Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A készülõ F-16-nak az orra van már csak hátra és a már festett részt (kabinrésztõl hátra alul-felül)akarom megvédeni. Normális maszkoló szalagom meg nincsen, ami nem hagy nyomot. Ezért is gondoltam a maszkoló folyadékra ami van nekem. Csak az elõzõ próbálkozásnál a körvonala megmaradt. Azóta vízzel megmostam és halványult valamennyit, de félek, hogy megmarad a nyoma lakkozás után. Ezért nem szeretném ezt a hibát elkövetni még1x.
Sajnos ilyet eddig még nem próbáltam. Eleddig Humbrol és Microscale maszkolófolyadékhoz volt szerencsém (ez utóbbi a létezõ legjobb). A Humbrol elszínezte a felületet, így festett felületre nem volt tanácsos használni.
Mihez akarod használni?
Mihez akarod használni?
Olyan kerdesem lenne hogy ha festett feluletre (revell enemal) maszkolas gyanant Mr Masking Sol-t felviszek majd festes utan eltavolitva foltot hagy, ez a folt eltunik fenyes lakkozas utan?
Szerintem a gyári müanyagot használom csak lesz mit csinszolni rajta a belsõ felén. (majd adok képet) am köszi a felvilágosítást a szemenkéntirõl...Végülis nemakarom szakítani, majd rajzolok 1 tervet 😄
Ha mindenképp mûködõ láncot akarsz akkor a Friul a legjobb.
A mûanyagok szétpattannak, eltörnek.
A mûanyagok szétpattannak, eltörnek.
Ennek is lockolt már a bootloadere?
A gumit szerintem sehogy. Bár láttam az egyik japán videóban, hogy a teknõt átfúrta a láncok lógásánál, és egy merev (de vékony, alig látható, fekete) drótot ragasztott bele, ami lenyomta a láncokat. Ha jól emlékszek, egy Tamiya 1:35-ös Type akármi Chi-Ha volt a makett... 😊 Amúgy miért a gumit akarod felhasználni, ha van szép, belógattot mûanyag is?
A mozgó lánc sajnos nem épp olcsó, egy doboz Friul általában 6000Ft-nál kezdõdik. De az igen jó minõségû, annál élethûbb lánc nincs. A Trumpeter és a HobbyBoss is gyárt szemenkénti láncokat mûanyagból, valamivel olcsóbban. De az nem biztos, hogy mozgatható már nem tudom...
A mozgó lánc sajnos nem épp olcsó, egy doboz Friul általában 6000Ft-nál kezdõdik. De az igen jó minõségû, annál élethûbb lánc nincs. A Trumpeter és a HobbyBoss is gyárt szemenkénti láncokat mûanyagból, valamivel olcsóbban. De az nem biztos, hogy mozgatható már nem tudom...
Grat mindenkinek!
Am a gumi lánctalpat hogy lehet belógásra bírni?
Illetve olcsó, mozgó lánctalpat tud valaki kv-alá?
Am a gumi lánctalpat hogy lehet belógásra bírni?
Illetve olcsó, mozgó lánctalpat tud valaki kv-alá?
makett.tk
köszi Marci az infókat!
A kép nem látszik. Photobucket, jellemzõ... 😊

Valami feketítõ(?)szer, annyit tudok, hogy makettversenyeken általában van Tóth Zolinál ("Z63"). De meg tudod csinálni otthoni cuccokkal is.
Ezt Páli Miklós ("Sokolka") írta a makett.org-ra:
"Menj ki az udvarra! Önts össze 1dl Domenstos-t és 1dl ecetet egy befõttesüvegbe. VIGYÁZZ! Nagy mennyiségû Cl-gáz szabadul fel, ezért nagyon fontos, hogy ne lélegezd be/menjen a szemedbe. Használj gumikesztyût! Miután gyorsan beletetted a láncokat azonnal csavard is rá a kupakját. Már tíz perc elteltével látni fogod a változást...
Kinyitás után hígítsd túl vízzel az oldatot, csak úgy öntsd ki. A csomókban összegyûlõ fehér savmaradékot és kalcitos lerakódást enyhén mosogatószeres vízben a kemény szõrû ecsettel/rossz fogkefével maradéktalanul el lehet tüntetni.
Ha egy korty vizet is adsz a keverékhez, akkor 10 perc után ilyen lesz:"
Olvasgass még itt: fórum
Ezt Páli Miklós ("Sokolka") írta a makett.org-ra:
"Menj ki az udvarra! Önts össze 1dl Domenstos-t és 1dl ecetet egy befõttesüvegbe. VIGYÁZZ! Nagy mennyiségû Cl-gáz szabadul fel, ezért nagyon fontos, hogy ne lélegezd be/menjen a szemedbe. Használj gumikesztyût! Miután gyorsan beletetted a láncokat azonnal csavard is rá a kupakját. Már tíz perc elteltével látni fogod a változást...
Kinyitás után hígítsd túl vízzel az oldatot, csak úgy öntsd ki. A csomókban összegyûlõ fehér savmaradékot és kalcitos lerakódást enyhén mosogatószeres vízben a kemény szõrû ecsettel/rossz fogkefével maradéktalanul el lehet tüntetni.
Ha egy korty vizet is adsz a keverékhez, akkor 10 perc után ilyen lesz:"
Olvasgass még itt: fórum
Ez meg milyen szer?

