69149
-
#64419 Gyerekek volt egy kis időm. Lassan szeretném a testet ragasztani ezért nézzetek és mondjatok véleményt.
-
#64418 Igen az építés alapozás az első lépcső, majd az alapszín keverés, festés a második. A harmadik a finishing (kopás, lefolyás, rozsda, sár stb.) -
#64417 Szike. -
#64416 Én inkább ezt ajánlom papír helyett:
Csiszoló szivacs.
Szike a legjobb és olcsó:
Swann Morton -
Marci7 #64415 Elsőre senkinek sem sikerül túl jól, szerintem ez nem baj... De ahogy írták is, első körben ne a festésre koncentrálj, mert ha nem tanulsz meg szépen építeni, utána bánni fogod. Tehát kellő csiszolás, sorjázás, pontos ragasztás, stb. -
#64414 köszönöm a sok segítséget!:)
Amúgy egyre jobban parázok ettől a festéstől:D -
Kferro #64413 Én még ezt a 12 részes építést ajánlanám, nagyon jók a képek:
http://dqscaleworks.blogspot.hu/2011/10/basic-modelling-guide-by-ricardo.html -
#64412 Jómagam is épp Shermanhoz keresgélek dolgokat, építéseket. Majd linkelek ha találok valami érdekeset. -
#64411 Talán ez is segíthet. Googlen keress még építéseket akkor jobban látod mit hogy kell. -
#64410 Ezt böngészd át szabadidődben. Kezdéshez nagy segítség. -
#64409 okés köszi!
meg vettem még egy color mix higítót(revell), mert nem vettem konkrtét szinű festéket ami kell a tankhoz, szóval így lehet variálni.
-
Marci7 #64408 "- Szike: az öntőkeret maradványát ezzel vághatod le, ill. ezzel sorjázod az alkatrészt."
Ha nincs oldalcsípőd, vagy kis méretű ollód, akkor az alkatrészt is ezzel vághatod le a keretről. -
#64407 hülye kérdés köverketik, szike mire kell pontosan?:) -
#64406 szike még nincs, majd ma intézek valamit, úgyis csak holnap érkezik a makett.
enamel igen, revell gyártmány
köszi! -
Marci7 #64405 Leírtam, kb. 400-as, vagy 600-as. :)
Szikéd van?
Enamel festéket vettél? -
#64404 Rendben, koszi, tehat akkor meg nem baj hogy nincs lakkom:)
Csiszolopapirt meg vennem kell, milyen finomsagu kell belole? Gondolom ragasztas utan jol jon. -
lackoka25 #64403 Ja meg annyi van hogy ha tehetem és nagyobb a rögzítendő terület ott inkább forrasztok az tartósabb ! -
lackoka25 #64402 Az a helyzet én sem sokat tudok annyi biztos hogy ugye követed a rajzot és van egy jo ragasztó az elég jol megfogja ez a loctite super attack gel ragasztó próbáld ki! de előtte csiszolás meg nem árt ha mosogatóval lemosod hogy jobban ragadjon a ragasztó szerintem ennyi! -
lackoka25 #64401 Oké sokat tanultam ebböl is hogy a kevesebb több :) -
#64400 Először ragazd össze ,aztán egyszer fesd le híg festékkel. Aztán kiderül a további lépés. Lehet elég rá egy réteg. Első mekett lévén ne a festésre öszpontosíts. A ragazztásra figyelj, meg a sorjákra, beszívódásokra, egyéb hibákra.A leírtakbol gondolom ecsettel fogsz festeni. Mindenképp gyakorolj valamin előtte.
Egyédként én is egy shermen-t rendeltem persze a zrínyi mellé :)
Menet közben dobj fel képeket majd segítünk. -
#64399 matt lakkot viszont nem kaptam:S
azt írtátok hogy az összeragatszás után fessem be 3 rétegben egy alap színre. ezek a rétegek közé kéne a lakk nem? vagy nem fontos? -
#64398 na berendeltem az első makettem, izgatottan várom:D
Tamiya m4 sherman-ra esett a választás, viszont a tanácsokból kiindulva, nem rendeltem hozzá külön festéket, egy boltban vettem pár színt, 2 féle sötétzöld, majd írom, pontosan hogy melyikek, fekete, barna, higító.
szóval ezekkel fogok gazdálkodni, nem tudom jó-e vagy elég e, de szerintem kezdésnek jó lesz:) -
#64397 elég durva, szép munka! -
#64396 A maratások felragasztásáról írhatnál pár sort.
Nekem nemigazán akarnak sokáig fent maradni. -
#64395 Hajrá, brutál projekt lesz a maratásokat elnézve.
Annyit változtass, hogy a finishing-nél mindenből elég a fele. -
lackoka25 #64394 Majd ez lesz valamikorhttp://www.makett.org/forum/index.php/topic,5419.0.html -
#64393 Vannak még hibák, de egész jó lett.
Mi a következő? -
#64392 Tetszetős de nekem a golyószóró kicsit új az egészhez képest, esetleg kis fegyerolaj+por mehetne rá (szerintem) -
#64391 le a kalappal :) -
lackoka25 #64390 Asszem elkészültem a vassal íme a képek!
És köszönöm mindenkinek aki segített :) -
#64389 Enamel-el 1x csináltam +kannás lakk. De az világos minta volt. -
raptor22 #64388 Kicsit offos kérédés de hátha valamelyikőtök csinált már ilyet, én még nem. Bukósisakon (motor) szokot ilyen levehető taréj lenni. Azt van értelme akril v enemal festékkel lefújni? 1-3 réteg plussz lakk? Én szerintem az eső, meg a napfény megteszi a hatását és 1-2 hónapon belül lejön az egész vagy elkezd kopni, hullani. -
#64387 az első alkalommal mindenki azt tanácsolta, hogy tanuljak meg bánni rendesen az ecsettel, így nem is veszek még szórópisztolyt:)
tehát ecset lesz:)
Lakkot kell e vennem és milyet? ill alá milyen réteget kell kenni esetleg rá valami más?:) -
Kferro #64386 A Lidl-ből mi a művészolaj festéket dicsértük, de az makettfestéshez nem használható, mindössze az utómunkák során van értelme. Viszont amennyibe kerül (24 szín, 1499 Ft) érdemes megvenni.
Azt, hogy te milyen festéket fogsz használni, meghatározza, hogy ecsettel, vagy szórópisztollyal festesz e. -
#64385 köszönöm a pécsi makett bolt infókat!:)
következő kérdésem a kiegészítőkkel kapcsolatos, azt már írtátok hogy mik kellenek, most a festékek érdekelnének pontosabban.
holnap megnézem a lidl ben a dícsért akril festéket, ezen kívül milyen festéket kell még beszereznem? -
Kferro #64384 Én a te helyedben egyszerű szitaszövetet tennék oda, úgysem sok minden fog belőle látszani. Főleg, ha a hűtőrács lamelláit nem az első képen látható módon, hanem kissé lentebbi állapotban mutatod be. -
Sok mindent adtak a motortérhez, de pont ezt nem. -
#64382 -
#64381 Miből lehetne ilyen hűtőrácsot csinálni:
-
jonsilver #64380 A Kereskedők Háza földszintjén van egy makett bolt, és az Árkád emeleti részén a Régió játékboltban is foglalkoznak makettek, és kiegészítők árusításával