Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
A lényeg a részletekben van de ilyen számon ez hibás, igazad van.

makett.tk

McFrost
Nem ilyenekre gondoltam, sokkal nagyobb, szembetûnõbb dolgokra: zimmerit hiánya, lövegcsõ színe,...

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Furák a piros pöttyök és a befolyatás helyett festés van. Az acél kerék jó de a lánctalp is fényes akkor belül (mint a vonatkerék és a sín páros) és persze a fogak is. A koptatás fakítás jó de kicsit eltúlzott. Korom és rozsda jól mutatna a kipufogón.

makett.tk

McFrost
Ma találtam egy érdekes képet, szép, de nem értem miért így csinálta meg.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Értem. Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erõsen fújom meg, akkor másutt is erõsen átütheti az alapszínt.

Na, akkor én sem értettem ezt a szegecselést.

McFrost
Kipróbáltam a szikés szisztémát, elõvettem egy húsvágó deszkát, arra fektettem a lapot és egy lekerekített hegyû szikével megpróbáltam, bevallom nem az igazi.

Aztán elõvettem egy erõsebb ollót, az simán viszi, de vele sajnos nem lehet a tövében levágni, mert a hegye nem elég erõs és merev.

Arra gondoltam, hogy egy kézi lemezvágó ollóval ezt simán ki lehet vágni, annak megfelelõen erõs a szerkezete.
Lehet is kapni ilyen cuccokat, nem egy nagy valami az ára: 1390,- Ft

Tulajdonságok:
Mindent vág: papirt, kartont, anyagot, vékony leme
Anyag: Az olló pengéje rozsdamentes acél.
További mûszaki adatok: Hossza 190 mm

A "csíkfúlyogatás" az a Pre-Shading-nek nevezett technika. Elõfújod a panelvonalakat feketével (bár a képen Michalkó Pisti sötétbarnával csinálta), s ez majd ad a makettnek egy használtabb jelleget, miután ráfújtad az alapszínt.

A szegecs kiemelést bevallom nem értem. Olyan, mintha a szegecselte volna a gépet, s azt ellenõrizte volna egy grafitporos bekenéssel.

m1garand
Ok! Várom.

makett.tk

McFrost
A címlapon van egy amcsi F4U-1. Nagyon szép és jó írás!
A 7. oldalon lévõ képeket elmagyaráznád nekem? Ez a szegecs kiemelés érdekelne, meg az a csíkfúlyogatás is. Ezeket Mil Mi 24-nél is lehet alkalmazni,

McFrost
Tudod mit? Holnap kipróbálom. Vettem a Lidlben anno egy szike készletet, van benne minden forma és jelentem a helyzetet!

Megjött neked is?

m1garand
Szikéhez túl vastag nem?

makett.tk

McFrost
Arra gondolsz, hogy túl puha az anyag?
Én úgy gondoltam, hogy leteszem egy papír kötegre, és szikével kivágom, kinagyolom, majd kézben szépen körbevágom.

m1garand
Hogyan fogjuk ezeket kioperálni a lemezbõl.

makett.tk

m1garand
Köszi szépen, utánpótlás a többi képhez.

makett.tk

Random work

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Persze, értettem 😊
Olvastam már elõtte, épp Forintos cikkeket, de kézben fogva még jobb!

Elõ fogok fizetni.

Köszi M1!

Látod, ezért ajánlottam neked pár hete, hogy vedd meg. 😊
Nekem a kezdetek óta megvan minden példánya, s idõrõl idõre mindig elõveszem õket.

Garandnak igaza van, jó pár srác van ott, aki szerzõként jegyez cikkeket. Bár mondjuk a srác nem jó kifejezés mondjuk egy Forintos Kálmán esetén. 😊

m1garand
Nézd mag a makett.org-ot ott talász az újságból is ismerõs neveket és kérdezhetsz is tõlük ill. új mûveiket is megnézeted.

makett.tk

m1garand
😊

makett.tk

McFrost
Meggyüttem 😊
A nyaralást nem töltöttem tétlenül és vettem Pro Modell magazint. Bámulatos lap, még sosem olvastam élõben, csak a neten. Pofám végig le volt szakadva és 1,5 cikk kivételével mindent kiolvastam.

m1garand
azaz IDE

makett.tk

m1garand
sziasztok!
Akit érdekelnek 2. Világháborús képek és készülõ makettjeim látogasson el IDE.

makett.tk

McFrost
Mentettem, köszi!

