Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Várjuk a képeket!

makett.tk

McFrost
Nincs ebben semmi misztikum, híg festék és alacsony nyomás.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Nekem is az segített, hogy használni tudjam az Evo-t.

m1garand
Elküldtem a Mario EEns video-ját. Ennél többet ember nem tud segíteni!

makett.tk

Jobb lesz, én bízok benned.

m1garand
Mehet az a kamo blue tackkel is!

makett.tk

hát köszi a jó tanácsokat! reméljük ennél csak jobb lehet!
Ja igen Lackó, tetszés szerint sózhatod, és borsózhatod, majd petrezselyemmel felszolgálhatod. 😄

m1garand
Feri, egy chef veszett el benned!

makett.tk

Még egy tanács részemrõl:

Ha lemosod a festéket a Panzerrõl, akkor utána ne foglalkozz sem a pre-shadinggel, sem a fakítással. Koncentrálj az alapfestésre és a kamuflázsra, majd az azt követõ utómunkálatokra (befolyatás, koptatás, koszolás).
A pre-shading és a fakítás feleslegesen megbonyolítja a festést, s ha nem jól csinálod, nem lesz látványos a végeredmény.
Majd ha már biztos kézzel kezeled a szórópisztolyt (ami felõl szemernyi kétségem sincs), akkor majd megfûszerezheted az említett fázisokkal is a festést.

m1garand
Utána jött a blue tack:

makett.tk

m1garand
Mondtam, hogy egy mm-re tartod, legvékonyabb vonal körbe rajzol és utána kifest! Nem egybõl 4 mm-es vonalat fújsz. De nem is megy ez elsõre. Én vagy 4-5 makettet egyszínûre festettem nem mertem kamót fújni. Én elõször Micro Maskal csináltam de nem tetszett:

Utána jött a blue tack:
https://lh3.googleusercontent.com/-BL7Uf79t7c4/TfkZx_yOPfI/AAAAAAAAApk/oasrPM5bteA/s912/0515_1.jpg
És csak az Iwata megvásárlása után mertem próbálkozni, addig a kínaival csak olyan átszóródásos szart sikerólt fújnom, de a technikám se volt jó.
Ez se tökéletes, javítani kellett mert kapkodtam és nem fújtam elég közel!

Javítva a sárga újra fújva közelrõl, pötty szerûen lassan!

makett.tk

értettem
És inkább hígabb legyen, mint sûrûbb.

McFrost
Tej sûrûség kell és 1 bar alatti nyomás, vékony dûznis légecset.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

mondjuk a lakk elég sürü lehet azzal rontottam el
sürü a festék pedig x22 acril higitó meg festék akkor lehet nem higitottam eléggé!
McFrost
JAAA! Erre a kávéra emléxem 😄

"E-miatt kéne leszednem a festéket de nem ér kinevetni!"
Miért nevetnénk ki? Itt mindenki kezdõként kezdte, s mindenki elkövette a saját hibáit. Szóval csak nyugodtan pakold a fotókat, s megpróbálunk tanácsokkal segíteni.

Ezen a festésen úgy látom, hogy a festék nincs megfelelõen meghígítva, amiatt köpköd, s szór.

"A flóraszept tényleg szépen roncsolás nélkül lehozza a festéket?és ha igen melyik fajta?"
Bizony, lehozza. Méghozzá ez a fajta:

Festéklemosás by Kferro. 😊

Elrontott festésû KV-2-es torony, Tamiya akrillal festve:

A Flóraszeptet ráspriccoltam a toronyra:

Kb. 15 másodperc múlva csapvíz alatt leöblítettem:

Íme a végeredmény:

Mint láthatod, ez valóban nagyon egyszerû, és kiméletes módszer arra, hogy leszedd az elrontott Tamiya, vagy Gunze festéket. Sajnos Vallejoval nem mûködik, az valami bivalyerõs festék...

McFrost
Túl sûrû a festék, ha híg alapszínnel vissza javítanád, jó lenne.

Bemutatom neked az én elsõ fújásom, majd a végeredményt, erõs 2 alá 😄
A kosz ápol és eltakar 😄

E-miatt kéne leszednem a festéket de nem ér kinevetni!
A flóraszept tényleg szépen roncsolás nélkül lehozza a festéket?és ha igen melyik fajta?
McFrost
Az ebayen veszek Model Military international magazine-t, postával együtt 2e Ft.

Ki kellene nyomozni, hogy lehet-e rá elõfizetni.
75. számában Zvezda T-90 a fõ esemény!

😊
Már korábban is tettem be képet a KV-2-rõl, és a J2M3-ról, de nem voltak reakciók.

