Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A készülõ F-16-nak az orra van már csak hátra és a már festett részt (kabinrésztõl hátra alul-felül)akarom megvédeni. Normális maszkoló szalagom meg nincsen, ami nem hagy nyomot. Ezért is gondoltam a maszkoló folyadékra ami van nekem. Csak az elõzõ próbálkozásnál a körvonala megmaradt. Azóta vízzel megmostam és halványult valamennyit, de félek, hogy megmarad a nyoma lakkozás után. Ezért nem szeretném ezt a hibát elkövetni még1x.

Sajnos ilyet eddig még nem próbáltam. Eleddig Humbrol és Microscale maszkolófolyadékhoz volt szerencsém (ez utóbbi a létezõ legjobb). A Humbrol elszínezte a felületet, így festett felületre nem volt tanácsos használni.
Mihez akarod használni?

Olyan kerdesem lenne hogy ha festett feluletre (revell enemal) maszkolas gyanant Mr Masking Sol-t felviszek majd festes utan eltavolitva foltot hagy, ez a folt eltunik fenyes lakkozas utan?

Bandzsi0001
Szerintem a gyári müanyagot használom csak lesz mit csinszolni rajta a belsõ felén. (majd adok képet) am köszi a felvilágosítást a szemenkéntirõl...Végülis nemakarom szakítani, majd rajzolok 1 tervet 😄

stultus78
Ha mindenképp mûködõ láncot akarsz akkor a Friul a legjobb.
A mûanyagok szétpattannak, eltörnek.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Azt én is láttam aszem ráadásul egy jány volt.

A gumit szerintem sehogy. Bár láttam az egyik japán videóban, hogy a teknõt átfúrta a láncok lógásánál, és egy merev (de vékony, alig látható, fekete) drótot ragasztott bele, ami lenyomta a láncokat. Ha jól emlékszek, egy Tamiya 1:35-ös Type akármi Chi-Ha volt a makett... 😊 Amúgy miért a gumit akarod felhasználni, ha van szép, belógattot mûanyag is?
A mozgó lánc sajnos nem épp olcsó, egy doboz Friul általában 6000Ft-nál kezdõdik. De az igen jó minõségû, annál élethûbb lánc nincs. A Trumpeter és a HobbyBoss is gyárt szemenkénti láncokat mûanyagból, valamivel olcsóbban. De az nem biztos, hogy mozgatható már nem tudom...

Bandzsi0001
Grat mindenkinek!
Am a gumi lánctalpat hogy lehet belógásra bírni?
Illetve olcsó, mozgó lánctalpat tud valaki kv-alá?

m1garand
Nem kell ezt erõltetni:

Több kép:
http://thundersquad.uw.hu/kvii.html

makett.tk

köszi Marci az infókat!
A kép nem látszik. Photobucket, jellemzõ... 😊

Valami feketítõ(?)szer, annyit tudok, hogy makettversenyeken általában van Tóth Zolinál ("Z63"). De meg tudod csinálni otthoni cuccokkal is.

Ezt Páli Miklós ("Sokolka") írta a makett.org-ra:

"Menj ki az udvarra! Önts össze 1dl Domenstos-t és 1dl ecetet egy befõttesüvegbe. VIGYÁZZ! Nagy mennyiségû Cl-gáz szabadul fel, ezért nagyon fontos, hogy ne lélegezd be/menjen a szemedbe. Használj gumikesztyût! Miután gyorsan beletetted a láncokat azonnal csavard is rá a kupakját. Már tíz perc elteltével látni fogod a változást...
Kinyitás után hígítsd túl vízzel az oldatot, csak úgy öntsd ki. A csomókban összegyûlõ fehér savmaradékot és kalcitos lerakódást enyhén mosogatószeres vízben a kemény szõrû ecsettel/rossz fogkefével maradéktalanul el lehet tüntetni.

