Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
2. rész:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Az úton 1. rész.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Nincs az egyik pdf-ben találtam.

makett.tk

McFrost
Van linked róla?

McFrost
Az összhatás nagyon baba!

De ez nem zsúfolt? Ezen a téglák és a törmelék jó? Soroljam?

m1garand

makett.tk

m1garand
Azon filóztam, hogy a belsõ falat mivel kellene feldobni. Ilyen gerendával megpróbálkozom. Nekem is gyártanom kell egy raklap téglát.

makett.tk

stultus78
Ez ismerõs 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Pont azon törtem a fejem, hogy honnan lehetne ilyen szárított növényt szerezni.

És mit találtam:

makett.tk

Húú, ez nagyon ott van!<#ijedt><#worship> Gratula hozzá!

stultus78
Az éjszaka nem tudtam aludni és beépítettem a koptert. Az ülések koszolását kicsit túlzásba vittem de még elmegy. Majd kerül még bele por és mehet rá a másik oldal.

Kritikákat kérek míg össze nem rakom teljesen.

KDavid850522
Ezen a véleményen vagyok én is a filmel kapcsolatban! <#wink>

Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/

Off
Feri, majd válaszolnál a levele(i)mre?<#smile>

vlah = valaha 😊

Na igen, a Memphis Belle alapmû. Nem is tudnám megmondani, hogy eddig hányszor láttam, de valahol olyan 15-20 körül lehet. 😊
Én ezt tartom vlah készült legjobb repülõs filmnek.

KDavid850522
Minden képen csinálok róla képeket, remélem sikerül majd élethûen megépíteni! 😊 Én mióta általános iskolás koromba láttam a Memphis Belle címû filmet, azóta vágyom rá...azaz lassan 20 éve! 😄

Köszi még egyszer!

Kiss \"DÁCI\" Dávid - \"Nem a sofőr választ autót, az autó választ sofőrt!\" :) Modelljeim: http://www.flickr.com/photos/racingshit/

McFrost
Még nem. De most kaptam egy kollégámtól egy szárított növényfejet, jó nagy, abból akarok majd csinálni a szétszedésével.

Sziasztok!

Valaki használt már igazi kis (pár mm-es) virágokat diorámára?

Ugyan már, nincs mit. 😊
Csak annyit kérnék, hogy ha megveszed, s belekezdesz, csinálj róla idõnként pár fotót. Nagyon szeretem a B-17-est, 48-as méretarányban meg különösen érdekes lehet.

KDavid850522
Szia!

Ezer köszönet a segítségért!!!!!!!!!!!!! <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

KDavid850522
Sziasztok!

Kérdéssel fordulnék hozzátok!

Nem tud valaki eladó Revell vagy Hasegawa (azt hiszem ez a két gyártó gyártotta) 1:48-as B-17-es bombázó repülõgép makettet eladót? Vagy hazai boltot ahol kapható/rendelhetõ?

Bontott dobozos is jó lenne, csak hiánytalan legyen és ne legyen elkezdve.

Ha esetleg valaki tud nekem ebben segíteni, azt megköszönném!

Üdv. Mindenkinek!

McFrost
Az a BTR nagyon szép lett, én is ilyen ügyes voltam 12 éves koromban 😄

<#vigyor>

Köszi! Feri rendes ember...<#smile>

McFrost!
Kíváncsian várom a képeidet!

Amúgy ma a klubban többen is javasolták nekem, hogy csináljak egy kis alapot a szintén készülõben lévõ 72-es BTR-80-hoz. Délután kedvem lett hozzá és el is kezdtem. Egy kis hungarocell darabot már korábban "kifaragtam" hozzá, úgyhogy most a jármûhöz igazítottam apró hu. darabkákkal. Felkerült a "föld", ami valami csemperagasztó(?), szerintem egész jó erre a célra. Erre szórtam megfelelõ homokot, most egy ideje szárad. Az oldallapok is megvannak, balsafából vágtam ki õket. Egyenlõre (tõlem szokatlanul<#wink>) minden simán halad, meglátjuk, milyen lesz. Sajnos mostanság nem tudom felrakni a gépre a képeimet, de amint összejön, rakok fel ide is.

