69149
-
lackoka25 #65059 Szép letisztult formák jó lesz ez -
#65058 Kubinkás album:
https://plus.google.com/photos/113164138830446716661/albums/5232967676375613505 -
#65057 Maus update:
Lánc a torony lőszeradagoló nyílásának, kupakjához.
A kipufogókat ki kellet marni.
A torony előtti pajzs merevítőit és az MG nyílást ki kellett fúrni.
Hiányoznak hegesztési varratok. Az üzemanyagtartás felfogatását ill. üzemanyag vezetékét komplett meg kell csinálni. stb.
Kis egyszerű makett, azt hittem én.
Maus
-
Mokus1 #65056 Az lenne a kérdésem még mindig az F1-es autót rakom össze. hogy a futóműre van matrica.Lefestettem már. Először lakkozom és utánna matricázom vagy fordítva? a Lakk a revell 1-es kódszámúja.Lakkozni is 2 rétegben kell? -
#65055 Panorámakép Kubinkából:
Link -
#65054 -
lackoka25 #65053 Van rajta sok javítás mert nem nagyon stimmeltek a hézagok!
A fehér csíkok azok hegesztések! -
#65052 A PE imádat megmaradt :) De mi az a javítás, hegesztés? -
lackoka25 #65051 Csinosítgattam kicsit a panzer I-et -
#65050 http://mammutmail.com/ -
#65049 http://mega.co.nz -
#65048 Szerzek. -
Kferro #65047 Pistinek is azokat az anyagokat kellene valahogy eljuttatnom. Azért neked könnyebb volt valahogy odaadni. :)
Pisti!
Esetleg van valami FTP helyed? -
#65046 A messzerhez nekem adtál egy csomó mindent :)
Lapozgatom is rendesen.
-
#65045 Jó ötlet. -
#65044 Erre gondoltam:
http://www.calibre35.cz/FPcatalogue.htm
-
#65043 Figura lesz a tetején, a kibúvó és a löveg között. Egy pedig az úton a kocsi mögött, Black Model Army Balázs faragja nekem.
Előröl lemostam a nyomokat amúgy. -
#65042 Ha bele állítod a mocsárba akkor még jó lehet a lábnyomos story. De láttam valahol cipőtalp sablont. Vagy egy jobb figura talpa. De akkor lenne az igazi ha figurát raknál hozzá, az nagyon jól sikerült a makett versenyen kiállított diorámádon. -
#65041 Köszönöm!
Mi van akkor ha egy farral az árokba csúszott kocsit képzeltem el? Ha valaki bokáig süpped a sárban, annak a lábnyoma talp+sarok, vagy egy nagy lúdtalpas gombóc? Akkor is hátul mennek fel? A lábnyom formája tényleg sz@r, ez nem is vita tárgya.
Marci! A sár formálya nem végleges, készítek hozzá majd egy diót: a Hetzer elakad egy földúton, parancsnoka a tetején toporogva a távolba kémlel távcsövável, még a töltő egy kannával a kezében vissza felé fog poroszkálni benzinért. A sár majd a dioval lesz végleges.
Történelmileg:
A kocsikat 44-45 fordulóján kaptuk, tél volt, havas tél= sár, fényképek tanulsága szerint. Konrad hadműveletben vetették be őket, BP felszabadítására indultak a Pilisből és a környékéről. A sikertelenség után a Balaton vonalától délre próbálták felszabadítani az országot (Tavaszi ébredés). Na most, alanyunkat a Pilisből levezényelték a Balatonig, az mondjuk 100 km latyakban, 40 km/h sebességgel, gondolom nem a sztrádán és szembe forgalomba egy alacsony építésű vassal.
Akkor kérdezem én, hogy lehetne-e akármilyen saras? :D
Feri! Nincs semmilyen anyagom. -
Marci7 #65040 Szia McFrost!
Megmondom őszintén, nekem a jelenlegi állapota nem igazán tetszik a Hetzerednek.
Mikor lefestetted, tetszett, aztán az erős átmosástól teljesen más lett... Az első meszeléses képeken sem tetszett még annyira, de mikor tovább dolgoztál rajta, már nagyon-nagyon bejött! Most sem rossz az oldalán lévő sáron és a lábnyomokon kívül.
