Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Még nem vagyok elégedett magammal.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
"csak a makettezés nem megy" arra kérdeztem rá?

makett.tk

McFrost
?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Mert mi van?

makett.tk

McFrost
El tudom vezetni, igen.

Már gondolkodom egy idje, hogy szerezzek egy profibb lámpát.

Jaja, most már meg van mindenem, csak a makettezés nem megy 😄

m1garand
Nagyon fasza lett!
Lassan kinövöd az asztalod. Ki tudod vezetni a ventit valahova? Ajánlanék neked fénycsöves asztali lámpát ehelyett, olyat aminek rugós karja van (én is így vakoskodtam) jobb annál dolgozni és fotózni.

makett.tk

McFrost
Festõkabin:

McFrost
Királyság! Simán megéri!

Trade
Köszönöm mindenkinek a tippeket!!

m1garand
m1garand
Ha valakinek szüksége van acryl hígítóra most jó áron szállítási díj nélkül, megveheti. ITT

makett.tk

m1garand
Tetszik!

makett.tk

McFrost
Azt vettem észre, itthon nem elterjedt az ukrán Miniart gyár termékskálája. Pedig rengeteg szép makettjük van, fõleg dioráma részletekben utaznak. Áruk nincs az egekben és pl. az e-bayrõl könnyen beszerezhetõek. Én a Tigrisemet az 1944-es fehérorosz színtérre készítettem, ehhez találtam egy szép Miniart terméket, postával együtt 5000 ft volt e-bayrõl.
Íme a dobozbontás. A hirdetõ oszlop plakátjai papírból vannak, tehát nem matrica. Nagyon jól kidolgozott szép makett, igaz az öntõkereten lévõ alkatrészeken azért bõven találunk sorját.

Tigris gyönyörûen passzol rá, a gyár oldalán nagyon látványos festési illusztráció van, roppant egyszerû összerakni.

McFrost
Tegnap végre sikerült haza hoznom a festõkabinom. Délután még bekötöm a vezetékeket és már kész is lesz.

m1garand
Mire akarod ezt felszerelni?

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Majd nem jót sikerült beszúrni.
Ezaz

makett.tk

McFrost
Nem kell folyamatosan nyomni, állandó vízszintes vagy függõleges mozgásban legyen a kezed, és nem kell 1. rétegnek takarni, hanem elég a 3-nak, különben megfolyik.

Trade
Sziasztok Makettezõk,

szeretné a segítségeteket kérni.Egy autós elem festéséhez ajánlották neke a tamiya festék sprayket.Vettem belõle,sajnos ez az alkalom hogy festéksprayvel festek és elég bizonytalan a kezem,az elején fröcsköl a festékszóró,megfolyik a festék stb.Ilyen gondjaim vannak vele.Vettem egy olcsó festéksprayt gyakorolni azzal mar vmennyire jobban megy bár annak nyomója is jobban az ujjamra esik a tamiyaét meg nem bírom folyaatosan nyomva tartani..Egy-két tanácsot,tippet szeretnék kérni.
elõre is köszönöm

Azért vannak átfedések. Pl. a Humbrol, vagy a Revell szintetikus festékei jellemzõen ecsethez vannak kitalálva, ám festékszóróval is lehet õket festeni, bár a nagyobb festékrészecskék miatt nagyon kis düznijû festékszórókba nem ajánlott. Ugyanakkor épp ma olvastam a friss Pro Modellben (amit ajánlok minndenkinek), hogy valami uniós elõírás hatására épp azt az adalékot szedték ki a Humbrol festékbõl, amitõl szépen terült, így hajlamos a szálkásodásra.

A Tamiya akriljait viszont kifejezetten fetékszórókhoz ajánlják a finomabb szemcsézettség miatt. Azonban a saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ecsetes festéshez is kiváló: szépen terül, s szépen takar, bár alapszabály (s ez a Tamiya festéknél is áll), hogy soha nem festünk egy rétegben, sem ecsettel, sem festékszóróval.

