsal vitted fel?
Sár kéne a lánctalpra, hogy a kilökõtüske nyomok eltûnjenek.
Nagyon impozáns darab lett/lesz.

makett.tk

McFrost
Tigris, képekben:

m1garand
Köszi!

makett.tk

McFrost
Szerintem bõven megéri!
http://www.sendspace.com/file/lbttck

m1garand
Mc!
Csinálnél pár képet a Zvezda Mil-24 helicopterrõl. Kíváncsi lennék milyen minõség.

makett.tk

m1garand
Akciós Zvezda a Hobbyeasy-n.
Zvezda aircraft
Zvezda AFV

makett.tk

m1garand
Fasza, én fújni tamiyával szoktam, de lehet áttérek majd ha elfogy, ecsethez szoktam model colort ill. panzer aces-t.

makett.tk

m1garand
kár

makett.tk

McFrost
Az azért látszik, mert az alje és a teteje nem vág egy nyomba sajnos.

McFrost
Láttam már, nagyon segítõ!

Vettem Vallejo-t.

m1garand
A miniart honlapján van oktató video a festéshez.

makett.tk

McFrost
Kábeltévén? 😊

Porozni mindenképpen akarom, sarazás már nem tuti, mert ez alá akarom azt a városi Miniart diot.

m1garand
Porozást akarsz majd? Láttam a kábelen az öntésnyomot.

makett.tk

McFrost
Kösz, majd csinálok.
Igazság szerint csináltam, de szarok lettek 😄

m1garand
szép, csinálsz több irányból képet

makett.tk

McFrost
Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version:
-lánc koptatás, futógörgõk száraz ecsetelve alapszínnel, futófelületek koptatása