Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok.
Ha tudnátok segíteni, megköszönném.
Kaptam két öntõkeretet, 1/35 német figurák vannak rajta meg egy goliath.
Se doboz, se papír. Ha tudnátok egy linket vagy rajzot adni róla?
Annyit tudok róla, hogy régi és az eredeti gyártó után egy másik is kiadta, gondolom, átadták az öntõmintát.
Ha tudnátok segíteni, megköszönném.
Kaptam két öntõkeretet, 1/35 német figurák vannak rajta meg egy goliath.
Se doboz, se papír. Ha tudnátok egy linket vagy rajzot adni róla?
Annyit tudok róla, hogy régi és az eredeti gyártó után egy másik is kiadta, gondolom, átadták az öntõmintát.
Hát igen aki tehetséges az tehetséges.Nekem is (ócó kínai van) csak meg kell tanulni vele szépen dolgozni.Van akinek ez már az ereiben csordogál. <#hamm>#hamm>
Ennek is lockolt már a bootloadere?
Álom stukker. Ha ennyit költenék egy pisztolyra az asszony elhagyna 😊
Akkor amit Sándor belinkelt lehet az lesz a befutó!
Így van, az FPC nagyon hasznos. Gyakran megesik fújás közben, hogy változtatni kell a beáramló levegõ nyomását, s ezt az FPC-vel nagyon könnyen, és pontosan be tudod állítani.
Számomra két dolog alap most már egy ilyen pisztolynál, az FPC és a tûhatároló. Ez utóbbi nélkül nehogy vegyél pisztolyt.
Számomra két dolog alap most már egy ilyen pisztolynál, az FPC és a tûhatároló. Ez utóbbi nélkül nehogy vegyél pisztolyt.
makett.tk
Sanyinak is, és nekem is ilyen van (leszámítva, hogy nekem csak egy 0,2-es düzni van hozzá), így gyakorlati tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon jó pisztoly. Precíz, pontos, könnyen tiszítható. Szép átmenetek lehet vele fújni.
De ha jól látom, az általad linkelthez nincs FPC.
De ha jól látom, az általad linkelthez nincs FPC.
ehhez mit szoltok még ezt dicsérik nagyon a makett.org-on
Pedig a 2 fajta düzninél különbözõ nyomást kell állítani. A kompresszoron nehézkes állandóan és pontatlanul lehet a nyomást állítani.
makett.tk
Nekem is van benne valami, de már új állapotában se tudott vékony vonalat nagy átszóródás nélkül fújni. Az Iwata az már szépen ment.
makett.tk
Az enyém is, elég rendesen. Sajnos azóta köpköd, nem nagyon lehet használni. (nyugi, nem az új! 😊 ) De egy új tû kb. 1000Ft, ne rendelj ezért egy 65 000Ft-os pisztolyt!
Az enyém is meghajlott. De én nem tudtam megjavítani ezért vettem egy másikat. Arra már jobban figyelek.
Ez szerintem mindenkivel elõfordul.
Na srácok, kinek hajlott meg már a tûje a pisztyolban? Az enyém igen! 😊
Két dolgot tehetsz:
1. Óvatosan visszahajlítgatod, miközben finom csavarómozdulatot végzel.
2. Rendelsz egy úgy tût.
Van egy harmadik eshetõség is: rendelsz egy új pisztolyt. 😊
De ne várd, hogy ettõl majd szebb maketteket fogsz készíteni. Úgyanúgy meg kell tanulni azokat az alapokat, amit egy gyengébb pisztoly használatához is. S ráadásul ennek is simán el tudod görbíteni a tûjét. 😄
Na srácok, kinek hajlott meg már a tûje a pisztyolban? Az enyém igen! 😊
Két dolgot tehetsz:
1. Óvatosan visszahajlítgatod, miközben finom csavarómozdulatot végzel.
2. Rendelsz egy úgy tût.
Van egy harmadik eshetõség is: rendelsz egy új pisztolyt. 😊
De ne várd, hogy ettõl majd szebb maketteket fogsz készíteni. Úgyanúgy meg kell tanulni azokat az alapokat, amit egy gyengébb pisztoly használatához is. S ráadásul ennek is simán el tudod görbíteni a tûjét. 😄
Az a baj hogy ugy törölgettem a tûnek a hegyét miközben fújtam hogy meghajlott egy hangyányit a hegye sajna...
