69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Lehet nagyon feszült. Próbáld megragasztani pillanatragaccsal.
  • nono55
    Aha, éjszaka a Sherman lánctalpa (gumi) kettészakadt magától...
    Ilyenkor mi van? :)
  • Kferro
    A sorja gyakorlatilag az összes olyan felületi hibát jelenti, melyek a műanyag öntése során keletkeznek, s az eredeti jármű felületén nincsenek. Leggyakrabban a különböző alkatrészek élén található vékony kiemelkedő vonalat hívjuk sorjának.
    Lackóka utólagos engedelmével berakom ezt a képet. Anno az ő Tigrisén emeltem ki, hogy hol található még sorja:

Nem tudom egyébként, hogy a Sherman futóműve mennyire bonyolult (nem vagyok nagy Sherman fan, számomra a legunalmasabb harcjármű a Tigris mellett :) ), de szerintem túl gyors a tempó amit diktálsz. Nem kell sietni. Inkább végezz szép, precíz, pontos munkát.
  • oneal1
    Ragasztottam is amugy:)
  • oneal1
    Pontositsunk:D sorjazas alatt azt ertjuk h a vagokeretbol maradt darabokat szepen levagjuk,csiszoljuk?:)

ha nem akkor nem er rohogni.

am este fel tiztol, fel 1ig nyomtam
  • Kferro
    :D

A komplett felfüggesztést lesorjáztad? Vagy már ragasztottad is? Mennyit maketteztél te tegnap? :)
  • oneal1
    2 ujjam is kapott a szikevel, de megvan mindenem:D
    felfuggesztes, hatso panel, alvaz kesz.
  • Kferro
    No mi történt? Megvan minden ujjad? :)
  • Kferro
    Legyen időd. :)
  • oneal1
    első tapasztalatom, hogy a szikével is meg kell tanulni bánni...:D no comment:D
  • m1garand
    Jobb később mint soha. :)
  • stultus78
    Jelentem a trimmkerék beszürkült világos szürkére, A botkormány tövénél meg fémes lett az a "valami" :)

Holnap lekoptatom az ülést és koszolom a pedáloknál.
    Aztán mattlakk. Ha lesz időm dobok képeket.
  • m1garand
    Jó kit!
  • oneal1
    eddig jó vagyok!:D:D:D
  • m1garand
    Természetesen! XD
  • Marci7
    Természetesen nem jó!
    Vagy pillanatragasztó, vagy forrasztás.
  • jonsilver
    Üdv a fedélzeten.
    A rézmaratásokhoz pillanatragacsot használunk. A hagyományos makettragasztók nem jók erre.
  • sanyi83
    Üdvözlök mindenkit!
    Viszonylag új vagyok a fórumon,és éredklődni szeretnék,hogy a Tamiya extra thin cement jó-e réz-maratások ragasztásához?Vagy vennem kell,másik ragasztót.Előre is köszönöm a válaszokat
  • oneal1
    megjött a sherman végre:)

köszönöm mindenkinek a sok segítséget, ma este állok neki a ragasztásnak, teszek majd be képeket, ha valamit nagyon rosszul csinálok tessék rámlszólni, kül nem tanulom meg:)
  • Marci7
    Ígértem képeket a Zero kabinjáról, csak elfelejtettem itt megmutatni... :)
    Itt az album.
    Azóta még javítottam rajta ezt-azt, és be is építettem.
  • Marci7
    Zsolti, szerintem le ne mosd!
    Ha jól tudom, ez az első repcsid, és ha igen, akkor ez bizony így tökéletes... Én legalábbis jobban szeretem az ilyen koszosan megjelenített maketteket. Ha a kabintetőt bezárod, alig fog valami látszani az egészből.
  • Kferro
    Igen, mattlakk. :D
  • zsgaby
    Jahogy "matt lakk" ok leesett :)
  • Kferro
    Mármint mit kennél rá ecsettel, amitől nem látszana a befolyatás?
  • zsgaby
    Köszönöm! Azért kérdeztem, mert szerintem ha nekiesek a befolyatás után ecsettel, a befolyatásból nem fog látszani semmi.
  • Kferro
    Igazad van. :)
    Egyfelől megszáradt, másfelől lefújta mattlakkal.
  • zsgaby
    Lehet hogy neked evidens de én nem látom miért lett a 3-as képből az a matt 4-es. Nameg főleg hogyan :)
  • Kferro
    Nekem tetszik a Messzer belseje, leszámítva ezt a kis Mig-es malőrt. Marcinak igaza van, a trimmkerék valóban általában szürke volt. Volt ugyan eredeti RLM02-essel festett trimmkerék is a korai Messzerekben, de szerintem fesd le szürkére, hogy ne legyen annyira egyhangú.

