Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aham értem,és a kasznikat fújod vagy kézzel fested. Bár gondolom fújod ahogy elnézem a képet. Én ma festettem a Mercit feketére és hát meg vagyok magamal elégedve 😄 ahoz képest,hogy most festettem kasznit elõször mivel az elsõt elbasztam
kurva életbe....következõ hiba!
szóban,és képben ismertetném(ehhh de szakszerû volt 😄)
Az 1.-es ábrán látható az eredeti Aoshima felni keresztmetszete---
A 2.-es ábrán az elsõ módosítás látható..hogy feltudjam tenni a felniket lekellett vágnom 1 csöppet a belsejébõl...az-az a kis tartó gecbõl....
de ez kevésnek bizonyult... 😞
A 3. ábrán lekellett vágni az egészet...ez így mindaddig OK volt amíg elnem érkeztem a 4-dik felnihez...ugyebár a felniken(még így is maradt egy kis mélyedés amibe könnyen beletehettem volna egy kis öntõkeret darabot...de a probléma az volt hogy nagyon vastag volt a maradék,és azt csiszológéppel(Dremel-Multi) lekellett csiszolni...OK...de fennállt az a hiba hogy eltömõdött a kis lyuk....fogtam egy akkora csiszoló tartozékot a készletbõl amekkora az eredeti lyuk volt...csak a hiba az hogy átküldtem az egészet és most van 1 szép lyuk a felnin ha oldalról(az-az rendesen nézzük)pedig nem kéne lennie,,,,
mi a teendõ???orvosolható,vagy új felni szett???
szóban,és képben ismertetném(ehhh de szakszerû volt 😄)
Az 1.-es ábrán látható az eredeti Aoshima felni keresztmetszete---
A 2.-es ábrán az elsõ módosítás látható..hogy feltudjam tenni a felniket lekellett vágnom 1 csöppet a belsejébõl...az-az a kis tartó gecbõl....
de ez kevésnek bizonyult... 😞
A 3. ábrán lekellett vágni az egészet...ez így mindaddig OK volt amíg elnem érkeztem a 4-dik felnihez...ugyebár a felniken(még így is maradt egy kis mélyedés amibe könnyen beletehettem volna egy kis öntõkeret darabot...de a probléma az volt hogy nagyon vastag volt a maradék,és azt csiszológéppel(Dremel-Multi) lekellett csiszolni...OK...de fennállt az a hiba hogy eltömõdött a kis lyuk....fogtam egy akkora csiszoló tartozékot a készletbõl amekkora az eredeti lyuk volt...csak a hiba az hogy átküldtem az egészet és most van 1 szép lyuk a felnin ha oldalról(az-az rendesen nézzük)pedig nem kéne lennie,,,,
mi a teendõ???orvosolható,vagy új felni szett???
na wazze...
elsõ elbaszásom a suprán..
2 lednek a 4-bõl 2x akkora lyukat fúrtam mint amekkorát kellett volna....ilyenkor mi a teendõ???valami ötlet?
elsõ elbaszásom a suprán..
2 lednek a 4-bõl 2x akkora lyukat fúrtam mint amekkorát kellett volna....ilyenkor mi a teendõ???valami ötlet?
Hi,
Hát kb. 16 évesen kezdem repulokkel. Aztan egy év múlva átpártoltam az autókra. Az elso pár nem lett túl jó. Csak az volt a lényeg hogy legalább az egyik oldala jó legyen hogy a polcon jól mutasson. Aztan 3 éve voltam eloszor versenyen.Ott nyertem
aztán ott kerestek meg a Promodelltol.
Sok gyakorlás a lényeg, meg a jó technika.
Hát kb. 16 évesen kezdem repulokkel. Aztan egy év múlva átpártoltam az autókra. Az elso pár nem lett túl jó. Csak az volt a lényeg hogy legalább az egyik oldala jó legyen hogy a polcon jól mutasson. Aztan 3 éve voltam eloszor versenyen.Ott nyertem

