Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McFrost
1,2-1,3 nálam.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Majd még hígítom. Hány bárral jobb dolgozni?
Én volt már hogy 3 bar-al is fújtam.
Általában 2, 2.5-el szoktam csinálni mindent.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Életemben nem fújtam 1,5 barnál többel semmit.
Hígítsad még szépen.
Nem régen szereztem be egy reduktort, ami 0 és 1,8 bar között üzemel, így akár 0,1-el is tudok fújni, mondjuk vizet 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Marci!

Nálad bezavarhat a kompresszor is. Szpp átmeneteket csak úgy tudsz fújni, ha tudod változtatni a nyomást kompresszorodon.

stultus78
Úgy látszik egy nagytakarítás segített rajta. Nem tökéletes de javult.
Kiegyengetem a tût ahogy Feri mondja, de azért berendelek egy másikat düznivel oszt meglátjuk.

4 bar

3 bar

2 bar

1 bar

(Feri!)
Akkor szerintem nekem is ezért köpköd, bár nekem sokkal kevésbé, épp csak nem lehet szép átmeneteket fújni. Talán megpróbálom átcsiszolni kicsit, aztán ha úgy sem jó, rászánok annyit és veszek egy új tût.

Nekem ennél jobban el volt hajolva a tûm a pisztolyban. Óvatosan kiegyengettem (ha jól emlékszem, valami fogóba beszorítottam a hegyét, és óvatosan megcsavargattam), s a végén finom csiszolópapírral még rámentem. Ez pár éve volt, azóta is szépen lehet vele fújni.

stultus78
Ebbõl lehet hogy másik tû lesz 😞

stultus78

m1garand
Az a baja, hogy el van hajolva!

makett.tk

stultus78
Igen van. áttörölgettem fülpiszkálóval mindent.A tûnek a hegye van egy nagyon picit elhajolva éppen csak nem egyenes.
Most összerakom és variálom a nyomást meg a sûrûséget.

m1garand
Szereld szét óvatosan, remélem van robbantott rajzod hozzá. A tömítést csak törölgesd át pl: fülpiszkával, vigyázz nehogy megnyúljon.

makett.tk

stultus78
Ha beáztatom az egészet az Észter nem bántja a tömítéseket?

m1garand
Mosd át észter hígítóval, hagyd egy picit ázni.

makett.tk

m1garand
Nem csomós a festék, jó hígítóval hígítottad?
Próbáld sima hígítóval ha fröcsögõ hangot ad fújáskor akkor piszok van benne.

makett.tk

McFrost
Koszos tû vagy sûrû a festék vagy alacsony a nyomás vagy nem húztad meg a dûznit .....

stultus78
Srácok Miért fröcsköl a pisztolyom?
Változtatom a nyomást, hígítom a festéket és nem javul.
Mintha hátrafelé is nyomná a festéket a szelep felé.

m1garand
20 dolcsiért vettem mindenbõl, itthon a többszöröse.

makett.tk

Szerintem én be is vásárolok ezekbõl😊

Köszi!!!

csak egy kicsit jobban meg akarom koptatni a fehér festéket!
m1garand
Réz és plastic pálcák, rudak stb. hihetetlen árakon és ingyen szállítással:
Lucky model
(lap közepe körül)

makett.tk

m1garand
Akkor nagyon szerencsés vagy csak utánoznod kell a 'Mestert'.

makett.tk

Na valahogy én is ilyesmi festéssel akarom elkészíteni a tigert!
Ja, igen, az is jó.

m1garand
Vagy bluetack.

makett.tk

"Már sokat agyaltam egy olyan kis szerkezeten, amire megfelelõen lehetne pozícionálni a görgõket és stabilan tartaná õket, még rendesen ráépítjük a láncot, és utána szépen szétszedhetõ az egész."

Esetleg ha maszkolófolyadékkal rögzítenéd a görgõket? Én még nem próbálkoztam ilyesmivel, de egy klubtársam azt mondta, õ így szokta fel"ragasztani" azokat az alkatrészeket, amit késõbb le akar szedni. Elvileg könnyen le lehet szedni a felrakott cuccokat.

m1garand

makett.tk

m1garand
m1garand
Nézzétek meg ezt a kis rakodót:
http://migjimenez.blogspot.com/2009_11_01_archive.html
Komolyan a milyen egyszerû olyan nagyszerû.

makett.tk

m1garand
Gyûjtsetek infót, ne felindulásból makettezzetek, szvsz. UFF!

makett.tk

m1garand
Az airbrush videó az ez:

makett.tk

m1garand
Az összerakott tankot így kell lefesteni. Ha nekem ilyen 'rosszul' sikerül a King Tigr-em boldog leszek. Nem tûnik varázslónak úgy hogy meg lehet egybe is festeni. 6 részes!

De ha elõbb kéredznétek és megfogadnátok a tanácsokat akkor így is lehet:

Az airbrush használata elõtt ezt is nézzétek meg:

Ha valakinek link kell a videók letöltéséhez, tudok segíteni.

makett.tk

m1garand
A ázsiaiak se tolják rosszul:

makett.tk

McFrost
Én is úgy raktam össze a Tigerem. Szenvedtem vele, mire olyan lett amilyen, de mégsem az igazi.

Már sokat agyaltam egy olyan kis szerkezeten, amire megfelelõen lehetne pozícionálni a görgõket és stabilan tartaná õket, még rendesen ráépítjük a láncot, és utána szépen szétszedhetõ az egész.

Igen, a japán videókban látni olyat, hogy kompletten összerakják a makettet, majd megfestik. Igaz, a japánok nem is tartoznak a makettezés élvonalába. 😊
Oda a spanyolok, norvégok, olaszok, németek, s más európai országok makettezõi tartoznak.

A japánok is folyton össszerakják az egész makettet, és nem is tudják rendesen lefesteni...

"...ne nevessetek elsõ ilyen munkám meg az elsõ rézmaratás készítésem."

Miért nevetnénk? Szerintem eddig nagyon szuper, én örülnék, ha így meg tudnám csinálni a maratásokat😊 Várjuk a további képeket!

McFrostnak igaza van. Szerencsésebb lett volna a lánctalpat a végén felrakni. Így kutyakemény meló lesz megfesteni mind a lánctalpat, mind a görgõket.

stultus78
Na ez már jobb lett.A maratás forrasztva szerintem szebb. (Én csak ragasztottam még)

McFrost
Kár. Nehéz lesz lefesteni, de nem lehetetlen!
A képek minõsége miatt, de talán a láncok lazák és hullámosak.

egyszer én is így fogom nyomni 😊
m1garand
Unatkozó nyugdíjas: (kötelezõ!)

http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=6381

makett.tk

olyan mint egy makett össze kel rakni mûanyag és ilyen kemény gumi, maga a zimmerit készítõ is karika.
azt vágom melegítettem is mert amúgy az istennek nem akar hajolni. németböl rendeltem trumpeter zimmerit készletét.
m1garand
Mivel csináltad, tamiya fésû?

makett.tk

m1garand
Még valami, a réz maratást gázláng felett ki kell lágyítani és akkor nem törik és nem annyira rideg fõleg a dragon maratásra igaz.

makett.tk

megszáradt! próbáltam lekaparni hogy egy kis kopást imitáljak de már ne is lehetett kaparni ugy megkötött!
késõ tél kora tavaszi festéssel
m1garand
Szép. Megszáradt a zimmerit? A forrasztásnál csak kis forrasztó ónt rakj a pákára és vékonyabb lesz. Ahol a maratás a páncélhoz ér csinálj majd hegesztési varratot ne csak oda legyen tapasztva.

makett.tk