Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
Ez is fasza!
Tuti szerzek egyet a Tigris mellé az utcára!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand

makett.tk

m1garand
m1garand
Jó ötlet! Köszi!

makett.tk

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Beszéltem mélben a HADVezérrel és a matrica szettjébõl megépíthetõ az általam választott Mil Mi-24.

Azért van eltérés mert a makett az a Csõrike1-es még a kép amit linkeltél az már a Csõrike2-es. Az 1-es Szolnokon a múzeumba van kiállítva a 2-es még repül.

Rajzkészségeimet ismerve én még úgy se😊 De nem lenne rossz ha lenne hozzá egy matrica szett, biztos lenne rá igény is. A leglátványosabb 24-es festés amit láttam.

McFrost
Mondjuk szerintem nem egyforma a 2 gép, a számuk sem az, de ez semmit nem von le a vizuális orgiából!

McFrost
Tudom, ismerem a gépet így😊 PROFI MUNKA!
Én nem lennék rá képes, maximum filctollal.

Magyar kolléga ráfestette😊
Mi-24

McFrost
Ha lenne hozzá matrica szett:

m1garand
Hátha segít a koszolásban.
UH-60 Walkaround

makett.tk

Hû a rotor koptatásáról elfeledkeztem😊 azt csináltam meg legelõször, utána eltettem és csak akkor vettem elõ mikor felkerült a kész géptestre. Köszi az észrevételt, akkor koptatom egy kicsit😊

McFrost
Szép kit az biztos! Passzol rá a T-34.

McFrost
Pompásan néz ki. A színe nem jön be, de ez az én hibám!
Egy aprócska észrevétel: a géptest nagyon jól van koszolva és koptatva, viszont a rotorok nincsenek, pedig szerintem ezek kapják a legtöbbet.

Gratulálok, csak így tovább!

Elkészültem az MH-60 helikopterrel! Eddigi makettezésem során ez volt a legkomolyabb projektem. Visszatekintve az építésre jó pár dolgot másképp csinálnék. Rengeteg dolgot tanultam az építés során amit ezidáig soha nem alkalmaztam. Néhány hiba szembetûnõ, ami a makett minõségébõl is ered, valamint a makettezõs tudásom hiánya miatt.
Összességében amit tudtam kihoztam magamból illetve a helibõl. Makettjeim közül ez lett az egyik gyöngyszem😊

Várom a véleményeteket, észrevételeiteket legyen az pozitív vagy negatív, hogy a következõ makettnél(AH-1W 1/35 Acedamy) már még jobb legyen a végeredmény!

Képek

Jeffjohnson
Jól fog kinézni!

m1garand
Haladtam a dioráma alappal.MiniartRussianStreet

makett.tk

McFrost
<#law>

Haha, elhiszem.

m1garand
Feltöltöttem összest, nagyon profi.
Miniart videotutorial.

makett.tk

m1garand
Hát rádolgoztam míg kivakartam asima lapból a két falat.

makett.tk

McFrost
Hosszas válogatás után úgy döntöttem, hogy:

Ha jól láttam van hozzá HAD matrica.

stultus78
Mekkora ötlet a sót használja maszkolni. Eszembe nem jutott volna EDDIG 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Nagyon tetszik nekem a Miniart sorozata!

m1garand
stultus78
Academy 1:35

Én csak a kabint tuningoltam meg😊 klassz az a géppuska😊 te melyik gyártó helijét rakod össze?

stultus78
Fotómaratás mind.A géppityut is csak azért raktam össze mert kíváncsi voltam hogy hogy néz ki.

m1garand
Lássuk!

makett.tk

Eduard maratás az enyémbe is ez van benne. Én elkészültem az MH-60-al😊 holnap dobok fel képeket a végeredményrõl😊

m1garand
Na kérem szép...
Az MG-rõl kérek leírást, köszi.
A mûszerfal az matrica?

makett.tk

stultus78
Nna sikerült egy kicsit haladnom végre ezzel a rettentõ Sólyommal

m1garand
Sima denatuált szesz és nem lesz pacsuli szagú a maketted én is vmi illatos körömlakk lemosóval kezeltem egy tankot -több éve volt- még mindig illatozik nagyon kiábrándító.

makett.tk

Én Ebelin acetonmentes körömlakk lemosót használok. Most épp ilyet:

Elõnye, hogy több illatban is lehet kapni, így kiválaszthatod a neked legjobban tetszõt.

