69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Én denaturált szesz és desztillált víz keverékével szoktam, egy nagy ecsettel át dörzsölöm. Ez nyom nélkül megszárad.
  • lackoka25
    egy jo kis mosogatós zsíroldós cucc és átmosod és kész!
  • Bandzsi0001
    Pár szót zsírtalanításról tudnátok nekem mondani?
  • M Csabesz
    Köszöntem!
  • stultus78
    Csabesz Itt van neked FAQ_MIG , és Auriga - Advanced Techniques könyv ezekből sokat tanulhatsz.
  • m1garand
    http://bolthely.hu/muveszkatalogus/id/01149_Higito_75ml_White_Spirit_-_WN3022962
    Nézzetek szét mert van több makettes cucc és a szállításba belefér 40Kg-ig bármi.
  • m1garand
    Kinek kell és mennyi? 350Ft/db, +900Ft a száll. ezt elosztjuk /fő.
  • Marci7
    (Sanyi!)
    Lesz valami a White Spirit rendelésből?
  • Random work
    Nope! Just Chuck Testa!
  • m1garand
    És nem voltak homokbuckák?
  • Random work
    A héten eszembe jutott, mikor macskaköves úton kerékpároztam...
  • Jeffjohnson
    Nem kell vele foglalkozni ő csak azért járt ide, hogy veregessék a vállát, viszont minden kritikán megsértődött...
  • Bandzsi0001
    http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.makett.reszletes.48802_I!ICM-Spitfire-LFIXE-with-Soviet-Pilots-Ground-Crew.html

ICM..... Megéri?
  • m1garand
    Megemlékeznék itt McFrost-ról. A makett.orgon ugyanazokat a tanácsokat kapja mint itt. Csak ott nem mer ilyen stílusban vissza írni.
    Pz.Kpfw.II Ausf.F, 1943 Harkov, Dragon 6263, 1/35
  • m1garand
    Wihte glue or wood glue -val rögzítí a pigmenet port.
  • m1garand
    Tipp:
    Pigmentpor rögzítése:
  • Bandzsi0001
    http://www.telefonmagus.hu/product_info.php?cPath=215_182&products_id=83139&osCsid=a4f2ed183b8574f92574e6780381fcb0

ilyesmivel fogom meghajtani a légcsavart :D
  • m1garand
    Ja!
  • Kferro
    Jé, egy Lada! :D

Érdekes a festése, tetszik a színátmenet.
    Viszont az első képen érdemes megfigyelni, hogy a mobil hova is fókuszál.
  • Bandzsi0001
    Na ja de az a baj bennek csak az utóbbi 1-2 évben hagyott ez nyomot miután megláttam pl: a trumpeter vagy a dragon készleteit. Ez se új de revell :/

• Kferro
    Uhh, kemény dió.
    Tipikusan az a makett (s nem általánosítok a Revellre), ami arra jó, hogy lvegye az ember kedvét a makettezéstől. :)
  • Bandzsi0001
    Revell 1:72 D VII
  • Kferro
    Fokker? Melyik? Melyik gyártótól?
  • Bandzsi0001
    Azlesz monjuk még dobozos is van, meg van vagy 4 ami festésre vár :D

de most fokkerezek tegnap találtam meg, csak rakat sorja az egész áááááá
  • Kferro
    Akkor vegyél 1/35-öst. :)
  • Bandzsi0001
    A trumpeter tudom hogy fasza mert van 1 Faun slt-m (két hónapot vártam rá berendeléstől mert nem hozta be európába a hajó :D )

harcjármű/nem tdom olyn fura nekem mert hajónál 1:144 harcjármű 1:72-1:35 repülő 1:72 kocsi,kamion 1:24

és a 1:48 nekem olyan fekete bárány pl figurák is 1:72be és 1:35be vannak legnagyobb számban.
  • Kferro
    Kiváncsian várom az eredményt, mármint hogy beválik e a Gator.
  • Kferro
    Én a másodikat bátran merném ajánlani neked. Ezek a Trumpeter KV-1 (és KV-2) makettek nagyon szép és könnyen összerakható készletek. Amolyan igazi örömmakettek.
    Nincs bennük buktató, nem kell rezet hajlítgatni...stb.

