69149
-
#61256 Egyre jobban hasonlít.
A ferde fogantyú bántja a szemem.
Kéne pár kép több irányból.
A lemezt ollóval vágtad?
Szépen alakul a picasa albumod. -
#61255 Uraim! Vélemény?
-
#61254 A T-90-hez gyártanak működő lánctalpat.
Link -
#61253 Ki milyen alapozót használ? -
#61252 Könyvjelzőbe is tettem! -
#61251 Itt egy követendő kolléga.
Gary Boggs -
#61250 A korábbi építéseidre gondoltam. -
#61249 Csináltam egy újat:
-
raptor22 #61248 Milyen képre gondolsz? Dobozbontásra vagy csak simán, hogy milyet vettem? 61196-os hsz-emhez tettem fel képeket. -
#61247 Szerintem mutogasd bátran, csak úgy lehet fejlődni ha vannak jobbak. Ha annyit foglalkoznánk vele mint a profik, akkor lehetne ilyen elvárásunk. -
#61246 Ilyenkor gondolkodom el, hogy megéri-e mutogatni az enyémet :)
-
#61245 Mint laikus:
Jól kifestve szerintem jobban mutatna. A réz ha nem túl merev, esetleg az eredetit szegecssort használva sablonnak. -
#61244 Nagyon sorjás a széle, nekem is ez a problémám. Kilágyítottad a lemezt? -
Kferro #61243 :D
Az a gond vele, hogy a méretaránynak megfelelően világosítani kellene, mert ez most úgy néz ki, mintha megégett volna.
A pánthoz meg ha jól sejtem, nem szegecselőt használtál. :)
A bal oldali szegecsek még viszonylag egy oszlopban vannak, de a jobb oldaliak igen girbegurbák.
De a szorgalmad dícséretes. :) -
#61242 Pedig azt hittem mekkora király ez a fakocka :D
Ma még tunningoltam is :D
-
Kferro #61241 A hajlakkos technika lényege:
1. Le van fújva a makett az álcázószínekkel
2. Le kell fújni valamilyen vízbázisú hajlakkal (állítólag még a Tesco-s is jó ehhez).
3. Ráfújod a téli álcát, szigorúan akrilfestékkel (pl. Tamiya).
4. Majd fogsz egy vizes ecsetet, s a kivánt helyeken leszeded a fehér festéket, utánozva a festék természetes kopását. -
Kferro #61240 1. Akkor ok.
2. Akkor ok.
:) -
#61239 Hajlakkos. -
lackoka25 #61238 és az milyen technika? -
#61237 1. nem jól látod :)
2. képlékeny -
Kferro #61236 Megnéztem a videót, s ha jól sejtem, a hajlakkos technikát használja. -
Kferro #61235 Érdekes, itthon a korábban beillesztett képek is látszódnak... Fura.
Két észrevétel:
1. A Pz. bal oldalán van az a háromszög alakú "valami", jól látom rajta az öntőcsonk nyomát?
2. Szerintem inkább az eredeti, maketthez adott "fadobozt" használd. Szépen megfestve tökéletes lesz. -
lackoka25 #61234 Sárkány Sd.Kfz. 251 Ausf.C | PART 4/9 -
lackoka25 #61233 a Youtoob-on láttam egy japcsit sdkfz 251 C festett én is igy akarom elkésziteni majd a festést a tankon . lealapozta eddig értem tamiya terepszin eddig is értem utána ráfujt fehéret air color és visszamosta valami higitós folyadékkal ugy az 1/3 át és tök jol nézett ki.milyen technikával kel ezt a fajta terepszint csinálni hogy ne sértse az egyik festék a másikat gondolom az egyik olajos a másik vizes bázisú? -
-
Kferro #61231 Nem. Majd otthon megnézem, hátha.
"Amikor a hobbyeasy-s csávóval méleztem azt írta, hogy idén minden dragon 50%-ot drágulni fog :("
Az szép!
