69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • stultus78
    Kell Kell Kell!!!

Most már bepörögtem :)
  • Marci7
    Stultus!

Szerencséd van! Már nem tud rendelni Béla, de van itthon raktáron belőle, azt meg lehet venni.
  • raptor22
    Jajj még véletlenül se gondoltam hogy kamuznál:)csak kevés készülő repcsis képet raktok be, ebből gondoltam, hogy majd csaknem én építek repcsiket. Szép a Messzer nagyon, eddig csak 1/72-ben építettem II.vh-s gépeket, 1/48-ba szívesen kipróbálnám magam:)
  • stultus78
    Segítek.
    Szerintem jó lett.Azt a póttartályt elég rosszul sikerült illeszteni. Legközelebb ne légy rest összecsiszolni rendesen.
    Koszoláshoz szerezz be pár pasztellkrétát és lecsiszolva ha ecsettel rákened akkor sokat dobna rajta.

• stultus78
    100%. A többit majd később szépen sorjában :)
    Ferivel megbeszélem és majd odaadom neki az árát.
    Még 1X köszi.
  • Marci7
    "Gyerekek döntöttem EZTAKAROM ! :)"
    Jeeee! Jó választás! :)

"Marci akkor most ez hogy van?
    Irok egy emilt Csitei Bélának hogy mi tetszik, aztán az árát odaadom neked, és te elhozod Érsekújváron a versenyröl?"

Nem. Ha 100%, hogy ezt a Messzer szeretnéd, akkor én szólok még Bélának, hogy adja hozzá a listánkhoz. Az árát valahogy el kéne juttatni hozzám, esetleg Ferin keresztül? Kérlek ezt beszéljétek meg. (az sem nagy baj, ha majd csak utólag adod ide)
  • highlander15
    Ez nem jött össze :-(
    Itt megtaláljátok a képeket.
    http://postimage.org/gallery/17ubzjrm/
  • highlander15
    Most építettem ezt az 1/35-ös T-72B-t (Revell). Jelen pillanatban a Zvezda szintén 1/35-ös T-34/76-osának álltam neki. Kicsit félve vettem meg,mivel nagyon sok rosszat hallottam a gyártóról és erről a kitről is. De szerencsére a félelmeim alaptalanok voltak,mert gyönyörűen kidolgozott,sorjamentes alkatrészeket találtam,amikor kinyitottam a dobozt.A gumilánctalpat is szidták,hogy nagyon vastag és rossz az anyaga,de ebben sem volt igazuk,mert a lánctalp is nagyon szépen kidolgozott, és egyáltalán nem vastag. A teknő kidolgozottsága tetszik a legjobban,mert a hegesztések varratait nagyon szépen imitálták rajta.

Remélem tetszik nektek is,ha nem,az sem baj,szívesen fogadom a tanácsokat,kritikákat :-)
  • stultus78
    Marci akkor most ez hogy van?
    Irok egy emilt Csitei Bélának hogy mi tetszik, aztán az árát odaadom neked, és te elhozod Érsekújváron a versenyröl?
  • stultus78
    Gyerekek döntöttem EZTAKAROM ! :)
    Feri nagy Messzer fan biztosan tud majd nekem segíteni az építésnél ha elakadok.
  • Bala10
    megkérdezhetem, hogy az orr résznél a két szín elválasztását hogyan oldottad meg? :)
  • stultus78
    Köszike.

• Marci7
    Igen, természetesen elhozom neked is, ha Eduard-ot veszel.
  • stultus78
    Igen úgy akarom. Feri szólt erről a lehetőségröl és majd téged akartalak megkérni hogy hozd haza csak elébe mentél a dolgoknak. Ha megveszem megtennéd hogy hazahozob nekem? :)
  • Marci7
    Félig-meddig én is repülős vagyok... :) Mikor mihez van kedvem.