A befolyatást amúgy érdemes minden esetben fényes felületre csinálni. Akár úgy, hogy az alapfestést (jelen esetben az kabin RLM02-jét) lefújod fényes lakkal (ami lehet Sofix padlólakk is), akár úgy, hogy a festékhez keversz valamilyen fényes lakkot, mint pl. a Tamiya X-22-őt.

Itt egy röpke tutorial, hogy hogy is kell csinálni:

1. A muki a kabin zöldjét lefújta fényes lakkal:

2. Majd befolyatta felhígított művészolajjal:

3. A felesleget visszaszedte fültisztító pálcikával (én mondjuk jobban szeretem ecsettel csinálni a visszaszedést, mert jobban kontrollálható és nem szöszöl):

4. A végeredmény:

• stultus78
    Azt hittem a mig löttyét vissza lehet mosni utólag is. Hát nem. Legközelebb szólok mire készülök.
  • m1garand
    De ha, megírod, hogy ma ezt festek és "írjátok le, hogy ti hogyan csinálnátok?"
    Akkor nem eső után köpönyeg.
  • stultus78
    Mostmár világos hogy miért csesztem el.
  • stultus78
    Pontosan ezt fogom tenni. Az oldalfal Lidlis olaj meg terpentin. Kösz a linket.
  • m1garand
    Srácok az alábbi linket mindenkinek át kellene tanulmányozni, rettentően FONTOS alapismeretet mutat be!
  • m1garand
    Ezt olvastad, hogyan kell használni?
    http://migproductions.com/2010/11/washes-and-filters/
  • m1garand
    Ebben az esetben ne használd, mert szvsz elrontja az eddig munkádat ami amúgy nagyon jól mutat. A művészolajok sokkal lassabban száradnak azért érdemes azt használni. Lidl-t te is vettél, nem?
  • stultus78
    Az átmosással kapcsolatos hibáim a "mig dark wash" termékének nem megfelelően való alkalmazása okozta. Ami egy enamel alapú átmosó. Nem lehet visszamosni száradás után semmivel. Csak az alatta levő réteggel együtt. Ha van ötlet hogy hogy lehetne kijavítani halgatom. Nem születtem profinak ezért fogok még szart csinálni eleget. De a "felrobbant olajoskannával" nem leszek előrébb. Megpróbálom lemaratni és újrakezdem azt is. Csak nem akartam mert félek hogy többet ártok vele ,mint javítok vele. Az olajos átmosás az oldalfalak második festésén látszik hogy jobban tudom használni ezért annál a tchnikánál maradok.
  • raptor22
    Tetszetős:)
  • Marci7
    Ejha, ez baromi jó lett! Komolyan, nagy gratula! Először rá sem ismertem... :)
    Ha a padlót még nem ragasztottad a törzshöz, akkor a botkormány mögötti "lyukas" valamit kívülről fémszínre fesd le, a csöve pedig valami zöldes, ha jól emlékszek, a trimmkerék meg talán szürke(?).
    Mivel hígítod az olajat?
  • stultus78
    Most tényleg annyira szar?
  • m1garand
    Tényleg kell egy repcsi kabinjába felrobbant olaj?