69149
-
Marci7 #61176 Köszi! Holnap próbálok képeket felrakni, valahol vannak elvileg. -
#61175 Ezek a fotók minősíthetetlenek!
photobucket ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
#61174 Én is! Gratula!
Lenne képed a Pz. IV.-ről?
Esetleg csinálhatnál egy albumot. -
#61173 Gratulálok Marci! -
Marci7 #61172 Ja... A Panzer IV-em egy ezüst érmet kapott serdülő kategóriában. Az aranyat egy nálam idősebb srác vitte el, szinén egy Panzer IV-el. :) A HAD-tól kaptam eg szép, bár rám szörnyen nagy HAD pólót, mert a BTR-em lett a legszebb magyar harcjármű junior kategóriában. (bár ahogy visszaemlékszek, nem nagyon láttam magyar makettet, csak felnőttet...)
Amúgy tényleg felejthetetlen volt, remélem jövőre is lesz szerencsém elmenni. -
Kferro #61171 Itt van pár kép:
http://mbkszolnok.blogspot.com/2012/03/szolnok-2012.html
http://s736.photobucket.com/albums/xx4/Csabee72/Szolnok_2012/
-
#61170 Nagyobb is lesz csak még felpakolom az összes maratást.
Marci fotókat hol tudok majd nézegetni? -
Kferro #61169 Azért az elért eredményeidet is elárulhatnád. :) -
Kferro #61168 Szép.
Bár kár, hogy most szokásoddal ellentétben kis képeket raktál fel. -
#61167 Egész komoly. -
Marci7 #61166 Rengeteg szép makett, ismerős arcok, tartalmas börze, jó hangulat. :) -
#61165 Egyébként mi volt Szolnokon? -
-
#61163 Na hagyjuk. -
#61162 Hét végén megint ügyködtem.
-
Marci7 #61161 Feri!
Sajnálom hogy Te nem tudsz jönni:(
Rajtam kívül még jön holnap Gyurecskó Csaba, Tóth Zoltán, László Pisti, László Csaba is. :) Remélem Karesz is jön, nagyon megnézném a munkáit! -
Kferro #61160 Sajnos csak te...
Majd képviseld a debreceni makettezőket. :) Bár ha jól tudom, pl. Bera Karesz is megy. -
Marci7 #61159 Sziasztok!
Ki jön holnap Szolnokra? -
#61158 Ezt ismerem, nagyon jól megoldotta a táskák, üzemanyagkanna felfogatását. Érdekes az egybe épített lánctalp és felfüggesztés.
Van egy pár építési ötlet ami hasznos. érdekes egy ár szerű szerszámmal viszi fel a ragasztót. Forrasztó ónból csinál összekötőszemet. Innen vettem az én Tamiya sherman-omhoz az ötleteket.
-
#61157 -
#61156 Na jó majd otthon beillesztem. -
#61155 -
#61154 Ez meg mi a franc? Ezt nem így akartam.
-
#61153 Ecsettel festés. Egész szép a vége.
-
#61152 Lefested a nagyobb darabokat alapszínre. Esetleg megcsinálod a koptatásokat. A készre festett tankra felragasztod. Kijavítod ahol kell, és majd megcsinálod a sarat port stb. A japók mindig teljesen összerakják és úgy festik le.
4:40-nél festi a lánctalpat. -
#61151 Irigyellek.
Előre formázott lánctalpat még sosem raktam össze azt hogy szokták lefesteni? -
#61150 Igen, a Trumpeter a KV tankokhoz is ilyen lánctalpat adott a galériámban van is egy amit összeraktam.
Nagyon jó ötlet ez a lánctalppal. A KV-t élvezet volt építeni semmi különös, és bonyolult.
Inkább egy ilyet javasolnék vagy egy Tamiya T34-76-ot ez is nagyon jó kis tanuló makett.
-
#61149 Kezemben a Zvezda T-90, doboz kibontva. Maga doboz elég nagy méretű, súlyos darab, telepakolva öntőkeretekkel. 2 darab szúnyogháló forma rács imitáció, matricalapon valagnyi fehér szám egyenként. Öntőkeretek fóliázva! :D
Maga a makett nagyon részletes, 451 darabból áll és 270 mm hosszú lesz. Sorját így elsőre nem találtam, hogy milyen pontos: passz!
Ami nagyon tetszik az a lánc. Nem gumi és nem is szemenkénti, de az is részletgazdag, és több darabból áll, érdekessége, hogy a lánctarajokat külön kell felragasztani. Hajtó és feszítő görgőre gyári hajlított lánc kerül és ami nagy ötlet: a felső része gyárilag belógatott!!! Kár, hogy semmi nem látszik majd belőle :)
7290 ft volt plussz a posta, de én pofátlanul alkudtam 8000-ig :D Megéri, mondom úgy, hogy fingom sincs az orosz haditechnikához! -
#61148 Majd akkor segítünk. Remélem igazad lesz az összerakással. -
lackoka25 #61147 Összerakni összefogom tudni rakni azzal nem lesz gond :)majd esetleg utána.
filterezés koszolás szárazecsetelés kopások ezzel nem vagyok képben. -
#61146 Izé... nem azt mondta, hogy full kezdő, hanem, hogy újrakezdte, kihagyás után.
Én is így voltam, kb. 10 évet hagytam ki. És mikor újrakezdtem, újult erővel, nem felejtettem el, az addigi "tudást"...(előtte sem voltam nagy mester)
Most kb 4-5 éve makettezem újra, de kész makettet ne kérjetek rajtam számon, mert egy sincs :). De vagy 10db-ba bele vagyok fogva, illetve felesbe készítem a busz(oka)t egy jó baráttal. -
#61145 Jó tanács vegyél normális ragasztót, és tanulj meg pontosan ragasztani. Ne csiszold le az éleket. -
#61144 Én is minden áron Dragonnal akartam "vissza térni", de szerencsére hallgattam másokra és 2 Tamiyát helyeztem előre a sorban, "gyakorlásnak". Nem is bántam meg, Tamiya szettek nagyon is alkalmasak kezdőknek és feljavítókkal meg profiknak. Most egy Dragon PzII-vel küzdöm, a szó szoros értelmében! Nagyon szép és részletgazdag, de mellette ez a készlet pontatlan, sorjás és túlbonyolított. -
lackoka25 #61143 ok köszi de majd ha elkezdem rakok föl ide képeket is lehet majd kuncogni :) -
#61142 LINK olvasd végig az összes fejezetet nagyon sokat lehet tanulni belőle, de ha más nem akkor a képek is segítenek. De kérdezz ha valami nem egyértelmű. -
#61141 Várom. -
#61140 A műanyag makettek és stb. -re a vám 0. Csak az ÁFÁ-t és a postai kezelési költséget kell megfizetni. Tapasztalat. -
lackoka25 #61139 Ugyhogy majd várom az építéssel kapcsolatos tanácsokat tippeket! :) -
#61138 Elméletileg ma bontom a T-90-et. -
Kferro #61137 Hááát... ezzel tudnék vitatkozni... Főleg, ha egy kezdőről/újrakezdőről van szó.