Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi!
Negatív! Mikor tegnap megkaptam gyorsan kipróbáltam egy kartonon hogy még is milyen de komolyabb gyakorlást majd egy rosz tankon vagy valamilyen mûanyagon prezentálok!
m1garand
Üdv a klubban! XD

makett.tk

Na, és hogy megy?
Esetleg egy fotóval prezentálhatnád a gyakorlás eredményét.

Gyakorlok mint állat 😊
Elsõ lépés, hogy gyakorolj vele, s ne mondjuk a Pantheren próbáld ki élesben elõször.

Köszi!Remélem rászolgálok eme nemes fegyverre!
Gratula! Üdvözlünk az Evo Tulajdonosok Klubjában. 😄

Köszi!
Akkor majd felszaladok érte valamelyik nap. 😊

Már ki is próbáltam nagyon nem killódtam a beállításokkal, de nem nagyon van átszórás az olyan bénáknak mint én ez nagy elõrelépés!!
Oké köszi rem még vagy 50 évig 😊
stultus78
Csodaszép. Egészséggel viseld el 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

megérkezett 😊

stultus78
Feri bácsi megnéztem neked a homokszín Tamiyát. Mákod van XF-59 Desert Yellow (sivatagi homok) majd odaadom.

😄

😊

Nekem egy 1/32-es Cyber-Hobby Messerschmitt Bf-109 E-4-esem van. Talán a legjobb makett, amit valaha láttam. Bátran merem ajánlani:

http://www.olddogsplanes.com/109e.html

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=5911

Ha 1:32-es Messzert szeretnél esetleg, nagyon ajánlom a Cyber-Hobby-t, Ferinek az van, és nagyon komoly! 😊 Még az ára sem vészes.

Jaja gondolom van! felkeltette az érdeklõdésem 😊
Random work
nagyon szép!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Dehogynem, 1:32-es repülõk vannak szép számmal. 1:35-ben nem tudom, de biztos van.

Nincs valahol 1.35 vagy 1.32-ben német repülõ sajnos egyszer nekem is össze kell raknom egy ilyet vagy egy stukát vagy messzert vay valami ilyesmit!!
😄

Ez igazi fénykép csak át van "makettesítve" 😊
Aitor Azkue 1943.as norvég diorámája. Szerintem fantasztikus. Nézzétek meg azt a vizet!

Bandzsi0001
Én nem tudom, valami német pali csinálta
Lehet hidegindítják <#zavart1>

m1garand
Ha ez egy mûködõképes tank akkor, hogy vannak a kerekek és a lánctalpak így befagyva?
Igen az öreg 'mestere a hóhányásnak' XD. Komolyan övé a legjobb hó és jégcsap kombó.
De elõtte célszerû gyakorolni.

makett.tk

Akkor viszont tapétaragasztóval kend be a felületet és abba szórj szódabikarbónát. Lásd Forintos Kálmán cikkét a Pro Modell 2002/2-es számában.

highlander15
Körülbelül,de vastagon szeretnék rá havat.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Bandzsi0001
Valami ilyesmit akarsz kihozni ?

Bandzsi0001
Talán ezzel Weathering wash tél <#confused>

A jégcsapokat pedig a legolcsóbb revell tubusos rgasztóból valaminek a szélre pici cseppet nyomsz, száradás után megin 1-2 csebb és megnõ mint az igazi (tapasztalt)

highlander15
Magára a tankra vonatkozott a kérdés :-)Alap gondolat,hogy sokáig kint állt hóban-fagyban,ráfagyott a hó meg a jég,ezt hogy tudnám megoldani?

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

m1garand
Gondolom, az tank alá kerülõ talaj jeges felületére vonatkozik a kérdés.
Ha havas lenne az alap, akkor a friss havat szódabikarbónából, a kissé megolvadt, jeges havat porcukorból készíteném, melyeket tapétaragasztóba szórnék.
Ha tükörjég, mint egy befagyott tó felszíne, akkor azt kissé megolvasztott plexilapból alakítanám ki.

highlander15
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem,hogy csillogó,jeges felületet mivel tudok imitálni? 1:76-os T-34 lenne az alap.

m1garand

makett.tk

Bandzsi0001
Utoljár porozni száraz földdel poroztam ...
... kis textilzacsiba kiszáradt barna föld, a makettra ecsettel víz rázással a zacskóból a por leszáll és száradás után átdörgöltem durva ecsettel a felületet végülis jól odatapadt natúr víztõl is de ugye ez nem pigmentpor

Így van, Marci jól mondja.

A lakk módosítja (sötétíti) a pigment színét, a faragasztótól pedig fényes lesz, ráadásul a víz nem elég híg, fõleg faragasztóval... Ha sárra gondoltál, ahhoz nagyon jó, csak kell bele akril matt lakk. De a lényeg most az lenne, hogy poros felületet szeretnénk megjeleníteni. Én is bajban vagyok ezzel a témával, szóval azért köszi az ötletet! 😊

Bandzsi0001
Matt lakk vagy kicsit vizezett faragasztó....

Am

Ilyen füvet hogy tudok csinálni??

Hú, milyen fixered van? Milyen gyártmány?

stultus78
Van fixirem ha kell szivesen adok neki. Elõtta higítóval csináltam.

m1garand
Segítsetek Ferinek pigmentport rögzíteni, sehogy se sikerül neki. Ki hogyan csinálja?

makett.tk

stultus78
Persze túloztam. De azért letépné a fejem 😊

Tudja amúgy! de engem nem hagyna el ki tartaná el meg ki nevelné föl a kicsit 😊
Szép!
a nyitókép:
http://www.youtube.com/watch?v=Iefn3P7zXzI
stultus78
szép. nyami nyami. 😊