Ha egy korty vizet is adsz a keverékhez, akkor 10 perc után ilyen lesz:"

Olvasgass még itt: fórum

Ez meg milyen szer?
stultus78
Igen Feri átküldte.

m1garand
A lent belinkelt könyv megvan neked?

makett.tk

Ha esetleg nem tudod valamelyiket elolvasni szólj aztán lefotózom még egyszer!!
stultus78
Nagyon köszönöm! <#worship>
Kicsit megszerkesztem és jó lesz.

m1garand
T-55-ös nem T-72 !!
remélem fogod tudni használni 😊
ok!
stultus78
© lackoka25 ..Azt nagyon megköszönném.
M1Garand ..Lestrapált lesz igazi igénytelen orosz 😊
© raptor22 ..A kerekekbõl is lesznek hiányos darabkák 😊

A pro-modell egyik számában van egy tök jo asszem T-72 tank téli körülmények között ha érdekel holnap megkeresem lefényképezem és belinkelem tövirõl hegyire le van irva hogy csinálta még a jégcsapok is 😊 !
m1garand
Király! Kicsit lehasználtra kéne csinálni attól lesz orosz.

makett.tk

Közbe én is sokat haladtam az F-16-al. Van még pár festési hiba amit javítanom kell. Utána lakkozás matrica, futószárak, fegyverzet feldobása és kész😊 Várom a véleményeteket😊

Szép lesz nagyon és látványos. Így ránézésre nem látok semmi hibát. Egy észrevételem lenne csak. Biztos néztél képeken közelrõl T-90 görgõket. Azokon voltak ilyen "kiharapott" részek? Remélem tudod mire gondoltam😊 Én T-72-es csináltam meg. Másik maketten láttam ezt.

stultus78
Végre volt egy kis idõm és sikerült a t-90-el haladnom egy kicsit. Íme:

Gyerekek, Vélemények, Javítanivalók?

m1garand

makett.tk

stultus78
így belegondolva mindegy a méretarány egy igazán ügyes emberke bármilyen méretbõl hoz filmszerû festést.
Kiváló munka!

Az egyik általam nagyra becsült makettezõ. Jamie Haggo legújabb mûve, egy 1:72-es Stug III-as. Nekem kifejezetten tetszik:

Igen, valóban így van. Nagyon jók a beállítások is, azt a képzetet keltve, hogy ott vagyunk az események sûrûjében.

stultus78
Akármekkora is, filmekbe is elmenne.
Méretarányról foggalmam sincs.

stultus78
Hát igen Van még mit csinálni 😊

"Egész élethûek a figurák is"
Ezeket már-már inkább bábúnak mondanám. 😊
Gyanítom, hogy nem is 1/16-os, hanem esetleg 1/9-es figurák. Nem tudom, hogy 16-osnál meg lehet e már varrni textilbõl a ruhákat, ahogy azt a képeken látjuk?

Bandzsi0001
stultus78
Hát igen nem sok értelme volt.Én majd tuti veszek 1 szép darabot az nem hiányozhat a polcról.

m1garand
Én is vettem volna egyet, ha indult volna a cyber-hobby-s akció a HE-n. Brutális egy készülék és teljesen értelmetlen.

makett.tk

stultus78
Mindig ledöbbenek a Mause láttán milyen hatalmas.
Egész élethûek a figurák is. Szép.

Ez vajon milyen méretarány? 1/16?

m1garand

makett.tk

Még pár esélyes figura: (orosz témájú diorámát tervezek amúgy...)
link
Kb. a felétõl lefelé tetszenek...
Akkor nem kell senkinek ilyesmi? Nem lenne ilyen drága, csak kb. fele, vagy ha szerencsénk van, annyi se.

Ha már T-90, ezt láttátok?
(Varga Tibor)

T-90

Bandzsi0001
Ha valaki esetleg bevállalna 1 ilyet szóljon és hozok képeket.

stultus78
Ez lemaradt😊
itt

stultus78
Ehun nni.

Amikor ezt megtaláltam komolyan elgondolkoztam azon hogy nekem is egy ilyet kellene csinálnom. Csak hát ez meghaladja azén tudásom.

Sajnos tényleg nagyon drágák, a 4 együtt már legalább 10000Ft... Ezért gondoltam arra, hogy valaki megvesz belõlük mondjuk kettõt, én a másik kettõt, lemásoltatjuk õket (ami jóval olcsóbb, min. fele ennyi), és egymás között megboltoljuk, így olcsóbban meglenne az összes.

Ez sem rossz, és jobban illene a tankodhoz😊
Tank crew