69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Marci7
    Feri kezdte el a makettet, kijavított egy hibát a műszerfal burkolatánál, ezért nem lett jó az alakja. (Hagyhattad volna úgy, ahogy volt gyárilag... :D ) Mivel tudok tőle venni katapultülést, elvetettem azt az ötletet, hogy egy zárt kabintetős, állványos gépet csinálok, inkább megcsinálnám rendesen, de műszerfal nélkül nem lehet.
  • m1garand
    Mi történt már megint?
  • m1garand
    Inkább gyújtottad volna rá a sufnit! XD
  • Marci7
    Véletlenül nincs valakinek fölösleges 1:48-as F-16 műszerfala?
  • Bala10
    mit találtam a sufniba

• stultus78
    Na ma volt időm a t-90-re. Most jobb lett (megmostam :) )

Kipurcant a 800ft-os vakum, ezért megint csak lámpákkal tudtam megvilágítani.
  • m1garand
    Feri, ezt a pigmentpor rögzítést próbáltad már?
  • m1garand
  • Marci7
    "Persze, lehet kapni mindenféle vágólapokat, fűrészeket, de van aki ezeket (esetlegesen csöppet sem alacsony áruk miatt) nem engedhetik meg maguknak."

Pilka fűrészlapot 500Ft-ért lehet venni. Ha jól használod, sokáig kitart. Viszont a kb. 1500Ft-os befogó nyelet már nem akartam megvenni, de megbántam, mert azóta el is repedt, így kb. használhatatlan. :(
  • Bala10
    köszönöm, ezt mindenképpen kipróbálom. semmi értelme nem volna így a belső résznek, muszáj leszek nyitott állapotúra megcsinálni valahogy

nincs valakinek egy használaton kívüli pilótája? 1 sört adok érte. :)
  • Bandzsi0001
    Teljes mértékben egyet értek veled
  • Kferro
    "szín hiány miatt nem tudom folytatni, de talán jobb is. :)"
    Miért? :)
  • Kferro
    Lehet, hogy sikerül a meleg lappal vágás, de lehet, hogy épp akkor fogod túlhevíteni, vagy az adott makett polisztiroljánál kiszámíthatatlanul fog viselkedni a penge, amikor épp egy versenyre szánt makettet készítesz.

Persze, lehet kapni mindenféle vágólapokat, fűrészeket, de van aki ezeket (esetlegesen csöppet sem alacsony áruk miatt) nem engedhetik meg maguknak.
  • Bandzsi0001
    féligmeddig igazam volt :D
    1szer csináltam hasonlót akkor forró rézlappal csináltam és egyedül 1 szál lett azt meg ujjal lelehetett pödörni

Most hogy mondod a fűrészlapot, multkor találtam neten fotómaratott fűrészlapot szikéhez
  • Kferro
    Ezt nehogy kipróbáld! Megolvasztja a műanyagot, s szálat fog húzni, ami igen randán fog mutatni.
    De a gilettepenge valóban jó hozzá. Annyit kell tenned Bala, hogy egy késsel a borotvapenge élére merőlegesen elkezded ütögetni a borotvapenge élét, ami így egy idő után úgy fog kinézni, mint egy kisméretű fűrész. Szépen végigmész a penge teljes hosszán, s ha úgy érzed, hogy az ütögetés következtében a "fűrészfogak" túlságosan kiállnak a síkból oldalra, akkor egy finom csiszolópapírral meg tudod csiszolni.
    Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy olcsó megoldás, és roppant vékony fűrészt kapsz, ami nem elhanyagolható szempont. Ráadásul igen bevállt, mert már vagy 20 éve használom jómagam is. :)
  • Bandzsi0001
    Esetleg forró gillette pengével ??
  • Bala10
    Azzal festettem. Valami tipp,hogy mivel tudnám a kabintetöt kettészelni?
  • Marci7
    Jó lesz ez, de a színe nem világosabb zöld (Interior Green) kellene legyen?
  • Bala10
    ilyen eddig... szín hiány miatt nem tudom folytatni, de talán jobb is. :)

nekikezdtem a törzsnek, meg a motornak.
  • Bandzsi0001
    Szerintem a trumpeteré akkor is jobb
    FAMO összehasonlítás Rewell-Trumpeter
  • Kferro
    "Mindkettő talált, annyi a kár hogy ez is fránya rewell termék"
    Nana, csak nem szidni a Revellt. :)
    72-es méretarányban a Dragon mellett a Revell gyártja a legjobb harcjármű maketteket. Ráaádásul épp a napokban olvastam valamelyik korábbi Pro Modellben erről a Famoról, s ott igen pozitív véleménnyel voltak róla.
    Jobst Hermeyer egy review-ban tömören így fogalmazza meg a véleményét erről a makettről:

"The Revell Famo is a super model."