Viszont ha nagyobb felületet, vagy akár egy komplett makettet akarsz festékteleníteni, akkor én a zöld kupakos Cillit Bang-et ajánlom:

Elõnye, hogy gyakorlatilag bármelyik boltban kapható, így könnyen be tudod szerezni. Egy használaton kívüli edénybe, mûanyag vödörbe ... stb. beleöntöd a Cillit Bang-et, belerakod a makettet, hagyod ázni pár percig, majd folyó víz alatt, vagy ha kell, egy régi fogkefével szépen leszeded a makettrõl a festéket.
Hígíthatod is a Cillit Bang-et, ekkor természetesen kicsivel több idõt kell hagyni neki.
Ez a szer nekem leszedte a Humbrol és a Revell enamel, valamint a Tamiya akril festékeit.

stultus78
Florin körömlakklemosó nálam bevált akril-ra

kucsi08
Szia!

ezeket tudom ajánlani amiket könnyen beszerezhetsz és nem bántják a mûanyagot:

-Florin körömlakk lemosó(csak intersparban kapni) enamelt, akrilt simán leviszi és többször bírod használni

-hidraulikus fékfolyadék, ezt is többször lehet használni

-Szi-Ti lefolyó tisztitó, ez nálam az akrillal nem igazán bánt el de az enamel leszedni mint a sicc

Gigabyte EP43C-DS3, Intel Core 2 Duo 2800\\1066 RAM DDR2 4096MB 800Mhz, Ati HD4670 1Gb, Windows Vista Ultimate

Tomika boy
Üdvözletem!
Nem tudjátok véletlenül hogy mivel lehet leszedni leáztatni a Tamyia festéket?
Valami háztartási szerrel?

Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!

m1garand
Igen, csak nyitott helyen használd. A festék pora belep mindent.

makett.tk

stultus78
Jesszusom ez az észter rettentõ ernya egy vegyszer.
Szerintem csak a munkahelyemen fogom használni mert állati büdös még álarcban is.

stultus78
Köszi. Már hiányzik a csiszolás 😊

m1garand
Nagyon jól kijönnek a hibák, lehet csiszolni és újra fújni.

makett.tk

m1garand
Itt vannak alapozóval lefújt tankjaim.
Pz. IV
ISU 152
KT
Szerintem jól müxik, 1:1 arányban hígítom lehet vékonyan.

makett.tk

m1garand
Köszi.

makett.tk

stultus78
Van egy csomó fotóm (neten amit lehet találni).

Amúgy ITT és ITT mindent megtalálsz róluk. Ha gondolod még átküldöm neked a cuccokat amirõl annak idején én csináltam több kevesebb sikerrel.

m1garand
Nem teljesen profi alapozáshoz.
Én repedésekhez, ágyúcsõ felek illesztésének tömítéséhez ecsettel több rétegben viszem fel hígítás nélkül. Nem használok neoflexet stb. mert beton keményre köt és nehéz dolgozni vele, túl rideg, ha vékonyra csiszolod vissza akkor megrepedhet korszerûtlen nagyon "home made". Könnyû vissza csiszolni, nagyon jól kontrollálható.

Az Abrams-hez és Bradley-hez van valamilyen háttér anyagod? Kedvet kaptam a modern tankokhoz, a makettjeidet nézegetve.

makett.tk

stultus78
Nem túl szép....

Olaj -- nem jó - csomós lett,
Nitro - jobb de nem az igazi nem terül szépen (pisztolyba sose raknám)
H-100 (szintetikus)- csomós lett

Hirtelen ezek vannak itthon 😊
Megyek veszek észtert. Amúgy a maketteket nem marja meg?

McFrost
Biztos jó.

m1garand
Nem próbáltam, próbálj egy keveset meghígítani ha nem csomósodik össze akkor jó.

makett.tk

stultus78
nitró nem jó hozzá?