Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Képet majd, pls.

makett.tk

m1garand
Saját hígítója biztos van. Én észter hígítóval hígítom ill. mosom. Nagyon erõs méreg. Anno 690Ft volt 2 éve de még mindíg van belõle. Minden olaj akril festéket felmar ill. egyes mûanyagokat is.

makett.tk

stultus78
Mr resin 1200-as alapozót mivel lehet hígítani és a stukkerbõl kimosni ?
Tudom saját hígító... de nincs valami olcsóbb megoldás?

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Elkészültem a Tigris sarazásával. Átmostam a láncot, ezért majd újra kell száraz ecsetelnem fémszínnel. Kipufogónál imitáltam füstöt és a motor szellõzõ rácsoknál.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Nem revell az tuti, nekem van, túl folyékony és hamar szárad.
Neoflex is jó.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Az legfrissebb Pro modell-ben a figurát a lap végén milyen fajta putty-bol csinálja a kolega?

m1garand
Azt a részt barnával befolyatni, de a fém a fémen az maradjon igaz az meg tükör fényes mint a vonatsín.

makett.tk

McFrost
Ötlet?

m1garand
ok

makett.tk

McFrost
Tök csalóka, úgy néz ki mintha, de mégsem😄

m1garand
Alakul, csak a lánctalpra kéne valami, mert teljesen nem volt fémszínû.

makett.tk

McFrost
4 szín kombinációjával besaraztam és poroltam a bal oldali futógörgõket és a lánctalpat.
A fõ sár végül 6 pasztellkréta színbõl állt össze (3 barna, 2 szürke és 1 fekete árnyalat), a többi tamiya homok-por-sár púderbõl:

McFrost
MIndenképpen!

m1garand
m1garand
Lehet csak finoman porozni kéne fehéres szürkés porral, esetleg alatt lehet más színû rákövesedett sár. De a lánctalp futófelület az fényes.

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Sajnos nem igazán látszik.
Végre megjöttek a modern tankok, legalább azokhoz lesz referencia kép rengeteg.

makett.tk

McFrost
Ez itt 3 árnyalatú, sajnos ez nem nagyon látszik.

Amúgy napok óta ezen a sarazáson agyalok. Néztem számtalan referencia fotót a neten. Találtam számomra kettõ használható képet. Ha a szemem nem rossz, akkor én itt azt veszem észre, hogy mindegyiken megtalálható a sár. Azon amelyik háttal van, szerintem jól látszik a lánctalpon a sár. Azon amelyik a fal tövében lett defektes, ott pedig a futógörgõkön jól látszik, a lánctalp poros. De javítsatok ki!

m1garand
Nem iszik XD

makett.tk

stultus78
Ez állvánnyal fest? Miért nem remeg a keze? 😊

m1garand
Kamuflázs festés DVD

makett.tk

m1garand
Figura festõs DVD készül

makett.tk

Nem is olyan rossz ez a sár, de két észrevétel:

1. Ha városba tervezed, akkor inkább porozd.
2. Tedd változatosabbá a sarat, porozást úgy, hogy a 4 árnyalatból nem egyet keversz, hanem mondjuk hármat. Legyenek kissé eltérõ árnyalatúak , s úgy sokkal természetesebbnek fog hatni. Ha megfigyeled a való életben is a saras jármûveket, láthatod, hogy a sár valójában nem egyszínû, hiszen pl. a száradás miatt eltérõ árnyalatú részek alakulnak ki.
Az alábbi képeken látható, mire gondolok:

m1garand

makett.tk

Tomika boy
Köszi szépen srácok a komikat!
Nem bejön evvel a 20 as gummákkal 😄

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

McFrost
Nekem nagyon bejön, fõleg ezekkel a pacskerekkel.

McFrost
Na ezért is szép ez! 😊

greg benz
Továbbra is nagy az a kerék alá, olyan mint egy traktor😊 Szép meg minden, de érted..
Amúgy szép, jó lett a fényezés

stultus78
ász az a fenli

Tomika boy
Alakulgat!
Vélemény?

m1garand
Ja, tényleg. De csak városi tank nincs szerintem.

makett.tk

McFrost
De tudod, városba tervezem.

Tomika boy
Üdvözletem!

Tudna nekem valaki pár infót adni egy Fuman Gyártmányú 1:12 es Excalibur SS Roadster-rõl?

Köszönöm elõre is!
Üdv!

m1garand

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
A színe a jó de keverj több árnyaltot is. Mikor megszáradt nem pereg le én lakkal szoktam rögzíteni. A fényeslakktól talán olyan lesz mintha friss sár lenne.

makett.tk

m1garand
Én a szutykot -sarat- fülpiszkálóval vagy ecsettel szoktam felvinni és a mélyedésekbe inkább. Vagy ha hígabbra kevered akkor széles lapos ecsetrõl simán ráfújod a kerékre. Mikro pöttyök jönnek létre mintha felcsapódott volna.

makett.tk

McFrost
Tanács, vélemény, észrevétel kellene:

Kevertem pasztellkréta 4 színébõl sarat, ezt körömlakkal felhordtam a Tigris futógörgõinek belsõ felére próbából. Száradás után tamiya sárral és homokkal poroztam. Milyen?

McFrost
Figyu kicsi! 😄

Azt írtam, hogy szép, sõt még tetszik is!

Viszont nem értem, hogy miért tett rá lajstromszámot? Mert ha a csõrõl azt lehagyja, már élethû is.

Úgy látom, valamiért nem jelentek meg a képek. Szóval:

"Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erõsen fújom meg, akkor másutt is erõsen átütheti az alapszínt."
Össze ne vesszetek! 😊
A makettezõket, sok egyéb kategorizálási típus mellett két osztályba lehet sorolni:

1. Aki törekszik a teljes élethûségre
2. Aki a látványos makettezés híve.

Az elõbbiek igyekeznek a rendelkezésre álló információk alapján a legapróbb részletekig valósághûen kidolgozni a makettet.
A másik típus viszont könnyedebben veszi az egészet. Igazából nem lehet elítélni egyiket sem, hiszen mindenki a maga öröméért makettezik.
E két képet akár illusztrációként is használhatnám az általam leírtakhoz. Vajon melyik melyik kategóriába tartozik? 😊

"Ez a technika mennyire hatékony? Teszem azt, kicsit erõsen fújom meg, akkor másutt is erõsen átütheti az alapszínt."
Igen hatékony és látványos.
A lényege abban áll, hogy csak azokat a részeket fújod meg, amiket láttatni akarsz. Ezek repülõgépen, helikopteren elsõsorban a panelvonalakat jelenti, míg harcjármûveknél az árnyékosabb részeket.
Azért is jó ez a technika, mert az alapszín fújásánál szépen tudod kontrollálni, hogy mennyire látszódjon a Pre-Shading. Ha erõsebbre szeretnéd hagyni, akkor kevesebb alapszínt fújsz rá, ha kevésbé szeretnéd láttatni, akkor többet.

NE haragudj, hogy más a véleményem 😊

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

McFrost
Ha te mondod.

Nem hiszem, hogy minden makettnak valósághûnek kell lennie.
Ha neki így, ezzel a számozással és festéssel tetszik, akkor HA nem hírdeti, hogy ez valósághû és pontos mása az eredetinek akkor lelke rajta.

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

McFrost
Azért nem értem, mert láthatóan szépen odafigyelt rá.