69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • lackoka25
    van még egy két hely több is ahol látszik a sárga maratás
  • lackoka25
  • lackoka25
    fujtam rá az alapozót és olyan pókhálós volt hihetetlen lehet tul sűrű?
  • lackoka25
  • lackoka25
  • m1garand
    Valamilyen profi pillanatragasztó, de jó oda a 100Ft-s is. Az a lényeg hogy bele folyjon és a pálca ne essen ki. Hogy miért használ kétféle csapot az itt a kérdés.
  • m1garand
    Rettenetes ez a festés, fogad meg az előző tanácsom. Ez a makettező rémálma mikor az airbrush ilyet csinál. Festéskor minimum 1-1 festék-hígító arány! Az a jó ha híg a festék és a maketten szárad meg. Ja és nem kell nagyon messziről fújni mert akkor is kiszőrösödik. De ha nem vagy valamiben biztos kérdezz nyugodtan!
  • lackoka25
    milyen ragasztót ken rá a csávó?
  • m1garand
    Friul lánctalp felrakása.

• m1garand
    A Feri flórszeptes módszerét csináld ne csiszolj mert eltűnnek a részletek.
  • lackoka25
    Én is lealapoztam a tigert de már fel sem merem rakni a képeket!
  • stultus78
    Mindenféleképpen csiszolok.
    Ha minden kötél szakad Ebelin. Majd ha megnyugodtam :)

• Kferro
    Gyanítom, hogy mivel más a hígítójuk, ezért a Flóraszept szépen leáztatná a festéket a heliről. De egy fürdő leszedné a belső tér festését is. Így inkább egy finom Ebelines letörlést ajánlanék.
    De előbb a vizes csiszolópapíros átdörzsölést próbáld ki.
  • stultus78
    primer surfacer-el alapoztam (ez lett rossz), tamiya Light Grey,Dark Sea Grey keverék.
  • Kferro
    Próbáld ki, amit McFrost ajánlott, s ha az nem jön be, akkor szedd le a festéket.
    Milyen festékkel festetted a masinát?
  • stultus78
    Lehet hogy az lessz belőle.
  • stultus78
    Szereztem be új tűket és düznit azokkal eltűnt a problémám. Lehet hogy lekapom róla a festést. De az alapozás is lejön? mert nincs kedvem átcsiszolni az egészet.
  • Kferro
    Ez jó ötlet!
  • McFrost
    Én azt mondanám, hogy vizes polírozó papírral dörzsöld át az egészet, finoman, hogy a szemcsésedés eltűnjön, majd egy világosabb alapszínnel ködöld át, rettentő híggal.
  • Kferro
    Ha fröcskölt, akkor még mindig nem találtad el a megfelelő hígítási arányt.
    Szerintem is pihentesd, mert a hirtelen felindulásból elkövetett makett befejezés sosem jó. :)
    aztán lehet, hogy több tapasztalattal, pár hónap múlva rájössz, hogy inkább lemosod a festéket róla, s elölről kezded.
    Mi lesz a következő projekt?
  • stultus78
    Bíztam benned :)
    Az illeszkedési hibákat én is látom. Legközelebb jobban figyelek.
    A "por" nem por hanem a rosszul választott alapozó és a fröcskölő pisztoly végeredménye. Sajnos nem tudom mit fogok vele kezdeni. Az egész kopter felülete olyan mintha vékony porréteget ragasztottam volna rá.
    Ez a nem idevaló alapozás miatt van. Ahol lehullott az alapozás ott szép a festés. A fröcskölő pisztoly miatt vastagon kellett fújnom hogy nagyjából egyenletes legyen. Nem kellett volna még belefognom ekkora projektbe. Már nem élvezem csak szeretnék túl lenni rajta.Lehet hogy pihentetem egy ideig. Nagyon sok mindent elszúrtam rajta "nem egy vizsgamunka"
  • Kferro
    Elsőnek két észrevétel:

1. Sajnos nagyon kijönnek azok a fránya illeszkedési hibák, amiket nem javítottál festés előtt.
    2. Milyen festékkel festetted? Több helyen látszik, hogy "poros" a felület, azaz túl hamar száradt meg a festék a levegőben, s mire a makett felületére ért, már szinte száraz volt. Ez különösen a 3. képen, a Vulcannal egy vonalban látszódik.
  • Marci7
    Nagyon szép! De nem fakítod kicsit?
  • lackoka25
    amatörként elfogadod véleményemet! én nem találok rajta hibát! A vulkán gépányú kemény ha egyszer lőhetnék vele :)
  • stultus78
    Haladtam egy kicsit.
    A színe szerintem kicsit sötét lett de így marad.
    Várom az Észrevételeket.

• m1garand
  • m1garand
  • McFrost
    Engem ma beszéltek le a nagyok a meszelésről, én is ezt teszem, előbb gyakorolj.
  • lackoka25
    ok erre gondoltam de előtte csiszolás ahol kellhet gondolom
  • m1garand
    HA! kész az építés akkor jön a szappanos vagy denszeszes lemosás és szárítás.
  • m1garand
    Ehune biblia:
    http://www.farposst.ru/2007/11/03/F_A_Q__by_Mig_Jimenez.html
  • lackoka25
    akkor kérnék egy kis segitséget ezzel kapcsolatban hogy csináljam mert a nem tul jol sikerült tigris nem szeretném még a festéssel jobban elbaxni!
  • m1garand
    Hogyan kell festeni:
    http://www.farposst.ru/2010/04/10/Marder_IIIM.html
    http://www.farposst.ru/2010/04/09/Ferdinand.html
    http://www.farposst.ru/2010/04/08/Jagdtiger.html
    http://www.farposst.ru/2010/04/05/KV_1_s_ehkranami_.html
  • lackoka25
    migel himenez az keményen tolja
  • lackoka25
    de ha megadom a linket megnézed aztán leirhatnád te mit látsz ki belőle!
  • Kferro
    Én azt javaslom, hogy ha szép munkát akarsz végezni, hogy ne a japán makettezőket tekintsd mintának.
  • lackoka25
    nem vagyok tul erős angolban!
  • lackoka25
    láttam a neten egy japcsitol és ő valahogy igy csinálta és tök jo lett
  • m1garand
    Adok pár linket, angolod milyen?
  • lackoka25
    lentebb irtam ugy szeretném lefesteni hogy terepszin majd gondolom lakk aztán fehér és visszamosnám imitálva a fehér festék lekopását.