69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • nemeth989
    Sziasztok,
    új hobbit keresek és a makettezés mellett döntöttem, szeretnék először egy kisebb léptékű makettet építeni. 1/72-es méretarányban gondolkodok ezen belül egy Tigrist szeretnék elkészíteni. Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen festéket(kódú) és milyen ecsetet használjak? Mivel teljesen tudatlan vagyok a témában, így 1-2 linket is elfogadnék, meg tanácsot, hogy hogyan kezdjek neki, meg mire figyeljek az építés közben.
    Esetleg Tigris tanknál, milyen festési variációk vannak?
    Válaszotokat előre is köszönöm.
  • stultus78
    Na jelenleg így néz ki a panel program.

Eddig ez tetszik legjobban. Az oldala megint sok lett de valahogy fakítok rajta. Majd meglátom.
  • stultus78
    Nomeg a Messzer futóműve készül. :)
  • stultus78
    Most állítom be a futóművet a talajhoz. Ha meglesz a dió végső alakja festem a gépet is.
  • Marci7
    Én azt javasolnám, hogy ha újra is fested, ugyanez a szín legyen, mert az szuper!
    A korom nem rossz, de tényleg kicsit túl sok. Az oldalsó falnál nem tetszik a "lefolyás", mert ott ahhoz szerintem nagyon sokat fújtál. Ha újat csinálsz, szerintem ne legyen ilyen széles a folt, de amúgy jó lesz!
    A T-90 mikor lesz festve?
  • stultus78
    Újrafestem semmi kétség :)
    Túl sok a korom. Kicsit nézegettem mivel lehetne megcsinálni a lefolyásokat a falon.
    Egyedül az ablak alja meg a bal oldali fal felső része lett jó.
    Az alapszín sem tetszik igazán.Nem elég paneles.
  • McFrost
    Kissé túlzásba, igen, de nem rossz!
    Bal felül az oldalfal előre néző része kormos, viszont a kidőlt elsőrész meg nem.
  • highlander15
    Köszi,már megoldottam úgy tűnik! Kicsit vastagabb,mint kellene,de nem feltűnően,meg bekoszolva,besározva nem tűnik fel annyira.
  • stultus78
    max újrafestem.
  • stultus78
    Lehet megint túlzásba estem. De nekem tetszik.

• stultus78
    Fülpiszkáló?
  • highlander15
    Sikerült véletlenül eltörnöm az épülő Zisz-151-esem első tengelyét.Mivel tudnám pótolni?Én tollbetétre gondoltam,vagy drótra.
  • stultus78
    Hát csak az maradt.
  • Marci7
    Igen, jó lett volna, ha megfújod előtte a sárgával...
    Ecset?
  • kisokka
    Üdv! Engem érdekelne egy hajó, mégpedig egy viktoriánus béli, vagy hasonló. Santa Maria kilőve, mivel annak mondanivalója van. Tippet tudtok adni nekem, hogy merre nézelődjek? Régi álmom.
    A lényeg, hogy viszonylag nagy legyen :)(40 cm-től felfelé)
    Továbbá érdekelnek 3-4 nézetes rajzok is bármiféle építményekről, szigorúan saját használatra, hobbi 3D rajzolásra, köszönöm.
  • stultus78
    Én barom most esett le. Lefesthettem volna a rést mielőtt összeraktam.
    AUUUUUU
  • stultus78
    Sajnos kívülről nem tudtam volna betenni a kipufogókat. Próbáltam. Valahogy megoldom.
  • stultus78
    A kipufogó be van ragasztva. És nem tudom hogy maszkolom ki :)
    A csík pedig az illesztés javítása (pillanatragasztó grafittal keverve)
  • Marci7
    Szépen alakul!
    Két észrevételem lenne:
    - A kipufogót szerintem kár volt beragasztani (már ha be van egyáltalán), mert azt hogy fogod kimaszkolni?
    - A szárnyon, a belépőélen az a fekete csík ugye nem illesztési hiba?
  • stultus78
    A messzer is halad a hasát kell javítani aztán kabintető és lassan festhető.

• Bandzsi0001
    Gratula, sok sikert hozzá :)
  • stultus78
    No srácok. Zrinyi 2 105mm Gun.

Bazi nagy doboz benne 14 keret a gép-alja,teteje, fonal kötélnek,szemenkénti lánctalp és a fotómaratás.A keretek általánosan mondva szépen részletesen öntött darabok,bár sajnos sorja sok van rajta.Hál istennek ez nem mondható el a szemenkénti lánctalpról.
    A gép alsó része valami miatt elvetemedett (nem vészes)
    Ami fura az az hogy a felső rész belseje is szegecselt amellett hogy telis-tele van ez az oldal kilökőtüske nyomokkal.

Tetszik, hogy a löveg gondolom kis mérete miatt egybe van öntve, a vége mégis lyukacsos.

Bár én szerzek majd hozzá egy fémet.
    A szerelő füzet első ránézésre elég bonyolult de majdcsak megoldom valahogy.
    Kár hogy nincs hozzá egy magyar figura.

Összegezve átlagosan sorjás de elég részletes makett.NAGYON TETSZIK :)
    Több kép és majd az építés ITT lesz. nézzétek meg ti is.
  • m1garand
    Király!
  • stultus78
    Köszi.

Amúgy halad a messzer is. Majd dobok képeket ha lesz időm.

Megjött a Zrínyi! Este dobozbontás. :)
  • Kferro
    Hát barátom, le a kalappal! Szép munka.
  • m1garand
    Kinek van M-26?
    HobbyBoss M-26
    Ez egy lengyel topic, de érdemes a képeket végig nézni és tanulni belőle.

Ez pedig egy Sturmtigris ez elképesztő!
    AFV Club Sturmtiger full belső
  • m1garand
  • m1garand
    Köszi!
  • lackoka25
    Egér

• m1garand
    Mestermű!
    Örülök, hogy újra építesz.
  • Marci7
    Szerintem ez így teljesen jó lenne!
  • stultus78
    Esetleg ez már jobb de ez meg kicsit soknak tűnik.Bár ott nemigen oltottak tüzet.(photoshop!)
  • stultus78
    Kösz srácok ez gyors volt.
    A fal gipszből van bekentem ragasztóval és szórtam rá homokot az a textúra. Az alját nem tudtam kisimítani rendesen ezért így marad. ott hó lesz meg törmelék kb a nyomig. Nem hiszem hogy a ragasztó amivel bekentem tűzálló úgyhogy muszáj lesz festenem. Ez a "betmen" jel nem tetszik :). Egyenlőre a kormot festem újból, aztán majd a csíkokat meg ilyesmit. dobok képeket holnap is.
  • Bandzsi0001

• Marci7
    Forintos Kálmán diorámája:

• McFrost
    orosz épületek 2
  • McFrost
    orosz épületek
  • Marci7
    Ja, egyébként hogy/miből készült a fal rücskös felülete és a föld?
  • Marci7
    A fal felülete és színe tetszik, a sérült rész sem rossz! Az alsó rész viszont elég fura, vagy ott törmelék lesz? A föld is jól néz ki, amennyire látszik.
    Nem tudom, miből csináltad, de szerintem a kiégett részt megpróbálhatnád igazi korommal, ha nem ég el, az lenne a legélethűbb. Ha nem, szerintem ez sem rossz (leszámítva, hogy Batman jel :D), csak középen lehetne több, meg én vékony csíkokat húzgálnék bele. Akár olajjal (is).
    Hajrá, várom a folytatást! :)
  • stultus78
    T-90 alap. Elég bénán néz ki ez a kiégett ablak. Tudtok mutatni nekem valami referenciát?