69149
-
Marci7 #63739 Feri kezdte el a makettet, kijavított egy hibát a műszerfal burkolatánál, ezért nem lett jó az alakja. (Hagyhattad volna úgy, ahogy volt gyárilag... :D ) Mivel tudok tőle venni katapultülést, elvetettem azt az ötletet, hogy egy zárt kabintetős, állványos gépet csinálok, inkább megcsinálnám rendesen, de műszerfal nélkül nem lehet. -
#63738 Mi történt már megint? -
#63737 Inkább gyújtottad volna rá a sufnit! XD -
Marci7 #63736 Véletlenül nincs valakinek fölösleges 1:48-as F-16 műszerfala? -
Bala10 #63735 mit találtam a sufniba
-
#63734 Na ma volt időm a t-90-re. Most jobb lett (megmostam :) )
Kipurcant a 800ft-os vakum, ezért megint csak lámpákkal tudtam megvilágítani. -
#63733 Feri, ezt a pigmentpor rögzítést próbáltad már?
-
#63732 -
Marci7 #63731 "Persze, lehet kapni mindenféle vágólapokat, fűrészeket, de van aki ezeket (esetlegesen csöppet sem alacsony áruk miatt) nem engedhetik meg maguknak."
Pilka fűrészlapot 500Ft-ért lehet venni. Ha jól használod, sokáig kitart. Viszont a kb. 1500Ft-os befogó nyelet már nem akartam megvenni, de megbántam, mert azóta el is repedt, így kb. használhatatlan. :( -
Bala10 #63730 köszönöm, ezt mindenképpen kipróbálom. semmi értelme nem volna így a belső résznek, muszáj leszek nyitott állapotúra megcsinálni valahogy
nincs valakinek egy használaton kívüli pilótája? 1 sört adok érte. :) -
#63729 Teljes mértékben egyet értek veled -
Kferro #63728 "szín hiány miatt nem tudom folytatni, de talán jobb is. :)"
Miért? :)
-
Kferro #63727 Lehet, hogy sikerül a meleg lappal vágás, de lehet, hogy épp akkor fogod túlhevíteni, vagy az adott makett polisztiroljánál kiszámíthatatlanul fog viselkedni a penge, amikor épp egy versenyre szánt makettet készítesz.
Persze, lehet kapni mindenféle vágólapokat, fűrészeket, de van aki ezeket (esetlegesen csöppet sem alacsony áruk miatt) nem engedhetik meg maguknak. -
#63726 féligmeddig igazam volt :D
1szer csináltam hasonlót akkor forró rézlappal csináltam és egyedül 1 szál lett azt meg ujjal lelehetett pödörni
Most hogy mondod a fűrészlapot, multkor találtam neten fotómaratott fűrészlapot szikéhez
-
Kferro #63725 Ezt nehogy kipróbáld! Megolvasztja a műanyagot, s szálat fog húzni, ami igen randán fog mutatni.
De a gilettepenge valóban jó hozzá. Annyit kell tenned Bala, hogy egy késsel a borotvapenge élére merőlegesen elkezded ütögetni a borotvapenge élét, ami így egy idő után úgy fog kinézni, mint egy kisméretű fűrész. Szépen végigmész a penge teljes hosszán, s ha úgy érzed, hogy az ütögetés következtében a "fűrészfogak" túlságosan kiállnak a síkból oldalra, akkor egy finom csiszolópapírral meg tudod csiszolni.
Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy olcsó megoldás, és roppant vékony fűrészt kapsz, ami nem elhanyagolható szempont. Ráadásul igen bevállt, mert már vagy 20 éve használom jómagam is. :) -
#63724 Esetleg forró gillette pengével ?? -
Bala10 #63723 Azzal festettem. Valami tipp,hogy mivel tudnám a kabintetöt kettészelni? -
Marci7 #63722 Jó lesz ez, de a színe nem világosabb zöld (Interior Green) kellene legyen? -
Bala10 #63721 ilyen eddig... szín hiány miatt nem tudom folytatni, de talán jobb is. :)
nekikezdtem a törzsnek, meg a motornak. -
#63720 Szerintem a trumpeteré akkor is jobb
FAMO összehasonlítás Rewell-Trumpeter -
Kferro #63719 "Mindkettő talált, annyi a kár hogy ez is fránya rewell termék"
Nana, csak nem szidni a Revellt. :)
72-es méretarányban a Dragon mellett a Revell gyártja a legjobb harcjármű maketteket. Ráaádásul épp a napokban olvastam valamelyik korábbi Pro Modellben erről a Famoról, s ott igen pozitív véleménnyel voltak róla.
