Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandzsi0001

Bandzsi0001
Örülök hogy tetszik <#vigyor4>
Tudom hogy marja a müanyagot de maketten még nem volt vele ilyen problémám legalábbis dragon,rewll,hasegawa,trumpeter,heller,italei müanyagokkal jól barátkozik :D
De a pisztolyom dobozának átlátszó fedelét már megmarata a nitró gõz 1 folton xd
majd csinálok képet :)

Holnap, most csak nagyon vacakot tudnék csinálni. De ígérem, hátteres lesz... ;)

m1garand
Kép?

makett.tk

Gyönyörû szép, köszönöm! Egy ilyen téli /76-ot nekem is kell majd csinálni... :)
Az enyémen épp most fejeztem be a befuttatást, holnap koptatom, aztán sár, por, stb... :)

m1garand
Ez valami döbbenet. Azok a rácsok nagyon profik.

makett.tk

stultus78
Biztos van sajtos is :)

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Azért vigyázz! Az erõszakot büntetik :) Elég lesz neki 1-2 pofon.

m1garand
"Jó" is az. Csak a nitro oldja bizonyos makettek mûanyagát.
De a neve tetszik natúr nitro hígító XD.

makett.tk

highlander15
Majd holnap bemegyek hozzá személyesen,ha nem találom meg addig.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

stultus78
Írj emilt az eladónak.

mindkettõt makettinfóról szerváltam 2000hufért összesen.

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

highlander15
Srácok,szétbasz az ideg.Vettem tegnap egy T-72A-t,ma nekiálltam építeni a tornyot,és mit veszek észre?Hiányzik a parancsnoki búvónyílás fedele!Néztem a helyét,és le lett vágva a keretrõl,de nem emlékszem,hogy én vágtam volna le.És még vásárlás elõtt meg is néztem,hogy hiányzik-e valami!

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Bandzsi0001
Nem akarok hülyeséget mondani enmailhoz én natúr nitro hígítót használok és semmi bajom vele nem mar stb.

Maratást hol vetted?

üdv!

megvettem eztet

meg ezt:

és ezeket a festékeket néztem hozzá, szerintetek jó, vagy kell még valami másféle is?

Modelmaster FS Enamels 15ml - no.1717 Dark Sea Blue ez lenne a gép színe

Modelmaster FS Enamels 15ml - no.1781 Aluminum

Modelmaster FS Enamels 15ml - no.1795 Gunmetal

Modelmaster II Enamels 15ml -2040 Aircraft Interior Black

Modelmaster II Enamels 15ml -2062 RAF Interior Green

megamakettrõl rendelném meg, bár ott nem találtam enamelhez hígítót...

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Bandzsi0001
Grat szép fej let szerintem...

Na majd megpróbálom mert még fehérre ki is festettem óvatosn de aztán mondom jöhet a pupilla de én lettem pupilila a méregtõl hogy csak 1 fekete szemgolyó lett xd

Am szinte csak enamellel festek mert akrilból talán csak 6 színem van kb.(ezüst, kék, vasmetál, szürke, barna, fekete)

stultus78
A messzer-hez kell majd festék. Végülis amíg nincs összerakva nekem is ráér.

1:35, ugye? Én nemrég festegettem egy 1:35-ös fejet, és végül egy kihegyezett fogpiszkálóval próbálkoztam. Nem lett túl jó, de elsõ figurafestésem. (Szerintem ne akrillal csináld, hanem olajjal, vagy enamellel, mert azokat lehet javítani.)

Rendesen fel van nagyítva...

Bandzsi0001
Szeretnék hidd el
De még nemtudom, majd attól függ hogy lesz belépõre pénz, mondjuk betegség miadt BNV-n nem voltam lehet bepótolom ott <#hamm>

mondjuk független mindentõl de a sulim is Bolyai János
a Váci úton Pesten

Bandzsi0001
Juteszembe ti figurának szemét mivel festitek? Ecsettel vagy fekete vagy fehér az egész xd
Bajba vagyok vele :D

Bandzsi!

Tegnap azt írtad, közel laksz Budapesthez. Szombaton lesz a Bolyai makettverseny, nem jössz el?

Bandzsi0001
Holnap ott megyek el elötte :D

Hát igen, de a maratásról volt szó, a "dobozból építem" kicsit félreérthetõ... :)

m1garand
Kéne neki sok minden szerintem. Én is szétnézek ott.

makett.tk

"...csupán két lap gyári maratással... :D"
De az a dobozban van, nem? :)

"Attol félek hogy megeszi a tömitésenet. Most nincs pénzem másik pisztolyra."

