Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
Csináljuk, ha nem kockolunk^^

DJ Skyline
ki korán megy a fabulisba,makettet lelne,ha lenne!
ajádnék makettnek ne nézd a gyártóját!
addig jár a csiszoló a maketten,míg kinem lyukad
<#idiota>

modellmaker
Kéne vmi mottó sgmakettre.. <#rolleyes>

csak nem tom mi.. :D <#help>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
:o

modellmaker
akkor meg karbantartás van biztos.. vagy csak simán leállt :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
mer' tölktök felfele.

DJ Skyline
más uw-s oldal sem jön be nekem,szal a szokásos! :\

Glpetyus
nem megy az sgmakett .c

DJ Skyline
nem rossz,de a maszkolást még gyakorolni kell!:D itt-ott nem a legjobb

DJ Skyline
például

de már vagy 100x belinkeltük a játék makettet

Glpetyus
hehh,de jó a Mustang (meg a többi is^^)

modellmaker

modellmaker

ha voltak már akkor sry

Sok site foglalkozik makett-kit leírásokkal, amik többek közt megmondják, hogy hány alkatrészbõl áll az adott cikkben tárgyalt makett. (pölö missing-lynx)
Csak rá kell keresni.

fistin
található olyan magyar oldal, ahonnan rendelni lehet, és olyan adatokat is feltüntetnek, hogy pl hány darabból áll a makett?

DJ RUSH99
villogó meg ebbõl lesz<#ravasz1>

E30 4ever

DJ RUSH99
hát nem vmi fényes<#vigyor>

E30 4ever

Ja autójuk! Bocsi, én repülõgépekben meg harckocsikban gondolkodtam, nem tudom, autókból milyen a kínálatuk.

DJ RUSH99
nah ittvan pár kép a crx-rõl,hogy ne csak beszéljek már róla:D
még kell javítgatni itt-ott,de alakulgat:)

E30 4ever

DJ RUSH99
az nagy baj:D

E30 4ever

DJ RUSH99
jah ezt eddig is tudtam<#buck>és továbbra is azt mondom,hogy nincs sok autójuk.. sok ferrari meg ilyenek..

E30 4ever

Nem, csak maga a csiszolás/polírozás eljárás az, ami teljesen ismeretlen elõttem, fogalmam sincs, mit takar.

?
http://www.modellbolt.hu/start.htm
Ezen a címen van a modellbolt.hu weblapja
A termékeknél mined terméket meg lehet online rendelni. Futárszolgálattal vagy postával szállítják ki a megrendelt cuccot. Amikor készhez kapod, akkor kell kifizetni.

Seaweed
Miert bonyolitod tul a fejedben a dolgokat?!!! Gondolkozz!
Mit ertek? Hat azt hogy nem tetszik a felulet es csiszolom/polirozom! Mire gondoltal?! Valami hokusz-pokuszra?!
DJ RUSH99
hlj..

bgabor: online katalógusuk hol van? nem láttam még.. bár nem is nagyon kerestem:D

E30 4ever

modellmaker
persze. olyan a lakk is mint a festék. csak fényews felületre sokkal jobban tapad mint mattra.

Értem. Átcsiszolás alatt pontosan mit értesz? Errõl a mûveletrõl még nem hallottam.

Pedig az online katalógusukban rengeteg makett van.
Úgy érted, raktáron nincs sok makettjük?

modellmaker
honnan akartok rendelni?

DJ RUSH99
festéket pölö még nem láttam ezeken a helyeken<#wow2>modellbolt.hu-nak van egyedül sokféle festéke,de ott makett meg alig van

E30 4ever

modellmaker
meg ok hogy rendeltek külföldrõl de sztem érdemes lenne egy oldalról összenézni mit akarsz. pl festékek. ok lehet most nincs semmi amihez kell. de mikor meg szükség lesz rá tuti nem fogsz kapni. vagy más eszközök. fúrók, minifûrész, vagy kiegészítõk. stb. stb. stb. nem azt mondom hogy fetétlen azokat rendeld amit mondatm csak ezt is nézd meg mint lehetõség.

modellmaker
nézegess szét automotiveforumon. hátha épít vki vagy a közelmúltban épített és kérdezd meg hol vette. sry én nem találtam.

DJ RUSH99
bár végsõsoron ez se rossz,csak inkább az utcait szeretném megépíteni:)

E30 4ever

DJ RUSH99
nem:(

E30 4ever

modellmaker
akkor ez nem jó?

DJ RUSH99
gyári.. verseny is jó lenne,csak az 3ajtós:(

E30 4ever

Seaweed
sokszor meg atcsiszlom, polirozom a felutet, es lakk a matrica elott (fenyes) es utan is (matt vagy felfenyes-szaten).
modellmaker
gyári vagy verseny?

DJ RUSH99
na az lenne a legjobb<#wow2>

E30 4ever

DJ RUSH99
revell is gyártja asszem

E30 4ever

DJ Skyline
tamiyának is van egy ilyenje,csak nem tudom gyártják-e még

DJ RUSH99
na a képen 320i van.. de ugyanaz a kasztni,szal leszarom mi a neve,csak ez a kasztni legyen:DD

E30 4ever

DJ RUSH99
néztem már,de semmi... ebay-en van egy,de ha jól néztem licites,és így is már vagy 6000 ft://

amúgy hasegawa bmw 318i

és köszi<#vigyor3>

E30 4ever

modellmaker
érdemes a matricázás elõtt egy vékony fényes lakkréteget felvinni. erre ugyanis jobbantapad a matrica, majd a matricázás után egy olyan fényût amilyet kell.

A festés nem gond, egyre gyakorlottabb leszek benne, már egész elfogadható a kész felület, csak a hígító arányát kellett eltalálni.

Felületkezelés alatt mit értesz? Már az alapozáson,festésen,matricázáson,lakkozáson felül.

A lakkot ugye az utolsó lépésben, már a matricázás után kell felhordani?

(rengeteget segítettek a modell makett cikkei, amit régebben ajánlottál, köszönet érte)

modellmaker
a google a barátod a wiki meg abarátnõd.. :D

komolyan. ha megmondod pontosan miylen utánanézek. de uccsó. segíts magadon isten is megsegít.

fistin
húú micsoda terepasztalt találtam, egy doboztetõt :DDDDDDDDDD
de zsíír

Seaweed
En szinte mindig alapozok, mert azzal kijon a csiszolasi illesztesi problema...igaz sokszor nem direkt alapozoval hanem szurke matt festekkel...es sokszor csupan ecsettel mert ugyis becsiszolom meg 1000 mas feluletkezeles lesz meg a feluleten addig mig a vegleges szin felkerul...persze nem esznelkul! Meg kell tanulni vekonyan festeni ecsettel...
Ti fémszínû festékek használatánál (pl:ezüst, alúmínuim) szoktatok alapozó színt (pl:szürkét) festeni?

DJ RUSH99
nah senki nem tud a bmw-s dologban segíteni?<#szomoru1>

E30 4ever