Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fefe
Igen ebben igazad van,hogy aTamiya sokkal kidolozottabb mint a Fujimi mert tegnap belekukkantottam egy Fujimi dobozba és nem nagyon voltam elszállva

DJ Skyline
levegõ szûrõ nekem is kéne!😄DD
én most a kasznival vagyok el...meg a felniket próbálom helyre rázni....kicsit kilógnak...így hát a belsõ részét ki kell szedni...meg kell 1-2 Nitrós palack,stb....
honnan lehet sztirol lapot szerezni?

geronimo77
Hi skacok!
Na lássuk sorra a sok kérdést.
A Fujimi autók rosszabbak mint a Tamiya de sok olyant gyárt amit a Tamiya nem, ígyhát mindegy hogy rosszabb mert legalább van. Amiben van Tamiya az mindegyik jobb mint a Fujimi. A Fujimikhez van sok matrica de maga a muanyag alkatrészek nem olyan szépek. A Fujimi felnikkel vigyázni kell mert a dobozuk szép de belül nagy csalódás érhet. Kevés a tényleg 18 vagy 19 colos. A többsége 17" vagy még kisebb. Ezért nem is foglalkozok velük csak Aoshimával. Azok sokkal szebbek és mérethelyesebbek.
Én úgy raktam Tamiya autóra Aoshima felnit hogy kireszeltem a fék belsejét, akkorára hogy az pont passzoljon a felni belsõ részére. A fék passzol a felfüggesztésre a felni meg a fékre. Mondjuk én versenyfékre raktam nem tudom hogy az utcaival is mûködik e így. Igaz valószínûleg nem fog forogni de nem kell tologatni. Ez az autó hamarosan látható lesz a galériában, Nissan Skyline GT-R R33 NISMO utcai gép versenyautóból átalakítva.
A hétvégén én is elkezdtem a Suprát. Még csak a motornál járok mert egy-két dolgot átalakítok. Meg aztán párhuzamosan készül a BMW M3 GTS. De már tervezem a követezõ Suprát. Az sötétmetálkék lesz dupla direkt levegõszûrõvel.
Udv,
G

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

DJ Skyline
ugyanott vagyok..azóta nem haladtam vele semerre!

Fefe
Na hogy állsz a kocsival?

DJ Skyline
na a kép lemaradt! 😄

DJ Skyline
persze hogy én csinálom!
mondom hogy kikell bõvíteni a cuccokat!
így fog kinézni valahogy a köszöb,meg a bumperek!

Fefe
Amúgy ezt te fogod így csinálni?

Fefe
Jó de,hogy fog knézni ha a küszöböket levágod stb... Meg a tetõre rakod a légbeömlöt

DJ Skyline
még nincs kész....nagyobb cuccok lesznek majd rajta!

Fefe
Nekem nem jön be így

DJ Skyline
ez a jó!

DJ Skyline
hopp ez a rossz!

DJ Skyline
na most itt tartok a kasznival(még nincs kész)

DJ Skyline
............

DJ Skyline
bye!

Fefe
Nah elmentem valami tápot venni az Auchanba😊 Jó legyél majd beszélünk

U.I: Ma még lehet,hogy visszajövök

Fefe
Azért szerintem kérdezd meg Geronimot mert ahogy kivettem õ is vágja a makett témát.Lehet,hogy õ már rakott Tamiyara Aoshima felnit. Már írtam neki én is a chatbe hogy rakjon ki egy cikket,hogy miként lehet ezt megoldani

DJ Skyline
remélem nem kell majd!

DJ Skyline
nem hinném...de ha beleér akkor segítek rajta! 😄

Fefe
Lehet hogy meg kell emelni a futomûvet nem?

Fefe
Nem fog beleérni a kaszniba? Fõleg az elején ahol kanyarodik.

DJ Skyline
nem!
a felnik 1 collal nagyobbak!a gyári 17,az Aoshima 18 col...(legalábbis összemérve nagyobb volt!

Fefe
A kerekek mérete megegyezik az eredetiével?

Fefe
Igen azt tudom. Mondjuk a srác is csak a hátsó futomûvet írja,hogy hogy kell megcsinálni az elsõt már nem. Geronimot kell errõl megkérdezni hátha van valami ötlete

DJ Skyline
azt majd valahogy megoldom!