A 48-as méretaránytól miért ódzkodsz? S ezt most repülőre, vagy harcjárműre érted? Mármint a méretarányt.
  • stultus78
    Ha lesz rá időm hétvégén komolyan is megcsinálom ha ott marad.
    Nyomatok szebb képeket is.
    Ezek elég ramatyok lettek.
  • stultus78
    A Ragacsot tejszerűre hígítottam, Felkentem a felületre ráraktam a csatokat.
    A képeket kb 10 perccel később csináltam.
    A víz elpárolgott a csatok maradtak a ragacsbol nem sok látszik. nem mertem megmozdítani majd holnap megnézem.
    (ez csak egy próba a csatok ferdék a cianid is javítva lesz.)
  • Bandzsi0001
    Esetleg őt: http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=3706

Vagy őt: http://www.megamakett.hu/product_info.php?cPath=5_7&products_id=1919

• Kferro
    Ezt írtam valamelyik nap:

"Meg kell védenem a Hobbybosst: amit eddig láttam, azok nagyon jó készletek, sokszor igen új szemlélettel. Vannak nagyon jó készleteik, kevés hibával, s vannak nagyon jó készleteik, több és bosszantó hibákkal.
    Ez utóbbihoz sorolnám Marci T-34-esét, ami gyönyörű készlet, de a töméntelen kilökőtüske nyom elveszi az ember kedvét. Hiába van szépen kidolgozva a tank belseje, ha olyan helyen vannak a nyomok, amiket nem lehet, vagy csak nagyon sok pluszmunkával javítani.

De ott van az én 48-as Hellcat-em, aminek két hibája van. Az egyik, hogy picit szélesebb a törzse, mint amilyennek lennie kellene. Ez is pont egy olyan ostoba hiba, amit nem igazán értek, hiszen a maketteket (általában) eredeti tervrajzok alapján, vagy egy példány alapos lemérése után kezdenek el megtervezni.
    A másik hiba, hogy ki van dolgozva gyönyörűen a motor, és a mögötte lévő rész (tartókonzol, olajtartály, szivattyú...stb), de a Hobbyboss nem hagyott nyitva egytelen panelt sem a gépen, amin át be lehetne látni ehhez a részhez, így azt magunknak kell kivágnunk.

Ott van az M3-as Scoz Car-om, ami szintén nagyon részletes és gyönyörű makett. Kevés sorja van rajta, s a kilökőtüske nyomok is átondolt, logikus helyen vannak, így az építésnél nem zavarnak bele. Viszont a maketthez nem adtak rádiót, ami ennek a típusnak egy elég látványos és fontos része...

Szóval az én hozzállásom a Hobbybosshoz inkább pozitív, de nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember tőlük."

Mit szeretnél venni tőlük?
  • Bandzsi0001
    Haljátok nektek mi a véleméynetek a hobby boss -ról mint márka.
    Nameg akkor már erről 1:48 méretarányról is mert kicsit ódszkodok tőle.

(véleményeket ,kritikát,tapasztalatot,előny/hátrány-okat várok)

Köszi?
  • Marci7
    Igen, ez az. (haveromé, én csinálom... :) )
    A száma jó kérdés... Majd megnézem. De az Angle-jointed turret-esről van szó.
    Nem érdekel? :) Valószinűleg még el is vinné neked haverom... :)
  • m1garand
    Száma?
  • m1garand
    Amilyet te is építesz? Ez az?
  • m1garand
    Csinálj majd képet is, köszi!
  • m1garand

fiberglass pencil, üvegszálas toll:

• m1garand
    Na, hát akkor majd elmeséled.
    Hígítani kell mert sűrű.
    Csiszoláshoz ajánlom amit a spanyol használ fiber pencil. Van 2, 4 mm-es. Ott használja a gator ragacsot is.
  • stultus78
    Sanyi megérkezett a gator's ragasztó :)
    Hogy is kell ezt pontosan használni?
    Vízzel hígítom és a felesleget száradás után le tudom mosni , vagy gyufaszállal kaparni?
    Mennyi idő alatt szárad meg?
    Rendesen megtartja a maratásokat?
    Kipróbálom csak kíváncsi vok.