69149
-
Kferro #64179 Nagyszerű! A házi készítésű vastag cső is nagyon jól néz ki.
Viszont nem lehet, hogy kicsit sok vezetéket tettél rá? Ha jól számolom, 5 vezeték megy a motortartó bakon. Most lusta vagyok eredeti fotót keresni az Emil motorjáról, de nekem soknak tűnik.
-
#64178 Én viszont olyat kérdezek hogy a lakk az matt vagy fényes legyen és az anyaga az alatta lévő festék anyaga legyen?
Am szerváltam a kv-mhoz festéket :D
-
#64177 Köszönöm a részletes választ. -
Marci7 #64176 Vigyázz, a Flat Base nem matt lakk, hanem mattító zselé! De ha a Clear-be keversz egy nagyon keveset, akkor tudsz matt, vagy félfényes lakkot csinálni. Ha nem lakkozni, csak mattítani akarsz, akkor egy nagyon keveset nagyon-nagyon felhígítasz, elvileg úgy is jó. -
#64175 Akril alapszín (Tamiya, Vallejo Model vagy Air color).
Lakkozod.
Matricázod (Matrica feszítő MR. MARK SETTER és lágyító MR. MARK SOFTER.)
Még egy kis lakk ha kell.
Most jöhet a filter azaz a teljes felület átmosás színezett hígító ez olajbázisú festék és hígító, lehet külön kapni, de a lent mutogatott művészolaj festék set jó erre a célra. Teljesen feloldódik nem hagy foltokat száradás után.
Aztán a wash azaz a befolyatás sötét barna, van dyke színekkel az említett set-ben ilyen is van. A mélyedéseket kell befuttatni vele.
A kipufogót is lehet olajfestékkel festeni élénk piros, égetett umbra, fekete színek egymásra festésével ehhez talán a szivacsos chipping a legjobb.
Stb. -
#64174 Feribácsi megláttam ezt.
És nem bírtam ki hogy ne nyúljak hozzá a motorhoz.
Ha lefestem dobok jobb képeket. -
#64173 Jót vettél. -
#64172 Az a lényeg hogy mindig MÁS BÁZISÚ festékrétegek legyenek!
pl.: acril(vizes) rétegre- olajos vagy oldószeres(humbrol vagy művészolaj).
vagy ha humbrol(olajos,vagy oldószeres) az alap akkor acril(vizes) megy rá. (nem vagyok benne biztos hogy a művészolaj nem bántja a humbrolt.)
-
raptor22 #64171 Tamiya akrilból az X-21 Flat base ugye a matt lakk?:) Mert az X-22 Clear, tehát a fényes lakk. Bízom benne, hogy jót vettem:) -
#64170 Üdv!
Nézegettem ezeket az átmosásos technikákat a kérdésem az lenne hogy pontosan milyen típusú festék ajánlott hozzá és mit mivel milyen arányban kell pl keverni? Jelenleg minden festékem olajbázisú humbrol festék, vagy érdemesebb lenne akril-t használni? -
lackoka25 #64169 Miskolci makett kiállítás és verseny 2013 február 23-24. -
lackoka25 #64168 http://www.hcmodelling.com/viewtopic.php?f=14&t=2937 -
lackoka25 #64167
Csinosítgattam a tornyot megfolyások Streaking grime +rozsda folyások rust streaks! -
#64166 Tudod, le lehet modellezni a napfényt. -
lackoka25 #64165 Amúgy megfigyeltétek a Wot-ban tök jó a color moduláció a szovjet tankokon a zöld pont úgy fakul ill sötétedik ahogy kell+ a német panzer szürkék is úgy modulálnak ahogy kell tök jó! -
lackoka25 #64164 Ezt megvettem én is meg a krétaszettet sőtt még ecseteket is :) -
#64163 Bibiiiiii :)
-
Marci7 #64162 Nem értek egyet, de hát te tudod... -
#64161 -
lackoka25 #64160 meg ugy gondoltam a búvónyíllás körül jobban kophat azért raktam oda többet! -
lackoka25 #64159 Ezt jól leírtad meg igazad is van és köszönöm is!
De csak egy egyszerű hasonlat ha van egy jó autód nem akarsz kisebbet rosszabbat régebbit venni akkor inkább nem is veszel!
