Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stultus78
Most nézem az enyém -100 😊

Akkor nem ez az oka 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Hozzászólásainak hasznossága: -68

Szerintem ezért bár nem tudom pontosan.

m1garand
Miért kell a te hozzászólásaidat kinyitogatni?

makett.tk

Köszönöm!

m1garand
A model air az airbrush-hoz van.
A model az ecsetes festéshez való. Sûrûbb egy rétegben is jól fed.
Bõvebben:
http://www.acrylicosvallejo.com/en_US/model-paints/division/3

makett.tk

Köszönöm én is a "kulturált kritikát". 😊

Én még véletlenül sem akartam ilyenre "festeni", azt hiszem marad ez a gyakorló makettem. 😊 A por színe is csak próba volt, a megfelelõ pigment port még nem sikerült beszereznem.

Láma kérdés:
Vallejo festékek jók? Mi a különbség a Vallejo Model/Air/Game Colour között?

Köszönöm elôre is. 😊 átnéztem többek között azt az oldalt is amit te linkeltél, elméletben már nagyon tudom hogyan kell... : D. Most még válogatom azokat az eszközöket amelyek feltétlenül szükségesek a kezdô szetthez. 1/72es maketthez milyen ecsetméretekre lehet szükség?

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Bala10!

"igen, csak abból induljunk ki, hogy ha sikerül szépen lefesteni, már az nagy siker. 😊 a koszolás csak hab lenne a tortán. viszont a koptatás látványos lenne, azt is jó lenne megtanulni. ezeket még sosem csináltam."
Majd kérdezel, hogy konkrétan mi érdekel, s mi segítünk. Csak ne olyan legyen a kérdés, hogy "Hogyan kell koszolni, és koptatni?", mert erre oldalnyi választ lehetne adni. 😊

nono55!

"Kéretik, kultúrátlan fikázni. 😊)"
Nem kell azt fikázni, teljesen jó lett, nekem nagyon tetszik, még úgy is, hogy a Sherman számomra a legunalmasabb jármû a Tigris I-es mellett. 😊
Egyedül a por színével nem vagyok kibékülve, de azon még tudsz változtatni.

"Most ugye szopattok? 😊
Sztem nagyon tré és azon agyalok, hogyan tudnám javítani a legkevesebb szopással. 😄 "

Nem tudom, a többiek szopatnak e (szerintem biztos, mert mind szemét genyaládák <#eplus2> ), de én komolyan írtam, amit írtam. Tényleg olyan, mintha egy vizes tankot akartál volna ábrázolni.

zsgaby!

"Azt hittem a humbrol jobb mint a revell (tényleg egyáltalán jobbnak kéne lennie?) de nagyon rossz tapasztalataim vannak vele. "
Nekem épp az a tapasztalatom, hogy az általam eddig használt Revell enamelek hajszálnyival jobbak, mint a Humbrolé. De kb. ugyanaz a minõség mind a kettõ.

Stultus!

"Másnap egy táj takony volt a humvee helyén 😊 Tanultam belõle 😊"
Csinálhattál volna belõle egy UFO-s diót! A gonosz ûrlények megolvasztották a földi jármûveket. 😊 De hogy hogyan koszold, arra nem lett volna ötletem. 😄

"meg elõ is fizetnék csak nem tudom mi a menete!!"
McFrost megkérdezte, s ezt a választ írták neki:

"Most még úgy, hogy ha pösti vagy, akkor besétálsz a SAS Militariába (ne most, mert okt. 15-ig ZÁRVA!!!) és befizeted ott, vagy ha vidékrõl szeretnéd intézni, akkor rózsaszín postai utalványon elküldöd a pénzt, szintén a SAS-ba, a hátoldalon található "Tárgy" rovatba pontosan feltüntetve, hogy mire küldöd a pénzt!
pl.: PM elõfizetés, 6 számra 2012/2-tõl

Budapest 1051
Sas utca 5.