Szóval annyira rossz makett csak nem lehet... :)
  • Bandzsi0001
    Mindkettő talált, annyi a kár hogy ez is fránya rewell termék

de végülis úgy talátam szekrény végébe :D
    már ki is találtam van a Nashornom és arról levan törve az ágyúcső rögzítő meg "nekem" kicsit ferde a cső...
    és ezt berakom 1 félig összedőt kis házba aztán majd a famo kihúzza onnan :D
  • stultus78
    Az bizony :)

• Marci7
    Csak nem Famo? :)
    1:72-es?
  • Bandzsi0001
    Na mi készül? lehet tippelgetni
  • stultus78
    Vajon mennyit fogyaszt?
  • m1garand

http://hot.tmforum.hu/index.php?page=19
    A nap weboldala.
  • m1garand
    Van ebből nagyobb is.
  • stultus78
    Uram jesszus ez hatalmas voltak ezek bevetésen? Még sose láttam.
  • stultus78
    WHAT?

Vaooo ez nagyon kemény.Erről szedd le a lánctalpat szerelni :)
  • m1garand
    IGEN, MERT FEJMOSÁS LESZ !!!! XD
  • m1garand
    Újabb WoT tank 17.000Ft-ért!
  • stultus78
    Jelentem megcsiszoltam a gépet. A héten nem hiszem hogy letudom alapozni újra, de felírtam magamnak NAGY BETŰKKEL hogy MOSD MEG!!!! :)
  • stultus78
    Igen. Valahol megtaláltam az építést is. Elég volt neki belepasszírozni a ledeket. Szét kellett vagdosni hozzá azoket a kis dobozokat. Nagyon szépen megcsinálta. Király ahogy világit.
  • Bandzsi0001
    Ez nagyon oda b...szű
    Én ezt a ledes megoldást tutira megcsinálnám...
    csak én a kapcsolót elrejteném valami tereptárgynak pl.: vasuti váltó vagy hasonló
  • m1garand
    Van beépített két led. LOL
  • m1garand
    Ezt ismered?
    http://www.knminis.com/2012/04/t-90a.html
  • m1garand
    Hát ezt nem hiszem el!!!!!!!
  • stultus78
    Csiszolás meglesz szerintem is kell még 1 réteg.
    Próbáltam vékonyan fújni ezért nem fogta be sok helyen, karcolásikat is megpróbálom javítani,csiszolni. A cső tartókonzola mindíg kitört építésnél, elég sokat szenvedtem vele, de már nem akarok hozzányúlni. Oldalszoknyákon mindkét oldalt maszkolószalag maradt ezért azt is javítom és lefújom megint.

A lényeg: csiszolom, újra lealapozom és figyelek a szöszökre. (elfelejtettem előtte lemosni. Meg is látszik.)

Második kör után újra dobok képeket.
  • m1garand
    Nagyon impozáns, az alapozó sok mindent eltakar.
    De nagyon szöszös lett, azt le kéne csiszolni és újra fújni, különben a festésen is át fog ütni.
    Itt-ott mintha kiszőrösödött volna a fújás.
    Az MG irányzékát nem fogta be.
    Kicsit több fény kéne a képhez.
    Nagyon kafa lesz ha azt 100kg szöszt eltávolítod.
    Nem mostad le rendesen vagy a friss festékbe szállt bele?
    Én festés után azonnal zacskóba dugom és abban hagyom megszáradni.
    Egy-két helyen elég nagy karcolások vannak oda mehetne még egy kis alapozó hátha tompít az árkokon.
    A torony mögötti csővel valami nem stimmel olyan furák a tartó konzolok.