Eddig is túl voltak árazva a Dragon makettek, de az emeléssel már teljesen irreális lesz az áruk. -
#61230 -
#61229 1/35-ös Hellcatje nincs valakinek eladó/cerélendő? -
#61228 Amikor a hobbyeasy-s csávóval méleztem azt írta, hogy idén minden dragon 50%-ot drágulni fog :( -
#61227 Látszik már? -
Kferro #61226 Ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de az a készlet nagyon nem érte meg az árát. Csak azért megvenni, mert Dragon, szerintem felesleg. :)
Nekem egy 6265-ös számú Pz. IV D-m van. Ez:
http://www.model-making.eu/products/Pz.Kpfw.IV-Ausf.D.html
Nagyon részletes makett, s sokkal több alkatrészből áll (a dobozán valahogy úgy írják, hogy "közel 1200 darab"), s van benne szemenkénti, ún. Magic Track lánctalp is.
Kb. két éve valami 7800 ft-ért vettem, most is csak 8.300 Ft.
Srácok! Ne ugorjatok már bele egy rohadt drága makett vásárlásába, csak azért, mert Dragon! -
lackoka25 #61225 mondjuk egy szemenkénti lánctalpat be kéne szerezni valahonnét.
Hol tudnék venni ilyet? -
lackoka25 #61224 10 rugó! Csak a posta költség sok 4500!
14500 az egész. Ha itthonról rendelem sem kevesebb! -
Kferro #61223 Néztem róla dobozbontást. Szép makett.
Mennyiért vetted?
-
lackoka25 #61222 Na megrendeltem a dragon 6406 tigerjét is görögböl :) -
Kferro #61221 Sajna McFrost nekem nem jelennek meg a képek. :( -
Kferro #61220 Na igen, ez engem is érdekelne. :)
De a lényeg, hogy az alapszínek nem homogén felületet képeznek, hanem még koszolás előtt kialakít egy szabálytalan, ám logikusan felépülő (panelezés, elő- és utóárnyékolás) festést.
A koszolás, koptatás, és a panelek kiemelése meg már csak hab a tortán. :) -
Kferro #61219 Előrebocsátom, hogy amit leírok, nem konkrétan a fórum tagjairól szól, hanem egy általános, a világ bármely részén érvényes makettező jelenségről.
Sajnos gyakran érzem azt, főleg azok részéről, akik nemrég kezdték a hobbit, hogy sokan szinte kötelezőnek érzik, hogy a gyári készlethez képest feljavítsák a makettet. Akár úgy, hogy vesznek hozzá fotómaratott, és/vagy műgyanta cuccokat, akár úgy, hogy házi feljavításokat csinálnak.
Ennek az az egyszerű oka van, hogy egyre több, szépen megbontott, csodásan feljavított művet lehet látni a neten, és az újságokban. Kb. az az eset, amikor a TV-ben, filmekben szinte csak és kizárólag modell alkatú nőket lehet látni, így a gyengébb nem képviselői ezt a típust próbálják az életben is utánozni sminkkel, fogyókúrával.
De.
Ezekhez a feljavítókhoz komoly gyakorlat kell (az anyagi részeit nem is említem), s már többször láttam, hogy egy kezdő makettező nem boldogult ezekkel (Marci, nem rád gondolok :) ), pusztán azért, mert nem volt meg hozzá a kellő tapasztalata, és hamarébb cselekedett, mint gondolkodott volna. S nem egy esetben láttam már olyat, ahogy ezek a feljavítók gyűrött szemétként végezték a kukában.
Plusz nem feltétlenül kell mindent és mindig feljavítani. Nézzétek meg pl. Mig Jimenezt. Gyakran épít úgy maketteket, hogy semmilyen rezet, semmilyen feljavítót nem használ a makettekhez (na jó, egy szemenkénti lánctalp azért felfér nála is :) ), és mégis csodálatos maketteket készít, hiszen a festés a legfontosabb része a dolognak, abban pedig ő igazán otthon van.
Magamon is gyakran vettem észre azt, hogy egy új makettnél, bármennyire is megfogadtam azt, hogy teljesen dobozból építem még, mégis feljavítom ezt, feljavítom azt, s a végén sokkal több időt töltök el egy-egy makettel, mint amennyit megérdemel. Nem kell minden makettet versenyre készíteni!
-
#61218 Tudnál felrakni képeket? -
#61217 1943 Harkov, PzII: