69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Konkrét ecsetet nem tudok ajánlani, egy biztos, Tesco-s, olcsó, kínai ecset nem kifejezetten alkalmas hozzá. Ha van lehetőséged elmenni egy művészellátóba, akkor ott biztos tudnak segíteni.
    Az ecset kiválasztása amúgy is függ a használandó technikától, ha eldöntöd melyiket kívánod használni, akkor könnyebben tudunk ecsetet ajánlani.

Három elterjedt technika van figurafestéshez:

1. Akril
    2. Művészolaj
    3. Enamel

Ezekekről korábban így írtam:

"Az akrilnál a színeket gyakorlatilag egymás mellé fested, óvatos átmenetekkel. Itt kell a legtöbb árnyalatot használni, amit azonban csak 3-4 színből keversz ki.

Művészolajnál a színeket egybehúzod, nagyon szép átmeneteket hozva létre. Azonban a művészolajos technika szerintem a legnehezebb, mert egyfelől igen nehéz szép, sima felületet létrehozni, emellett igen hosszú a száradási idő, ami a türelmetlenebb makettezőknek nem kedvez. Plusz erre a technikára nagyon rá kell érezni.

A harmadik technika az enameles. Ez hasonlít a művészolajoshoz, de itt a színeket nem egymásba húzzuk, hanem enyhén hígítós ecsettel "összetunkoljuk" azokat. Ezzel a technikával is nagyon szép átmeneteket lehet elérni, s szerintem a három közül ez a legkönnyebb."
  • Bandzsi0001
    Valaki tudna ajánlani valmi jó ecsetet figura festéshez?

Meg 1-2 tanácsot is elfogadnék ezzel kapcsolatba pl: sorrend, színek, technika...

• Bandzsi0001
    Képeket!
  • Kferro
    Kicsit szűkszavú vagy. :)
    Ok, ecsettel, de milyen festékkel? Enamel? Akril?
    Szárazecsetelés, befolyatás megvolt?
  • Kferro
    Jól néz ki ez a gép. Kicsit olyan Warhammeres. :)
    Melyik gyártónak írtál?
  • M Csabesz
    Ecsettel festettem a kabint, de még az össze rakás előtt festettem. stultus78 köszönöm szépen a linket.
  • kiskorúbézoltán #62934
    Köszönöm mindenkinek a tippeket!

Egy ilyen scifi repcsi készülne:

Készülne, ha a törzset tartalmazó öntőkeretből nem kettőt, a szárnyat és farkat tartalmazóból viszont egyet se kaptam volna...

Írtam mélt, küldik az új dobozt, de azé' - jó magyar szokás szerint - csak nem dobom ki a hiányos dobozt, hanem megpróbálnék inkább kezdeni vele valamit.

• stultus78
    A fekete ruhától még nem lesz profi az ember :)
  • stultus78
    Tényleg jó ötlet. Szirénát talán egy játékautóról lehetne lekapni.

OFF...
    TEK a minap az épületeken gyakorlatozott :)
  • Bandzsi0001
    Új makett ötlet TEK-es BTR
    (Annyi a dilemmám, hogy lehetne olyan villógót csinálni!?)

• stultus78
    Ez Így van!Mindenkinek csak ajánlani tudom
  • Kferro
    Örülök, hogy anno megtaláltam ezt a cikket. Úgy látszik, bibliává vált. :)
  • stultus78
    Keress a neten építést.
    Vagy nézz körül Diego-nál.Olvasd végig az építés minden oldalát nekem sokat segített.
  • Kferro

Befolyattad? Szárazecsetelted a kabint?
    Fotókat tudnál mutatni, úgy könnyebb lenne tanácsot és ötletet adni.
  • M Csabesz
    Még az elején tartok.Össze raktam a fülkét és a motort.Meg a kabint festettem le szürkére.
  • Kferro
    Ejj, nem egyszerű kérdés.
    Látni kellene, hogy hol tartasz vele.
  • M Csabesz
    Barátnőmtől kaptam egy revell 1:72-es junkers ju 87 g/d makettet. Egy pár tippet szeretnék kérni, hogy ,hogy tudnám élethűbbé tenni.
  • Kferro
    A Smer makettje még ennél is olcsóbb:

http://replica.hu/repulk-/33623-mig-17-pfpfulim-6m-148.html

Itt egy dobozbontás róla:

http://www.internetmodeler.com/2000/may/first-looks/smer_mig17pf.htm

Elárulnád mit tervezel belőle? Ez a "csak a szárnyak és a farokrész kell nekem" dolog felkeltette az érdeklődésemet. :)
  • Bandzsi0001
    http://www.megamakett.hu/product_info.php?cPath=1_3&products_id=3353