Küldtem PM-et.

Shane
Sziasztok! Keresem a TAMIYA Peugeot 206 WRC '99 makett összeállítási rajzát , fontos lenne, elõre is thx.

Sziasztok, van egy Tamiya Honda City Turbóm amitõl megválnék, részletek pü.-ben

stultus78
Jövõhéten 18-után vagyok otthon. Egész héten túlóra 😞

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Várom a nyaralás utáni véleményed a Tigrisrõl 😊

Ez jó, mert egyelõre nem fektek be kompresszorba, viszont késõbb tervezem, hogy ha már csinálom, legyen tényleg szép. 😊
Na mindegy, akkor addig is kevésbé ruházok be festékbe...

Tomika boy
Jó reggelt!
Na talán újra meglendül a topik forgalma😄

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

m1garand
m1garand
m1garand
Persze, csak ne felejtsem el.

makett.tk

m1garand
Külföldi makettezõ fotoalbuma, érdemes megnézni sok trükköt látni. Hihetetlen az öreg, rengeteget épít.
PvtMurtt fotoalbuma

makett.tk

Random_
Köszi ez nagyon tetszik!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Ok. Mikor szoktál otthon lenni? Én 15:30-ig dolgozok, utána tudok felszaladni hozzád.

stultus78
M1GARAND ha rendelsz a HobbyEasy -rõl dobnál a rendelésedhez nekem egy Minigun-t. A részleteket meg majd megbeszéljük.

@Kferro örülnék neki ha megtudnánk oldani 😊

m1garand
Vallejo az air-hez csak hígítót használ a videoban.

makett.tk

m1garand
Jövõ héten dolgozok már. Valamelyik nap felvigyem a Vallejo Black Cam-et?

stultus78
Én is Lacitól vettem a cuccomat nagyon megvagyok elégedve vele.

A nagy makettezõk is a sima csapvizet ajánlanak hozzá. 😊
Viszont fújásnál érdemes retardert, vagy mosogatószert használni hozzá.

McFrost
Milyen a higítója?

m1garand
Teljesen korrekt ár! Lehet kell hígító hozzá.

makett.tk

m1garand
Én is innen vettem az elsõt és a kompresszort is. Teljesen korrekt érdemes tartállyal szerelt kompresszort használni a pára miatt.

makett.tk

McFrost
Megjött a Vallejo Panzer Color szettem, 5500 ft volt postával együtt.

McFrost

Random_
mennyibõl lehetne kihozni festékszórós felszerelést és mit ajánlotok?

Valami középkategória elég alapvetõen harcjármûveket festenék.

Régen ecsettel dolgoztam, de megvannak a hátulütõi ugye.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Üdv a makettezõk táborában!

A festékekkel kapcsolatban azt kell eldöntened, hogy csak ecsettel fogsz festeni, vagy be tudsz e ruházni egy festékszóróba? Mert akkor annak megfelelõ festéket kell venned.

"Festéknél egy szabály ami fontos csak a saját hígítójával hígítsd!"
Azért ezzel vitatkoznék. 😊
Elég régóta makettezek már (hmmm... utánaszámolva kb. 20 éve, bár ezt te úgyis tudod 😊 ), s még soha nem használtam gyári hígítót.
A legjobb példa a Tamiya akril festék: ezt vízzel, meg egy kis alkohollal szoktam hígítani. S hogy ne legyen "poros" a felület (azaz ne száradjon meg túl hamar, gyakorlatilag a levegõben a pisztolyból kifújt festék) száradáslassítóként sem retardert használok, hanem közönséges konyhai mosógatószerbõl 1-2 cseppet. Eddig ez nekem bevállt.

McFrost
Szerintem a makett az még hagyján, inkább a sok kellék 😄

m1garand
Igaza van a kollégának!
Megtetszik egy makett megveszed és veszed a kövti....
Sajnos nagyon sok jót gyártanak és egyre több gyártó van.

makett.tk