69149
-
#64499 Az alkatrészeket precízebben kellene levágni, kis ráhagyással. A maradék öntőcsapot pedig lecsiszolni. Vigyázz, hogy vágáskor ne szakadjon be a műanyag. Ha van borotvapengéd akkor ajánlanák egy ilyen mini fűrészt, kicsorbítod azaz egy szikével merőlegesen megütögeted az élét.
A sorjákat, és az öntőforma feleknél létrejövő csíkokat is el kell csiszolni, kivéve ha öntöttvas és tényleg volt ilyen vonal a formák miatt vagy esetleg a gumiabroncsoknál. Ezért kell sok képet nézni és beleásni magad egy kicsit a jármű történetébe.
Képek:
https://picasaweb.google.com/gebinder01/M4A3ShermanTanksInNebraska#
Én képgyűjteményem
Felújított tankok -
#64498 apróságokat raktam össze a tank hátuljára ma este, a kiegészítőket nem tettem még fel, majd csak a festés után fogom. illetve most jól át kell gondolnom, hogy a tornyot , lefestett elemekből rakjam össze vagy, a kész cumót fessem majd be.
gondolom külön kéne festeni. -
#64497 igértem, de azóta még nem dolgoztam rajta:)
most viszont linkelek 3 képet. tudom ,hogy a kerekeket nem kellett volna, de majd legközelebb festés után teszem fel, mind1 legalább a szöszmötölősebb festéssel és tanulok kicsit:)
Flickr -
#64496 Kubinkás körséta:
http://s23.beta.photobucket.com/user/OASAAS/library/Kubinka%20Tank%20Museum -
#64495 Pár kép egy kész makettről:
http://modelismoymodelistas.blogspot.hu/2012/08/army-su-152-esc-135-by-oleg-rozhkov.html -
Marci7 #64494 Kis haladások...
Lassan-lassan festem a Zero-t és a SU-152-t is:
-
#64493 X-22-t is töltsél bele! XD -
#64492 Irigylem Ferit a szemei miatt. A hangya tökén is meglátja a pattanást :)
Átnézem. -
#64491 Feri talált sorját, is azt is vakard le! Ha már újra kezdted. -
#64490 Csak ígérgeted. Utólag nem tudunk majd segíteni. -
#64489 Arra figyelj, hogy ne legyen poros, szöszös. Zárt helyen szárítsd! Lefedve vagy zacskóban. -
#64488 este, folytatom a sherman-t, majd ha alakul valami akkor teszek fel pár képet, nem azért mert olyan jó lesz, hanem, hogy mondjátok, hogy mikre kell mégjobban figyelnem:D -
Marci7 #64487 Hát, te tudod... -
#64486 Dehogy vagyok kétségbeesve :)
Csak idegesít hogy ilyen béna vagyok.
De van egy csodaszerem......
Nekem sem tetszett....
Második menet.
Ha most is szar lesz NEM ÉRDEKEL! -
#64485 Küldök Feriről egy képet. XD -
raptor22 #64484 Nem kell azt lezárni, isten ments. Az én véleményem szerint jól néz ki. Nagyon amúgy se fog látszani a kabinbelső, ha összeragasztod a 2 felet, meg szélvédő plusz hátsó kabintető még rámegy. Nem kell itt kétségbeesni:) -
Petiii05 #64483 Üdv. Az volna a kérésem hogy aki mostanába vesz revell 1:72 vagy 1:76 makettet és van rajta egy world of tankos logó és nincs szüksége a benne lévő kódra kérem írja le mert szükségem lenne rá itt az email cimem : [email protected] -
#64482 Sőt keresek bele egy nagyfejű pilótát. :) -
#64481 :) mostmár zárva. Nagyon naggyon zárva. -
Marci7 #64480 Ja, látom már... Sajnos egyet kell értsek Ferivel, kicsit furcsa lett a grafitozás.
