Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen ebben igazad van,hogy aTamiya sokkal kidolozottabb mint a Fujimi mert tegnap belekukkantottam egy Fujimi dobozba és nem nagyon voltam elszállva
levegõ szûrõ nekem is kéne!😄DD
én most a kasznival vagyok el...meg a felniket próbálom helyre rázni....kicsit kilógnak...így hát a belsõ részét ki kell szedni...meg kell 1-2 Nitrós palack,stb....
honnan lehet sztirol lapot szerezni?
én most a kasznival vagyok el...meg a felniket próbálom helyre rázni....kicsit kilógnak...így hát a belsõ részét ki kell szedni...meg kell 1-2 Nitrós palack,stb....
honnan lehet sztirol lapot szerezni?
Hi skacok!
Na lássuk sorra a sok kérdést.
A Fujimi autók rosszabbak mint a Tamiya de sok olyant gyárt amit a Tamiya nem, ígyhát mindegy hogy rosszabb mert legalább van. Amiben van Tamiya az mindegyik jobb mint a Fujimi. A Fujimikhez van sok matrica de maga a muanyag alkatrészek nem olyan szépek. A Fujimi felnikkel vigyázni kell mert a dobozuk szép de belül nagy csalódás érhet. Kevés a tényleg 18 vagy 19 colos. A többsége 17" vagy még kisebb. Ezért nem is foglalkozok velük csak Aoshimával. Azok sokkal szebbek és mérethelyesebbek.
Én úgy raktam Tamiya autóra Aoshima felnit hogy kireszeltem a fék belsejét, akkorára hogy az pont passzoljon a felni belsõ részére. A fék passzol a felfüggesztésre a felni meg a fékre. Mondjuk én versenyfékre raktam nem tudom hogy az utcaival is mûködik e így. Igaz valószínûleg nem fog forogni de nem kell tologatni. Ez az autó hamarosan látható lesz a galériában, Nissan Skyline GT-R R33 NISMO utcai gép versenyautóból átalakítva.
A hétvégén én is elkezdtem a Suprát. Még csak a motornál járok mert egy-két dolgot átalakítok. Meg aztán párhuzamosan készül a BMW M3 GTS. De már tervezem a követezõ Suprát. Az sötétmetálkék lesz dupla direkt levegõszûrõvel.
Udv,
G
Na lássuk sorra a sok kérdést.
A Fujimi autók rosszabbak mint a Tamiya de sok olyant gyárt amit a Tamiya nem, ígyhát mindegy hogy rosszabb mert legalább van. Amiben van Tamiya az mindegyik jobb mint a Fujimi. A Fujimikhez van sok matrica de maga a muanyag alkatrészek nem olyan szépek. A Fujimi felnikkel vigyázni kell mert a dobozuk szép de belül nagy csalódás érhet. Kevés a tényleg 18 vagy 19 colos. A többsége 17" vagy még kisebb. Ezért nem is foglalkozok velük csak Aoshimával. Azok sokkal szebbek és mérethelyesebbek.
Én úgy raktam Tamiya autóra Aoshima felnit hogy kireszeltem a fék belsejét, akkorára hogy az pont passzoljon a felni belsõ részére. A fék passzol a felfüggesztésre a felni meg a fékre. Mondjuk én versenyfékre raktam nem tudom hogy az utcaival is mûködik e így. Igaz valószínûleg nem fog forogni de nem kell tologatni. Ez az autó hamarosan látható lesz a galériában, Nissan Skyline GT-R R33 NISMO utcai gép versenyautóból átalakítva.
A hétvégén én is elkezdtem a Suprát. Még csak a motornál járok mert egy-két dolgot átalakítok. Meg aztán párhuzamosan készül a BMW M3 GTS. De már tervezem a követezõ Suprát. Az sötétmetálkék lesz dupla direkt levegõszûrõvel.
Udv,
G
Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo
persze hogy én csinálom!
mondom hogy kikell bõvíteni a cuccokat!
így fog kinézni valahogy a köszöb,meg a bumperek!
mondom hogy kikell bõvíteni a cuccokat!
így fog kinézni valahogy a köszöb,meg a bumperek!
Nah elmentem valami tápot venni az Auchanba😊 Jó legyél majd beszélünk
U.I: Ma még lehet,hogy visszajövök
U.I: Ma még lehet,hogy visszajövök
Azért szerintem kérdezd meg Geronimot mert ahogy kivettem õ is vágja a makett témát.Lehet,hogy õ már rakott Tamiyara Aoshima felnit. Már írtam neki én is a chatbe hogy rakjon ki egy cikket,hogy miként lehet ezt megoldani
nem!
a felnik 1 collal nagyobbak!a gyári 17,az Aoshima 18 col...(legalábbis összemérve nagyobb volt!
a felnik 1 collal nagyobbak!a gyári 17,az Aoshima 18 col...(legalábbis összemérve nagyobb volt!
Igen azt tudom. Mondjuk a srác is csak a hátsó futomûvet írja,hogy hogy kell megcsinálni az elsõt már nem. Geronimot kell errõl megkérdezni hátha van valami ötlete
Csak azt nem vágom,hogy ven-e 2,5mm a szélessége a pálcikának. Így hirtelen ez jutott az eszembe ami megoldás lehet a problémára
Okés. Szerintem most hétvégén befejezem ha az idõm engedi. Pedig már tényleg csak apróságok vannak. Ja és ha majd kiteszed akkor feltétlen írd oda,hogy KEZDÕ 😊
Ez az azért nem baszakodom most felni cserélvel mert félek hogy rossz lesz a végeredmény és kitudja,hogy megint mikor fogok kapni ilyet. Ja a nõmtõl kapok Valentin napra egy makettet 😄 Asszem egy Nissan 300Zx Turbó lesz.
Szerinted a Fujimi makettet milyenek minõségileg mert láttam azokat is és ráadásul vannak olyanok is amiket itthon Tamiyaba nem láttam
Szerinted a Fujimi makettet milyenek minõségileg mert láttam azokat is és ráadásul vannak olyanok is amiket itthon Tamiyaba nem láttam
na az jó!
majd ha kész lesz akkor tegyél már be képeket a végkifejlettrõl és felteszem az új oldalamra a képeket ha nembánod! www.gportal.hu/djskyline2 az új oldalam! és hogy miért kellett új?mert az elõzõn csak 20MB-tal léptem túl a megengedett 40MB-os tárhelyet! 😄DD
de a régi is megmarad csak ezen folytatom a dolgokat! 😄D
majd ha kész lesz akkor tegyél már be képeket a végkifejlettrõl és felteszem az új oldalamra a képeket ha nembánod! www.gportal.hu/djskyline2 az új oldalam! és hogy miért kellett új?mert az elõzõn csak 20MB-tal léptem túl a megengedett 40MB-os tárhelyet! 😄DD
de a régi is megmarad csak ezen folytatom a dolgokat! 😄D
nem most nem fogom szétbaszni ezt a suprát mint az elõzõt!jobban odafogok figyelni a dolgokra! 😄 (remélem)