aztán ott kerestek meg a Promodelltol.
Sok gyakorlás a lényeg, meg a jó technika.
Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo
ÁÁÁ
Még le kell lakkozni meg nincs még ablaka, meg lámpája meg stb..
Még le kell lakkozni meg nincs még ablaka, meg lámpája meg stb..
Törölt felhasználó
aztaaaa ez nagyon állat Az újág engem. Ez általában így mûködik. Egyik verseny után keresett meg a fõszerk. Azóta 3 autóm volt már benne. A most készülõ BMW is benne lesz.
Itt a készülõ Nissan:
Itt a készülõ Nissan:
könnyen lehet vágni. Nem tudom mennyire nehéz még nem próbáltam. Eddig versenyautókat csináltam, most kezdek bele az utcai autókban (kivéve az a Subaru ami a ProModellben van)
Hát ha nem is simán de lehet. lehet egy szintest meg kétrészest. A tartóját is meg lehet csinálni csak szikével ki kell vágni a könnyítéseket.
ahhoz nem. Ahhoz maszkoló kell meg mûanyag csõ
No mindegy. kétféle van van egy olyan ami félgömb formájú, na azt még nem kísérleteztem ki, a másik ami henger-kúp formájú. Azt sznitén Tamiya maszkoló szallagból
persze,,,,
attól függ hogy géprõl vagy egy másik oldalról...
ha saját akkor feltöltöd ide!
és a kapott linket(ott van a Mehettõl jobbra a Törlés gomb és azalatt a )és a képbe beteszed a http://-s linket
attól függ hogy géprõl vagy egy másik oldalról...
ha saját akkor feltöltöd ide!
és a kapott linket(ott van a Mehettõl jobbra a Törlés gomb és azalatt a
Jó csak nem annyira hajlékony.meg a maszkoló nem annyira sima igy jobban hasonlit a valódi övre.
kb. 100-150 Ft egy A5-ös sztirol lap. Van 0,5mm 1mm meg 2mm vastag.
Biztonsági övet én Tamiya maszkolószallagból szoktam csinálni.Az övcsatt meg maratás.
Biztonsági övet én Tamiya maszkolószallagból szoktam csinálni.Az övcsatt meg maratás.
Aoshima az jó!
ez a felni jó...csak hozzákell szerelni,faragni a felnihez...
bassz ma se fúrtam ki a lámpákat...mindíg elfelejtem!
ez a felni jó...csak hozzákell szerelni,faragni a felnihez...
bassz ma se fúrtam ki a lámpákat...mindíg elfelejtem!

nem baj az....kéne nekem is egy dig.gép....akkor már rég szórnám felfele a képeket a makettjeimrõl!
he????
persze.....azért jó fehérre festeni mert látod hogy hol maradt hiányos a festés vagy hol lett szar!
mutka már 1-2 kész képet a supráról,ha nem nagy baj!
persze.....azért jó fehérre festeni mert látod hogy hol maradt hiányos a festés vagy hol lett szar!
mutka már 1-2 kész képet a supráról,ha nem nagy baj!

Kész
Egy láma kérdés? Ugye amit most kaptam Mercit az gyárilag fehér namármost azt befogja jó a fekete?
Egy láma kérdés? Ugye amit most kaptam Mercit az gyárilag fehér namármost azt befogja jó a fekete?
én NOS palackot ceruza végbõl csináltam
mennyi egy olyan sztirol lap kb.......?
ja meg hogy biztonsági övet mibõl érdemes csinálni?
Fefmé hogy állsz a suprával?
mennyi egy olyan sztirol lap kb.......?
ja meg hogy biztonsági övet mibõl érdemes csinálni?
Fefmé hogy állsz a suprával?
Azért nem olyan gáz a Fujimi. Kozepesnél kicsit jobb.
Sztirol lapot lehet venni a SasMilitariában. Sas u. akárhány.
Levegoszurot én magam csinalok.Nitros palackot is csináltam toll kopakból.Most tervezek egy matricát.Kulonfele tuningcucc gyártók logoival.
Sztirol lapot lehet venni a SasMilitariában. Sas u. akárhány.
Levegoszurot én magam csinalok.Nitros palackot is csináltam toll kopakból.Most tervezek egy matricát.Kulonfele tuningcucc gyártók logoival.