69149
-
Kferro #62940 Konkrét ecsetet nem tudok ajánlani, egy biztos, Tesco-s, olcsó, kínai ecset nem kifejezetten alkalmas hozzá. Ha van lehetőséged elmenni egy művészellátóba, akkor ott biztos tudnak segíteni.
Az ecset kiválasztása amúgy is függ a használandó technikától, ha eldöntöd melyiket kívánod használni, akkor könnyebben tudunk ecsetet ajánlani.
Három elterjedt technika van figurafestéshez:
1. Akril
2. Művészolaj
3. Enamel
Ezekekről korábban így írtam:
"Az akrilnál a színeket gyakorlatilag egymás mellé fested, óvatos átmenetekkel. Itt kell a legtöbb árnyalatot használni, amit azonban csak 3-4 színből keversz ki.
Művészolajnál a színeket egybehúzod, nagyon szép átmeneteket hozva létre. Azonban a művészolajos technika szerintem a legnehezebb, mert egyfelől igen nehéz szép, sima felületet létrehozni, emellett igen hosszú a száradási idő, ami a türelmetlenebb makettezőknek nem kedvez. Plusz erre a technikára nagyon rá kell érezni.
A harmadik technika az enameles. Ez hasonlít a művészolajoshoz, de itt a színeket nem egymásba húzzuk, hanem enyhén hígítós ecsettel "összetunkoljuk" azokat. Ezzel a technikával is nagyon szép átmeneteket lehet elérni, s szerintem a három közül ez a legkönnyebb." -
#62939 Valaki tudna ajánlani valmi jó ecsetet figura festéshez?
Meg 1-2 tanácsot is elfogadnék ezzel kapcsolatba pl: sorrend, színek, technika...
-
#62938 Képeket! -
Kferro #62937 Kicsit szűkszavú vagy. :)
Ok, ecsettel, de milyen festékkel? Enamel? Akril?
Szárazecsetelés, befolyatás megvolt? -
Kferro #62936 Jól néz ki ez a gép. Kicsit olyan Warhammeres. :)
Melyik gyártónak írtál? -
M Csabesz #62935 Ecsettel festettem a kabint, de még az össze rakás előtt festettem. stultus78 köszönöm szépen a linket. -
kiskorúbézoltán #62934 Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Egy ilyen scifi repcsi készülne:
Készülne, ha a törzset tartalmazó öntőkeretből nem kettőt, a szárnyat és farkat tartalmazóból viszont egyet se kaptam volna...
Írtam mélt, küldik az új dobozt, de azé' - jó magyar szokás szerint - csak nem dobom ki a hiányos dobozt, hanem megpróbálnék inkább kezdeni vele valamit.
-
#62933 A fekete ruhától még nem lesz profi az ember :) -
#62932 Tényleg jó ötlet. Szirénát talán egy játékautóról lehetne lekapni.
OFF...
TEK a minap az épületeken gyakorlatozott :)
-
#62931 Új makett ötlet TEK-es BTR
(Annyi a dilemmám, hogy lehetne olyan villógót csinálni!?)
-
#62930 Ez Így van!Mindenkinek csak ajánlani tudom -
Kferro #62929 Örülök, hogy anno megtaláltam ezt a cikket. Úgy látszik, bibliává vált. :) -
#62928 Keress a neten építést.
Vagy nézz körül Diego-nál.Olvasd végig az építés minden oldalát nekem sokat segített. -
Kferro #62927
Befolyattad? Szárazecsetelted a kabint?
Fotókat tudnál mutatni, úgy könnyebb lenne tanácsot és ötletet adni. -
M Csabesz #62926 Még az elején tartok.Össze raktam a fülkét és a motort.Meg a kabint festettem le szürkére. -
Kferro #62925 Ejj, nem egyszerű kérdés.