Stultus! Nagyon szép makett, szerintem nyugodtan megveheted. (bár egy Tamiyával valószínűleg egyszerűbb dolgod lenne) Arról tudsz, hogy az Eduard maketteket Csitei Bélán keresztül 20% kedvezménnyel megveheted? Így ez kb. 6000Ft lenne.
  • Kferro
    Elég régóta repülőmaketteket készítek, de tettem egy kis kirándulást a tankok világába is. De a repülők az igaziak. :)

Itt van pár kép, csak hogy lásd, nem kamuzok. :D
    Először a készülő 48-as Tamiya J2M3-ról, majd az ugyancsak 48-as Tamiya Messzerről:

• raptor22
    Akkor elnézést kérek:P csak én mindig az általatok készített tankokat látom:) ami persze jó dolog mert nekem is van, de én repcsis vagyok. Nem tudom kivel megbeszélni a dolgokat, mint ti tankosok egymás közt:) arra emlékszem, hogy készült egy MH-60-as csak szomorú véget ért a projekt:S más emlékem repcsis témába nincs itt:P:)
  • Kferro
    "Amúgy elég csúnya hibák vannak benne. Mármint a megépítettben."
    Mire gondolsz?
  • Kferro
    Hohohohóóó! Én is repülős vagyok! :)
  • raptor22
    Szerintem teljesen jó a megépített repcsi, ordító nagy hiba nincs benne, én tudnék örülni, ha így össze tudnám rakni ezt a repcsit. Amúgy szép kitt.

Stultus tessék repcsit csinálni, itt mindenki tankozik, csak én repülőzök, rossz így egyedül:):(:P
  • m1garand
    Az tuti!
  • stultus78
    Diego-tól tudnék lesni. Még soha nem csináltam röpcsit.
  • m1garand
    Amúgy elég csúnya hibák vannak benne. Mármint a megépítettben.
  • m1garand
    Nagyon szép kit!
  • stultus78
    Feri bácsi ehhez mit szólnál? Szerinted ez nem nagy falat nekem?
    Diego is ezt csinálta :72-ben.
  • Marci7
    Akkor lehet, hogy nekem is ezt kellett volna venni, mert elég jó árban van.
  • m1garand
    Teszt: http://misc.kitreview.com/tools/xtracrylicseviewbg_1.htm
  • m1garand
    Nekem bevált, Feri ajánlotta. Semmi gond nem volt vele, hígítani kell legalább 50-50%-ban.
  • m1garand
  • Marci7
    Az Xtracrylix lakkokról nekem nem írtak sok jót. De az is használható. Ha Angliából rendelsz, onnan tudsz Vallejo-t is rendelni.
    Modelsforsale
  • m1garand
    És ha kb. 10-nél több Tamiyát veszel, érdemes Angliából rendelni esetleg.
  • m1garand
    A thinner az hígító, a flat varnish az matt lakk.
    Amit ott látsz az nem tamiya hígító, hanem Xacrylix de kiváló, jó a tamiyához. A lakkja is nagyon jó és kiadós.
    Vedd ezt :
    Acrylic Thinners 300ml
    és valamilyen lakkot
    Félfényes selyem lakk 100ml
    Fényes lakk 100ml
    Acrylic Flat Varnish 100ml (matt lakk)
    amilyen a repcsikhez kell.
  • raptor22
    Nagyon úgy néz, ki hogy átállok az akrilra, ha már ennyien csupa jót mondtatok róla. Következő repcsin már ki is próbálom. Majd csak átváltótáblázatban ki kell okoskodnom, hogy melyik kell nekem. A gyári hígítója melyik, Flat Varnish vagy a Thiner? Gondolom azért a Tamiya lakk is jó. És akkor erre meg mehet az enamalos befolyatás.

Köszi a linkelt oldalt, bújom ezerrel:) van nyíregyen átvevőpont:)
  • Marci7
    Az akril festékek drágábbak az enameleknél, de hidd el, jobbak is annyival. Nézz szét pl. itt: Megamakett Ha 5000Ft felett vásárolsz, ingyen ki is szállítják egy Pick Pack pontra, biztos van a közeledben is. (Inmedio és Relay üzletek) A Tamiya akrilok nagyon jók. Nekem van saját hígítója, azzal működik igazán jól, de biztos jó desztvízzel is. (alkohollal nekem nem volt tökéletes) Akril lakkból állítólag a Vallejo-k a legjbbak, desztvízzel hígítva. Ennek kicsit nehézkesebb a beszerzése, de nem lehetetlen. (ha debreceni lennél, tudnék is neked hozni a Bolyai versenyről)
  • raptor22
    Pisztollyal festek, enemallal. Régebben is ajánlottátok az akrilt pisztolyhoz, csak itt Nyíregyen Revellt tudok beszerezni viszonylag jó áron, valamint abból van felhalmozva egész sok szín. Bár lehet elég lenne csak abból akrilt venni ami a fő színek a külső festésnél, és szépen apránként abból is lenne színem.

