69149
-
#64619 Nekem is olyan van, az is jó. -
#64618 Szerintem felesleges az ilyen cső-nekem natúr átlátszó pvc cső van és a két végén a csati gyorskötözővel rászorítva...kb 300Ft az egész -
#64617 köszi!
Gondolkodom még rajta nagyon mert erre még szerintem egyenlőre nem költenék:S
A tartályos verzióval lehet azért szépen dolgozni vagy nagyon sok vele a szívás? -
#64616 És itt a levegőtömlő:
180CM-Nylon-Braided-Airbrush-Air-Hose -
#64615 Ez talán nem is rossz ár.
http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/kompresszor/straus_mini_kompresszor_air_brush_4bar_tartalyos_1712353136.html -
#64614 Nem tartja a nyomást, és drága. -
#64613 ok köszi!:)
most lehet hülye kérdés, de mindneképp kell kompresszor vagy a palackos megoldás is játszik? -
#64612 Makettinfo.hu van most egy eladó kompresszor, ha érdekel alkudj rá.
525534 számú hírtetés a csere-bere topik. Ez minden megvan ami kell!
-
#64611 Ezt bátran ajánlom ilyen Marcinak, Jeff-nek. Jó közelre és távolabbra is, az ára a legbarátibb.
LINK kb. 5700Ft -
Marci7 #64610 Én is így matricázok, annyi különbséggel, hogy általában az ujjammal szoktam pozicionálni a matricát. Ha jól emlékszek, Az én légierőm: Modellező ABC-ben olvastam, hogy ezt nem szabad, mert akkor nem tapad rendesen a matrica, de eddig nem volt ilyen gondom. (a külső feléhez érek csak)
Szerintem ha festékszórót veszel, vegyél egy rendeset, nincs értelme pénzt kiadni az legolcsóbbakra. Én kb. egy éve vettem a Makettinfo.hu-ról egy Chromax BD-130-as pisztoly valami 5-6000Ft-ért postával. Annyi pénzért ajándék volt, szerintem ilyesmit keress! -
#64609 következő festéshez szerintem kipróbálok egyy olcsóbb festékszórót.
Milyen fajtát javasoltok? -
#64608 nagyon köszönöm!:)
szeretek pepecselni így nem siettem el:)
A revell saját higítóját használom.
Valahol olvastam, hogy érdemes az adott festékgyártó saját higítóját használni, bár nem szentírás:) -
Kferro #64607 Oneal1!
Nagyon tetszik a festésed, kifejezetten ügyes munka. Csak gratulálni tudok hozzá.
Azt hadd kérdezzem már meg, hogy milyen hígítót használsz a festékhez?
Pirdi!
A srácoknak jól mondják: a szükséges matricát körülvágod, s beleteszed egy vízzel teli tálkába. A matricát nem kell megáztatni, elég ha csak víz felületére fekteted a matrica alját. Amikor eltelik a kellő idő, kiveszed csipesszel a a matricát a hordozópapírral együtt, oda teszed a maketten, ahova kell, majd a papírt csipesszel kihúzod. Én eközben a matricát szike hegyével szoktam óvatosan ott tartani, majd a helyére igazítani. -
pirdi #64606 Köszi,megpróbálom így. -
#64605 Szintén zenész. Az átázott (nem leázott) matricapapírt csipeszel kiveszem odarakom ahova kell aztán egy erőseb ecsettel ráhúzom. De teszek egy csepp vizet a felületre is hogy jobban be lehessen pozicionálni. Aztán ovatosan megnyomkodom fülpiszkáloval és annyi. Végül teszek rá egy csepp matricalágyítót de csak ahol matrica van. Ennyi. -
#64604 Nedves fülpiszkálóval vagy ecsettel szoktam teregetni. Van aki bátor és csipesszel barmol de az veszélyes.
De előtte a felület legyen lelakkozva, fényes lakkal!!!!! -
zsgaby #64603 Én úgy szoktam hogy az átázott papírt odateszem a megfelelő helyre, valamivel megfogom a matrica szélét, és kihúzom alóla az átázott itatóspapírt. -
#64602 ez engem is érdekelni -
pirdi #64601 Sziasztok! A matrica felhelyezésében kérnék segítséget. Próbálom úgy felrakni ahogy a papír mutatja, de nekem nem akar ragadni a felületre, de a csipeszre, kezemre, bárhova igen. Már vagy 4 makett várja a feldíszítést. Mi a trükkje, hogy szépen és jól lehessen felrakni? -
#64600 Nem gondoltam hogy ennyire ügyesen lefested. Nagyon jó lett!
