69149
-
#64659 -
Marci7 #64658 Igen! :) -
#64657 tehát a sofixal után ismét mehetnek az olajbázisú dolgok, frankó mert lidls olaj van:) lidl olajfestéket meg kipróbálom higítani a revelles higítóval -
Marci7 #64656 Ha lelakkozod több rétegben Sofix-szal, ahogy írtam, akkor nem kell akril barna és fekete (azzal nagyon nehéz befolyatni), hanem a Lidl olaj tökéletes erre (vagy Revell enamel). -
#64655 mibe fogtam úristen:D:D
okés akkor meglesz a sofix, és akkor akriból kell barna és fekete?
azért kérdem mert megvennék egyszerre mindent
bocs a sok kérdésért:) -
Marci7 #64654 "A Revell gondolom enamel, tehát nem jó, mivel ugyanúgy felmarná, mint az enamel festéket..."
Tehát nem jó. A lakk nem bántaná a festéket, de a lakkot az átmosás már igen.
Egy doboz Sofix kb. 700Ft, ha a jól emlékszek, de egy életre elég...
Az akril festék nem a Lidl féle festéket jelenti! :) Az makettezésre nem igazán alkalmas. Az akril festéket (pl. Tamiya, Gunze) valamivel drágábbak, mint az enamel, de ha pisztollyal festesz majd, megéri megvenni őket.
Igen, a legvégén, ha már semmit sem csinálsz rajta csak mattítanád, akkor jó az enamel is. -
#64653 ha pedig kész az egész, a legvégén mehet rá az enamel matt lakk ugye?:) -
#64652 akkor vennem kell a lidls festékből az akril változatot meg sofix.
Akrilt simán vízzel higítom majd ugye? -
#64651 jaaaa éééértem:) rendben akkor holnap beszerzek egy ilyen sofixot
köszönöm!
Csak, hogy magamban tisztázzam, már lakkból sem jó az a bázisú amivel az alapfestés készült? -
Marci7 #64650 A Sofix tulajdonképp egy fényes lakk... -
Marci7 #64649 A Sofix padlólakkot szinte bárhol meg tudod venni! Pl. Tesco.
A Revell gondolom enamel, tehát nem jó, mivel ugyanúgy felmarná, mint az enamel festéket...
Szerintem ráérsz még akrilra váltani, mert ahogy írtam, azt nem nagyon lehet ecsettel szépen festeni. Ahhoz is kell saját hígító (pl. Tamiya), vagy ha nem azt veszel, akkor desztillált vízzel, végső esetben alkohollal + kevés mosogatószerrel tudsz hígítani...
Matricafeszítő nem is kell! Az inkább repülőkhöz szükséges. -
#64648 átnéztem pár leírást, matricázás előtt mindenképp fényes lakkot javasolnak, majd újra fényes lakk és utána az átmosás , folyatás.
Nekem pedig csak matt lakkom van jelenleg:S akkor ezzel neki se álljak? -
#64647 Jaaa es ilyen matrica feszitoim sincsenek vagy mik:D -
#64646 Koszonom a reszletes leirast!:)
annyi kerdesem van h a sofix lakkol hol lehet kapni, illetve a revell lakk nem jo helyette? Mert az van meg itthon:)
aztan ha mindez megvan akkor ugye kell vennem akril festeket, amit siman vizzel higitok?:) -
Marci7 #64645 Nyilván jobb lett volna akrillal festeni, de azt nem nagyon lehet ecsettel... De szerintem menni fog így is! :) -
Marci7 #64644 Azt javaslom, hogy ha kész a festés, akkor a zöld(!) címkés Sofix padlólakkal kend át 1-2 vékony rétegben. Ezután tedd fel a matricákat, és még 1, vagy akár 2 vékony(!) réteg lakk. Mondjuk ezt előbb ki kéne próbálni, mert nagy felületen még nem ecseteltem Sofix-ot... Akár lehetne hígítani is, de pl. az alkohol ha jól tudom, valahogy elveszi a fényét.
Ha a matricákat fölött is van lakk, csinálhatsz egy átmosást. Nem nehéz, de azért el lehet rontani... :) Csináltam erről egy gyors tutorialt, keresd vissza, itt van valahol. Lényeg, hogy kevés olajat nagyon erősen hígíts fel, és egy lapos ecsettel vidd fel. A résekben ne(!) üljön meg, mert nem lesz jó! Ha van rajta sok lakk, akkor lehet, hogy ezt hígíthatod Revell hígítóval, de először ki kéne próbálni ezt is.
Aztán jöhet a befolyatás barnásfeketével, valamivel kevesebb hígítót teszel bele, egy vékonyabb ecsetet hozzáérintesz a részlethez, és körbefutja a festék. Nem baj, hogy mellémegy, hígítós ecsettel le fogod tudni törölni.
