69149
-
lackoka25 #64219 Ja vágom :) a gyereké, az asszony itt hagyta az asztalon :) -
#64218 jól van na álmos voltam :)
-
#64217 Sterimar (háttérben kék delfines palack.) Azzal még nem maketteztem :)
Sós víz van benne. Kisbabák orrában oldja fel a micsodát hogy leszívhassák a szülei. -
lackoka25 #64216 Micsodi? :) -
lackoka25 #64215 A friult majd inkább a jagdpantherre rakom hátha az jobban sikerül :)
Élőben nem ilyen sárga majd ha porozom remélem fakul az összhatás! -
#64214 Illetve sterimar. -
#64213 Nekem bejön. Bár én a fruilt raknám rá.
(Steriar?) Csak nincs megfázva a kicsi? -
#64212 Miét nem a friult?
Egy kicsit túl sárgának tűnik, de lehet a kép csal.
Gratula! -
lackoka25 #64211
Volt egy kis kis időm csináltam az oldalsó köténylemezt és
úgy döntöttem a készletből használom fel a lánctalpat! -
#64210 -
#64209 OFF
Adobe CS2 teljes csomag ingyen.
http://www.adobe.com/downloads/cs2_downloads/index.html -
#64208 Így úgy néz ki, mint egy Amcsi hot-rod motorja. :DD Vicces lenne, ha így maradna. :D -
#64207 csak így tovább :D -
#64206 -
#64205 Persze a végén mattlakkal lefújom. -
Kferro #64204 Szép lett a motor! :)
Arra figyelj, hogy nehogy ilyen fényesen hagyd a motort, de gondolom, ez most elsősorban a befolyatás, koszolás miatt maradt ilyen. Mindenképpen barnás átmosást és barnásfekete befolyatást ajánlanék. -
#64203 Kiszíneztem a messzer motorját. Jelenleg itt járok.
A bekarikázott részt majd még javítom.(ezüsttel,mattlakkal.) Kérdésem? Szerintetek milyen színnel csináljak befolyatást? Fekete, vagy barna? vagy valamilyen más színnel?
-
Kferro #64202 Hopp, tényleg. -
lackoka25 #64201 http://automakett.hu/termek/tamiya_81522_mini_x-22_clear.html -
lackoka25 #64200 Pedig szerintem van http://automakett.hu/termek/tamiya_81522_mini_x-22_clear.html -
Kferro #64199 Úgy gondoltam, hogy fogok rendelni az automakett.hu-ról, de aztán kiderült, hogy ami nekem kellene (X-21, X-22...stb.) az egyik sincs készleten. Szóval én vagy a replica.hu-ról, vagy a jatekmakettcentrum.hu-ról fogok rendelni. -
raptor22 #64198 Akkor az lenne a matt lakk akrilból:) még jó hogy össze-vissza van számozva a Tamiya...:) -
Marci7 #64197 raptor22!
Ne haragudj, most látom csak, hogy van Tamiya XF-86 Flat Clear is... :) -
Marci7 #64196 Debreceniek!
Valaki nem szeretne az automakett.hu-ról rendelni? A Tamiya festék pl. nagyon jó árban van, 500Ft! Én ezt rendelnék, de a postaköltség miatt kellene még legalább egy társ... (így 630Ft körül jönne ki nekem, ami már sok szerintem) -
raptor22 #64195 Néztem is a linket, csak most Tamiya-t rendeltem aztán így a lakk is lett az. Majd legközelebb olyat veszek:) -
Kferro #64194 Ok Sanyi, benne vagyok. :)
Írd/irjátok meg, s átnézem. -
Kferro #64193 Valóban szép Messzer, bár a légcsavar koptatását nem értem. -
#64192 Amit linkeltem az is akril lakk attól, hogy nem Tamiya még jó. -
raptor22 #64191 Értettem én amit írtál nem azzal volt a gond, hanem arra voltam kíváncsi, hogy van-e a Tamiya-nak külön csak matt lakkja akrilból. De ezek szerint nincs, akkor majd kutyolok, keverek az alapján ahogy írtad:) -
#64190 Vajon van még ebből a festékkészletből valamelyik üzletben? -
Marci7 #64189 Szerintem érthető voltam... :)
A Tamiya nem gyárt matt lakkot. A Flat Base egy elég erős mattító. Én már kipróbáltam, ha fényes lakkba keversz egy nagyon keveset, könnyedén bemattítja, így tulajdonképpen matt lakkot kapsz... Vagy ahogy írtam, magában is lehet használni, de csak "agyonhígítva". -
raptor22 #64188 Akkor melyik akril Tamiya kell nekem ha matt lakkot szeretnék venni? Én úgy tervezem, hogy repülőre akril festés, majd fényes lakk, matrica, koszolás, panelezés befolyatás (olaj v enemal-al, aztán matt akril a végén. -
#64187 Akkor nem szóltam. :) -
#64186 Nem kell új gazdi, csak írunk neki pm-et és segít. -
#64185 Szép messzer Ferinek. -
#64184 Miért nem írtok a megfelelő helyre, hogy szeretnétek új házigazdát? Aki kicsit aktívabb itt a topicban? Nem tudom a mostani mennyire sűrűn jár ide, de mondjuk elég read only lehet ő is. Nem bántásiból mondom ám. :) -
#64183 Én csak akril lakkot használok.
Xacrylix -
#64182 Úgy gondolom, hogy létrehozunk egy kezdőknek szóló cikket - Feri majd lektorálja :) - és belerakjuk ebbe a semmire való bannerbe.
Addig is a Feri által fordított tutorialok:
http://thundersquad.uw.hu/egyebek.html -
#64181 5 vezeték van a valódi motoron is, de vissza szedem majd kevesebbre mert így szerintem is zsúfolt. -
Kferro #64180 Kell matt és fényes lakk is, de így lesz jó:
"Akril alapszín (Tamiya, Vallejo Model vagy Air color).
Lakkozod. /fényes lakk/
Matricázod (Matrica feszítő MR. MARK SETTER és lágyító MR. MARK SOFTER.)
Még egy kis lakk ha kell./fényes lakk/
Most jöhet a filter azaz a teljes felület átmosás színezett hígító ez olajbázisú festék és hígító, lehet külön kapni, de a lent mutogatott művészolaj festék set jó erre a célra. Teljesen feloldódik nem hagy foltokat száradás után.
Aztán a wash azaz a befolyatás sötét barna, van dyke színekkel az említett set-ben ilyen is van. A mélyedéseket kell befuttatni vele.
A kipufogót is lehet olajfestékkel festeni élénk piros, égetett umbra, fekete színek egymásra festésével ehhez talán a szivacsos chipping a legjobb.
Stb."
A lakk bázisánál gyakorlatilag mindegy, milyen bázisú az alatta lévő festék. Ami viszont fontos, az az, hogy az a koszoláshoz /átmosás, befolyatás/ használt festékkel ellentétes bázisú legyen. Mivel az utómunkák során jellemzően enamel és művészolaj festékeket használunk azok tulajdonságai miatt, a lakkozást akril lakkal végezzük.