69149
-
nemeth989 #65099 Sziasztok,
új hobbit keresek és a makettezés mellett döntöttem, szeretnék először egy kisebb léptékű makettet építeni. 1/72-es méretarányban gondolkodok ezen belül egy Tigrist szeretnék elkészíteni. Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen festéket(kódú) és milyen ecsetet használjak? Mivel teljesen tudatlan vagyok a témában, így 1-2 linket is elfogadnék, meg tanácsot, hogy hogyan kezdjek neki, meg mire figyeljek az építés közben.
Esetleg Tigris tanknál, milyen festési variációk vannak?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
#65098 Na jelenleg így néz ki a panel program.
Eddig ez tetszik legjobban. Az oldala megint sok lett de valahogy fakítok rajta. Majd meglátom. -
#65097 Nomeg a Messzer futóműve készül. :) -
#65096 Most állítom be a futóművet a talajhoz. Ha meglesz a dió végső alakja festem a gépet is. -
Marci7 #65095 Én azt javasolnám, hogy ha újra is fested, ugyanez a szín legyen, mert az szuper!
A korom nem rossz, de tényleg kicsit túl sok. Az oldalsó falnál nem tetszik a "lefolyás", mert ott ahhoz szerintem nagyon sokat fújtál. Ha újat csinálsz, szerintem ne legyen ilyen széles a folt, de amúgy jó lesz!
A T-90 mikor lesz festve? -
#65094 Újrafestem semmi kétség :)
Túl sok a korom. Kicsit nézegettem mivel lehetne megcsinálni a lefolyásokat a falon.
Egyedül az ablak alja meg a bal oldali fal felső része lett jó.
Az alapszín sem tetszik igazán.Nem elég paneles. -
#65093 Kissé túlzásba, igen, de nem rossz!
Bal felül az oldalfal előre néző része kormos, viszont a kidőlt elsőrész meg nem. -
#65092 Köszi,már megoldottam úgy tűnik! Kicsit vastagabb,mint kellene,de nem feltűnően,meg bekoszolva,besározva nem tűnik fel annyira. -
#65091 max újrafestem.
-
#65090 Lehet megint túlzásba estem. De nekem tetszik.
-
#65089 Fülpiszkáló? -
#65088 Sikerült véletlenül eltörnöm az épülő Zisz-151-esem első tengelyét.Mivel tudnám pótolni?Én tollbetétre gondoltam,vagy drótra. -
#65087 Hát csak az maradt.
-
Marci7 #65086 Igen, jó lett volna, ha megfújod előtte a sárgával...
Ecset? -
kisokka #65085 Üdv! Engem érdekelne egy hajó, mégpedig egy viktoriánus béli, vagy hasonló. Santa Maria kilőve, mivel annak mondanivalója van. Tippet tudtok adni nekem, hogy merre nézelődjek? Régi álmom.
A lényeg, hogy viszonylag nagy legyen :)(40 cm-től felfelé)
Továbbá érdekelnek 3-4 nézetes rajzok is bármiféle építményekről, szigorúan saját használatra, hobbi 3D rajzolásra, köszönöm. -
#65084 Én barom most esett le. Lefesthettem volna a rést mielőtt összeraktam.
AUUUUUU
-
#65083 Sajnos kívülről nem tudtam volna betenni a kipufogókat. Próbáltam. Valahogy megoldom. -
#65082 A kipufogó be van ragasztva. És nem tudom hogy maszkolom ki :)
A csík pedig az illesztés javítása (pillanatragasztó grafittal keverve) -
Marci7 #65081 Szépen alakul!
Két észrevételem lenne:
- A kipufogót szerintem kár volt beragasztani (már ha be van egyáltalán), mert azt hogy fogod kimaszkolni?
- A szárnyon, a belépőélen az a fekete csík ugye nem illesztési hiba? -
#65080 A messzer is halad a hasát kell javítani aztán kabintető és lassan festhető.
-
#65079 Gratula, sok sikert hozzá :) -
#65078 No srácok. Zrinyi 2 105mm Gun.
Bazi nagy doboz benne 14 keret a gép-alja,teteje, fonal kötélnek,szemenkénti lánctalp és a fotómaratás.A keretek általánosan mondva szépen részletesen öntött darabok,bár sajnos sorja sok van rajta.Hál istennek ez nem mondható el a szemenkénti lánctalpról.
A gép alsó része valami miatt elvetemedett (nem vészes)
Ami fura az az hogy a felső rész belseje is szegecselt amellett hogy telis-tele van ez az oldal kilökőtüske nyomokkal.
Tetszik, hogy a löveg gondolom kis mérete miatt egybe van öntve, a vége mégis lyukacsos.
Bár én szerzek majd hozzá egy fémet.
A szerelő füzet első ránézésre elég bonyolult de majdcsak megoldom valahogy.
Kár hogy nincs hozzá egy magyar figura.
Összegezve átlagosan sorjás de elég részletes makett.NAGYON TETSZIK :)
Több kép és majd az építés ITT lesz. nézzétek meg ti is.
-
#65077 Király! -
#65076 Köszi.
Amúgy halad a messzer is. Majd dobok képeket ha lesz időm.
Megjött a Zrínyi! Este dobozbontás. :) -
Kferro #65075 Hát barátom, le a kalappal! Szép munka. -
#65074 Kinek van M-26?
HobbyBoss M-26
Ez egy lengyel topic, de érdemes a képeket végig nézni és tanulni belőle.
Ez pedig egy Sturmtigris ez elképesztő!
AFV Club Sturmtiger full belső -
#65073 -
#65072 Köszi! -
lackoka25 #65071 Egér
-
#65070 Mestermű!
Örülök, hogy újra építesz. -
Marci7 #65069 Szerintem ez így teljesen jó lenne! -
#65068 Esetleg ez már jobb de ez meg kicsit soknak tűnik.Bár ott nemigen oltottak tüzet.(photoshop!)
-
#65067 Kösz srácok ez gyors volt.
A fal gipszből van bekentem ragasztóval és szórtam rá homokot az a textúra. Az alját nem tudtam kisimítani rendesen ezért így marad. ott hó lesz meg törmelék kb a nyomig. Nem hiszem hogy a ragasztó amivel bekentem tűzálló úgyhogy muszáj lesz festenem. Ez a "betmen" jel nem tetszik :). Egyenlőre a kormot festem újból, aztán majd a csíkokat meg ilyesmit. dobok képeket holnap is. -
-
Marci7 #65065 Forintos Kálmán diorámája:
-
#65064 orosz épületek 2 -
#65063 orosz épületek -
Marci7 #65062 Ja, egyébként hogy/miből készült a fal rücskös felülete és a föld? -
Marci7 #65061 A fal felülete és színe tetszik, a sérült rész sem rossz! Az alsó rész viszont elég fura, vagy ott törmelék lesz? A föld is jól néz ki, amennyire látszik.
Nem tudom, miből csináltad, de szerintem a kiégett részt megpróbálhatnád igazi korommal, ha nem ég el, az lenne a legélethűbb. Ha nem, szerintem ez sem rossz (leszámítva, hogy Batman jel :D), csak középen lehetne több, meg én vékony csíkokat húzgálnék bele. Akár olajjal (is).
Hajrá, várom a folytatást! :) -
#65060 T-90 alap. Elég bénán néz ki ez a kiégett ablak. Tudtok mutatni nekem valami referenciát?