69149
-
#61216 Apám! hogy lehet így festeni? -
Marci7 #61215 Feri!
"... míg egy gyenge makettező feljavítókkal is tud pocsék munkát bemutatni."
Erről tudnék mesélni, Te ezt már jól tudod...
Mi, hogy ez 72-es? Elsőnek lazán 48-asnak néztem. Ez igazán gyönyörű! -
raptor22 #61214 Kezdő makettes koromba nem használtam ilyen kiegészítőket, sőt nem is tudtam róla, hogy léteznek, de sikerült pár szép makettet összehoznom. Mostanában fordultam ezekhez a feljavító készletekhez, hogy még többet tudjak kihozni a makettből és magamból is. Eddig úgy érzem pozitívan sikerült ez. De természetesen nem garantált a siker ezekkel a "trükkökkel". Na meg az árban néha többe vannak mint maga a makett... ezt meg ahogy írtad, mindenki olyat és annyit vesz amennyit megengedhet magának. Erre jó példa a Hellcat amit linkeltél. Nincs rommá tuningolva, szétrobbantva minden része, hogy belátni még a lőszerhevederbe. A festéssel lett a gép olyan amilyen: élethű, gyönyörű. Ezt pedig nem lehet megvenni.
A Tomcat-et pedig csak "simán" szeretném megépíteni, 1-2 plusz dologgal ami dobhat az összképen.
-
Kferro #61213 Diego Quijano legújabb gyöngyszeme, az Eduard 72-es Hellcat-e. Szerintem gyönyörű!
Ti mit szóltok hozzá?
-
Kferro #61212 "tisztitás ??"
Én erre a célra acetonmentes körömlakklemosót (Ebelin) használok már évek óta. Amikor a festést befejezem, öntök a tartályba egy löket Ebelint, kicsit összerázom a pisztolyban, majd papír törlőkendővel felitattom az egészet. Ezt eljátszom még egyszer.
Ezt követően megint töltök a pisztolyba, ekkor már addig fúvatom ki az Ebelint (szükség esetén újratöltve), míg felfogására kézben tartott papír törlőkendőn a használt festék még nyomot hagy.
Ha nagyon durván festékes (azaz pl. beleszáradt valamennyi belőle), akkor szedem csak szét.
"Ezek közül melyikre ne költsek szerintetek?"
Jómagam nem vagyok oda a feljavítókért. Manapság minden (főleg kezdő) makettező ebben látja sikerének és a szép makett elkészültének titkát.
Egy jó makettező feljavítók nélkül is tud csodaszép makettet előállítani, míg egy gyenge makettező feljavítókkal is tud pocsék munkát bemutatni.
Igazából neked kell eldöntened, hogy mit enged meg a pénztárcád, s hogy mit szeretnél bemutatni a Tomcaten.
-
#61211 Jó Link. -
#61210 Úgy látom nem csak én nem makettezek.
Helyette inkább a fényképezőgépet próbáltam, a készülő makettjeimen.
Képek
-
raptor22 #61209 Még odébb van az építés kezdete, még be kell fejeznem egy másik gépet, de mindenképp bemutatom az építés folyamatát. Ez lesz az eddigi legnagyobb projektem. Azon gondolkodom, hogy miket kéne venni hozzá pluszba. Egy Eduard maratás az tuti, Aries kerekeken és hajtóművön gondolkodom. Meg van az Eduardnak AIM-9es szettje, na az is tetszik még nekem:) Ezek közül melyikre ne költsek szerintetek? -
#61208 Igen, aki komolyan belevág annak lesz legalább 2 airbrush-a. A finomabb munkához a kisebb is kell. A kézzel fújt kamuflázshoz mindenképpen. Iwata-val sokkal pontosabban lehet dolgozni, kisebb az átszóródás. -
lackoka25 #61207 hu sikerült összerakni! -
lackoka25 #61206 ugy szétszettem nem is tudom összerakni :/ -
lackoka25 #61205 Köszi igy utólag bár most fujkálok barnafestéket (tamiya) elég szépen lehet vele dolgozni! tisztitás ?? -
#61204 319-et kellett volna venned. -
lackoka25 #61203 hogy kell ? :) alder AD320 AS -
#61202 Képet:) -
lackoka25 #61201 ma megjött az alder pisztolyom is :)
-
lackoka25 #61200 De azt vettem de ezeket a maratásokat még régebben rendeltem! ugyhogy vagy a pz IV hez rendelek maratást vagy veszek egy tigert. egyébként még nem jött meg a pz IV es sem :( -
#61199 Most akkor nem PzIV-et vettél? -
#61198 Óóó, Tomcat, a kedvencem. Annak idején, mikor először bemutatta az mtv a Végső visszaszámlálást, akkor szerettem bele ebbe a típusba. Szerintem az eddig épített legszebb repülőgép. Kb. vagy 10db-ot építettem belőle, sajnos mind elkallódott. Még a revell 1:32-ese is megvolt (a tamiya horror árú készletére nem volt pénzem), de megváltam tőle, mert siralmas minőség volt. Amit így utólag bánok, pláne hogy most már tele tudnám pakolni maratott kiegészítőkkel. -
Kferro #61197 Ez nagyon jó vétel volt!
Mikor kezdesz bele? Remélem minél hamarébb, s sok-sok fotóval fogd illusztrálni a megépítést.
Ha tudod szerezd meg a Daco monográfiáját:
Szerintem a legjobb monográfia a Tomcatről. Ilyen szép fotók vannak benne:
-
raptor22 #61196 Új szerzemény:) 1/48-as F-14D, Verlinden ülésekkel, Eduard maszkolóval 4000Ft-ért, szerintem nagyon is megérte:) még maratás lenne jó hozzá, meg még 1-2 apróság is sztem és szép gépet lehetne kihozni belőle. Ha van vkinek v ismerősnek elfekvőbe ehhez a kitthez való kiegészítő szóljon bátran:)
Kép1
Kép2 -
Marci7 #61195 Köszi. :) -
#61194 Gratula! -
#61193 Jobb, mint fordítva! A zabszem a seggedben, de a maratás nélkül meg nem akarsz hozzáfogni xD -
lackoka25 #61192 Küldik a maratásokat a tiger 1 hez :) de még nincs tiger :) -
#61191 -
#61190 1.: McFrost
2.: 100mm x kb. 200mm -
#61189 Gondoltam rá és keresgélem a megfelelő anyagot de nem nagyon találok.
MC frost mekkora a mérete?
-
#61188 500 ft -
Kferro #61187 S ha nem fémből készítenéd el, hanem valamilyen vékony műanyaglapból? -
#61186 0,07, 0,05? Nem sok tartása lehet. Hogyé adod? -
#61185 0,07 talán jó lessz. Az lenne a lényeg hogy a pillanatragasztó ne gyűrje meg amikor odanyomom.
Ezeket akarom kijavítani.
-
#61184 A maratások milyen vastagok KB.? -
#61183 0,3 - 0,25 - 0,07 - 0,05
és szénacélból 0,2 -
#61182 Milyen van még? 0,1-es környékén kellene nekem is. -
#61181 0,1-es kivételével van még pár darab, elvitték mint a cukrot :D -
#61180 MC FROST rézlapokat tudsz még szerezni. Ugy néz ki kellene .
-
Marci7 #61179 Én meg már azt hittem, csak nekem kicsi a táblagépen... :) -
#61178 Kicsi. -
Kferro #61177 Miért minősíthetetlen?