Ahogy írtam, a jövõ héten a bolt zárva, de utána intézhetõ. Telefonos segítség (szigorúan okt. 15-tõl!!!):

0670/328-05-64"

Bandzsi0001
Hi
Csak kiváncsiságból, tud valaki valami frankó féllánctalpast jó áron?

pl: Famo,M16....

m1garand
Kis OFF:
Battlefield 3 Limited Edition EA Origin Key + Includes Back to Karkand Expansion Pack! kb. 5500Ft
Még 58 percig!
https://www.g2play.net/store/Battlefield-3-Limited-Edition-EA-Download-Manager.html

makett.tk

m1garand
Melegen ajánlom tanulmányozásra (ha már Feri lefordította, Köszönet érte!):
Firefly festése.

makett.tk

Itt kellett 5gramm súly és mivel kilyukadt a tömítõm tubusa el akartam használni mielõtt beszárad.. csak hamar összeragasztottam a törzset és összegumiztam. Reggelre két hatalmas airportban sem látott lyuk lett a vastag boeing orr két oldalán.
20éve meg az elsõ nyugati makettem (1/72 Bae JAGUAR T Mk.2 MATCHBOX) lett a kromofágfürdõ áldozata. Utána rituálisan elégettük ne is lássuk többé..
stultus78
Nekem is van 1 ilyen sztorim. Az elsõ makettem egy humvee volt. nem tetszett a festés aztán fogtam és beleraktam egy edény hígítóba.Nem is tudom miért gondoltam hogy a mûanyagot nem oldja fel.😊 Másnap egy táj takony volt a humvee helyén 😊 Tanultam belõle 😊

Mindíg van jobb, szebb, és mindíg lehetett volna jobb... jah ez a frankó ebben. Én 2hete összeolvasztottam a tömítõpasztával egy 747-es orrát mint az olvadt tejfölöspohár úgy nézett ki... aztán csakazértis megpróbáltam kihozni belõle amit csak tudtam..
De tanultam belõle és legközelebb türelmesebb leszek 😊
kösz. 😊
A másik oldala ugyan ilyen, a hátulja az ami egyedül nem rossz.

stultus78
Bár a hátulja és a másik oldala nem látszik 😊

stultus78
Mindegy milyen a lényeg hogy a legjobb tudásod szerint csináld, ha találsz benne hibát, azt jelenti van önkritikád. Legközelebb jobb és jobb lesz. Késõbb azon veszed észre magad hogy egy kiállításon 1. vagy.
Tényleg nem olyan rossz!

Most ugye szopattok? 😊
Sztem nagyon tré és azon agyalok, hogyan tudnám javítani a legkevesebb szopással. 😄

Gratulálok! Ügyes!
Nekem még nincs elég manapontom az ilyen varázslathoz.. 😊)
stultus78
Szerintem is egész jó.

olyan, mintha vizes lenne. nekem tetszik. 😊

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Érdekes módon a Regio budai központjában 1/3-ad annyi makett van és festék sincs. Pedig ez a központjuk, ami nagyker is egyben. Csak ezért említettem, több makettjük van mint a Lehel úti modell & hobby-nak.
húúúúúúúúúú, azért összejött. <#zavart1>

Hát "perszehogy" revell, igaz pécsett van/mindíg is volt egy hobby bolt, de ott rég nemjártam. Régebben is gyengék voltak makett fronton.
Azt hittem a humbrol jobb mint a revell (tényleg egyáltalán jobbnak kéne lennie?) de nagyon rossz tapasztalataim vannak vele. Sûrû mézzé ülepszik, szétválnak a komponensei. Sõt az ezüst 191 leoldott valami rágószerû cuccot a kupakjáról és azóta csomós.
A revell az csak annyiban gáz hogy nem lehet tudni elõre mennyire fed. Teljesen véletlenszerûnek tûnik 😊
Jobbakhoz meg még nem volt szerencsém...
Mondjuk a tamya cuccokat már 20 évvel ezelõtt is dícsérte egy haverom, aki komoly kiállításokon is részt vett mint kiállító.

