Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Ha lemosod a festéket a Panzerrõl, akkor utána ne foglalkozz sem a pre-shadinggel, sem a fakítással. Koncentrálj az alapfestésre és a kamuflázsra, majd az azt követõ utómunkálatokra (befolyatás, koptatás, koszolás).
A pre-shading és a fakítás feleslegesen megbonyolítja a festést, s ha nem jól csinálod, nem lesz látványos a végeredmény.
Majd ha már biztos kézzel kezeled a szórópisztolyt (ami felõl szemernyi kétségem sincs), akkor majd megfûszerezheted az említett fázisokkal is a festést.
Utána jött a blue tack:
https://lh3.googleusercontent.com/-BL7Uf79t7c4/TfkZx_yOPfI/AAAAAAAAApk/oasrPM5bteA/s912/0515_1.jpg
És csak az Iwata megvásárlása után mertem próbálkozni, addig a kínaival csak olyan átszóródásos szart sikerólt fújnom, de a technikám se volt jó.
Ez se tökéletes, javítani kellett mert kapkodtam és nem fújtam elég közel!
Javítva a sárga újra fújva közelrõl, pötty szerûen lassan!

makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Miért nevetnénk ki? Itt mindenki kezdõként kezdte, s mindenki elkövette a saját hibáit. Szóval csak nyugodtan pakold a fotókat, s megpróbálunk tanácsokkal segíteni.
Ezen a festésen úgy látom, hogy a festék nincs megfelelõen meghígítva, amiatt köpköd, s szór.
"A flóraszept tényleg szépen roncsolás nélkül lehozza a festéket?és ha igen melyik fajta?"
Bizony, lehozza. Méghozzá ez a fajta:
Festéklemosás by Kferro. 😊
Elrontott festésû KV-2-es torony, Tamiya akrillal festve:
A Flóraszeptet ráspriccoltam a toronyra:
Kb. 15 másodperc múlva csapvíz alatt leöblítettem:
Íme a végeredmény:
Mint láthatod, ez valóban nagyon egyszerû, és kiméletes módszer arra, hogy leszedd az elrontott Tamiya, vagy Gunze festéket. Sajnos Vallejoval nem mûködik, az valami bivalyerõs festék...
Bemutatom neked az én elsõ fújásom, majd a végeredményt, erõs 2 alá 😄
A kosz ápol és eltakar 😄

E-miatt kéne leszednem a festéket de nem ér kinevetni!
Ki kellene nyomozni, hogy lehet-e rá elõfizetni.
75. számában Zvezda T-90 a fõ esemény!
Már korábban is tettem be képet a KV-2-rõl, és a J2M3-ról, de nem voltak reakciók.
Szeretem ezt a repcsit.
mégis sokkal nehezebb volt, mint gondoltam...
A kabint rápróbáltam a Messzerre:
A figurázás elkezdését kiváncsian várom. Élettel fogja megtölteni a teret.
Tök jó!
Köszönöm!
Ennek is lockolt már a bootloadere?
A közeli képek elõhoztak pár hibát, beszívódást és szétesést....

A napon fotózás jó ötlet volt. Lám, milyen sokat számít, ha egy makett szépen van fotózva.
A technikai részét meg Sanyi és Zsolti már leírták, így én már nem is írok errõl. 😊
A mûanyag színe nem csak úgy értendõ, hogy a csupasz mûanyag látszódik, hanem úgy is, hogy a makett eredeti színe átüt, átsejlik a festéken. Ilyen nálad elég sok helyen van.
Jöjjenek hát Kferro rettegett Vörös Nyilai! 😄
Ezek mûanyag áttünések jellemzõen úgy jönnek létre, hogy valamelyik alkatrész belekerül a szórás áramába, s így a mögötte lévõ területet leárnyékolja.
Ez nagyon jól látszódik a páncéltest elején rögzített "laposvasnál", azaz az, hogy csak egy szögbõl festetted azt a részt, s így mögötte mintha az árnyéka látszódna. De ugyanígy látszódnak az oldallemezek felfogató fogainál, hogy azt a részt is oldalról festetted meg, így a fogak belsõ részénél áttünik a szürke.
Tehát nem csak az számít, hogy hány réteg festék van egy maketten, hanem az is, hogy milyen szögbõl fújod azt rá. Javaslom, hogy szedd le ezt a festéket a Panzerrõl (ha Tamiyával festetted, és van otthon konyhai Flóraszepted, akkor ez kb. 2 perces meló lesz), s az újrafújásnál több szögbõl is fesd le, figyelve arra, hogy ilyen leárnyékolt részek ne legyenek rajta.

De valahol le is van töltve. Nagyon jó képek arról, hogy hogyan kopik, koszolódik egy tank stb.
makett.tk

Amúgy baromi jó lett.
Ennek is lockolt már a bootloadere?