Á, az a 24-es, lévén igen gyenge makett, egyelõre várat még magára. Ami most elõrébb van:

1/48 Tamiya Messerschmitt E-3
1/48 Hobbyboss F6F5 Hellcat
1/35 Trumpeter KV-2
1/35 Tamiya Panzer IV.
.
.
.
stb. 😊

A link viszont: http://hunavia.freeweb.hu/TYPE/Mi-24/Mi-24_base_index.htm

McFrost
De akkor ha jól sejtem, ez valódi autó alkatrész?

McFrost
Majd a Mil Mi 24-rõl, amit csinálsz, dobhatnál képeket, és a link is jöhetne, amit betettél, mert elkevertem 😊
1 hétig Harkányban leszek, szal van idõd 😊

Trade
kormányû felett van egy takaró mûanyag azt.

McFrost
Mit fújsz?

McFrost
Látom nem jött át a poén 😄 de nem gond.
Elégedett vagyok, sõt! Viszont gyakorolni azt van még mit.

stultus78
Rendben nagyon köszönöm.

Valahol láttam egy MH-60R építését Képekben és nem találom azt a topikot. Pedig nagyon ügyes volt a pali. Mindent rézbõl és esztergálva csinált amit lehetett.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Vagy ez.

És megrendeltem a minigun-t kb. 3000Ft.

makett.tk

Trade
Sziasztok,

na sikerült az alapozóval gyakorolnom.Tök jól le is fújta vele de sajna amikor a feketére került a sor,nem volt elég tapasztalat.Közelrõl is fújtam szerintem és megfolyt.Sajna nincs kedvem megint vízpapírral csiszolgatni órákon keresztül.Lehet vhogy orvosolni a megfolyást vagy ne lehet szépen javítani?

m1garand
Ehhez mit szólsz Link

makett.tk

m1garand
Írj Gregnek, hogy törölje!

makett.tk

stultus78
nna végre

stultus78

stultus78
hát ilyen nincs

stultus78

stultus78
[/url][/img]

stultus78

stultus78
Pave Hawk Valami ilyesmit akarok összehozni.

m1garand
Ha csinálsz egy jó kis fakítást a kamuflázsra + sarat a láncra, kerékre és olyan lesz mint az igazi.

makett.tk

m1garand
Szerintem a tiéd nagyon hasonlít.

makett.tk

m1garand
A fotomaratott alkatrészekhez még én se mertem hozzáfogni. Most csinálok elõször majd diorámát. Szerintem a kamuflázs a tigádon nagyon fasza, király a toronyszám, a matrica. A zimmerit is elsõosztályú. A finishing-et meg meg kell tanulni.

makett.tk

Na ugye! Ez elenyészõ szám még. Majd ha 15-20 makettet készítettél el, s még akkor sem vagy magaddal megelégedve, akkor majd panaszkodhatsz. 😊
Ez még csak az ismerkedés idõszaka, s ne várj egy jimenezi minõséget magadtól. Készítesz valamit, s mi segítünk abban, hogy legközelebb mire figyelj, s mit javíts.
Ráadásul ha én tudtam volna 4-5. makettnek ilyen minõséget produkálni, mint te, örültem volna...

m1garand
Kezd újra ha nem tetszik, vagy próbáld ki amit a videóban mutatnak.

makett.tk

McFrost
Van egy hajó, amin kipróbáltam a festést.
Van egy Comet, amin kipróbáltam a koszolást.
Van egy PzIV amin kipróbáltam a kettõt együtt.
Van a Tigris.....

McFrost
Már megbeszéltük, nekem bejött!

m1garand
Láttad az én Stugomat annyi hibát követtem, hogy felakartam gyújtani de aztán csak befejeztem.

makett.tk

Hányadik maketted is ez?

Amúgy nagyon jó a festõkabinod.