Kéretik, kultúrátlan fikázni. 😊)

igen, csak abból induljunk ki, hogy ha sikerül szépen lefesteni, már az nagy siker. 😊 a koszolás csak hab lenne a tortán. viszont a koptatás látványos lenne, azt is jó lenne megtanulni. ezeket még sosem csináltam.<#vigyor5>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

meg elõ is fizetnék csak nem tudom mi a menete!!
McFrost
😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Én megvenném mindig de soha nem kapok sosincsen!!!!
Srácok!

Megjelent a Pro Modell!
Mivel a lap szarban van, így arra kérnélek titeket, hogy vegyétek meg a lapot, mert csak így van arra lehetõség, hogy ez a nagyszerû lap, mely Magyarország egyetlen makettezõs újságja, még sok szép és hasznos makettezõs cikkel ellásson minket.

Azt még hozzátenném, hogy nincs üzleti érdekeltségem a lapban. 😊

Gondolom, azok a festékek vagy a Humbrol, vagy a Revell termékeket jelentik.

Pécsett a legjobb választékot meglepõ módon a Regio játékboltban láttam. Mondjuk csak festékeik vannak maketteken kívül de legalább van. Spéci dolgok ott sincsenek (maszkoló tömítõ stb.)
Én az alsó festést biztos nem választanám. Gyakorlatilag nem lehet koszolni, mert ezen a sötét színen nem látszódik semmi...
Tudom, hogy ecsettel ezt a legegyszerûbb megfesteni, de én mégis azt ajánlanám, hogy valami olyan makettet válassz, amihez látványosabb, az utómunkához egfelelõbb festés van.

Sajnos itthon valamiért nm tudom megnézni, de mostanában csinálja azt a gépem, hogy a Picasát nem hozza be, sõt még a Google sem mûködik. Nem tudom, miért van ez.

"Elég nagy szopóka nekem így, mert Veszprémben semmilyen makett cuccot nem lehet kapni."
Nyugi, nálunk, Debrecenben is ez a helyzet. Sõt, vélhetõen Pesten kivül hazánk összes városában...

"Elrettentõ példának lehet, hogy rakok fel képeket a jelenlegi állapotáról. "
Én szívesen látnám azokat a képeket. 😊

Ezt ajánlom figyelmedbe, ha még nem láttad:
Tutorialok

Köszi!
A terpentint akkor kukázom. Gyanús volt (a szaga kegyetlen) mert ahogy ecseteltem tegnap a megfolyásokat, olyan ragadós, taknyos volt az egész. Tudtam, hogy elbsztam, de ez van. Kezdem a takarítást, meg az újra festést.

Azért a biztonság kedvéért folyamatban van egy Tamiya T-62A beszerzése, ha végleg ráunnék a Shermanra.
Elrettentõ példának lehet, hogy rakok fel képeket a jelenlegi állapotáról. <#eplus2>

3 nap van még vissza a licitbõl,azt megvárom. de maradok az f4f4-nél. ha más nem, akkor megamakettrõl megveszem.

a legalsó festést szeretném majd megcsinálni, ha esetleg tudod mi lehet a színkódja, akkor vehetnék is festéket. 😊

Kicsit próbáltam haladni a hátuljával!
A terpentint felejtsd el! Olajozáshoz csak White Spirit-et (mûvészellátós lakkbenzin) lehet használni, vagy pl. Humbrol enamel hígítót. Nem árt lakkozni elõtte, de a terpentin szerintem úgy is felmarja.
Olajfestékkel nem nagyon lehet egyenletesen festeni, csíkos lesz, de nem is erre való. Ha lefolyásokat szeretnél, csinálj vékony ecsettel kis csíkokat, pöttyöket, aztán hígítós lapos ecsettel húzd le.
A Wargammers pigmentrõl jókat hallottam, szerintem nyugodtan vehetsz olyat. Vagy pasztellkréta por, de annál sokkal jobb a War pigment. Vagy megveszed kb. 2000Ft-ért külföldrõl a MIG, AK, Vallejo termékeket.

A makettet lemostam festés elõtt.
A terpentin passz, mûvészellátóban vettem.
A festék gunze Aqueous olive drab.
Olajozás alatt a meg-lefolyásokat értem a tank/torony oldalán.
Pigment zsír.

