Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egy kis segítségkérés:
Valakinek nincs véletlenül Bf 109E-3-hoz futója? A gyári nem valami jó, és nem akarom úgy 50 helyen tömíteni aztán újrakarcolni a barázdákat...<#duhos2><#ijedt>

Sziasztok!

Nemrég elkezdtem egy új alapot a BTR-hez, mert kicsi volt a másik, és máshogy akartam csinálni. Ez sokkal jobban sikerült. Képeket is csináltam, de nem tudom felrakni...<#levele><#falbav> Majd holnap. Vettem hozzá öntapadós fa mintázatú fóliát, szerintem nagyon szép, ráadásul egy A/3-as méret csak 150Ft volt!

A Messzer meg lassan-lassan festésre kész lesz, most elkezdtem festegetni a részleteket (futószárak, stb...). Errõl is vannak képek.

Ezt ismerem!<#smile>

stultus78
Ha valaki 1:35-be szeretne Black Howk-ot vagy változatát összerakni akkor ajánlom neki ezeket a videókat. Sok sokkot megspóroltam volna ha ezt hamarabb megtalálom. De ahogy szokott, mindig ilyenkor jön ami kellet volna. (itt is alkalmazza a mester a színezett pillanatragacsot)
http://www.youtube.com/watch?v=DXgG8rVrm1s&feature=bf_next&list=PLE3A2F766FAA04B3A&lf=results_main

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Kéne valami sötét pác, hogy olyan kátrányos legyen az oszlop.

makett.tk

m1garand
Várom a folytatást!

makett.tk

Jagi
Ügyesen megoldottad az oszlopot! 😊

Na, így már teljesen más. 😊
Szépen haladsz!

McFrost
Jelenlegi állapotok:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Gratulálok, remélem a többi oldalt is végig nézitek!

makett.tk

Tegnap én is kipróbáltam, és tényleg jól mûködik a grafittal való színezés. Sõt, mintha még sûrûbb is lett volna tõle, ami tömítés szempontjából csak jobb.

m1garand
Igen, Feri is kipróbálta és müxik.

makett.tk

stultus78
Grafitpor?

stultus78
Olvasgatom Diego honlapját. Mivel színezi a pillanatragacsot én nem tudom kivenni most mi van.

Jagi
ügyi vagy 😊

m1garand
Örülök, hogy ilyen jól sikerült.

makett.tk

stultus78
Azt tettem 😊
Egész jó lett.
Kösz a segítséget.

m1garand
Pillanatragasztóval javítsd, esetleg.

makett.tk

m1garand
<#taps><#taps>

makett.tk

stultus78
Na végül is bekövetkezett amitõl féltem egy nagyon pici helyen betört, de annyit szerintem befog a festés.Amúgy elégedett vagyok magammal(egyenlõre) itt ott ferde lett néhol mélyebb mint máshol. De én csináltam <#crazya> Majd belejövök.

stultus78
<#worship><#worship>

m1garand
Nekem is nagyon sok újat mutatott, amit a harci jármûveknél lehet használni. Nagyon részletes, jobb mint sok könyv.

makett.tk

m1garand
Tessék legközelebb elõbb kérdezni és akkor talán fele melóból megvan az a egész.

makett.tk

stultus78
ha nélkül.

stultus78
Basszus ha ez nagy segítség köszönöm 😊

m1garand
Feri fordítja is, nem tudom hol jár.

makett.tk

stultus78
Eddig elsiklottam felette de megígérem most nekiállok 😊

m1garand
Gyors. 😊 De ha megfested valamivel, akkor jobban látod mit csinálsz.
Nem olvastad el a cikket amit Feri talált ás legalább 2x linkeltem. Segített volna.
Ígérd meg, hogy végig nézed!
Basic modelling guide, by Ricardo Rodríguez: F-104 1/72. (CHAPTER 6)

makett.tk

stultus78
Ez milyen pillanatragasztó?

Én itt tartok a legújabb munkámmal. 48-as Tamiya Raiden karcolása és a beszívódások tömítése pillanatragasztóval:

Ok. 😊
Várom a képeket és a beszámolót. 😊

stultus78
😊. Délután kiderûl hogy megy e.

Ha széttöredezik a tömítés karcolás közben, akkor elég lesz azokon a helyeken újratömíteni pillanatragasztóval, majd vizes csiszolópapírral simára csiszolod és újrakarcolod. Nem vészed, nem kell tõle betojni. 😊

stultus78
Egyértelmû hogy pillanatragasztó jobb lett volna, csak annyira ratyi lett (lépcsözetesen csúszott el, hasa is volt.) sajna késõn vettem észre. Anyit nem tudok pótolni ragasztóval. A panelgyártás csak B terv lenne ha széttöredezik. Itt fog kiderül mennyire vagyok ügyes 😊
Ha széttörik akkor lehet gyakorolni panelgyártást.(fosok ám tõle rendesen.)

Miért ne sikerülne a karc? Mondjuk a magam részérõl tömítésnél (fõleg ha tudom, hogy panelvonalat is kell karcolnom) jobban szeretem a pillanatragasztót használni, mert keményebb felületet ad, s anyagában nem tér el annyira a makett mûanyagától, mint a tömítõpaszta.
Gyanítom, hogy rézlemezekkel nem fogod tudni szépen beburkolni a gép hasát, ha meg mégis, akkor rohadt sok idõdbe fog kerülni.

stultus78
Paneleket gyártani belöle. Vagy van valami ötleted? Ha a karc nem sikerül.

Mit akarsz a rézlapokkal?

stultus78
Sima tamiya putty. Megprobálom karcolni ha nem megy akkor szügségem lessz rézlapokra oszt aggyad neki.Majd meglátom

Én egy helyi papírírószerben vettem.

Jagi
A Dymo-t honnan veszed? utána néztem a neten és találtam is forgalmazót, de 1-2 db miatt nem postáznak...

modellmaker
Mivel van tömítve? Mert ha sima putty, akkor nagyon óvatosan csináld! Lepattog... =/ Ha epoxy putty, akkor mehet, az bírja.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Én mindenképpen az újrakarcolást ajánlanám. Kell hozzá Dymo szalag, meg egy karctû. A lényeg, hogy mindig csak nagon haloványan kezd el bekarcolni a vonalat, s ha már szépen megvan, akkor mélyítheted bátrabb mozdulatokkal.

stultus78
Elég ramatyul sikerült összeragasztani a kopter 2 oldalát.
Szerintetek ezen tudok panelezni még vagy keressek más megoldást.
Nem akarom összekaristolni ha amúgy is széttöredezik.

Replica

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Budapesten melyik makettboltba érdemes elmenni szétnézni?

Igen. Ezért is szeretem az Italeri tömtõjét, mert azzal nem kell órákat, napokat várnom, csak pár percet, hogy csiszolhassam.

Én is ezt használom, teljesen jó. Nekem úgy tûnik h nehezen szárad meg, de utána szépen csiszolható.

Kezdõ makettezõ koromban Neoflexet használtunk, s az ismertebb makettezõk közül még páran mai napig használják, így pl. Kormos Peti. Így néz a Neoflex:

nem feltétlen az ár miatt, csak úgyis be kell ugranom a barkácsboltba így egyszerûsítenék 😊

Jagi
Ószom, grat 😊