Tudom bonyolult a dragon meg drága is de,nekem az kell :) ha elbaxbom ha nem :) meg nem tom miért imádom a rézmaratásokat,festeni meg majd megtanulok :) -
Marci7 #64158 Ez máris sokkal jobb, mint az előző maketteken! Viszont szerintem annyi bőven elég lenne, amit sárgával csináltál, azok közepére még mehetett volna egy kevés barna. Szerintem a szivacsos technikát csak az éleknél alkalmazd, a nagy felületek közepére ne tegyél, egyszerűen nem logikus. Oda mehet pár kisebb karc ecsettel. (továbbra is ajánlom az olajat, mert azt tudod javítani) A búvónyílás pl. teljesen jónak tűnik! (még az olajozás is tetszik körülötte)
Továbbra is ajánlom(-juk), hogy NE Dragon maketteken gyakorold ki az ilyeneket! Elismerem, nagyon szépen építesz, és láthatóan fejlődsz is, de gondolj bele: egy Tamiya makett (legyen mondjuk egy Panther) kb. 4-6000Ft (van régebbi és újabb is belőle), amit pár hét alatt összedobsz, aztán gyakorolhatsz rajta mindent.
Szerintem azzal a rengeteg rézzel, meg drága feljavítóval egyszerűen felesleges bajlódnod! Ha azt mondanád, hogy versenyre készíted a makettjeidet, és ez fontos neked, akkor megérteném, de ahogy emlékszek, nem ez a célod... Akkor kár is költeni rá.
Persze az jó, ha az embernek vannak megfelelő, minőségi eszközei, anyagai, de azt is meg kell tudni használni.
Ha esetleg nem olvastad volna (de akkor is, ha igen!), engedd meg, hogy idézzem Forintos Kálmánt a makett.org-on készült riporból:
"Egy drága, bonyolult, nagyon részletes készlet összeállítása még nem garancia arra, hogy összeépítve is a legjobb lesz. Ugyanakkor egy egyszerűbb, olcsóbb gyártmányt is kellő tudással, ismerettel meg lehet úgy építeni, hogy sokkal értékesebb lesz, mint a drágább makett."
(Pánczél Mátyás:)"Ha egy kezdő ma megkérdezné Tőled, hogy mire figyeljen egy makett – legyen most az egy harcjármű – építésekor és festésekor, mi lenne az, amit mindenképpen javasolnál neki?
- Javasolnám, hogy elsősorban – az építési útmutató alapos ismeretében – az összeállítást gyakorolja, nem túl drága, bonyolult készletekkel. Minimális, de megfelelő szerszám, kellék okvetlenül legyen. Amikor a pontos összeragasztás, az esetleges gyártási hibák kijavítása már jól megy, csak azután javasolnám a festés gyakorlását, de azt se rögtön egy kész maketten. Ugyanígy a matricázás gyakorlása is elengedhetetlen. Ha már mindez “lazán” teljesíthető, csak azután jöjjenek a különböző kikészítési módok próbálkozásai." -
#64157 Szépen alakul, de ne feledd a kevesebb néha több. Nem feltétlen kell ennyi kopás.
Gartula! -
lackoka25 #64156
Úgy érzem a torony lassan kész! -
#64155 Eddig víz nélkül képezletem el, de lehet lesz rajta, végülis koratavasz lesz, szóval öszegyűlt hóolvadék lehet bekerül a kompozícióba
A csövet szeretném a menetiránynak bal felső sarokba rögzíteni és a tank orrába és a cső jobb oldalának ültetni 1 fát
Köszi az ötleteket elgondolgattató mind2 -
#64154 -
#64153 Egy ötlet lehet a csövet kéne megrövidíteni.
-
#64152 Igen egy semleges háttérrel a kép is jobb lenne. -
#64151 Szerintem túl kicsi ez a dioráma alap, a méretarányoz képest. Pl: nagyon kilóg a harckocsiágyú az alapól. Szvsz. -
#64150 Látom gondosan cenzúráztad :)
Tetszik. Víz lesz az alján, vagy csak sima domboldal? -
#64149 BUÉK mindenkinek, és -->
UT: WOT-ban a (J)is-3, Ferdinand a kedvencem :D -
lackoka25 #64148 Dehogynem :)
-
#64147 Nem vagy normális..... -
#64146 Régen nagyon jó a statja volt a Lővének. Mikor kijött akkor, 1 kill és 4-5 tankba critical hit-et lőve kaptam 150K creditet, 1000 feletti xp-t. De mióta a gold tankot is csavargatják alig lehet vele keresni, a sebességét is levették, tornyát is könnyebb belőni, inkább visszakérném a goldomat, ha játszanék ezzel a pénzrabló játékkal. Amikor felraktam a 'retard' méter azt hittem leesem a székről 2 zöldnél több nem volt. -
lackoka25 #64145 egyébként talán a prémiumok közül az is-6 a legjobb! -
lackoka25 #64144 hát a löwe sem versenyautó max 30-al tép -
#64143 Köszi, picit lassúnak találom de nem rossz. -
lackoka25 #64142 Asse rosz :)
-
#64141 Én super pershingel leptem meg magam :P -
lackoka25 #64140 Apropó World of tank megleptem magam karácsonyra egy löwe-tankal :)
megakarok alakítani egy német nehéz páncélos klánt aki akar jelentkezzen!!
Kikötés csak egy hogy német nehéz páncélos lehet :)