Zárva vagy nyitva lesz a kabintető? -
Kferro #64479 :) -
#64478 :) hidd el nem fogok többet hozzányúlni. -
Kferro #64477 Az a gond, hogy ezzel a grafitozással még inkább úgy néz ki kabin, mintha valami gőzmozdonynak lenne a belseje. :)
Szóval szerintem most már ne piszkáld. Fesd le az oxigéntartály tartóját (a lyukacsos izét) alumíniumra, s kész. -
#64476 :) Az ülés szélét próbáltam grafittal fémesre buherálni ,de ezekszerint az sem jött össze. A jukacsos micsodánál félreêrtettelek. Lefestem majd. -
Marci7 #64475 Jól néz ki, de miben is más most a trimmkeréken kívül? :) Úgy látom, nem festetted le a fémszínű, lyukacsos akármit, amit javasoltam. -
#64474 Ígértem képeket íme:
Telefonnal készült ezért nem a legjobb. Matt lakkozom és most már tovább lépek. -
#64473 Ettől lehet megőrülni igazán! A ferde szeműek mindent összeraknak és csak azután festenek. -
#64472 Ez tényleg jol néz ki. Ezekszerint tévedtem [#wo.rship] -
Kferro #64471 Egész jó is lett a végeredmény.
Ez is ecsettel lett festve:
-
#64470 Ebben igazad van. Ha vastag a réteg akkor lesz csúnya.
Tamiya shermanépítés. Ha jol emlékszem ebben festenek ecsettel.
http://www.youtube.com/watch?v=jTNgI4XVzu8
http://www.youtube.com/watch?v=NmnrhBYBk2w
-
Kferro #64469 Erre most hirtelen nem emlékszem, de mivel én jó pár makettemet ecsettel festettem, így bizton állíthatom, hogy azzal is nagyon szépen festeni.
Az, hogy kevés munka sikerül jól ecsettel, az annak tudható be (s ha a neten szétnéztek, ez látható is), hogy rendre nagyon vastag és csíkos festékréteget kennek fel a makettre. Nem szabad. Jól hígított festék és több (3-4) rétegben kell festeni. -
#64468 Persze hogy lehet csak rengeteg gyakorlat kell hozzá. Ha jól emlékszem te mondtam nekem hogy 100-bol 1 ecsetes festés igazán szép. -
Kferro #64467 Most barátom nem értek veled egyet. Bizony, ecsettel is nagyon szépen lehet festeni egy makettet. Egyszínű járművet, meg repülőt különösen. Ha jó a festék hígítása, akkor akár olyan felületet is meg lehet csinálni vér és izzadság nélkül, mint szórópisztollyal. -
#64466 :D rendben, én lefotózom majd:D azthiszem:D
Akkor nem ragasztom fel a kigészítőket amit nincs kész maga a test, aztán majd festem a kiegészítőket és úgy rakom fel a kész tankra. -
#64465 Nem mindíg jó a kézikönyv után menni! Előszõr gondold végig mit hogy fogsz összeragasztami, hogy fogod ecsettel lefesteni. Amikor azt mondtuk hogy ne nagyon foglalkozz még a festéssel, arra gondoltunk hogy ecsettel nagyon nehéz szépen festeni nagy felületet(pl.: harckocsi test ). Nem véletlen fest mindenki kompresszorral fest. Ezért most megmondom nem lessz szép! De ez nem a te hibád. Mindenki így kezdte. Csak kell ez is ahhoz hogy beletanulj. Az a lényeg hogy ha nem sikerűl valami elsőre ne csüggedj tanulj a hibákból és legközelebb jobb lesz. Én az első makettem nem mertem lefotózni. -
#64464 jaja az biztos, csak azt mondták, sokan hogy előbb csak az összerakással törődjek, de azzal rendesen:)
Amúgy akkor a kiegészítőket amiket a testre rakok pl lapát meg ilyenek, azokat fel se tegyem, csak majd ha kész a test festése? -
Kferro #64463 Ok. Csak mert könnyebb úgy lefesteni a kerekeket, hogy nincsenek felragasztva. -
#64462 Mar ossze van szerelve a futomu igen, de a kerek konkreten nincs ragasztva, az volt a leirasban h azt nem kell -
Kferro #64461 "de most h nezem mar latom h egyszerubb lett volna onmagaban:)"
Mintha azt érteném ki a szavaidból, hogy már ráragasztottad a kerekeket a fotóműre? -
#64460 A kerekeken van ilyen, azt ugy voltam vele h megcsinalom ha fenntvan de most h nezem mar latom h egyszerubb lett volna onmagaban:)