69149
-
#62780 Én denaturált szesz és desztillált víz keverékével szoktam, egy nagy ecsettel át dörzsölöm. Ez nyom nélkül megszárad. -
lackoka25 #62779 egy jo kis mosogatós zsíroldós cucc és átmosod és kész! -
#62778 Pár szót zsírtalanításról tudnátok nekem mondani? -
M Csabesz #62777 Köszöntem! -
#62776 Csabesz Itt van neked FAQ_MIG , és Auriga - Advanced Techniques könyv ezekből sokat tanulhatsz. -
#62775 http://bolthely.hu/muveszkatalogus/id/01149_Higito_75ml_White_Spirit_-_WN3022962
Nézzetek szét mert van több makettes cucc és a szállításba belefér 40Kg-ig bármi. -
#62774 Kinek kell és mennyi? 350Ft/db, +900Ft a száll. ezt elosztjuk /fő. -
Marci7 #62773 (Sanyi!)
Lesz valami a White Spirit rendelésből? -
#62772 Nope! Just Chuck Testa! -
#62771 És nem voltak homokbuckák? -
#62770 A héten eszembe jutott, mikor macskaköves úton kerékpároztam... -
#62769 Nem kell vele foglalkozni ő csak azért járt ide, hogy veregessék a vállát, viszont minden kritikán megsértődött... -
#62768 http://www.jatekmakettcentrum.hu/aruhaz.makett.reszletes.48802_I!ICM-Spitfire-LFIXE-with-Soviet-Pilots-Ground-Crew.html
ICM..... Megéri? -
#62767 Megemlékeznék itt McFrost-ról. A makett.orgon ugyanazokat a tanácsokat kapja mint itt. Csak ott nem mer ilyen stílusban vissza írni.
Pz.Kpfw.II Ausf.F, 1943 Harkov, Dragon 6263, 1/35 -
#62766 Wihte glue or wood glue -val rögzítí a pigmenet port.
-
#62765 Tipp:
Pigmentpor rögzítése:
-
#62764 http://www.telefonmagus.hu/product_info.php?cPath=215_182&products_id=83139&osCsid=a4f2ed183b8574f92574e6780381fcb0
ilyesmivel fogom meghajtani a légcsavart :D -
#62763 Ja! -
Kferro #62762 Jé, egy Lada! :D
Érdekes a festése, tetszik a színátmenet.
Viszont az első képen érdemes megfigyelni, hogy a mobil hova is fókuszál. -
#62761 Na ja de az a baj bennek csak az utóbbi 1-2 évben hagyott ez nyomot miután megláttam pl: a trumpeter vagy a dragon készleteit. Ez se új de revell :/
-
Kferro #62760 Uhh, kemény dió.
Tipikusan az a makett (s nem általánosítok a Revellre), ami arra jó, hogy lvegye az ember kedvét a makettezéstől. :) -
#62759 Revell 1:72 D VII -
Kferro #62758 Fokker? Melyik? Melyik gyártótól?
-
#62757 Azlesz monjuk még dobozos is van, meg van vagy 4 ami festésre vár :D
de most fokkerezek tegnap találtam meg, csak rakat sorja az egész áááááá -
Kferro #62756 Akkor vegyél 1/35-öst. :) -
#62755 A trumpeter tudom hogy fasza mert van 1 Faun slt-m (két hónapot vártam rá berendeléstől mert nem hozta be európába a hajó :D )
harcjármű/nem tdom olyn fura nekem mert hajónál 1:144 harcjármű 1:72-1:35 repülő 1:72 kocsi,kamion 1:24
és a 1:48 nekem olyan fekete bárány pl figurák is 1:72be és 1:35be vannak legnagyobb számban. -
Kferro #62754 Kiváncsian várom az eredményt, mármint hogy beválik e a Gator. -
Kferro #62753 Én a másodikat bátran merném ajánlani neked. Ezek a Trumpeter KV-1 (és KV-2) makettek nagyon szép és könnyen összerakható készletek. Amolyan igazi örömmakettek.
Nincs bennük buktató, nem kell rezet hajlítgatni...stb.
