Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kemszi2
Itt nézz szét...érdemes,bár õk nem foglalkoznak tamiya-val hanem hpi-vel...de jó cuccok vannak
ott még nem tartok, csak érdeklõdtem volna, hogy mit ajánlanál, és hol érdemes beszerezni, ha minden jol megy, akkor talán karácsonra tudok szerezni egyet

Üdv: Huncolin

Nekem ugyan nincs, de talán tudok segíteni, hacsak nem a motor szerkezetében kell!<#finom>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

sziasztok!

Már rég jártam erre fele, de tele vagytok jó cuccokkal.
Véletlenül nincs valakinek elektromos Tamiya RC autója?
Kezd érdekelni ez a fajta makettezés.
Üdv:

Huncolin

Üdv: Huncolin

kemszi2
nekem annak idején a stratossal volt sok gondom.2x 3x is össetörtem a belsõ teret mire sikerült összeilleszteni a kasznival az alvázat...
Glpetyus
:)

Jagi
Nálam a kerék csapok szoktak törni (tök mindegy, hogy a felnin van vagy nem), van úgy, hogy a gumiba rohadt neheten csúszik bele ... ha az perfekt, a többi is az lesz. :)

Glpetyus
Érdekes mód,én már csak röhögni tudtam rajta a végén <#idiota><#kuss>

Jagi
Uh, vazz...

Glpetyus
"egyik oldalon már kész volt"

Ezt persze nem tegnap értem el,ugye mondanom sem kell ? :D

Glpetyus
:)
Szal,épp kötözgetem fel az árbóctartó kis köteleket,...egyik oldalon már kész volt,megfordítom,hogy elkezdem a másik oldalról is. Meghúzom jól,hogy feszüljenek a kötelek,erre letörik az EGÉSZ hátsó árbóc,úgy ahogy volt..........
1 óra alatt vissza tudtam szenvedni,úgy ahogy.
Ezenkívûl letörtem 2 ágyút,1 korlátot,leöntöttem kólával,és még le is hamuztam.
<#wilting>
A tegnapi nap tipikusan olyan volt,amikor makettekre még ránéznem se lett volna szabad :)

Jagi
bõvebben plz, együtt akarok veled érezni :)

Glpetyus
Tegnap maketteztem 1 órát <#smile>
...bár több kárt csináltam,mint hasznot <#idiota>

Glpetyus
<#wow2>

modellmaker
vááááá de jó cucc és de jó ára van... :CCCC

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Apus
<#wow2>
Tipikusan az a meló ami közben nem ajánlott tüsszenteni :D

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

modellmaker
Ez ugyan nem hajó, de õ is 1/700-as méretarányú. ;)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
qrva jóak ezek a tenderalatt járó izék :)
csak az a kár, hogy mind német meg orosz, ami néz is ki vhogy...

Glpetyus
<#eljen>

modellmaker
Itt érdemes szétnézni. :) Ha nem csöpögött még eleget a nyálatok. ;) Petyusnak ajánlanám figyelmébe az 1/700-as hajókat. ^^

Glpetyus
link

<#finom><#finom>

Fejbõl nem tudom.
De a Google jóbarátod!<#smile>

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Meg az Iraq (Fucking) Freedom.<#vigyor2><#eljen>

Glpetyus
Ehh,azóta felkerültek egy Horvátországi kiállítás képei is.
Szépek,de keressétek meg azt a Spitfire-t amelyik viz partra zuhant.Ejj,de szép :S

Glpetyus
Hmm,az a kis dioráma,amin egy Tigris halad a sineken keresztûl,szerintem elég hangulatos,tetszik.
A makett is szép,meg a hav is -.-

Hi all! Nem tudja valaki hogy hol lehet neten vásárolni mûvizet, makettvizet?
Jagi
daruskocsi rlz :)

DJ Skyline
Plastic Winter, Pozsony...vannak elég jó cuccok! pl. ezüst / sárga B-17 <#eljen>

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Jagi
dedexD

Glpetyus
ez-e? :)

Jagi
XDDDDDDDDDD

kemszi2
na majd csinálok vele egy tesztet...vmelyik fel nem használt matricával
kbx
Az én Lanciámra feszítõ nélkül raktam fel a matricákat, de nem árt ha van! Elég jók, vékonyabb mint a Tamiyáé jobban belesimúl a recékbe, meg meg könnyebb felrakni az íves felületekre!!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kbx
Én igen, pontosabban a Sanremo-s válltozatot, de majdnem u.a! Nem rossz, van benne maratás, meg biztiöv, de a kaszni kicsit keskeny!! Ettõl eltekintve, elég jó kis makett!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kemszi2
oksa thx
Glpetyus
nebazz <#wow2>
( <#idiota> )

Jagi
meg az AMT xD

Nem annyira feszítõ, mint inkább lágyító kell neked. Lehet mindenféle drága cuccokat is venni, de nekem a sima denaturáltszesz is tökéletesen bevált. Csak akril lakk felett nem éppen egy okos döntés használni. Humbrol felett sem, de azok a lakkok egyébként is szarok.

A matrica alá Testors Decal Set, aztán a matrica felrakása után a denszesz, és vérmérséklet szerint rásimítani, a felesleges Set/denszesz kombót felitatni. (vigyázva, mert könnyen szétgyalulhatod vele a matricát). Utána vízzel lemosni a felületen maradó kevés Set-et (máskülönben bebarnulhat akár a lakk alatt is). Ezzel a módszerrel tökéletesen rá lehet simítani a felületre a matricát, viszont utána csak levakarni lehet róla, tehát hibázni nem lehet! Elõször mindenképpen valamilyen selejt maketten kísérletezz.

Ez a módszer viszont nem segít a matrica vastagságán, az megmarad, és látható is lesz, akármennyire pontosan trimmeled körül. Ez ellen is vannak módszerek (pl a matrica lakkjának visszamosása etilacetáttal vagy acetonnal, majd újralakkozás, de ez mégtöbb gyakorlatot igényel).

kemszi2
akkor kénytelen leszek venni feszítõt is.Majd ahoz kérnék egy kis segítséget,mert még eddig sosem használtam.eddigi matricáimmal nem volt gon.fõleg revellt makettjeim vannak
A japán matricák mindig is szarok voltak, olyan vastag rajtuk a lakkréteg. Annál már csak a Monogram tudott vastagabbat gyártani.

kemszi2
#46498-erre tud valaki vmit mondani,hogy igaz-e vagy sem?
Jagi
lol, persze, hogy az :)

kemszi2
hihi..megjött a delta.gyorsak voltak a modell.hu-s fiuk:)
Glpetyus

az is :)
Ráadásúl igazi izs -.-

Jagi
Elõször aszittem, hogy egy fotó :)

Glpetyus
Dettó :D
Illetve belenéztem a BMP-1-es dobozába,hogy mi is van benne <#idiota>

Glpetyus
navárjá'....azthitted makett,vagy azt,hogy igazi ? <#gonosz1><#vigyor>

Jagi
Ja amógy hétvégén úgy volt, hogy elõveszem kicsit... meg is történt:
letöröltem a dobozokat, és visszatettem a helyére :S

Jagi
Elsõ ránézésre majdnem elhittem bazmeg :)
magyonjó<#worship>