Remélem, tudtam segíteni! -
#64643 Tehat jobban jartam volna viz bazisu alap szinnel, majd utana olajbazisu befolyatassal. Na majd legkozelebb:) -
#64642 Nem használhatsz olaj festéket befolyatásara ha enamel az alapszínre. Mind kettő olaj bázisú és a hígítója hasonló. Felfogja marni! Várd meg Kferro mit ír! -
#64641 illetve a matt lakkot ha viszem fel kb milyen arányban kell higítani? -
#64640 értetlenkedem kicsit:D
tehát próbáljam meg a revell higítóval a lidl-s festéket vagy másik higító kell?:)
illetve hogy a folyatás előtt kell a matt lakk réteg?
De a matt réteg alá meg már kell a matrica nem? -
#64639 Nekem tisztának tűnik..de nemtudom:) (hozáteszem szoktam azért takarítani) -
#64638 Többieknek is ajánlom ezt a pár MIG cikket:
LINK -
#64637 Inkább sötét barna befolyatás. Lidl az jó. Ha nem csomósodik össze, szépen feloldódik akkor ok. DE ALAPVETŐ SZABÁLY, HOGY NEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMM FOLYATUNK BE OLYAN FESTÉKKEL (SZÍNES HÍGÍTÓ) MINT AZ ALAP SZÍN!!! MERT OLYAN MINTHA SAJÁT HÍGÍTÓJÁVAL ECSETELNÉD AZAZ FELMARJA MINT A SICCCCC! Valami akril befolyatást kell tolni.
Ezért használunk, akril alapot és olaj befolyatást, stb mert ezek nem bántják egymást. A lakkozott akril felületen szépen lehet irányítani az olajat. Fordítva olaj festékre, akril befolyatást csak nehezen lehet felvinni, Mig Jimenez is megszenved vele mikor sepia akrillal folyat be és azt airbrush cleanerrel tudja csak visszaszedni.
Olaj átmosás tananyag -
#64636 befolyatással kapcsolatban kérnék pár tippet:)
Lidl ben vásárolt olajbázisú festékkel jó ugye?
Higíthatom azzal amivel a revell enamel festéket is vagy kell hozzá másmilyen?
higítási arány? 3:1? -
#64635 Több maradt abban mint hinnéd. -
#64634 nekem is elég az "öblítás" Alder ad 370 nél :D enmailnál kicsit több hígítót kell vele átfújni de viznél elég csak 1 kevés -
#64633 Ja és az EVO az valami álom, fújni takarítani. A színcserekor csak kiöblítettem és fújtam a gumit. Egyre figyel, tényleg tejszerű legyen a festék mert különben köpköd! -
#64632 Iskola példa: azért festettem így előre az alvázat mert később nem férek hozzá. Na, nem elég jól csináltam mert oda így sem tudtam befújni, még önálló részként felragasztás előtt le kellett volna festeni. A gumi színe, hogy tetszik? -
#64631 Felkerült a harmadik reteg is, probaltam kicsit kikozmetikázni a festés hibákat:)
ha ez megszárad akkor jön a befolyatás? Azt milyen keverekkel kell csinálnom? -
Marci7 #64630 Jó lesz!
Nekem is feltűnt amit Feri írt, de szerintem nem nagy baj, ha úgy is poros, saras lesz...
A színe igazából is ilyen? Szerintem nagyon világos. -
Kferro #64629 Tetszetős! Az a lapított kerék még mindig a kedvencem a készletből.
Ugyanakkor meg kell említenem, hogy pár helyen átüt a makett műanyagának a színe, de gondolom, ha élőben nem is, a képeken te is kiszúrtad. -
#64628 Épülő Scout Car-om
HOBBYBOSS US M3A1 -
#64627 Találtam eladó matrica veszítőt és lágyítót a makettinfon 1000Ft/db 523399 -
#64626 Ez milyen igaz...
Am én is már mennyi minde festettem vele aminek köze sincs a makettezéshez :) (többet mint makettet) -
#64625 Próbáld ki a tartályt. (én is így tettem)
De ha tetszik a makettezés úgy se bírod ki hogy ne vegyél egyet :) -
#64624 Fincsi! -
#64623 Régen én is fújtam palackból szintén kromax pisztollyal kb a palack feléig volt a nyomás megfelelő, aztán hol sok hol kevés. A végére mondanom sem kell csak köpködött. Én is kompresszorral fújok és nagyon megérte. Eddig össz. 5db makettem van de 1005.ig abba sem hagyom :)
No meg nem csak makettezni jó egy ilyen.
-
#64622 A szép festés lényege, hogy jól hígítod a festéket és egyenletesen fújod. Ha elkezd köpködni akadozni, és párásodni kezdheted előröl. Ha pára kerül festékbe akkor száradás után kis fehér foltok jelennek meg. De arra jó tartály, hogy utána fejvesztve rohanj kompresszort venni. SZVSZ!
De igazad van rakj össze még pár makettet. Ha kedved kitart akkor költs rá. De a makettet a festés adja el. -
Marci7 #64621 Nekem is... :) -
#64620 itt a játékszerem(nem olvad meg a műanyag..)