Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Jó lesz a sár. Szép. De a lánctalp gondolom nem marad ilyen tiszta. De a felsõrész még nem az igazi.
A láncfeszítõ körbe fényes.

makett.tk

McFrost
Tegnap jól haladtam:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szerintem hagyd most ezt a fakítást. Szedd le a festéket a Panzerrõl, s kezd elõlrõl festeni.
Nekem a legnagyobb bajom a festéseddel az, hogy nagyon sok helyen nem takar rendesen, s az eredeti mûanyag színe tûnik elõ. Így meg tökmindegy, hogy van e a maketten fakítás, avagy sem.

McFrost
Az arra, hogy legyen átmenet a színek között.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Értem de a 1-rész festék 9 rész hígító megoldást jelenthet?
McFrost
Olvad végig az orgon a Pz.II. építésemet, Seres és Forintos mesterek asszisztálnak, adják a tanácsokat.

McFrost
Fakítás lényege az optikai csalás. Ugyanis ez a valóságban nem fakó. Példa: keress egy 1m x 1m -es vas lemezt, olyat ami le van festve, fektesd a földre és nézd. A közepét világosabbnak fogod látni, mint a széleit egy bizonyos távolságról, pedig ugyanolyan árnyalat. Ez csak optika....

Faxom akár hogy próbálkozom mindig mellényúlok! most mi a baj nagyon elüt a fakitás vagy rossz helyeken van?
m1garand
OK, várom. De tört fehér jobb lenne.

makett.tk

m1garand
<#eljen>

makett.tk

stultus78
Valami ilyesmire gondoltam.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Õk fizetik a postát.
Szép az alap, csak én valami rámpás diót akarok majd csinálni, amin megfeszül két kerék között a lánc... ezért vettem hozzá szemes láncot.
(Ez arról szól hogy ne áruljanak szarokat az embereknek. Igenis cseréljék ki.)

McFrost
Átesel a ló túloldalára.
Amennyit erre ráversz, benne lesz + 2 makett árába. Szerintem az alap készlet kurva szép.

McFrost
A mezõrõl bement a városba, olvadáskor. Tehát száraz por nem nagyon lehet. Szürkéssel fogom összefröcsölni, a városi utak kosza miatt.

stultus78
Kurva eget igor már vissza is írt.

Aszonnya készletben általában 10-el több van,
Ha elküldöm nekik kicserélik. 😊

Hétfõn utazik is hozzájuk...

m1garand
Járt utat....

makett.tk

stultus78
Azzal semmi bajom nem volt minden ment simán mint a karikacsapás.

m1garand
Szerintem a Tamiya maketteddel kevesebb gond volt.

makett.tk

stultus78
Saját kárán tanul az ember <#sir>

m1garand
Na nekem akkor lesz T-90-em ha a Dragon, Tamiya de inkább az AFV Club csinál!

makett.tk

m1garand
HAHA! XD

makett.tk

stultus78
kiválogattam nekik a javát 😊

stultus78
igen persze 😊

stultus78
Õk nem tehetnek róla, vagy igen?
Mindegy kûldök nekik is

m1garand
Képet mellékeltél?

makett.tk

m1garand
Honnan vetted?
Oda is küld el!

makett.tk

stultus78
Írtam nekik egy szép hangvitelû levelet, majd meglátjuk mi lesz.
Bár szerintem le....ják.

m1garand
Néha úgy érzem, hogy a kiegészítõ gyártók, bármit el mernek adni.
Még hogy:

Ekkorát csak a mocskos ruszkik hazudnak!

makett.tk

m1garand
Reklamáld meg a gyárnál, küldj képet nekik. Cseréljék ki, küldjenek másikat, dugják fel ahova kényelmes!

makett.tk

stultus78
Én ezt akartam és azt kaptam.<#nemtudom>

m1garand
Kedves barátom ezt fújhatod újra.

makett.tk

m1garand
És ezért külön fizettél?

makett.tk

m1garand
A white spiritet olajfestékek hígítására használjuk! Milev neked olaj az alapszín és OLAJ A LAKK is felmarja, azért kérdeztem, hogy elõröl kezded a festést. Mert a white spirites, olajos, enameles finishing elõtt csak AKRIL festéket és lakkot használhatsz azaz pl: TAMIYA!
A sár faszán alakúl de most már elég mert nagyon vastag lesz. A tank felsõrészét csak szárazon porozd. Az alját csak csapdosd össze más színû felhígított világosabb pigmentporral. Lehet egy kevés felcsapódás a tank oldalán is.

makett.tk

stultus78
Miniarm szemes lánctalp T-90-hez....
Sok ilyen van közte. Kb.:60-70%

McFrost
Újabb sárréteg került fel. A White spirit simán megkezdi a festéket....

McFrost
Gratulálok kicsi!

stultus78
Hát ha ezt a technikát akarod megtanulni.Még van mit gyakorolni.
5-6 makett és menni fog.

McFrost
Az a gáz, hogy a fakítás az nem hasra ütés, hanem a panelek közepén, kiemelkedéseken kell csinálni.

Fakítottam rajta még itt ott!
McFrost
<#eljen>

m1garand
Van a video elején poros tank, hátha hasznát veszed a koszolásnál.

makett.tk

el kezdtem a panelvonalakat fújni aztán jó ötletnek tûnk egy kicsit több sötétet fújni rá valahol láttam valaki feketével lefújta az egészet aztán jött rá az alapszín!Még holnap jön a fakítás ahol a nap süthette ott átfújom ennek az alapszínnek a fakított változatával.A torony köténylemezei is le lett fújva szárad a konzol úgy marad megsérült a harcokban úgy döntöttem!
m1garand
Valamit félre értettél, nem kell feketére fújni az egész tankot. Ezzel csak az árnyékos részeket hangsúlyozzuk ki. A felsõ részek úm. naposak azaz világosak. Pl: a harckocsiágyú alulról árnyékos. Valami a hígítással sem oké, nagy az átszóródás, vagy a szoba másik végébõl fújtad.
Az alapszín rendeben van. A toronyköténylemeze hol van? Egy konzol még törött. A parancsnoki kupola sorjás. A síkokból kiálló dolgok, bütykök, lámpa szellõzõ tetejét világosabb színnel át kellene festeni, kiemelni.

makett.tk

McFrost
Természetesen.

m1garand
Elõröl fogod kezdeni a festést?

makett.tk

McFrost
Végre van white spiritem! 😄

m1garand
Hagyd egy kicsit sûrûbbre!

makett.tk

Hát látod alig fogta be!jo hig lett de még egy ilyen hig réteget ráfújok hátha jó lesz!