A 48-as méretaránytól miért ódzkodsz? S ezt most repülőre, vagy harcjárműre érted? Mármint a méretarányt. -
#62752 Ha lesz rá időm hétvégén komolyan is megcsinálom ha ott marad.
Nyomatok szebb képeket is.
Ezek elég ramatyok lettek. -
#62751 A Ragacsot tejszerűre hígítottam, Felkentem a felületre ráraktam a csatokat.
A képeket kb 10 perccel később csináltam.
A víz elpárolgott a csatok maradtak a ragacsbol nem sok látszik. nem mertem megmozdítani majd holnap megnézem.
(ez csak egy próba a csatok ferdék a cianid is javítva lesz.)
-
#62750 Esetleg őt: http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=3706
Vagy őt: http://www.megamakett.hu/product_info.php?cPath=5_7&products_id=1919
-
Kferro #62749 Ezt írtam valamelyik nap:
"Meg kell védenem a Hobbybosst: amit eddig láttam, azok nagyon jó készletek, sokszor igen új szemlélettel. Vannak nagyon jó készleteik, kevés hibával, s vannak nagyon jó készleteik, több és bosszantó hibákkal.
Ez utóbbihoz sorolnám Marci T-34-esét, ami gyönyörű készlet, de a töméntelen kilökőtüske nyom elveszi az ember kedvét. Hiába van szépen kidolgozva a tank belseje, ha olyan helyen vannak a nyomok, amiket nem lehet, vagy csak nagyon sok pluszmunkával javítani.
De ott van az én 48-as Hellcat-em, aminek két hibája van. Az egyik, hogy picit szélesebb a törzse, mint amilyennek lennie kellene. Ez is pont egy olyan ostoba hiba, amit nem igazán értek, hiszen a maketteket (általában) eredeti tervrajzok alapján, vagy egy példány alapos lemérése után kezdenek el megtervezni.
A másik hiba, hogy ki van dolgozva gyönyörűen a motor, és a mögötte lévő rész (tartókonzol, olajtartály, szivattyú...stb), de a Hobbyboss nem hagyott nyitva egytelen panelt sem a gépen, amin át be lehetne látni ehhez a részhez, így azt magunknak kell kivágnunk.
Ott van az M3-as Scoz Car-om, ami szintén nagyon részletes és gyönyörű makett. Kevés sorja van rajta, s a kilökőtüske nyomok is átondolt, logikus helyen vannak, így az építésnél nem zavarnak bele. Viszont a maketthez nem adtak rádiót, ami ennek a típusnak egy elég látványos és fontos része...
Szóval az én hozzállásom a Hobbybosshoz inkább pozitív, de nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember tőlük."
Mit szeretnél venni tőlük? -
#62748 Haljátok nektek mi a véleméynetek a hobby boss -ról mint márka.
Nameg akkor már erről 1:48 méretarányról is mert kicsit ódszkodok tőle.
(véleményeket ,kritikát,tapasztalatot,előny/hátrány-okat várok)
Köszi? -
Marci7 #62747 Igen, ez az. (haveromé, én csinálom... :) )
A száma jó kérdés... Majd megnézem. De az Angle-jointed turret-esről van szó.
Nem érdekel? :) Valószinűleg még el is vinné neked haverom... :) -
#62746 Száma? -
#62745 Amilyet te is építesz? Ez az? -
#62744 Csinálj majd képet is, köszi! -
fiberglass pencil, üvegszálas toll:
-
#62742 Na, hát akkor majd elmeséled.
Hígítani kell mert sűrű.
Csiszoláshoz ajánlom amit a spanyol használ fiber pencil. Van 2, 4 mm-es. Ott használja a gator ragacsot is. -
#62741 Sanyi megérkezett a gator's ragasztó :)
Hogy is kell ezt pontosan használni?
Vízzel hígítom és a felesleget száradás után le tudom mosni , vagy gyufaszállal kaparni?
Mennyi idő alatt szárad meg?
Rendesen megtartja a maratásokat?
Kipróbálom csak kíváncsi vok.