A sár olyan, mintha egy jó nagy saras pocsolyába hajtott volna bele, olyan folyékony hatása van. Persze ha így gondoltad, akkor teljesen jó... :) Nekem a sárvédőkön lévő tetszik, a többi lehetne sűrűbb, darabosabb, és kicsit fröcskölhetnél rá fogkefével vagy ecsettel.
A lábnyomokról nekem is kb. az jutott eszembe, mint Ferinek... :) Akartam is írni, hogy nem hinném, hogy "teli talppal" mászna fel valaki a járműre. Az a hatalmas lefolyás is rontja az összképet, inkább sok kicsi kellene, ha mindenképp meg akarod jeleníteni a lábnyomokat. A tetején viszont szerintem jók lettek! -
Kferro #65039 Teljesen jó ez a szúnyogháló. Talán egy picit vastag rácsnak, de mivel úgysem versenyre megy, s látszani sok nem fog belőle, így bőven megfelelő. -
#65038 Maus update, szerintem jó lett ez a spéci szúnyogháló rácsnak:
-
Kferro #65037 Naná, tessék is magad hangolni a Messzerre! :)
Van hozzá elég anyagod, vagy küldjek?
A Hetzered egész jó, igen mocskos jószág. Viszont azok a lábnyomok (bevallom őszintén) nekem annyira nem tetszenek. Főleg amik a frontpáncélon vannak. Talán Michael Jackson le tudna úgy jönni róla, de egy hóthagyományos német katona nem. :)
-
#65036 hát ez nem gyenge!!!:)
gratula! -
#65035 kva jók a lábnyomok :) énmeg holnap mek venni kék ledeket:) na vajon mihez? -
#65034 Egyenlőre ennyi, majd még a dioval össze lesz dolgozva!
Pihi és húsvét, aztán Ferikém csapassuk az Emilt! :D
-
#65033 -
#65032 Egyenlőre ennyi, majd még a dioval össze lesz dolgozva!
Pihi és húsvét, aztán Ferikém csapassuk az Emilt! :D
-
#65031 Szerintem abból adódóan hogy a felét takarja a torony meg kicsi is nem éri meg enyit szórakozni vele -
#65030 Köszi a tippeket, én is szúnyoghálóra gondoltam.
-
Marci7 #65029 Gondolom épp az a baj, hogy ez nem sima rács.
Mi lenne, ha rézhálót (Z63) vagy szúnyoghálót ragasztanál be elforgatva(!), de előbb a négyzetek közé egyenes rézdrótokat ragasztanál? Nem tudom, mekkora a maketten ez a rész, de biztos aprólékos munka lenne... -
#65028 olcsó: sűrű szűnyogháló
drágább: fotómaratott rács -
#65027 A lánctalpakat nem sikerült összefűzni, a leírásban csak félrevezető rajz volt, hogy hány tagból áll. A szemeket alig lehetett ívelni, széttöredeztek, a fogaskerékre nem ül rá, feszül. Még jó, hogy a kilátszó részek felől kezdetem építeni. Remélem a többi része nem les ilyen macerás.
Viszont, ötlete van-e valakinek arról, hogy a képen szereplő nyílások rácsozását mivel lehetne pótolni, mert a maketthez nincs ilyen csak a nagy nyílások vannak. Valamivel be kellene rácsozni belülről, alulról.
-
#65026 Maus update
Link -
#65025 na ezaz, valmi ilyesmi szín kéne
akkor lehet valmi rewell kéket veszek mert ahoz van feketém sötétíteni -
Kferro #65024 A US Navy Blue egy nagyon szép kék árnyalat, a TEK-es BTR meg inkább olyasmi szín, mint anno a Kék Villámé volt:
Én a te helyedben nem próbálnám ki a Revell és a Gunze keverését. -
#65023 Ha kimaszkoltad volna a területet megspóroltál volna egy csomó melót.
Vagy leragasztod a lyukat ás belülről töltöd ki. -
#65022 esetleg usa navy blue
ill lehet a revell meg a mr.hobby akrilt keverni? -
Kferro #65021 S eldöntötted már a színét? :) -
#65020 a paszta helyén volt egy lőrés, ami igazábol nincs ott, és a siszolása során lejött a varrat naggya is majd megoldom
kül tényleg nem olyan rosz bár sok javítni való van rajta meg még a tek is csinált módosításokat...