69149
-
lackoka25 #61616 van még egy két hely több is ahol látszik a sárga maratás -
lackoka25 #61615 -
lackoka25 #61614 fujtam rá az alapozót és olyan pókhálós volt hihetetlen lehet tul sűrű? -
lackoka25 #61613 -
lackoka25 #61612 -
#61611 Valamilyen profi pillanatragasztó, de jó oda a 100Ft-s is. Az a lényeg hogy bele folyjon és a pálca ne essen ki. Hogy miért használ kétféle csapot az itt a kérdés. -
#61610 Rettenetes ez a festés, fogad meg az előző tanácsom. Ez a makettező rémálma mikor az airbrush ilyet csinál. Festéskor minimum 1-1 festék-hígító arány! Az a jó ha híg a festék és a maketten szárad meg. Ja és nem kell nagyon messziről fújni mert akkor is kiszőrösödik. De ha nem vagy valamiben biztos kérdezz nyugodtan! -
lackoka25 #61609 milyen ragasztót ken rá a csávó? -
#61608 Friul lánctalp felrakása.
-
#61607 A Feri flórszeptes módszerét csináld ne csiszolj mert eltűnnek a részletek. -
lackoka25 #61606 Én is lealapoztam a tigert de már fel sem merem rakni a képeket! -
#61605 Mindenféleképpen csiszolok.
Ha minden kötél szakad Ebelin. Majd ha megnyugodtam :)
-
Kferro #61604 Gyanítom, hogy mivel más a hígítójuk, ezért a Flóraszept szépen leáztatná a festéket a heliről. De egy fürdő leszedné a belső tér festését is. Így inkább egy finom Ebelines letörlést ajánlanék.
De előbb a vizes csiszolópapíros átdörzsölést próbáld ki. -
#61603 primer surfacer-el alapoztam (ez lett rossz), tamiya Light Grey,Dark Sea Grey keverék. -
Kferro #61602 Próbáld ki, amit McFrost ajánlott, s ha az nem jön be, akkor szedd le a festéket.
Milyen festékkel festetted a masinát? -
#61601 Lehet hogy az lessz belőle. -
#61600 Szereztem be új tűket és düznit azokkal eltűnt a problémám. Lehet hogy lekapom róla a festést. De az alapozás is lejön? mert nincs kedvem átcsiszolni az egészet. -
Kferro #61599 Ez jó ötlet! -
#61598 Én azt mondanám, hogy vizes polírozó papírral dörzsöld át az egészet, finoman, hogy a szemcsésedés eltűnjön, majd egy világosabb alapszínnel ködöld át, rettentő híggal. -
Kferro #61597 Ha fröcskölt, akkor még mindig nem találtad el a megfelelő hígítási arányt.
Szerintem is pihentesd, mert a hirtelen felindulásból elkövetett makett befejezés sosem jó. :)
aztán lehet, hogy több tapasztalattal, pár hónap múlva rájössz, hogy inkább lemosod a festéket róla, s elölről kezded.
Mi lesz a következő projekt? -
#61596 Bíztam benned :)
Az illeszkedési hibákat én is látom. Legközelebb jobban figyelek.
A "por" nem por hanem a rosszul választott alapozó és a fröcskölő pisztoly végeredménye. Sajnos nem tudom mit fogok vele kezdeni. Az egész kopter felülete olyan mintha vékony porréteget ragasztottam volna rá.
Ez a nem idevaló alapozás miatt van. Ahol lehullott az alapozás ott szép a festés. A fröcskölő pisztoly miatt vastagon kellett fújnom hogy nagyjából egyenletes legyen. Nem kellett volna még belefognom ekkora projektbe. Már nem élvezem csak szeretnék túl lenni rajta.Lehet hogy pihentetem egy ideig. Nagyon sok mindent elszúrtam rajta "nem egy vizsgamunka" -
Kferro #61595 Elsőnek két észrevétel:
1. Sajnos nagyon kijönnek azok a fránya illeszkedési hibák, amiket nem javítottál festés előtt.
2. Milyen festékkel festetted? Több helyen látszik, hogy "poros" a felület, azaz túl hamar száradt meg a festék a levegőben, s mire a makett felületére ért, már szinte száraz volt. Ez különösen a 3. képen, a Vulcannal egy vonalban látszódik. -
Marci7 #61594 Nagyon szép! De nem fakítod kicsit? -
lackoka25 #61593 amatörként elfogadod véleményemet! én nem találok rajta hibát! A vulkán gépányú kemény ha egyszer lőhetnék vele :) -
#61592 Haladtam egy kicsit.
A színe szerintem kicsit sötét lett de így marad.
Várom az Észrevételeket.
-
#61591 -
#61590 -
#61589 Engem ma beszéltek le a nagyok a meszelésről, én is ezt teszem, előbb gyakorolj. -
lackoka25 #61588 ok erre gondoltam de előtte csiszolás ahol kellhet gondolom -
#61587 HA! kész az építés akkor jön a szappanos vagy denszeszes lemosás és szárítás. -
#61586 Ehune biblia:
http://www.farposst.ru/2007/11/03/F_A_Q__by_Mig_Jimenez.html -
lackoka25 #61585 akkor kérnék egy kis segitséget ezzel kapcsolatban hogy csináljam mert a nem tul jol sikerült tigris nem szeretném még a festéssel jobban elbaxni!
-
#61584 Hogyan kell festeni:
http://www.farposst.ru/2010/04/10/Marder_IIIM.html
http://www.farposst.ru/2010/04/09/Ferdinand.html
http://www.farposst.ru/2010/04/08/Jagdtiger.html
http://www.farposst.ru/2010/04/05/KV_1_s_ehkranami_.html -
lackoka25 #61583 migel himenez az keményen tolja
-
lackoka25 #61582 de ha megadom a linket megnézed aztán leirhatnád te mit látsz ki belőle! -
Kferro #61581 Én azt javaslom, hogy ha szép munkát akarsz végezni, hogy ne a japán makettezőket tekintsd mintának. -
lackoka25 #61580 nem vagyok tul erős angolban!
-
lackoka25 #61579 láttam a neten egy japcsitol és ő valahogy igy csinálta és tök jo lett
-
#61578 Adok pár linket, angolod milyen? -
lackoka25 #61577 lentebb irtam ugy szeretném lefesteni hogy terepszin majd gondolom lakk aztán fehér és visszamosnám imitálva a fehér festék lekopását.