Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt volt szerencsém élõben is megnézni, gyönyörû szép (egy-két részlettõl eltekintve...), van egy hangulata. Persze, nem épp vidám...

Nem tudom, te hogy vagy vele, de mióta megszülettek a gyerekeim (1 és 3 évesek), azóta valahogy nehezebben viselem a háború borzalmait bemutató képeket.
Vagy itt van például Fabio Marini diorámája. Nagyon szép, nagyon tetszetõs dioráma, mégis a látvány olyan érzéseket indukál bennem, amik miatt nem szeretem nézegetni ezt az alkotást:

stultus78
Nagyon sok háborús képet nézegettem a témában (olyat is amit nem kellett volna. Szõnyû dolgokat...)
Egy panelház romjain álló T-90-est képzeltem el. 1-2 nanel áll a házból, a leomlott romokon a tank, mellette a babakocsi meg ilyesmi... egy kis sár, bútordarabok,gyerekjáték, kéz a romok alól stb stb. a tankot nem nyitom ki, szerintem nem rakok rá figurát. A tankot viszont kicsit viseltessé kell tennem. Majd menet közben alakul ki igazán.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Zsolti!

Ezt láttad? Ilyesmit szeretnél?

stultus78
Próbáltam de nagyon csúnya lett.

m1garand
Szebb lett volna ha te csinálod és vékonyabbak lennének a küllõk. Mint a Marci képén.

makett.tk

<#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Profi!
Csak így tovább! 😊 Mindíg rakj képet.. hogy tanulhassak 😊
stultus78
Köszönöm.

A kerekeket 4 öntött ólom medálról vágtam le eredetileg kis biciklik voltak.

Tökéletes! Emelem kalapom!
A kerekek mibõl vannak?

Nem csak az ötlet, de a kivitelezés is nagyszerû! 😊 Szerintem nagyon élethû lesz festve.

Csak nem...? 😊

m1garand
<#vigyor3>

makett.tk

stultus78
Legutóbb a csecsen dioráma mellett döntöttem. Gyártás alatt vannak a panelek, csináltam egy kis babakocsit is majd rádobom valahova. Gondoltam még tv-t ,kanapét ilyesmit. Megpróbálom azt is magam legyártani.
Ha lesznek képek dobok párat.
Íme a babakocsi.

Esetleg ha ötletek vannak meghallgatom.

Köszi! Nem egyformák igy mutatta a rajz 4 helyen ez az erõsebb 2 helyen két másik 12 helyre meg megint másik kellett berakni nem is lehetett eltéveszteni mert a nút adta magát
m1garand
Jól néz ki, komolyan!
A lengõkarok nem egyformák?

makett.tk

Kicsit javítottam rajta mert azt az infót kaptam,hogy az ásónak a csatja lefelé állt az antenna tartó meg két csatt fogta az egyik fent a másik lent volt!
Köszi Sándor! Tegnap este megcsináltam a lánctartót is!
Igazad van.

m1garand
lackoka25 Kiváló, nagyon tetszik.

Marci nagyon szép, habár a sötété befolyatás mintha elrontotta volna a zöld színt. A panno-ról - ha emlékszel - mondtam, hogy darabos sz@r, amit még feltörni se lehet rendesen és soha nem szárad meg. Lehet, hogy egy ilyen profi maketthez tényleg "célszerûbb lenne valami jobb minõségût keresni", nehogy ezen múljon. Szvsz a makett vásárlásról át kéne tenned a hangsúly a profibb festékekre, végül is azok adják el a makettet.

makett.tk

x22-t mennyire érdemes hígítani ecsetes festéshet?

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Köszi! 1:48-as. (Eduard)

De jól néz ki! 😊 milyen méretarányú?

Köszi! Én valami Weathering Wash Sötét -re gondoltam hogy veszek talán az is jó lehet..
Kipufogó koromnak pl. jó lett a black smut pigment por 😊
Igen, azt szoktam használni, bár célszerûbb lenne valami jobb minõségût keresni, vagy enamellel csinálni, mert a Pannoncolornak száradás után csúnya lett a színe, meg szemcsés lett... (és el sem keveredett rendesen a szintén Pannoncolor égetett umbrával) De aztán javítgattam rajta, és ilyen lett.

Ezt mûvészolajos befolyatással csináltad?
Jól mutat a mûszerfal!!
Köszi!
Lassan kész a P-39 kabin:

Nagyon szép!

Tegnap este volt idõm csinálni a panthert zimmeritezés és csattozás meg antennatartó!!
Bandzsi0001
<#hamm> Igény esetén kitudnám számolni az anyagköltséget+pósta...

m1garand
Gyárthatnál is ilyeneket sorozatban, fel vagy szerelve, mint egy gyár.😊

makett.tk

stultus78
Igen emlékszem hogy te is csináltál magadnak.

Bandzsi0001
Kérdeés van szoljatok és teleshoppos légycsapót vettem 1 krokodilcsipeszt.
és a busch-rövid-szórható-májusi zöld-füvét hsználtam
ez van a fokker alatt is ...

stultus78
ok.

Így inkább nem, köszi.

stultus78
Értem. 😞

Akkor neked most nem kell semmi?

Igen, kérdeztem, de sajnos mostanában nem fogja tudni elhozni. 😞 Bocsi.

stultus78
Festékkel kapcsolatban tudtál érdeklõdni? A héten szeretném megrendelni a dolgokat a messerhez. Ideje azt is komolyan elkezdeni.

stultus78
Az a helyzet hogy pár gyakorlópályás t-90 est láttam és szerintem mégis mind ugyanaz.Csecsenföldi t-90es egy romos panel mellett most ez tetszene. De lehet hogy holnap más lesz 😊 A figurán gondolkodom még. Köszi.

Fûszóró még ráér.Vadászok légycsapót bolhapiacokon.

Szerintem megér annyit, ha megcsinálod, jó kis eszköz ez.

Zsolti! Szerintem nagyon jól meg tudnád csinálni a gyakorló pályásat, ne vátoztass. De ha mégis csecsenföldit szeretnél (megértem, mert a kedvenc témám 😊 ) akkor szerintem tudok segíteni figuraszerzésben. Ha érdekel, írok privátban...

stultus78
Mármint a légycsapó

stultus78
Nem. 😞

Mindenhol 1200 fölött jönne ki nekem.

Találtatok valamit??
Hát igen 😄
m1garand
Nem az a kérdés hanem "fel áll-e?" XD

makett.tk

stultus78
Nem tudom még soha nem próbáltam,de szerintem igen.

És elvileg ezeket a füveket mind lehet szórni ezzel a szerkezettel?
m1garand
Elektro Swat kell egy ilyen!

makett.tk