Vazzeg nem igaz,hogy itthon nem lehet ilyen apróságokat kapni. Pedig én is láttam a Replicaban fullos Fujimi felniket 1990-ért. De inkább nem veszem meg mert képes vagyok és elbaszom az egész makettet az meg nem ér nekem annyit
hát meg az elsõt is,mert ha megnézed az összeállítási rajzot akkor látod hogy a (gyári tamiya) felninek a belsejében van egy kilógó pöcök! na ebben az Aoshimában nincsen! és kell bele tennem majd pöcköt!
ja nekem sose jön egyenes forma ki belõle ha nekiállok az öntõkerettel baszkódni! és a te Supráddal mi van?? 😄
nem fogok rendelni,és nincsen nissan 350z-m!
megyek lopok a boltból egy nissan tengelyt!a vád pedgi: egy 1/24-es,Tamiya,Nissan 350Z hátsó tengelyének az eltulajdonítása!

megyek lopok a boltból egy nissan tengelyt!a vád pedgi: egy 1/24-es,Tamiya,Nissan 350Z hátsó tengelyének az eltulajdonítása!

Pedig csak 2mm kell hogy hosszabb legyen. Az a baj,hogy az öntõ keret is túl vastag,hogy abból lehessen csinálni,kivéve ha megmelegíted és széthúzod, de az meg elég macerás
Hát a csávó azt írja vagy rendelsz innenvagy kiveszed a Nissan 350Z-bõl. Tudod ki bontaná meg ha lenne egy összerakott 350Z-m