69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Kferro
    Úgy tudom, egész jó ez a Zvezda BTR, egyedül a kerekeket szokták kritikával illetni.
    A 2. képen jól látom, hogy elcsiszoltad a hegesztési varratot? Ott mi volt a gond? Nem volt lehetőség arra, hogy elkerüld?
  • Bandzsi0001

• Bandzsi0001
  • Bandzsi0001

• McFrost
    Én csak olajjal alapozom.
  • lackoka25
    http://www.swannysmodels.com/Surfacer.html
  • Gubberx
    és erre olaj vagy akril a jobb?
  • McFrost
    Ezeket mindenképpen alapozni kell.
  • McFrost
    Igazából "csak" annyit csináltam, hogy 5x átmostam a meszelést.
    Kell még befolyatni, rozsda, kosz, sár, erősebb megfolyás, lábnyomok....
  • Gubberx
    Üdv, a fém alkatrészeket amit adnak a maketthez milyen festékkel lehet festeni? eddig mindent vagy ledobott magáról vagy pl ha rácsos volt a fém akkor megölt a lyukakban...
  • m1garand
    De-de érdemes megnézni a gyártó honlapját, hogy kell használni. Pont Stultus futott bele egy ilyen pofonfába.
    Drága az biztos, és szvsz házilag is lehet pótolni ill. kikeverni csak utána kell járni, próbálkozni kell egy kicsit. Igazából a végeredmény miatt linkeltem. És azért, hogy miket fest meg még utólag.
  • McFrost
    Persze, befolyatok még mindent, rozsda, erősebb folyások. Utána sár.
    Jó videó. Ezek a varázsszerek nagyon csábítóak, de marha drága. Néha az az érzésem, hogy használatukhoz nem sok tudás kell.
  • m1garand
    Egy kicsit öregíteni kéne talán, még a fehéret.
    Winter wheathering
  • m1garand
    Nekem valahogy nem lett a kedvencem a téli álca.
    Szvsz, jó lett!
  • McFrost
    Látszódik, éjjen!
  • McFrost
    Weathering update:

• McFrost
    Weathering update:

• McFrost
    Weathering update:

• m1garand
    Hangember! XD
  • Kferro
    Én csak egy picinyke, apró kérdést tennék föl: mi a fenének alapoztad? Jó, nem vagyok Isten, akinek a szava szent és sérthetetlen, de van némi tapasztalatom a makettezésben, s nem véletlenül írtam, hogy ne használj alapozót. Mivel a Ferrarit (ha jól értem) úgyis ecsettel fogod festeni, így gyakorlatilag tökmindegy, hogy alapozod e, vagy sem.
    Esküszöm srácok, máskor kétszer is meggondolom, hogy segítsek... Uff!

A kérdésedre ("hígítóval letudom szedni") a válaszom: nem tudom. Még soha nem használtam Revell alapozót, de fújj ki belőle egy keveset egy sztirollapra, vagy csak egy öntőkeret darabra, hagyd megszáradni, s majd próbáld ki hígítóval lemosni. Na, csak segítettem...
  • stultus78
    Vagy várd meg mit mondanak a többiek.
  • stultus78
    Hígítóval meg ilyesmivel nehogy nekiállj mert kidobhatod!!!

Inkább próbáld meg lecsiszolni. Az a baj hogy az alapozó megmarja a felületet száradás közben ezért szinte lehetetlen leszedni normálisan.
  • stultus78
    Próbálkozz hideg zsíroldóval hátha bejön.
  • Mokus1
    http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=226268 Ezzel csináltam.
  • stultus78
    Mivel alapoztad?
    Nekem kiszőrösödött az alapozásom anno. Csak a csiszolás segített rajta.
  • Mokus1
    Elkövettem a nagy baklövést, mégis alapoztam.
    Vettem egy revell fujós alapozot összeraktam a F1es ferrari motorját és lefujtam de nagyon vastag lett sajnos.1 fújás után láttam hogy ez nem jó szóval nem is folytattam.A kérdés hígítóval letudom szedni nem fogja megmarni az anyagot?És nem lesz így csúnya a festés?
  • Bandzsi0001
    azon filóztam hogy suliba kiesztergálom
  • McFrost
    Panther löveg jó görbe, egyszerű készlet, olyan igazi Tamiya.
  • Bandzsi0001
    Dobozbontás (a panther nél is) btr
    panther

am a régi torony már nem volt a kitbe majd valamit alkotok :)
    a makett első látásra fujj, jobban megnézve elmegy, majd szép lesz készen :D
  • lackoka25

Amilyen kicsi olyan sok lesz a tömíteni való meg az összes hegesztés majdnem pótolni kell!
  • McFrost
    Köszönöm!
    Igen ez most ilyenre sikerült. Ez a hajlakkos technika. Többet kell várni a száradás után, akár 1 napot is lehet. Majd kiigazítom temperával.
    Balea hajlakkot felfújtam (DM-es) flakonból, amíg száradt kikevertem a Tamiya fehéret. Próbáltam összevissza fújni, jó hígra kevertem, mégis eléggé kifehéredett, így olyan mintha vastag lenne. Utána 2 féle ecsettel átdörgöltem. Sajnos a hajlakkozás hátránya, hogy így megrogyik a festék a lakktól. Majd a temperával korrigálom, és a koszolás úgy is elnyomja.
  • highlander15
    Köszönöm a választ,azért kérdeztem,mert tervezek egy mandzsúriai diorámát egy Tamiya Type 97 Chi-ha és egy Zvezda T-34/76 részvételével!
  • Kferro
    Pisti!
    Ez nagyon jól néz ki! Talán egy picit túl direktek, túl határozott szélűek a lekopások a meszelésen, de összhatását tekintve nagyon ott van.
    Hogy és mivel csináltad?
  • Kferro
    Nézegettem TEK-es BTR képeket, de egész egyszerűen nem tudom meghatározni, hogy milyen színű is lenne...
  • stultus78
    Tévedtem. Lackonak van igaza. 1945 -től is voltak harcok Mandzsuriában. Ott lehettek t-34-esek
  • stultus78
    -oneal1 Ez marha jól néz ki. A lánc talpról hiányolok egy kis koszt, de amúgy nagyon rendben van. A következő makettnél jobban figyelj a sorjázásra!
    -McFrost Ugyancsak nagyon tetszik. Én is akarok egy téli festésű gépet csinálni majd. Dió lesz hozzá?
  • Bandzsi0001
    Szépek (Sherman-Hetzer) am szerintetek a TEK-es btr az sötétkék vagy fekete? én kékre voksolok...

Csakmert ha jólmegy holnap beszerzek egyet névnapom alkalmából (Zvezda btr 80a) és gyártó lévén vannak benne hibák szóval ezt építhetem 1 darabig nameg a festése se nagy kunszt :)

terveim az hogy javítok 1 plusz lőrést egy prizmát áthelyezek a tanksapkákat megforgatom tornyot teljesen átalakítom és ahogy sikerül suliból kunyerálnom piros-kék ledeket villogni is fog :)
  • m1garand
    És a T-90-hez inspiráció:
    http://migjimenez.blogspot.hu/2012/12/hezbollah-type-69-ii-c-iran.html
  • m1garand
    A winter camo befejezééhez segítség a mestertől, ill. sarazás jó a oneal1 Shermanhoz is.
    http://migjimenez.blogspot.hu/2012/01/tiger-i-148-winter-camo-part-5-end.html 5 RÉSZES!
  • m1garand
    SZÉP!