Jobst Hermeyer egy review-ban tömören így fogalmazza meg a véleményét erről a makettről:
"The Revell Famo is a super model."
Szóval annyira rossz makett csak nem lehet... :)
-
#63718 Mindkettő talált, annyi a kár hogy ez is fránya rewell termék
de végülis úgy talátam szekrény végébe :D
már ki is találtam van a Nashornom és arról levan törve az ágyúcső rögzítő meg "nekem" kicsit ferde a cső...
és ezt berakom 1 félig összedőt kis házba aztán majd a famo kihúzza onnan :D -
#63717 Az bizony :)
-
Marci7 #63716 Csak nem Famo? :)
1:72-es? -
#63715 Na mi készül? lehet tippelgetni
-
#63714 Vajon mennyit fogyaszt? -
http://hot.tmforum.hu/index.php?page=19
A nap weboldala. -
#63712 Van ebből nagyobb is. -
#63711 Uram jesszus ez hatalmas voltak ezek bevetésen? Még sose láttam.
-
#63710 WHAT?
Vaooo ez nagyon kemény.Erről szedd le a lánctalpat szerelni :) -
#63709 IGEN, MERT FEJMOSÁS LESZ !!!! XD -
#63708 Újabb WoT tank 17.000Ft-ért!
-
#63707 Jelentem megcsiszoltam a gépet. A héten nem hiszem hogy letudom alapozni újra, de felírtam magamnak NAGY BETŰKKEL hogy MOSD MEG!!!! :) -
#63706 Igen. Valahol megtaláltam az építést is. Elég volt neki belepasszírozni a ledeket. Szét kellett vagdosni hozzá azoket a kis dobozokat. Nagyon szépen megcsinálta. Király ahogy világit. -
#63705 Ez nagyon oda b...szű
Én ezt a ledes megoldást tutira megcsinálnám...
csak én a kapcsolót elrejteném valami tereptárgynak pl.: vasuti váltó vagy hasonló -
#63704 Van beépített két led. LOL -
#63703 Ezt ismered?
http://www.knminis.com/2012/04/t-90a.html -
#63702 Hát ezt nem hiszem el!!!!!!! -
#63701 Csiszolás meglesz szerintem is kell még 1 réteg.
Próbáltam vékonyan fújni ezért nem fogta be sok helyen, karcolásikat is megpróbálom javítani,csiszolni. A cső tartókonzola mindíg kitört építésnél, elég sokat szenvedtem vele, de már nem akarok hozzányúlni. Oldalszoknyákon mindkét oldalt maszkolószalag maradt ezért azt is javítom és lefújom megint.
A lényeg: csiszolom, újra lealapozom és figyelek a szöszökre. (elfelejtettem előtte lemosni. Meg is látszik.)
Második kör után újra dobok képeket. -
#63700 Nagyon impozáns, az alapozó sok mindent eltakar.
De nagyon szöszös lett, azt le kéne csiszolni és újra fújni, különben a festésen is át fog ütni.
Itt-ott mintha kiszőrösödött volna a fújás.
Az MG irányzékát nem fogta be.
Kicsit több fény kéne a képhez.
Nagyon kafa lesz ha azt 100kg szöszt eltávolítod.
Nem mostad le rendesen vagy a friss festékbe szállt bele?
Én festés után azonnal zacskóba dugom és abban hagyom megszáradni.
Egy-két helyen elég nagy karcolások vannak oda mehetne még egy kis alapozó hátha tompít az árkokon.
A torony mögötti csővel valami nem stimmel olyan furák a tartó konzolok.