Talán ez.
  • kiskorúbézoltán #62921
    Szevasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy ki gyártja manapság a legolcsóbb 1:48-as MiG-15/17-est?
    Minőség, alakhűség nem számít (igazából csak a szárnyak és a farokrész kell nekem), lényeg az ár.
  • lackoka25
  • lackoka25
    http://www.imagerosions.com/images/dtrtiiw2s6yk12re5kk.jpg
  • lackoka25
    Persze lefestem!
  • Marci7
    Jó képek, köszönjük!
  • m1garand
    Egy kis inspiráció:
  • m1garand
    A lánctalpat lefested felrakás előtt?
  • lackoka25
    Nem adtak hozzá láttam videón hogy igy csinálták aztán én is igy tettem!
  • Kferro
    Sablont nem adott a Dragon a lánctalphoz? Nekem egy D Panzerem van, s ahhoz adtak egy olyan sablont, aminek a segítségével tökéletesen be lehet állítani a lánctalp lógását.
  • lackoka25

Lánctalp!!
  • lackoka25
    Meg már rájöttem hogy nem ezt a kötényezett pz 4 est kellett volna csinálnom (kicsit bonyolult volt) sokkal inkább egy letisztult pz 4 vagy 3-at de saját kárán tanul az ember. Évek múltán ha majd profi leszek :) visszaemlékezve ezek lesznek a legkedvesebbek nekem :)
  • lackoka25
    Amikor lefényképezem látom én is a hibákat,de amúgy nem sajna!
    Elveszek a részletekben a technikák amiket látok olvasok megpróbálok alkalmazni lassan előhozzák a várt eredményt de ez a pontatlanság nem odafigyelés nem tudom minek a számlájára irható.Talán előbb utóbb ez is orvosolható!
  • m1garand
    Ez ám a nem semmi:
  • Bandzsi0001
    Én is gondolkodtam rajta de még mostse vagyok benne biztos, hogy leveszem, de köszi a megerősítést.

Valami bokor/fa tutorial videót tudtok ajánlani?
  • m1garand
    A sár egy kicsit csomós, de azon is lehet alakítani még. Nedves sárnak nagyon jó lett. Viszont a sötétbarna van dyke brown befolyatás a mélyedésekbe mintha hiányozna, ezt feltétlen a koszolás folytatása előtt pótold. Írnom kéne egy listát a sorrendekről, stb.
  • m1garand
    A szerszámokat ne felejtsd el! Azok is kopnak és koszolódnak. A piros folyásokat nem értem, a rozsda az nem ilyen színű.
    A futó és feszítő görgőket azaz a lánctalppal érintkező részét, fémes kopottra pl: mint a vasúti sín.
    Egyre jobbak a fotóid.
    Jó lesz!
    A kupola nyílásaival csinálj valamit ne maradjanak szürkék.
    Az átmosás egész jó lett, ill. a folyások is. Tompított a színeken is. Javította a kampó hibáit is. A chippinget ne ilyen hebehurgya módon használd, van ahol jó lett van ahol felesleges. Inkább ecsettel vidd fel a mikroszkopikus pontokat a kiszemelt élekre. Van egy két hely ami mintha nem lenne lefestve, kimaradt.
  • m1garand
    Csatlakozom.
  • stultus78
    Az a bokor szerintem nem jó helyen van.Szerintem nem kell oda bokor.
    A fű az tökéletes!!!
  • Bandzsi0001
    Az utóbbi 10 percben lettem kész, am a kereszteket még lehet valamikor megbuherálom.

lackoka: Nekem tetszik csak annyi, hogy én elöbb lefestettem volna a lapátot, emelőt... és csak utána koszoltam volna.
  • lackoka25

Megpróbáltam kicsit haladni több kevesebb sikerrel!
  • zsgaby
    Mondtam hogy illik hozzá a diablo :)
    Szép :)