Ha esetleg nem tudod valamelyiket elolvasni szólj aztán lefotózom még egyszer!!
Nagyon köszönöm! <#worship>#worship>
Kicsit megszerkesztem és jó lesz.
Kicsit megszerkesztem és jó lesz.
Ez meg van neked?
http://www.farposst.ru/2007/02/07/T_55A.html
http://www.farposst.ru/2007/02/07/T_55A.html
makett.tk
T-55-ös nem T-72 !!
remélem fogod tudni használni 😊

ok!
© lackoka25 ..Azt nagyon megköszönném.
M1Garand ..Lestrapált lesz igazi igénytelen orosz 😊
© raptor22 ..A kerekekbõl is lesznek hiányos darabkák 😊
M1Garand ..Lestrapált lesz igazi igénytelen orosz 😊
© raptor22 ..A kerekekbõl is lesznek hiányos darabkák 😊
A pro-modell egyik számában van egy tök jo asszem T-72 tank téli körülmények között ha érdekel holnap megkeresem lefényképezem és belinkelem tövirõl hegyire le van irva hogy csinálta még a jégcsapok is 😊 !
Szép lesz nagyon és látványos. Így ránézésre nem látok semmi hibát. Egy észrevételem lenne csak. Biztos néztél képeken közelrõl T-90 görgõket. Azokon voltak ilyen "kiharapott" részek? Remélem tudod mire gondoltam😊 Én T-72-es csináltam meg. Másik maketten láttam ezt.
Végre volt egy kis idõm és sikerült a t-90-el haladnom egy kicsit. Íme:
Gyerekek, Vélemények, Javítanivalók?
Gyerekek, Vélemények, Javítanivalók?
így belegondolva mindegy a méretarány egy igazán ügyes emberke bármilyen méretbõl hoz filmszerû festést.
Kiváló munka!
Kiváló munka!
Az egyik általam nagyra becsült makettezõ. Jamie Haggo legújabb mûve, egy 1:72-es Stug III-as. Nekem kifejezetten tetszik:

Igen, valóban így van. Nagyon jók a beállítások is, azt a képzetet keltve, hogy ott vagyunk az események sûrûjében.
Akármekkora is, filmekbe is elmenne.
Méretarányról foggalmam sincs.
Méretarányról foggalmam sincs.
"Egész élethûek a figurák is"
Ezeket már-már inkább bábúnak mondanám. 😊
Gyanítom, hogy nem is 1/16-os, hanem esetleg 1/9-es figurák. Nem tudom, hogy 16-osnál meg lehet e már varrni textilbõl a ruhákat, ahogy azt a képeken látjuk?
Ezeket már-már inkább bábúnak mondanám. 😊
Gyanítom, hogy nem is 1/16-os, hanem esetleg 1/9-es figurák. Nem tudom, hogy 16-osnál meg lehet e már varrni textilbõl a ruhákat, ahogy azt a képeken látjuk?
Azért vannak még hasonló gépek :
geschtzwagen tiger
vk45-02-ph
geschtzwagen-vi-21cm
e-100
flakpanzer v
geschtzwagen tiger
vk45-02-ph
geschtzwagen-vi-21cm
e-100
flakpanzer v
Hát igen nem sok értelme volt.Én majd tuti veszek 1 szép darabot az nem hiányozhat a polcról.
Én is vettem volna egyet, ha indult volna a cyber-hobby-s akció a HE-n. Brutális egy készülék és teljesen értelmetlen.
makett.tk
Mindig ledöbbenek a Mause láttán milyen hatalmas.
Egész élethûek a figurák is. Szép.
Egész élethûek a figurák is. Szép.
Ez vajon milyen méretarány? 1/16?
Még pár esélyes figura: (orosz témájú diorámát tervezek amúgy...)
link
Kb. a felétõl lefelé tetszenek...
Akkor nem kell senkinek ilyesmi? Nem lenne ilyen drága, csak kb. fele, vagy ha szerencsénk van, annyi se.
link
Kb. a felétõl lefelé tetszenek...
Akkor nem kell senkinek ilyesmi? Nem lenne ilyen drága, csak kb. fele, vagy ha szerencsénk van, annyi se.
Ez lemaradt😊
itt
itt
Ehun nni.

Amikor ezt megtaláltam komolyan elgondolkoztam azon hogy nekem is egy ilyet kellene csinálnom. Csak hát ez meghaladja azén tudásom.

Amikor ezt megtaláltam komolyan elgondolkoztam azon hogy nekem is egy ilyet kellene csinálnom. Csak hát ez meghaladja azén tudásom.
Sajnos tényleg nagyon drágák, a 4 együtt már legalább 10000Ft... Ezért gondoltam arra, hogy valaki megvesz belõlük mondjuk kettõt, én a másik kettõt, lemásoltatjuk õket (ami jóval olcsóbb, min. fele ennyi), és egymás között megboltoljuk, így olcsóbban meglenne az összes.
Ez sem rossz, és jobban illene a tankodhoz😊
Tank crew
Ez sem rossz, és jobban illene a tankodhoz😊
Tank crew