Szia Marci!
Üdv itt is! 😊

Jagi
Üdv! Nájsz 😊

McFrost
Ma betöltöttem a földet az útba, a héten ugyanis meglett a 2 alapom. Az egyszerûbbet választottam. Már apránként megrostáltam az õseim kertjébõl hozott földet. Ma még rostáltam és színeztem pasztellkréta porral, 3 tónusú sárgával. Utána szépen bedolgoztam cirka 1,5 óra alatt. Végén vízzel beitattam. Majd meglátom milyen lesz, kell-e még utána tölteni.
Ám már most látszik, hogy így teljesen mást mutat a kép!

m1garand
Szép munka egy ilyen fiatal embertõl, Feri sokat mesél rólad.

makett.tk

Köszi szépen!<#smile>

McFrost
Hellószia!
Láttalak már máshol! Szép dolgokat mûvelsz!

stultus78
Üdv a csapatban!

Szép munka.
Ennyi debreceni 1 helyen 😊

Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon, aki még nem "találkozott" velem, annak röviden bemutatkozok. Gergely Marcell vagyok Debrecenbõl, 12 éves "padawan makettolómûvész". Most ez az 1:48-as Tamiya Messerschmitt Bf 109E-3 készül nálam SBS kabinnal. Pár képet megosztok veletek:

Azóta már javítottam a fehér foltokat, és még folyamatosan finomítok rajta...
U.i.: Remélem így megjelennek a képek...
Üdv, Marci7
DMK<#wink>

stultus78
Fincsii

m1garand
Állat.

makett.tk

gumikacsa
<#vigyor3> (1:24)

Renault magnum http://kamionszim.hu

m1garand
??

makett.tk

Jagi
OFF
Tigris tankos az üzifalról:

"22:51 gergely1991: kurn*lak
22:51 gergely1991: bocs,de csak ez jut eszembe hogy, kurn*lak
22:52 Tigristank: bocs, de én a lányokat szeretem
22:57 wardogzombie: kapufa... "

bocs xD

Nincs mit. 😄

Zseniális, köszönöm!

stultus78
Miért csak kinyitották az ajtót meg az oldalát 😄

Bocs az offért, de érdekes ez az orosz túszmentõ akció, fõleg 0:13-nál...

m1garand
"Csak sárga vas érdekel minket" XD

makett.tk

McFrost
Találtam a melóban lemezt: 80 mm széles és 0,2 mm vastag, szénacél cucc.

Érdekel-e valakit?

m1garand
Még egy link itt benne van mindegyik lépés.
Feri tutorial oldala

makett.tk

m1garand
KV-2 tutorial
Firefly

A pigmentport felviszed a felületre (több LAZA szín keveréke). Rögzíteni lehet matt acryl lakk+hígító keverékével - rácseppented a beporozott felületre vagy fordítva a benedvesített felületbe szórod bele a port ez attól függ hova kell. Feri barátom matrica feszítõt használ ere a célra.

Ezt mindenképpen töltsd le mielõtt neki kezdesz a finishing-nek.
AFV_acrylic_techniques

makett.tk

köszi, akkor berendelek pár színt. 😊

abban segíthetnétek még, hogy ezt a port csak simán felkenem vagy ecset végérõl ráfújatom pisztollyal és kész? mi köti oda a maketthez, hogy ne hulljon le róla? rendeljek valami fixálót is?

illetve még egy dolog lenne 😛 ha esetleg tudtok 1:35-ös M4A3 Sherman építésrõl valami tutorialt, azt szívesen fogadnám, akár video akár pdf formában 😊 (jutyúbon nem nagyon találtam)

elõre és utólag is köszi! 😊

m1garand
Nagyon is.

makett.tk

Tudok rendelni külföldrõl, a porpasztelles megoldást nem ismerem.

Ezek pl. jók lehetnek? (azt írják makettezéshez...)