McFrost
Végre látunk képet tõled! 😄
Szeretem ezt a repcsit.

"mégis sokkal nehezebb volt"
mégis sokkal nehezebb volt, mint gondoltam...

Én meg este a kabinmaszkok felragasztásával foglalkoztam a Messzeren. Bár gyári Eduard maszk, mégis sokkal nehezebb volt, mire sikerült ráraknom õket a kabintetõre. Az egyik helyen még egy kis folyékony Microscale maszkolóval is javítanom kellett. Íme az eredmény:

A kabint rápróbáltam a Messzerre:

Nagyon jók ezek a diorámás képek! A kis Panzer jobban illik ebbe a környezetbe, mint a Tigris.
A figurázás elkezdését kiváncsian várom. Élettel fogja megtölteni a teret.

McFrost
Elég életszagú 😄

stultus78
Valahol már láttam ezt a képet. <#vigyor2>

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
De nem müxik. Majd Feritõl elkérem.

makett.tk

stultus78
Régóta keresek olyan könyveket ahol részletesen le vannak fotózva a régi hadieszközök.Kösz a linket.És ahogy látom jó áron vannak.
Tök jó!
Köszönöm!

stultus78
Így már Értem.
Eccsém ez nekem nagyon tetszik.

m1garand
A baloldali lánctalp mintha ferde lenne, ellenõrizd! Szép lesz.

makett.tk

McFrost
Erõsen örülök! A láncra tuti nem megy több sár, mert az a szilárd burkolaton, pocsolyák tengerében simán lemosódott. Aztán még meg kell fényesítenem a sarat, hogy az idõjáráshoz idomuljon, az utcát és a tankot is egybe kell gyúrnom. Szal van még dolog... félek a figurázást sosem kezdem el 😞
A közeli képek elõhoztak pár hibát, beszívódást és szétesést....

Alakul, alakul. Kezd egyre jobban tetszeni. 😊
A napon fotózás jó ötlet volt. Lám, milyen sokat számít, ha egy makett szépen van fotózva.
A technikai részét meg Sanyi és Zsolti már leírták, így én már nem is írok errõl. 😊

"hol látsz te mûanyag színt van rajta már vagy négy réteg!"
A mûanyag színe nem csak úgy értendõ, hogy a csupasz mûanyag látszódik, hanem úgy is, hogy a makett eredeti színe átüt, átsejlik a festéken. Ilyen nálad elég sok helyen van.
Jöjjenek hát Kferro rettegett Vörös Nyilai! 😄

Ezek mûanyag áttünések jellemzõen úgy jönnek létre, hogy valamelyik alkatrész belekerül a szórás áramába, s így a mögötte lévõ területet leárnyékolja.
Ez nagyon jól látszódik a páncéltest elején rögzített "laposvasnál", azaz az, hogy csak egy szögbõl festetted azt a részt, s így mögötte mintha az árnyéka látszódna. De ugyanígy látszódnak az oldallemezek felfogató fogainál, hogy azt a részt is oldalról festetted meg, így a fogak belsõ részénél áttünik a szürke.

Tehát nem csak az számít, hogy hány réteg festék van egy maketten, hanem az is, hogy milyen szögbõl fújod azt rá. Javaslom, hogy szedd le ezt a festéket a Panzerrõl (ha Tamiyával festetted, és van otthon konyhai Flóraszepted, akkor ez kb. 2 perces meló lesz), s az újrafújásnál több szögbõl is fesd le, figyelve arra, hogy ilyen leárnyékolt részek ne legyenek rajta.

m1garand
Király ingyen van, vannak ilyen napfény izzók egy kisebb vagyonért.

makett.tk

McFrost
Napfény.

PZ IV Temetõ!
m1garand
Itt vannak nagyon jó könyvek, akciósan! Kagero

De valahol le is van töltve. Nagyon jó képek arról, hogy hogyan kopik, koszolódik egy tank stb.

makett.tk

stultus78
Oksa.

m1garand
Sokkal jobbak a képeid, új a világítás?

makett.tk

m1garand
Ahhoz van egy jó kis könyvem majd elõkerítem.

makett.tk

Lehet ilyen jól sikerült az árnyékolásom hogy még a sas szemeteket is megtéveszti😊
McFrost
Nekem itt tûnnek ki, de lehet nincs igazam és csal a fotó. Annyi szent, a festésed nem egyenletes.

stultus78
Ilyesmi sarazást gondoltam a T-90-re is.

stultus78
Én is tömnék még 1 kis sarat a láncok közé.
Amúgy baromi jó lett.

hol látsz te mûanyag színt van rajta már vagy négy réteg!