Ezért nem kell új pisztolyt venni, csak tömítõgyûrûket, egy készlet pár száz Forint. Ha jól sejtem, a Replica-nak is van.

"Én bezzeg a következõ makettemet szimplán dobozból fogom megcsinálni. :D"

...csupán két lap gyári maratással... :D

"Marci festéked van mindenhez?"

Egy Gunze Olive Drab kéne, meg talán egy fehér, de még nem merem biztosra mondani. Mikor szeretnél rendelni? Nekem nem olyan fontos.

stultus78
A replica-rol rendelek pár dolgot. Debreceniek kell valakinek valami.
Marci festéked van mindenhez?

stultus78
A t-90 hez képest ehhez nincs maratás :)

Ha az észter megeszi a pisztoly tömitéseit akkor inkámm Gunze. Amúgy is rohadt büdös.

"Én meg éppen le akarok szokni róla."
Az új készleted erre tökéletes is lesz. Abban egy deka maratás nem lesz, igaz? ;)
Én bezzeg a következõ makettemet szimplán dobozból fogom megcsinálni. :D

Félreértettél. :)
Nem azt mondtam, hogy ne észter hígítóval csináld, csupán annyit, hogy ez a hígító nem szereti a tömítéseket. De a Gunze saját hígítója is ugyanilyen erõs, észter alapú hígító.

stultus78
Attol félek hogy megeszi a tömitésenet. Most nincs pénzem másik pisztolyra.

m1garand
Hmmm mi? Mindig észter hígítóval csináltam semmi gond nincs vele, csak a bukéja zavaró. XD

makett.tk

stultus78
Kedvet kaptak tõlem a rezezéshez :)
Én meg éppen le akarok szokni róla.

stultus78
Elmaradt az alapozás. Feri meggyõzött hogy észterrel nem akarom lealapozni. Ezért a surfacer-hez való hígítót megvárom és azután csinálom.

m1garand
http://www.luckymodel.com/ itt ingyen posta van a maratásokra.

makett.tk

Akkor jó. :)
Csak akkor sem értem, hogy miért akar manapság mindenki feljavítani, meg rezezni... :)

McFrost
Csitei Béla tud kedvezményes Eduard maratást szerezni. 20% a kedvezmény.
[email protected]

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Bandzsi0001
Mondjuk azt hogy "pesti" vagyok :D (10 perc gyalog a Pest tábla itthonról) A Váci túton van a sulim, majd egész nap a belvárosba vagyok ....

Kferro:
Dolgoztam már maratással párszor magamnak is meg ismerõsnek is a festést kell még gyakorlnom azért van a kv1 :D

Ezt most azért szeretném megvenni mert sikerült összakaparni 1 kis pénzt, épp akciós, nem volt Tamiya-m és nagyon kiváncsi vagyok rá még ofõm. is áradozik róla, mondjuk õ motorokat épít...

Valami ilyesmire gondoltam de nem vagyok otthon ebay-en max vatera meg hazai makett boltok

"Tudtok ajánlani hozzá belföldön beszerezhetõ maratást? meg hasonlókat pl: csõ..."
Én nem ajánlanék neked hozzá semmilyen kiegészítõt, semmilyen maratást. Az a makettezésnek egy magasabb szintje. Javaslom, hogy szimplán dobozból építsd meg. Minél bonyolultabb egy makett (márpedig maratással azzá teszed), annál nagyobb a valószínûsége, hogy kudarc fog érni. Elõbb tanulj meg szépen és tisztán ragasztani, építeni, festeni.

"Am szerdán megyek megvenni a Tamiya Panther A -t"

Örülök a választásodnak! :)
De nem te kezdtél el nemrég egy Trumpeter KV-t?

"Tudtok ajánlani hozzá belföldön beszerezhetõ maratást? meg hasonlókat pl: csõ..."

Sajnos itthon nem nagyon lehet ilyesmit venni, esetleg Budapesten, de külföldrõl mindenképp olcsóbb.

Bandzsi0001
Hétfõ este :D
Minden jólment?

Am szerdán megyek megvenni a Tamiya Panther A -t
Tudtok ajánlani hozzá belföldön beszerezhetõ maratást? meg hasonlókat pl: csõ...

Köszi Sándor!
HIHI :)
m1garand
Kis segítség:
http://www.youtube.com/v/3NVMY8bvW5o&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

m1garand
Ez mi ez?

makett.tk