Gondolom pisztoly tisztításnál előnyösebb az akril, mert elmegy az idő mire tiszta lesz a pisztoly enemal festést után:) Akrilból milyen márkát ajánlaná, valamint desztvízzel érdemes hígítani v alkohol?

Néztem én is az általad belinkelt gépet...hát...tökéletes. És az benne a pláne, hogy nincs 4 nyílás megbontva, nincs motor burkolat leszedve és egyéb tuning dolgok. Csak a festéssel ér el ennyire látványos "dolgot".
  • Kferro
    Amúgy mivel festesz, ecsettel, vagy pisztollyal? Mert ha ez utóbbival, akkor inkább az akrilfestékeket ajánlanám, sokkal szebb munkát lehet vele csinálni, mint enamellel. Ha viszont ecsettel, akkor jó az enamel.

"Az úgy jó lenne szerintetek? Enemal festés, akril lakk, és enemal befolyatás v Lidlis olajos befolyatás (a Lidlis olajos festékhez persze megfelelő hígító)"
    Igen. De mondom, ha pisztollyal festesz, akkor jobb lenne, ha akril festékeket használnál.

"jön majd az F-14"
    Az milyen makett lesz?

Nekem Diego-tól a Hellcat a kedvencem. Fel sem tudom fogni, hogy 72-es méretarányban hogy lehet ilyen szintű festést alkotni...

• raptor22
    Akkor szerintem áttérek majd az akril lakkozásra. Az úgy jó lenne szerintetek? Enemal festés, akril lakk, és enemal befolyatás v Lidlis olajos befolyatás (a Lidlis olajos festékhez persze megfelelő hígító)

Már nem akarok nyúlni a 16-hoz, én késszé nyilvánítottam:) jön majd az F-14 azon aztán ki lehet próbálni ezt a technikát, mert azok tudtak ám koszosak lenni. Diego-nak néztem ezt a gépét még régebben, hát nem semmi:) van neki F-18-a 1/72-be na az nem semmi munka:)
  • Marci7
    Annyival kiegészíteném Ferit, hogy nem baj, ha esetleg rászárad, mert pl. egy nagyon enyhén hígítós textildarabbal szépen vissza lehet törölni a felesleget, a panelvonalakban meg ottmarad. De ehhez feltétlenül akril lakkozás kell, különben tönkretennéd az egészet. De szerintem egyszerűbb, ha csak a panelvonalakba futtatod be, ahol meg látszik az ecset nyoma, ott enyhén hígítós fültisztító pálcával letörlöd. Vagy ecsettel, és még olajfolyásnak is jó lehet.
    Sok sikert hozzá!
  • Kferro
    "Gondolom így is lehet befolyatást csinálni ha nem pont akril lakkal lakkozok. "
    Persze lehet, viszont az akril festékeknek rosszabb a viszkozitása, így nem fog olyan szépen belefolyni a panelvonalakba, mint az enamel, vagy a művészolaj. De próbáld ki, hátha neked pont ez a technika fog megtetszeni.

"Van nekem Lidlis olajfestékem az enemal lakkon vajon lehet befolyatást csinálni szerinted Kferro?"
    Nem. Mivel gondolom ugyanazzal a hígítóval hígítanád a művészolajat, mint az enamelt hígítottad, így nagy bizonyossággal szépen feloldaná a festést.

"Az F-16ost nem akartam ennyire koszolni, mert a valódi gép ilyen festéssel majd csaknem patika tiszta volt."
    Szerintem még mindig elbírna azért egy kis panelkiemelést (akár befolyatással, akár valami puha ceruzával), hogy plasztikusabb, és élőbb legyen.
    Szerintem egy hasonló mértékű kiemelés jól nézne ki rajta anélkül, hogy igazán koszosnak tűnne:

S ha már F-16, akkor megmutatom, nekem melyik a kedvenc Falcon makettem. Diego Quijano munkája:

• m1garand
    OFF!!
    10euro a Battlefield 3! az origin-en!!!