Elég nagy szopóka nekem így, mert Veszprémben semmilyen makett cuccot nem lehet kapni. A kiegészítõkrõl meg ne is beszéljünk. Mindent rendelnem kell és persze egy boltban nem található meg minden egyszerre, ezért a világ összes pénzét el lehet költeni a postázásra. Pl. 500 Ft-os festéket rendeljek meg 1400Ft-os postával. Mert más nem kell. Vicc.

Visszatérve a Shermanra. Valahogy megpróbálom leszedni a festéket és újra fújni, de annyi kedvem van már ehhez, mint disznószarban fetrengeni.

"Tegnap pannon color olajfesték + terpentin kombóval sikerült a Sherman oldaláról lemarnom a gunze akril festéket..."
Hú bakker, részvétem. Bevallom, én még ilyet nem tapasztaltam, igaz, nem is használtam még eddig Gunzét, csak Tamiyát. A Gunze híres arról, hogy nagyon érzékeny festék, bár én fõleg olyat hallottam, hogy könnyen le lehet koptatni pl. körömmel.
Le volt mosva rendesen a makett a festés elõtt? Mármint mielõtt a Gunzét ráfújtad?
A Gunzénak melyik márkáját használtad: az Aqueoust, vagy a Mr. Colort?

A javításnál (ha pl. a test oldaláról sikerült leszedni a festéket, s nem a toronyról) azt javasolnám, hogy mosd le a festéket az adott oldalon, s fesd le újra. Mert ha csak azt a foltot kezded el festeni, akkor látható lépcsõ lesz, amit az elõzõ festékréteg vastagsága okoz.
A terpentin milyen fajta volt?

A mûvészolaj festékkel mit festettél? Csak koszo9lni akartál, vagy lefesteni egy nagyobb területet?

"A gunze felhordása után, mielõtt nekiállok olajozni, le kell fújni a makettet lakkal? "
Nem árt, bár nem tudom, az olajozás alatt konkrétan mit értesz? Befolyatás? Fading? Filter?

"Jah és kis hazánkban hol lehet venni pigmentport, ami nem wargémszes és minõségi? "
Szerintem sehol.

"Ha tehetném, akkor sokat szánnék rá, de gyerek mellett minimális a keret. Még inkább pelenkát veszek mint makettet. 😊 "
Ismerõs. 😊

A Megamaketten vannak 72-es Hobbyboss makettek, 1490 Ft-ért. Azok is egész jók. De nézd meg még a Replica.hu-n is, ott be tudod állítani, hogy mekkora összegig keressen makettet neked.

Jah és kis hazánkban hol lehet venni pigmentport, ami nem wargémszes és minõségi?

Elõször is, köszönöm a homokzsákos tippeket, pittyom pont van itthon.

Másodszor egy probléma. 😊
Tegnap pannon color olajfesték + terpentin kombóval sikerült a Sherman oldaláról lemarnom a gunze akril festéket...Javaslatot szeretnék kérni a javítására, mert tegnap már csak egy hangyafasznyin múlott, hogy nem kukáztam azonnal.
Illetve maga az olajfestéknél azt tapasztaltam, hogy nem terül el, hanem az ecset sörtéitõl "csíkos" lett a felület és nem tetszik...Mit csinálok rosszul? Esetleg más gyártó olajfestékével próbálkozzak? Vagy ne terpentinnel hígítsam? A gunze felhordása után, mielõtt nekiállok olajozni, le kell fújni a makettet lakkal?

Egy rohadtul szájbarágós tutorial videot szívesen vennék...😊 mert láma vagyok. <#nyes>

Vaterán nézem, van ott jópár makett most, valaki kiárulja 30 èvnyi gyüjteményét. Ha itt nem sikerül jó áron venni, akkor megamakett, mert mindent újra meg kell vennem. Ha tehetném, akkor sokat szánnék rá, de gyerek mellett minimális a keret. Még inkább pelenkát veszek mint makettet. 😊 szóval, magára a makettre 1500, max 2000huf-ot.amúgy én is az f4f4-et szeretném.