69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Random_
    Tök jól néz ki! Csak így tovább!
  • oneal1
  • oneal1
    köszönöm!

a test csíkos kicsit néhol, de majd remélem a többi réteggel már jobb lesz
  • m1garand
    Ezek alapján szépem feltudod majd 'díszíteni.
  • stultus78
    Szép lett a torony. Nem csíkos ... szép.
  • m1garand
    Nagyon jó mai sherman képek a lánctalp is látszik.
    Shermanok
  • oneal1
    rendben köszi!

tornyon még csak az első réteg
  • m1garand
    Nagyon jó a torony!
    Szvsz, az a tank színével megegyező legyen.
  • Marci7
    Na, így már mindjárt jobb! :)
    Szép a torony, nem is látszik, hogy ecsettel festetted... Hány réteg van rajta?
  • oneal1
    a lánctalp szélét akkor sötétbarnával csináljam?

a gumi részt azt feketével csináltam kis barnával megspékelve
  • oneal1
    2 kép
  • oneal1
    de ha szeretnétek, akkor készítek előbb is, csak a makett nem pöpec...:)
  • oneal1
    majd a végén csinálom pöpec képet:)
  • Marci7
    Egyetértek, tényleg nem sok látszik a képekből... Talán csak annyi, hogy kicsit csíkosan festettél.
    Ne haragudj, de nem értem: ha jól tudsz fotózni, a makettről miért csak telefonos(?) képeket láthatunk?
  • oneal1
    majd ha felkerült több réteg akkor csinálok több képet, addig nem sok értelme van:)
  • m1garand
    A képből nem derül ki semmi.
  • oneal1
    Felkerült azelső réteg
    szerintem nem lett vészes:)
  • oneal1
    na felkerült az első réteg, nem volt semmi így elsőre:)

pár óra míg szárad aztán teszek képet, nem nagy mű:)
  • m1garand
    Szép gyűjtemény!
  • Bandzsi0001
    Nyáron/nagytakarítás...

és "puzle"
  • oneal1
  • Kferro
    Így van, most ne foglalkozz vele. A sérülések ábrázolása amúgy is gyakran erőltetett.
  • oneal1
    rendben, akkor próbálkozom délután!

illetve mielőtt festek.

tudom, hogy mondtátok, hogy most ne akarjak elsőre nagyon részletes munkát csinálni, akkor ilyen sérülésekkel készítésével,karcolásokkal ne is foglalkozzak, majd a következőnél?
  • Kferro
    Nem tudok pontos arányt mondani, mert minden festék más és más. Általában úgy szoktuk mondani, hogy egy enamel festéket úgy kell meghígítani, hogy keverésnél kissé gyöngyözzön a teteje.
  • oneal1
    rendben, köszönöm!:)

1-1 ben próbáljam higítani vagy attól mégjobban?
  • Kferro
    Nem, közéjük nem kell lakkréteg. Azért kell több rétegben festeni, mert a festéket meg kell hígítanod ahhoz, hogy ne legyen száradás után csíkos a festék. Ezt ugyebár csak úgy tudod elérni, ha jól felhígítod. Ez esetben viszont a festék nem fog kellőképpen takarni, azaz egy rétegben nem lesz elég. Az, hogy ez most 2 rétegben, vagy 4 rétegben fog jól festeni, azt a hígítás határozza meg.
    Szóval nem kőbe vésett szám ez a három, lehet kevesebb is (mondjuk ezt nem hiszem ), s lehet több is. Majd úgyis meglátod, hogy mikor takarja a festék rendesen mindenhol a műanyagot.
  • oneal1
    csak simán 3 rétegban fessem le, ezt mondták itt páran ha jól rémlik:)
  • Kferro
    Most hirtelen nem ugrik be, melyik az a három réteg?
  • oneal1
    nem mondassz durvát, én is igy gondoltam, azért is próbáltam ki a belselyében.

irtátok, hogy 3 régetben fessem le.

közéjük kell lakkréteg vagy csak a 3. ra?
  • Kferro
    Durvát mondok, de az a véleményem, hogy egyelőre ne foglalkozz a tökéletes színhűséggel. Azzal fesd le, amelyiket a szemed helyesebbnek látja.
  • oneal1
    ki fogok tartani, úgynézki, nagyon tetszik ez a szöszmötölés:)

hacsak a festés el nem veszi a kedvemet:)

kipróbáltam a két zöld színt a test belsejében. revell 363 és szintén revell 68as.szerintem a 363 as korrektebbül mutatna rajta, bár nemtudom, hogy revellből pontosan melyik szín kéne. mert tamiyaban adja meg az olive drab színt.
  • Kferro
    Viszont ha kitartasz a makettezés mellett, akkor előbb-utóbb be kell majd szerezned mindenféle szerszámot, így fúrókészletet is.
  • oneal1
    az igen, szép lesz:D köszi!
  • Kferro
    Fogsz egy injekcióstűt, s azzal kifúrod.
  • oneal1
    na belefutottam az első cumiba:)

a gépfegyver tartóját akartam feltenni a toronyra, de nincs lyuk ahová illene, ill ahol lennie kéne, érdekes, nincs sajnos ilyen fúróm amivel ilyen picit lehetne csinálni. ötlet?:)
  • m1garand
    Dragon 2013 katalógus
  • m1garand
    Szárazz próbát ne feledd, pl. gumigyűrűvel, blue tack-el fogasd össze és úgy nézd körbe, hogy illeszkedik e.
  • Kferro
    Magukat a törzsfeleket elegendő befolyatni. Azt nem tudom, hogy összeragasztás előtt mit kell beragasztani a törzsfelekbe, lehet, azokhoz jobb a sűrűbb ragasztó, de ezt neked kell látnod.
  • stultus78
    Jól van nna :) eddig 1:35-be csináltam mindent.

Elég befolyatni? Ne kenjem le a darabokat egy sűrűbb ragasztóval?
  • Kferro
    Kicsiben? Menten tökönszúrom magam! A 72-es, na az kicsi, de egy 48-as? Ehh! :)

" A törzs tetelyén ha összecsiszolom a 2 darabot száradás után, a panelvonalakat javitani kell amúgy is."[i]
    De nem mindegy, hogy egymással pontosan szemben álló panelvonalakat kell karcolnod, vagy olyanokat, amik egymáshoz képest el vannak csúszva. Ez utóbbi az egyik legundorítóbb dolog, amit makettezésben el tudok képzelni...
    Ráadásul nézd csak meg a monográfiákat, amiket adtam. A Messzer törzsén felül és alul a valóságban is van "illeszkedési" vonal...

No, akkor szépen összeilleszted a törzsfeleket, s Tamiya maszkolószalaggal összefogod. Amikor meggyőződtél arról, hogy mindenhol pontosan és szépen passzol, befolyatod a törzs illesztési vonalát. A maszkolószalagok mellé lehetőleg ne jusson, mert az felszívja a ragasztót, s megmarhatja a felületet. Ha ez megtörténik, akkor sincs baj, mert könnyen javítható.

[i]"Mit mondasz mivel karcoljam. "

Lehet kapni karolótűket, ezeket érdemes beszerezni. De ha házilag is lehet készíteni. Én anno egy körző tűjéből csináltam.
    De itt is van egy karckés készítési mód Ricardo Rodriquez-től: