69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Egyre jobban hasonlít.
    A ferde fogantyú bántja a szemem.
    Kéne pár kép több irányból.
    A lemezt ollóval vágtad?
    Szépen alakul a picasa albumod.
  • McFrost
    Uraim! Vélemény?

• m1garand
    A T-90-hez gyártanak működő lánctalpat.

Link
  • m1garand
    Ki milyen alapozót használ?
  • McFrost
    Könyvjelzőbe is tettem!
  • m1garand
    Itt egy követendő kolléga.
    Gary Boggs
  • m1garand
    A korábbi építéseidre gondoltam.
  • McFrost
    Csináltam egy újat:
  • raptor22
    Milyen képre gondolsz? Dobozbontásra vagy csak simán, hogy milyet vettem? 61196-os hsz-emhez tettem fel képeket.
  • m1garand
    Szerintem mutogasd bátran, csak úgy lehet fejlődni ha vannak jobbak. Ha annyit foglalkoznánk vele mint a profik, akkor lehetne ilyen elvárásunk.
  • Jagi
    Ilyenkor gondolkodom el, hogy megéri-e mutogatni az enyémet :)
  • gumikacsa
    Mint laikus:

Jól kifestve szerintem jobban mutatna. A réz ha nem túl merev, esetleg az eredetit szegecssort használva sablonnak.
  • m1garand
    Nagyon sorjás a széle, nekem is ez a problémám. Kilágyítottad a lemezt?
  • Kferro
    :D
    Az a gond vele, hogy a méretaránynak megfelelően világosítani kellene, mert ez most úgy néz ki, mintha megégett volna.
    A pánthoz meg ha jól sejtem, nem szegecselőt használtál. :)
    A bal oldali szegecsek még viszonylag egy oszlopban vannak, de a jobb oldaliak igen girbegurbák.
    De a szorgalmad dícséretes. :)
  • McFrost
    Pedig azt hittem mekkora király ez a fakocka :D
    Ma még tunningoltam is :D

• Kferro
    A hajlakkos technika lényege:

1. Le van fújva a makett az álcázószínekkel
    2. Le kell fújni valamilyen vízbázisú hajlakkal (állítólag még a Tesco-s is jó ehhez).
    3. Ráfújod a téli álcát, szigorúan akrilfestékkel (pl. Tamiya).
    4. Majd fogsz egy vizes ecsetet, s a kivánt helyeken leszeded a fehér festéket, utánozva a festék természetes kopását.
  • Kferro
    1. Akkor ok.
    2. Akkor ok.

:)
  • McFrost
    Hajlakkos.
  • lackoka25
    és az milyen technika?
  • McFrost
    1. nem jól látod :)
    2. képlékeny
  • Kferro
    Megnéztem a videót, s ha jól sejtem, a hajlakkos technikát használja.
  • Kferro
    Érdekes, itthon a korábban beillesztett képek is látszódnak... Fura.
    Két észrevétel:

1. A Pz. bal oldalán van az a háromszög alakú "valami", jól látom rajta az öntőcsonk nyomát?
    2. Szerintem inkább az eredeti, maketthez adott "fadobozt" használd. Szépen megfestve tökéletes lesz.
  • lackoka25
    Sárkány Sd.Kfz. 251 Ausf.C | PART 4/9
  • lackoka25
    a Youtoob-on láttam egy japcsit sdkfz 251 C festett én is igy akarom elkésziteni majd a festést a tankon . lealapozta eddig értem tamiya terepszin eddig is értem utána ráfujt fehéret air color és visszamosta valami higitós folyadékkal ugy az 1/3 át és tök jol nézett ki.milyen technikával kel ezt a fajta terepszint csinálni hogy ne sértse az egyik festék a másikat gondolom az egyik olajos a másik vizes bázisú?
  • McFrost

• Kferro
    Nem. Majd otthon megnézem, hátha.