Látni kellene, hogy hol tartasz vele. -
M Csabesz #62924 Barátnőmtől kaptam egy revell 1:72-es junkers ju 87 g/d makettet. Egy pár tippet szeretnék kérni, hogy ,hogy tudnám élethűbbé tenni. -
Kferro #62923 A Smer makettje még ennél is olcsóbb:
http://replica.hu/repulk-/33623-mig-17-pfpfulim-6m-148.html
Itt egy dobozbontás róla:
http://www.internetmodeler.com/2000/may/first-looks/smer_mig17pf.htm
Elárulnád mit tervezel belőle? Ez a "csak a szárnyak és a farokrész kell nekem" dolog felkeltette az érdeklődésemet. :) -
#62922 http://www.megamakett.hu/product_info.php?cPath=1_3&products_id=3353
Talán ez. -
kiskorúbézoltán #62921 Szevasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy ki gyártja manapság a legolcsóbb 1:48-as MiG-15/17-est?
Minőség, alakhűség nem számít (igazából csak a szárnyak és a farokrész kell nekem), lényeg az ár. -
lackoka25 #62920 -
lackoka25 #62919 http://www.imagerosions.com/images/dtrtiiw2s6yk12re5kk.jpg -
lackoka25 #62918 Persze lefestem!
-
Marci7 #62917 Jó képek, köszönjük! -
#62916 Egy kis inspiráció:
-
#62915 A lánctalpat lefested felrakás előtt? -
lackoka25 #62914 Nem adtak hozzá láttam videón hogy igy csinálták aztán én is igy tettem! -
Kferro #62913 Sablont nem adott a Dragon a lánctalphoz? Nekem egy D Panzerem van, s ahhoz adtak egy olyan sablont, aminek a segítségével tökéletesen be lehet állítani a lánctalp lógását. -
lackoka25 #62912
Lánctalp!! -
lackoka25 #62911 Meg már rájöttem hogy nem ezt a kötényezett pz 4 est kellett volna csinálnom (kicsit bonyolult volt) sokkal inkább egy letisztult pz 4 vagy 3-at de saját kárán tanul az ember. Évek múltán ha majd profi leszek :) visszaemlékezve ezek lesznek a legkedvesebbek nekem :) -
lackoka25 #62910 Amikor lefényképezem látom én is a hibákat,de amúgy nem sajna!
Elveszek a részletekben a technikák amiket látok olvasok megpróbálok alkalmazni lassan előhozzák a várt eredményt de ez a pontatlanság nem odafigyelés nem tudom minek a számlájára irható.Talán előbb utóbb ez is orvosolható! -
#62909 Ez ám a nem semmi:
-
#62908 Én is gondolkodtam rajta de még mostse vagyok benne biztos, hogy leveszem, de köszi a megerősítést.
Valami bokor/fa tutorial videót tudtok ajánlani? -
#62907 A sár egy kicsit csomós, de azon is lehet alakítani még. Nedves sárnak nagyon jó lett. Viszont a sötétbarna van dyke brown befolyatás a mélyedésekbe mintha hiányozna, ezt feltétlen a koszolás folytatása előtt pótold. Írnom kéne egy listát a sorrendekről, stb. -
#62906 A szerszámokat ne felejtsd el! Azok is kopnak és koszolódnak. A piros folyásokat nem értem, a rozsda az nem ilyen színű.
A futó és feszítő görgőket azaz a lánctalppal érintkező részét, fémes kopottra pl: mint a vasúti sín.
Egyre jobbak a fotóid.
Jó lesz!
A kupola nyílásaival csinálj valamit ne maradjanak szürkék.
Az átmosás egész jó lett, ill. a folyások is. Tompított a színeken is. Javította a kampó hibáit is. A chippinget ne ilyen hebehurgya módon használd, van ahol jó lett van ahol felesleges. Inkább ecsettel vidd fel a mikroszkopikus pontokat a kiszemelt élekre. Van egy két hely ami mintha nem lenne lefestve, kimaradt. -
#62905 Csatlakozom. -
#62904 Az a bokor szerintem nem jó helyen van.Szerintem nem kell oda bokor.
A fű az tökéletes!!! -
#62903 Az utóbbi 10 percben lettem kész, am a kereszteket még lehet valamikor megbuherálom.
lackoka: Nekem tetszik csak annyi, hogy én elöbb lefestettem volna a lapátot, emelőt... és csak utána koszoltam volna. -
lackoka25 #62902
Megpróbáltam kicsit haladni több kevesebb sikerrel! -
zsgaby #62901 Mondtam hogy illik hozzá a diablo :)
Szép :)