DJ Skyline
ja de az elejénél tudod hogy fodulnak a kerekek kifelé..magyarul kanyarodni tud!

Fefe
Csak azt nem vágom,hogy ven-e 2,5mm a szélessége a pálcikának. Így hirtelen ez jutott az eszembe ami megoldás lehet a problémára

Fefe
Ja és azt félbe vágod gondolom én és ugy jön ki a két oldalra. Szerintem

DJ Skyline
tényleg...faszom de nincsen pálcika!
pont most nincsen! 😞(((

Fefe
Hurkapálca nem jó😄 erre a célra

DJ Skyline
ehh....köszi az adatokat!! 😄DD

Fefe
Nah most utána néztem és 75mm hossuú és 2mm szél. valamit kell összehozni a felninek

DJ Skyline
KEZDÕ....ehh...ok!

DJ Skyline
foggalmam sincs milyenek a Fujimi makettek!?
pill és megnézem!

Fefe
Okés. Szerintem most hétvégén befejezem ha az idõm engedi. Pedig már tényleg csak apróságok vannak. Ja és ha majd kiteszed akkor feltétlen írd oda,hogy KEZDÕ 😊

Fefe
Ez az azért nem baszakodom most felni cserélvel mert félek hogy rossz lesz a végeredmény és kitudja,hogy megint mikor fogok kapni ilyet. Ja a nõmtõl kapok Valentin napra egy makettet 😄 Asszem egy Nissan 300Zx Turbó lesz.
Szerinted a Fujimi makettet milyenek minõségileg mert láttam azokat is és ráadásul vannak olyanok is amiket itthon Tamiyaba nem láttam

DJ Skyline
na az jó!
majd ha kész lesz akkor tegyél már be képeket a végkifejlettrõl és felteszem az új oldalamra a képeket ha nembánod! www.gportal.hu/djskyline2 az új oldalam! és hogy miért kellett új?mert az elõzõn csak 20MB-tal léptem túl a megengedett 40MB-os tárhelyet! 😄DD
de a régi is megmarad csak ezen folytatom a dolgokat! 😄D

DJ Skyline
nem most nem fogom szétbaszni ezt a suprát mint az elõzõt!jobban odafogok figyelni a dolgokra! 😄 (remélem)

Fefe
A Supram már kb 92%-os még apróbb festés ill javítások vannak rajta. Ott figyel a tv-m tetején

DJ Skyline
hát így még télleg korai lenne....még összerax 1-2 kocsit,aztán ellehet kezdeni tuningolgatni!

Fefe
Igen erre én most jöttem rá.

DJ Skyline
vagy elég ha megnézed a gyári felnit!

Fefe
Vazzeg nem igaz,hogy itthon nem lehet ilyen apróságokat kapni. Pedig én is láttam a Replicaban fullos Fujimi felniket 1990-ért. De inkább nem veszem meg mert képes vagyok és elbaszom az egész makettet az meg nem ér nekem annyit

DJ Skyline
hát meg az elsõt is,mert ha megnézed az összeállítási rajzot akkor látod hogy a (gyári tamiya) felninek a belsejében van egy kilógó pöcök! na ebben az Aoshimában nincsen! és kell bele tennem majd pöcköt!

DJ Skyline
ja nekem sose jön egyenes forma ki belõle ha nekiállok az öntõkerettel baszkódni! és a te Supráddal mi van?? 😄

Fefe
Ja és csak a hátsó kereket kell átalakítani?

DJ Skyline
nem fogok rendelni,és nincsen nissan 350z-m!
megyek lopok a boltból egy nissan tengelyt!a vád pedgi: egy 1/24-es,Tamiya,Nissan 350Z hátsó tengelyének az eltulajdonítása!

Fefe
Pedig csak 2mm kell hogy hosszabb legyen. Az a baj,hogy az öntõ keret is túl vastag,hogy abból lehessen csinálni,kivéve ha megmelegíted és széthúzod, de az meg elég macerás

Fefe
Hát a csávó azt írja vagy rendelsz innenvagy kiveszed a Nissan 350Z-bõl. Tudod ki bontaná meg ha lenne egy összerakott 350Z-m