69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • stultus78
    Nomeg nembiztos hogy rögtön nekilátnék. Még nem az én sújcsoportom. De jó lenne még nézegetni is.
  • Kferro
    Na de 2 hónap, mire ideér! Bár most úgyis van mivel foglalkoznod. :)
  • stultus78
    Kösz a tanácsot. Megfogadom.

A Zrínyi a hobby easey-n 10 körül haza is jön!
  • Kferro
    A Replicán például 15991 ft + 1200 Ft postaköltség...
  • Kferro
    Sokkal jobb lett a Messzeren ez a koszolás, lassan kezdesz ráérezni. Viszont Sanyinak abban igaza van, hogy a ragasztásra is próbálj jobban odafigyelni. A másik tanácsom (hovatovább ez már lassan a vesszőparipám lesz), repülőnél próbálj meg külön festeni. Azaz amit csak lehet fess le, s csak utána ragaszd be a helyére. Ilyen lenne pl. a trimmkerék is, de a trimmkerék láncát is (még ha nem is fested) csak a festés és koszolás után ragasztottam volna be a helyedben.
    Lehet, hogy ez a külön-külön festegetés több időt emészt fel, s némileg több munkával is jár (hiszen ahhoz, hogy az apró alkatrészeket is meg tudd festeni rá kell ragasztani pl. egy öntőkeret darabra, hogy meg lehessen fogni), de a végeredmény is szebb lesz.
  • Gubberx
    mennyibe kerül egy ilyen? :)
  • Bandzsi0001
    ritkafogú fűrésznél nem lenne neki szabad...
    a Zrínyit már én is kináztem csak nem olcsó de ami nagyon tetszene az egy Tas
  • stultus78
    Skacok az asszony megöl.

Ujj szerelmem. Nagyon szemezek egy ilyennel.
  • stultus78
    Egyébként a szakmám asztalos úgyhogy tetszik a gép. :)
  • stultus78
    Műanyag nem olvad meg?
  • Bandzsi0001
    Asztali lombfűrész(dekopir)

A jövendő műhelyembe vettem, és előreláthatólag alulemezek-profilok, műanyagok és fa lesz vele vágva
  • stultus78
    Már látom dekupir.
  • stultus78
    Ez szalag vagy dekupir?
  • m1garand
    Mit vágsz vele?
  • Gubberx
    Bármi is ez jópofa:D
  • Bandzsi0001
    Új játékszerem:

• Gubberx
    Rozsdát hogyan lehet imitálni a lánctalpon?
  • Gubberx
    wáááá nagyon szép tank :)
  • m1garand
    Kis inspiráció:
  • Gubberx
    Lidl-ben megint van olcsó festék, bár nem 24 hanem 12 darabos 990 Ft, van olaj, akril, és víz bázisú is.
  • m1garand
    Jónak tűnik.
  • lackoka25
    Csináltam a friul próbaként csak pár láncszemet 1dl domestos 1dl 20%-os ecet kis víz ilyen lett!
  • m1garand
    Tamiyás cuccok ingyen szállítással:
    http://www.banggood.com/buy/TAMIYA.html
  • m1garand
    Mi ez a pocsék ragasztás? Lehet vékonyan tapaszolni kéne, agy pill. ragasztóval tömíteni. Szóba jöhet még ecsettel felvitt alapozó több rétegben.
  • stultus78
    Messzer oldalát javítgatom. Átmosás befolyatás megvolt, most már sokkal jobb lett. Este száradás után kifestem és a maratást visszarakom dobok képeket.

• Gubberx
    Köszönöm!
  • stultus78
    Én a tamiya festéket 1:2, 1:3-as arányban hígítottam. A mennyiséget nem tudom még ma sem. Mindig marad ki, vagy kell még hozzá. Ha marad elteszem, ha kell még akkor jön jól a keverési arány megjegyzése,leírása.

Jól írtad .
    -Akril alap
    -Fényes lakk (jobban hígítsd és tömbszőr fújd le.Figyelj arra hogy nehogy feloldja az alatta lévő réteget!)
    -Befolyatás,átmosás (olaj a legjobb)
  • Gubberx
    Illetve pl lefújom akril festékkel alapszínre, gondolom utána kell rá egy réteg akril lakk, és utána lehet olajbázisú hígítós festékkel átmosni?
  • Gubberx
    Milyen arányban keverve és mennyi festéket érdemes betölteni a tartályába?
  • stultus78
    Alapszínre nagy felületeken tökéletes ez a pisztoly. Én is ezzel kezdtem.
  • Gubberx
    Ilyenem van:
  • Gubberx
    van pisztolyom is de még nem mertem használni :D
  • Marci7
    Szia!

Szerintem ilyet vegyél, ez a legolcsóbb, és egy ismerősöm szerint elég jó is.
    Cím: 1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 16
    Bár előre szólok, hogy a pigmentekkel elég nehéz szépen dolgozni...

Ecsettel vagy pisztollyal festesz? Szerintem külön próbáld.
    A szín rá kell legyen írva a papírjára. Az amerikai járművek "olive drab" színűek, bár ennek több értelme van, mert a repülős OD szinte teljesen barnás, a harcjárműves meg inkább sötétzöld. Szerintem Tamiya XF-62 Olive Drab (bár ez nekem nem tetszik annyira, elég sötét lesz a végén), vagy XF-58 Olive Green.
  • Gubberx
    Valamint elég összetett a felfüggesztés is ezen a tankon, nem tudom hogy érdemes a teljes ragasztás után neki állni az egyes részek festésének vagy külön külön már ragasztás előtt? Előre is elnézést kérek a sok kérdésért :)
  • Gubberx
    Illetve ehhez a maketthez kérnék tanácsokat hogy milyen típusú festékből milyen szín, milyen lakk fog kelleni hogy viszonylag részletgazdagon tudjam kidolgozni.
  • Gubberx
    Pesten hol tudnék pigmentport vásárolni? Úgy látom egész szép hatásokat lehet elérni vele. Leginkább olyan helyek érdekelnének ahová be lehet menni és személyesen megvásárolni, nem tudom esetleg a belvárosban nyugati környékén van-e ilyen.
  • stultus78
    Közgyűrűvel. :)

• oneal1
    a makrókat fordítógyűrűvel csináltad akkor?

aztán elnézést a többiektől befejeztem az offolást:)
  • oneal1
    fankók lettek!
  • stultus78
    Kb 2-3 óra alatt sikerült csinálni összvissz 300képet abból 7-8 sikerült igazán szépen. Ezek tetszenek legjobban.