"Amikor a hobbyeasy-s csávóval méleztem azt írta, hogy idén minden dragon 50%-ot drágulni fog :("
    Az szép!
    Eddig is túl voltak árazva a Dragon makettek, de az emeléssel már teljesen irreális lesz az áruk.
  • McFrost
  • McFrost
    1/35-ös Hellcatje nincs valakinek eladó/cerélendő?
  • McFrost
    Amikor a hobbyeasy-s csávóval méleztem azt írta, hogy idén minden dragon 50%-ot drágulni fog :(
  • McFrost
    Látszik már?
  • Kferro
    Ne haragudj meg, hogy ezt mondom, de az a készlet nagyon nem érte meg az árát. Csak azért megvenni, mert Dragon, szerintem felesleg. :)
    Nekem egy 6265-ös számú Pz. IV D-m van. Ez:

http://www.model-making.eu/products/Pz.Kpfw.IV-Ausf.D.html

Nagyon részletes makett, s sokkal több alkatrészből áll (a dobozán valahogy úgy írják, hogy "közel 1200 darab"), s van benne szemenkénti, ún. Magic Track lánctalp is.
    Kb. két éve valami 7800 ft-ért vettem, most is csak 8.300 Ft.

Srácok! Ne ugorjatok már bele egy rohadt drága makett vásárlásába, csak azért, mert Dragon!
  • lackoka25
    mondjuk egy szemenkénti lánctalpat be kéne szerezni valahonnét.
    Hol tudnék venni ilyet?
  • lackoka25
    10 rugó! Csak a posta költség sok 4500!
    14500 az egész. Ha itthonról rendelem sem kevesebb!
  • Kferro
    Néztem róla dobozbontást. Szép makett.
    Mennyiért vetted?
  • lackoka25
    Na megrendeltem a dragon 6406 tigerjét is görögböl :)
  • Kferro
    Sajna McFrost nekem nem jelennek meg a képek. :(
  • Kferro
    Na igen, ez engem is érdekelne. :)
    De a lényeg, hogy az alapszínek nem homogén felületet képeznek, hanem még koszolás előtt kialakít egy szabálytalan, ám logikusan felépülő (panelezés, elő- és utóárnyékolás) festést.
    A koszolás, koptatás, és a panelek kiemelése meg már csak hab a tortán. :)
  • Kferro
    Előrebocsátom, hogy amit leírok, nem konkrétan a fórum tagjairól szól, hanem egy általános, a világ bármely részén érvényes makettező jelenségről.

Sajnos gyakran érzem azt, főleg azok részéről, akik nemrég kezdték a hobbit, hogy sokan szinte kötelezőnek érzik, hogy a gyári készlethez képest feljavítsák a makettet. Akár úgy, hogy vesznek hozzá fotómaratott, és/vagy műgyanta cuccokat, akár úgy, hogy házi feljavításokat csinálnak.
    Ennek az az egyszerű oka van, hogy egyre több, szépen megbontott, csodásan feljavított művet lehet látni a neten, és az újságokban. Kb. az az eset, amikor a TV-ben, filmekben szinte csak és kizárólag modell alkatú nőket lehet látni, így a gyengébb nem képviselői ezt a típust próbálják az életben is utánozni sminkkel, fogyókúrával.

De.

Ezekhez a feljavítókhoz komoly gyakorlat kell (az anyagi részeit nem is említem), s már többször láttam, hogy egy kezdő makettező nem boldogult ezekkel (Marci, nem rád gondolok :) ), pusztán azért, mert nem volt meg hozzá a kellő tapasztalata, és hamarébb cselekedett, mint gondolkodott volna. S nem egy esetben láttam már olyat, ahogy ezek a feljavítók gyűrött szemétként végezték a kukában.
    Plusz nem feltétlenül kell mindent és mindig feljavítani. Nézzétek meg pl. Mig Jimenezt. Gyakran épít úgy maketteket, hogy semmilyen rezet, semmilyen feljavítót nem használ a makettekhez (na jó, egy szemenkénti lánctalp azért felfér nála is :) ), és mégis csodálatos maketteket készít, hiszen a festés a legfontosabb része a dolognak, abban pedig ő igazán otthon van.

Magamon is gyakran vettem észre azt, hogy egy új makettnél, bármennyire is megfogadtam azt, hogy teljesen dobozból építem még, mégis feljavítom ezt, feljavítom azt, s a végén sokkal több időt töltök el egy-egy makettel, mint amennyit megérdemel. Nem kell minden makettet versenyre készíteni!
  • m1garand
    Tudnál felrakni képeket?
  • McFrost
    1943 Harkov, PzII: