69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    A premium ként megjelöltekhez van.
  • oneal1
    szép nagyon:)

Amúgy inkább valamelyik amerikai tank közül fogok választani.
    talán az újabbak közül kezdésnek.

majd ha jól belejöttem akkor egy m4 sherman jumbo-t:)

Amúgy a dragon maketteken vannak fém részek is?
  • m1garand
    Ha orosz KV tankok érdekelnek akkor itt van választék.
    Ezekből nekem is van öröm építeni igazán szép kit. Egy kezdőnek ideális darab.
    http://www.megamakett.hu/index.php?cPath=5_7&sort=4a&&page=2
    Képek arról amit én építettem:
    Trumpeter KV-1
  • m1garand
    Makettinfo cserebere topik.
  • oneal1
    még gyerekkoromban pár repülőt, de az elég komolytalan volt, mindig is nézegettem ezeket a dolgokat, vonzott is, de modelleztem rc autóval így ez mindig csak a szőnyeg alá jutott...:)

veszprémi vagyok, nincs valaki itt a környéken?:)
  • Kferro
    Jujj, de ronda jármű... :)

Építettél már valamilyen makettet egyébként? Hol laksz?
  • oneal1
    mondjuk ez pont tetszik:P:)
  • oneal1
    ja és köszönöm az eddigi segítséget és a jövőbenieket is!:D
  • oneal1
    azért reálisan látom a helyzetet, tisztában vagyok vele, hogy nem egy ilyennnel fogom befejezni az első darabot:)

Lényeg, hogy nem műanyag hatású vackot szeretnék:)
  • Kferro
    Az elején semmiképpen ne vegyél festékszórót, hacsak nem vagy igen jómódú. :)

" és már az elsőnél szeretném pöpecül megcsinálni."
    Általában minden kezdő makettező ebbe a hibába esik, és túlvállalja magát. Az internet nagyon jó dolog, de van egy olyan negatív hatása is, hogy túl sok kiemelkedő makettel találkozik az ember, s így hajlamos lesz rá, hogy azokat próbálja meg követni. Te most szerezz be valami olcsóbb makettet, s tanulj meg sorjázni, csiszolni, ragasztani, s festeni. Ennyi.
    Bármikor nyugodtan kérdezzél, segítünk. :)
  • oneal1
    okés köszönöm a segítséget, akkor szerintem egy tamiya makettel fogok kezdeni:)

következő kérdésem, hogy mire van hozzá szükségem a maketten kívül.

Gondolom kell ragasztó, festék, ecset.
    festékszórót érdemes venni vagy az elején még nem?:)
    itt megjegyezném, hogy szeretem a nagyon pontos részletes munkát és már az elsőnél szeretném pöpecül megcsinálni. láttam videót, hogy a kész tankot bevonták valami réteggel egy festék segítségével és így mégjobban nézett ki, ilyet is szeretnék:)
  • Gubberx
    Köszi!
  • Kferro
    A Hobbyboss és a Trumpeter gyakorlatilag ugyanaz a cég, ugyanazokkal a tervezőkkel, s ugyanazzal a minőséggel. Stultus jól mondja, valóban a legjobba Dragon, de emellett nagyon szép az AFV Club és a Tamiya is.
    Kezdésként én a Tamiya, Hobbyboss, Trumpeter, Italeri és Revell cuccokat javasolnám.
  • stultus78
    Aránylag olcsó és jó a Tamiya szerintem. Könnyű őket összreakni és jó minőségűek.
    Trombitás figuràm és Abrams a1- em van.Nem volt vele bajom. A legjobb szerintem a Dragon, de az drága. Én kezdőként nem azon gyakorolnék.
  • Gubberx
    Én eddig csak Hobby Boss-t vettem ebben a többiek fognak tudni segíteni :) Én is a Trumpeter-re vagyok pl kíváncsi.
  • oneal1
    köszönöm!

még egy kérdés, melyik márkák számítanak a nagyon jó minőségűnek?
  • Gubberx
    Más kérdés, Trumpeter márkáról mi a vélemény?
  • Gubberx
    KATT, én ennél olcsóbbat nem találtam és nagy a választék.
  • oneal1
    sziasztok!

Magyarországon belül honnan érdemes tank maketteket rendelni?

valami viszonylagos jó árra gondoltam:)

köszi!
  • Kferro
    A Monogram makettek, leszámítva azt, hogy igen régiek, s emiatt pozitív panelvonalasak, igen jó és részletgazdag makettek. Sokan építenek még ma is ilyeneket.
    Én is gondolkoztam már rajta, hogy venni kellene valamit tőlük.
  • modellmaker
    Az tudom, hogy a Heller fos. Arra gondoltam, hogy egy F-16XL kit kéne. Van 72-ben egy ezer éves monogram is. :D
  • Kferro
    Nekem korábban voltak Heller kitjeim, s az is biztos, hogy többet nem lesz. Rendkivül gyenge makettek, s ezt nem a Tamiya, Hasegawa, Hobbyboss...stb. kitek ismeretében mondom csak. Ennél még akár KP makettet is szívesebben vennék. :)
  • Kferro
    Nagyon szépen sikerült megtisztítani! Gratulálok!
    A Tescos zsíroldós ötletért meg külön köszönet!
  • modellmaker
    Fúde kéne egy olyan kit!
  • Bandzsi0001
    Az!
    Régi hiányos heller kit volt szomszéd padlásán találtam, azon gyakoroltam a piszotlyhasználatot annó...
  • modellmaker
    Az alsó polcon, az autó mögött balra, az tényleg egy F-16XL?
  • Bandzsi0001
    Ma esti unaloműzés

viszont ez a papiros dolog nekem nem igazán jön be szóval hétvégén kifaragom műanyagból:D
  • stultus78
  • stultus78
    A széleinél maradt egy kis cucc lekapartam,szerintem majd ott nem látszik annyira.
  • stultus78
    Jó hír. Mindent leszedett a tescos zsírólsó.

-a legalsó acril réteget lemarta azzal meg jött minden

A kabin alsó részét hagyom ahogy van azzal nem akarok tökölni tovább. Az oldalait meg újra mázolom
  • Marci7
    Sajnos azt tapasztaltam, hogy még a jól bevált Flóraszept sem szedi le a festéket, ha olajjal mentél rá az akril alapra. Esetleg próbáld meg Ebelinnel.
  • Kferro
    Ha az az a zsíroldó, amiből nekem is adtál, akkor azzal bizony le fog jönni. :)
  • stultus78
    Igen egyértelmű hogy most az átmosás lett nagyon sötét.
    Tegnap este próbáltam visszamosni de nemigazán sikerült. Megpróbáltam fehér olajjal még egy réteget rávinni. De negyon pocsék. Úgy döntöttem előlről kezdem az egészet. Leszedem a maratásokat, zsíroldóval lemaratom a festéket (ha lejön). Ha nem akkor meg ráfestek. Ennèl csak szebb lehet.
  • Kferro
    Az a gond, hogy amit te csináltál, az nem befolyatás, hanem átmosás. A befolyatás célja ugyebár a részletek finom kiemelése, emiatt elég lett volna egy vékony ecsettel befolyatni a részletek (bordák, szegecsek...stb) köré egy kis fekete, vagy feketésbarna festéket.
    Két képet mutatok. Mindkettőn Daniel Zamarbide munkái láthatók.

Ezen a képen látható az erősebb, kontrasztosabb befolyatás:

A második képen pont egy Emil belseje látható. Figyeld meg, hogy itt a befolyatás mennyire finom. Ha jól emlékszem, ezt ráadásul nem is ecsettel és festékkel csinálta, hanem egyszerű Rotringgal. Tehát ez már nem is igazán bef9olyatás. :)

Én is csak azt tudom mondani, mint Marci. Ha nem száradt még meg a festék, akkor szedd vissza. Lehet, hogy egyébként úgy szép lesz, s már nem is kell majd hozzányúlni. Ha tudsz, készíts majd arról az állapotról is fotót.
  • stultus78
    Huh hát igen van különbség. Akkor visszamosom ecsettel.
    A puffogó természetesen nem marad ilyen.
  • Marci7
    Az én Tamiyámban ilyen: (nem ennyire sárgás-barnás, csak rossz a kép)

Ez még egy régebbi makettem, SBS gyantával. Szerintem ennek még jobb a színe...

• Marci7
    Nem kicsit, nagyon! :( Szerintem hígítós ecsettel töröld vissza.
    A motor nagyon tetszik, de a kipufogó ugye nem fekete marad?
  • stultus78
    Így a fotókat nézegetve kicsit sötét lett. Lehet egy kis világos olajal majd átmosom még.
  • stultus78
    Na gyerekek, befolyatás megvolt. Lepattogzódás és koszolás van hátra.
    Pár kép.

Észrevételek, vélemények jöhetnek.
  • lackoka25
    még cumisüveg meg fürdető meg minden Sz..r van itt néha!!