69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Gubberx
    Keresgéltem rengeteget, de a motortér belsejéről konkrétan nem találtam adatot :)
  • m1garand
    Gyerekek! Használjátok a google képkeresőjét!
  • lackoka25
    http://www.hobbyeasy.com/en/category/AF35T/20/6/maker/all.html
  • lackoka25
    Panzer III J-hez melyik lánctalp kellhet?

http://www.hobbyeasy.com/en/category/AF35T/20/6/maker/all.html
  • Gubberx
    Köszönöm ez sokat segített most :)
  • m1garand
    M26 walkaround
  • Marci7
    Szinte biztos vagyok benne, hogy fehér kell legyen. De ne tiszta fehérrel fesd, hanem keverj bele egy kis szürkét és/vagy sárgát.
  • Gubberx
    Üdv urak :) Folytatom a Hobby Boss M26 Pershing heavy tankom és a motorteret készítem épp, a kérdésem az lenne hogy a teknő belsejének milyen színnek kellene lennie a motortérben?
  • oneal1
    kiváncsi vagyok már a végére, hogy hogyan is mutat majd a befolyatás és matt lakk után:)
  • oneal1
    másik fajtát vettem, nem volt olyan amit mutattál, valami "gyengébbet" kértem és úgynézki működik:)

mai program a befolyatás lesz
  • Marci7
    Oneal1!

Azt vetted, amit a képen mutattam?
    (A H-100 nem biztos, hogy a legjobb erre a célra, mert foltos lehet száradás után, meg valamivel talán "agresszívebb" is mint a másik)

Tényleg elég csúnya ez a Tigris, de gondoljatok bele, ha gyerek kategóriás, akkor legfeljebb úgy 12 éves lehet a készítője, ráadásul írta, hogy 4 éve csinálta... :) Abban a kategóriában szinte nem is látni szép munkát, viszont a tavaly októberben megrendezett Bolyai makettversenyen láttam néhány szép munkát ifjúsági kategóriában (13 éves kortól felfelé).

Pl. ez a Crusader nagy kedvencem volt. Arra már nem emlékszek, hanyadik lett, de talán első. Mellette az én T-34-em, nem épp a kedvenc munkám...

Ez a Panzer tavaly Szolnokon első lett, megelőzve az enyémet... :)

Itt a többi kép is, szebbnél szebb munkákkal...

Bolyai 2012
  • stultus78
    Az a trabant nagyon kemény.
  • Kferro
    Uppsz. :)

alátámassz = alátámasszam
    látható = láthatók
  • Kferro
    Csak hogy alátámassz mondanivalómat, íme pár kép a 2009-es Szolnoki Makettversenyről. Igen szép munkák voltak látható, mint pl. Szabó Ákos Corsair-je:

Pénzes Attila An-26-osa és Trabija:

Michalkó Pisti Heinkel He-111-ese:

S még jó pár...

Persze hangsúlyozom, ezek a felnőtt kategória indulói, ifi makettekről nem találtam képet.
  • Kferro
    Mielőtt bárki is azt hinné, hogy a szolnoki (vagy egyéb magyarországi) makettversenynek ennyire alacsony a színvonala, elmondom, hogy a fiatalabb (gyermek, junior...stb.) makettezőknek szánt kategóriákban nagyvonalúbban pontoznak a bírók. Ennek egyik oka, hogy egy fiatalabb, kezdő makettezőtől még nem várható el, hogy ugyanolyan magabiztossággal kezelje az ecsetet, szórópisztolyt, s egyéb szerszámokat, mint az idősebb, 20-30 éve makettezők. Ráadásul ifi kategóriákban mindig jóval kevesebb induló van, mint a felnőtteknél.

De ezt a Tigrist én sem jutalmaztam volna I. hellyel... Elég csak összevetni Marci T-34-esével. Ég és föld.
  • Random_
    Jézusom! Ez nagyon gáz!
  • m1garand
    Vagy használhatsz még H-100-at az Aromás hígító, amíg volt belőle én azzal hígítottam a művészolajat és az enamelt.
  • m1garand
    Hogy-hogy, neked nem elég egy első hely? :)
    Nekem is itt figyel a polcon ez a kit.
    Vak a bíró? Ki ad ilyenre díjat, be se engedtem volna....
  • oneal1
    huh a lakkbenzin már szépen teszi a dolgát úgylátszik! köszi ismét a segítséget!!
  • stultus78
    Én is akarok majd egy ilyet építeni. De ezt jól elintézték.
    Remélem én majd többet tudok kihozni belőle. :)
  • Gubberx
    Mi baj vele?
  • m1garand
    WTF a szolnokin ezzel első helyet NYERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • m1garand
    Elrettentő példa:
    http://makettinfo.hu/index.php?jobb=Tiger-I-3&&hash=
  • Marci7
    Nem, ez kifejezetten olajfestékhez(?) való, csak művészellátóban lehet venni. :( Esetleg próbáld meg a Supralux lakkbenzint, amiről tettem fel képet, nekem most az van helyette és nem tűnik veszélyesnek, csak nagyon büdös! :)
  • oneal1
    oks, és sima festékboltban lehet kapni ilyet? mert dombóváron semmi makett bolt vagy ilyen művészellátós dolog sincs:S
  • Marci7
    Ha az akrilt bántja (bár igaz, ez nem igazi lakk...), akkor az enamelt egész biztosan felmarja. Viszont szerintem a White Spirittel nem lesz gond. Arra készülj fel, hogy nem olcsó. :(
  • oneal1
    na vagy igem, arra is gondoltam ha semmi nem jó akkor van enamel lakkom, de utána megint nem használhatom az olajat mosásra és befolyatásra:)
  • oneal1
    igen a zöldet vettem, rendebn akkor keresek white spiritet:)

köszönöm
  • Kferro
    Melyik Sofixet vetted, a zöld cimkéset, amit ajánlottunk?
    Javaslom, hogy ha tudsz szerezz be White Spiritet, azzal nem lesz gond.
  • m1garand
    Az enamelt szerintem minden felmarja. Esetleg enamel lakkot rákenni és ha az betonkeményre szárad.
  • oneal1
    4 réteg sofix került fel, 2 matriázás előtt, 2 utána
  • Marci7
    Hány réteg Sofixot kentél rá? Szerintem kell vagy 3, de legalább kettő, hogy megvédje az enamelt... A terpentint felejtsd el! Ilyet vegyél, bár lehet, ez is oldja az enamelt:

Vagy még jobb lenne a művészellátós lakkbenzin, a White Spirit.
  • oneal1
    mármint a revelles higítóval? azzal tényleg az, de valami mással csak lehet higítani a lidls festéket:D

már egy tippem van a terpentinre:)
  • oneal1
    micsoda a reménytelen próbálkozás?:D
  • m1garand
    Szerintem reménytelen próbálkozás.
  • oneal1
    okés köszi!
  • Bandzsi0001
    Netes kép---

by:Jordan Dent
  • Bandzsi0001
    nem teszem rá az életem de ink terpentint (terpentin+lidl-s olaj)
  • oneal1
    szerezzek be akkor lakkbenzint?
  • oneal1
    gáz van:D

úgy néz ki, hogy a revell higító olajfesték kombó feszedi a sofixet és az alatt levő festéket simán:S

most próbálnám az átmosás, de ez igy nem lesz jó, még jó hogy nem látszó helyen próbáltam ki.