Gond van a pisztollyal, vagy csak koszos ill. a hígítás nem volt jó. Csak azért mert Marci a kínai pisztollyal is nagyon szépeket fújt. A harckocsikhoz a tiédnek is jónak kéne lennie.
makett.tk
Ezek a képek nem árulnak el sokat, csinálj makró fotókat. Akkor szerintem látunk is valamit.
makett.tk
Persze nem is veszem fel! örölök ha mindenki megmondja a véleményét és ezt kérném késöbb is 😊
Ez egy kafa kis pisztoly. Ne értsd félre én csak a véleményem mondom el.Attól még te azt és úgy csinálod ahogy akarod.A végeredmény a lényeg és az hogy egyre jobb és szebb maketteket készíts.A ragasztóval úgy vagyok hogy legközelebb úgy is jobb lesz.
Job cuccokkal könnyebb dolgozni szerintem, a sorja meg a ragasztónyomok javithatók!!<#crazya>#crazya>
Amugy igazad van! de jövõ hónapban nem fog köpködni a pisztoly mert veszek egy ilyethttp://viewitem.eim.ebay.hu/Airbrush-Pistole--Infinity--Two-in-One-von-H-u-S/261079479147/item
Már engem is kiutáltok innen mint Mcfros-ot! 😊
Jaj, bocs! Elfelejtettem írni, hogy nem a Zimmeritedrõl mondtam véleményt, hanem úgy általánosan. Pl. minek veszel MIG, AK, Friul, Dragon, stb. termékeket, amíg még van ragasztónyom, sorja a maketteden, a festék megfolyik, a pisztoly köpköd, stb.? Persze ezzel sem minõsíteni akarlak, ne értsd félre! 😊
Valamilyen szinten azért persze odafigyeltek a precititásra de nem mm-er pontosak voltak azok a barázdák szerintem!
Hát én átgondolnám mégiscsak a precíz németekrõl beszélsz nem a "jóvan az úgy" oroszokról.
Belsõsõs Sd.Kfz. 221-es.
http://alexbenvenuti.blogspot.fr/
http://alexbenvenuti.blogspot.fr/
makett.tk
Én a zimmerit állagával csinálnék valami, hogy kontúrosabb legyen. De láttam már sokkal rosszabb, díjat nyert zimmerites Stug 4-et. De a képek sz@rabbak mint valaha!
Ügyes próbálkozás!
Ügyes próbálkozás!
makett.tk
Semmi szabályosság benne ahogy igazából is lehetett felkenték barázdázták kicsit kopott közben,és mehetett T-34-et irtani😊
Hát köszi a véleményeket! 😊 De szerintem meg tök élethû! nem így sikerült így is akartam,hogy ilyen legyen amúgy meg biztos irigykedtek 😊
Lackóka, szerintem te túl hamar szeretnél profi makettezõ lenni. Ismerõs a helyzet, velem is ez van. 😊 Csak te sokkal gyorsabban fejlõdsz... Jobban tennéd, ha megkönnyítenéd a dolgod, és egyszerû maketteken gyakorolnád az alapokat, és így lépnél szépen lassan tovább a következõ szintre. Így pár éven belül nagyon szépeket alkothatnál.
Elnézést, ez kicsit "Feris" volt. 😊 De ez a véleményem.
Elnézést, ez kicsit "Feris" volt. 😊 De ez a véleményem.
Nem akarom elvenni a kedvedet, de én a te helyedben az elején még nem eröltetném a zimmeritezést. Mondjuk én alapból nem szeretem a zimmerites tankokat, de elõbb tanuld meg a makettezés alapfogásait.
Magához a zimmerit mintájához nem tudok hozzászólni, lévén nem vagyok eme terület ismerõje.
Magához a zimmerit mintájához nem tudok hozzászólni, lévén nem vagyok eme terület ismerõje.
Én maradok inkább a szike-csipesz-papírzsepi hármasnál. Az ecsetnél félnék, hogy ott marad a nedves felületen az ecset szõre. S pont az egyik legkényesebb mûveletnél nincs szükségem újabb stresszforrásra.
No igen, matricázni nem a legkönnyebb, fõleg, ha az ember szépen akarja megcsinálni.