Nekem is volt hogy összeveszett a 2 réteg tamiya acril festéknél. De az kis felület volt és nem tapadt az alsó réteg rendesen azért jött fel.( nem mostam meg festés elött és zsíros maradt. De már töbszőr szoltak hogy ne felejtsem el :) -
#64599 Íme az én félkész Sherman-om:
Link -
#64598 Gratulálok én is, nem lett rossz. Sőt. De az airbrush-t nem pótolja semmi. Ha tetszik a makettezés akkor, gondolkozz el rajta. -
#64597 Nem értem miért marta fel. -
Marci7 #64596 Ahhoz képest, hogy az első maketted, nagyon jó!
Ha jobban hígítod a festéket, szerintem könnyebben megmarja, mert ugye több benne a hígító.
Szerintem ezzel a hibával már ne foglalkozz, szinte úgy néz ki, mint az igazi hengerelt felület. Bár kicsit szovjet stílusúan durva... :)
Hajrá, szép lesz! -
#64595 ezt a sofix dolgot még kigondoltom:)
TEttem fel pár képet képek
Az egyik képen látszik egy festési hiba, úgy gondolom, hogy talán jobban kéne higítanom a festéket.
Segítségeteket kérném.
Amúgy nem olyan durva mint a képen, ezt most direkt úgy fotóztam, hogy minnél jobban kiemelődjön a bajos rész.
Köszi:) -
#64594 Talán már a hétvégén, csinálom mellett a scout cart. -
Marci7 #64593 "A matricák átlátszó széle így nem lesz feltűnő, és (már ha akarod) befolyatni is könnyebb lesz a részleteket. Ezután viszont feltétlenül kell mattlakkozni. :)" -
#64592 A sofix nagyon jó lakk makettekhez matricázás és befolyatás előtt (a matrica nem látszik annyira matricának száradás után, a befolyatás meg szebben fut a peremeken, mélyedések mentén). De ha használod akkor fényes lesz az egész ezért a végén lekel fújni mattlakkal is. -
lackoka25 #64591 Mikor kezdesz hozzá? -
lackoka25 #64590 Jó nagy dög :) -
#64589 tehát a mattlakkozás előtt ajánlod a sofix lakkot? mire jó?:) -
#64588 enamell igen:)
köszi a tippeket!
csinálok róla délután képet, szakértsétek meg légyszives, hogy jobban higítsak vagy kevésbé -
Marci7 #64587 Enamellel fested, ugye?
Ha tudsz, szerezz be művészellátó boltban kapható White Spirit (lakkbenzin) nevű hígítót, ha ezzel hígítod, talán nem oldja fel.
Ne húzd át sokszor a maketten az ecsetet, mert ezzel is fel tudod szedni a festéket, és egyszerre minél kevesebb festéket próbálj használni (belemártod az ecsetet a festékbe, utána egy papíron kicsit megtörlöd).
Ha kész a festés, javaslom, kend át pl. (zöld címkés) Sofix padlólakkal az egészet. (Nem kell hígítani, egyszerre keveset használj!) A matricák átlátszó széle így nem lesz feltűnő, és (már ha akarod) befolyatni is könnyebb lesz a részleteket. Ezután viszont feltétlenül kell mattlakkozni. :) -
#64586 felkerült a második réteg végre a shermanra:)
Viszont néhol azt vettem észre mintha feljönne az alatta levő réteg:S
pedig elvileg nem kéne feloldania nem? vagy jobban kéne higítanom a festéket? -
#64585 Íme egy csúcsfegyver amit csak néhány akkori híd bírt el :)
Jól néz ki.Nekem is kelll :) -
Marci7 #64584 Űűű, nem semmi! :) -
#64583 Megjött a Maus!
'Mini' dobozbontás:
-
M Csabesz #64582 Okok köszi szépen. -
Marci7 #64581 Alufóliát vagy maszkolószalagot javasolnék. Utóbbit talán könnyebb vágni és festeni is, és ragasztani sem kell. Ha csatokat is szeretnél rá, akkor hajszáldrót, esetleg alufólia darab. -
M Csabesz #64580 Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1/72-es német vadászgépet készítek (Horten ho 229), és ehhez akarok hevedereket készíteni. Van erre vmi jó és könnyű ötlet?