69150
-
Ilyen vagdosósdit egyébként akkor érdemes csinálni,ha az embernek egy sérült kasztnija van:) -
mondjuk ennél az autónál meg pont úgy van,hogy az anyákat külön kell belerakni,nem a felnire van öntve,szal nem is értem mért nem szedte le:) -
ÁÁÁ Akkor se! Inkább megcsinálnám a csapat társáét még1x:D -
:D Igen... És ráadásul piros a kocsin meg kék:DDD
De ez ilyen apró baki.. Szép nagyon-. -
jah szép, de a leszedett kerekeken rajta vannak az "anyák"... -
Én akkor csinálnék ilyet,ha mellette lenne egy megépítve simán
-
Hát én pont igy gondolom..
Nézem, gyönyörű, de a szivem szakad meg amikor a másik oldalról van fényképezve:D
Ez egy isten autó volt annak idején.
Nem kellett volna elvágni..
De az biztos, hogy iszonyatosan szépen meg van csinálva. -
Hát szív kell hozzá az biztos:) De nagyon látványos,versenyeken több eséllyel indul egy ilyen autó mint simán megépítve -
vass17 #54967 Ez tényleg nagyon durva, más kérdés, hogy én nem vágnék szét egy makettet, csak azért, hogy látszódjon minden kis részlet:D -
vass17 #54966
Akril volt? Mehet neki a katepox, még a műanyagot is eltűnteti:D
-
Elcserélném Tamiya Mercedes-Benz 500SL makettemet,elsősorban versenyautók és/vagy rally autók érdekelnek,pl.: Tamiya 24220 Lancer Evo V, 24125 Castrol Celica,stb.,értékegyeztetéssel is!
Érd.: [email protected]
-
ez kegyetlen... -
hát...az nem tudom. -
:D Én nem fogok színeket kevergetni, szerintem a külső fényezést szakemberre bízom, mert van 1 karosszériás, és egy szalonos ismerősöm, és megkérem őket, hogy egy törött autó festésénél kerüljön majd oda (persze feketéénél...) -
CrazyCharlie #54961 Ezt most vegyem úgy, hogy hülye a kérdés?
-
CrazyCharlie #54960 Így van, és tanulnak is belőle...
(én most azt tanultam meg, hogy ne kevergessek ész nélkül)
-
ahahh :D:D -
CrazyCharlie #54958 Petyus
Múltkor mondtad, hogy a papírzsabkendő ponyvád kibírt néhány fürdetést. Szerinted a Szi-Ti-s fürcsire hogy reagálna?
-
Úgy látom, a "profik" is hibáznak... előre félek a kamiontól... -
:DD -
CrazyCharlie #54955 Ehhhh 
Megerőltettem a derekam és elővettem a Tirant. Fel akartam tenni az ajándék Tamiya láncot. Nos, van némi méretbeli különbség a Tamiya és a Trumpeter láncok között...a Tamiya sűrűbben fogazott lehet, mert nem tudom a meghajtókerék fogaira felerőltetni a láncot...ezt leszámítva keskenyebb is vagy 2 mm-el, mint a kerék... Éreztem, hogy nem az én napom lesz, de ha már megjött a kedvem (és az időm) makettezni, akkor juszt is!
Kikevertem a Blazernek egy színt (H72+H156), konstatáltam, hogy kurva jó lett, übernagyonfaszán fog kinézni; felhordtam.
Amíg szárad, pont van öt percem kicserélni a kocsin a kiégett izzót; max 10 perces meló. Én csináltam belőle vagy 40 perceset (nem akart visszakapni a foglalat, ráadásul olyan sok hely van hozzáférni, hogy vagy csinálom, vagy nézem, hogy mit akarok csinálni; persze közben nehogy hozzáérjek az izzóhoz még véletlenül se, mert halogénes!)
Kellőképpen fáradtan/porcukorrá törve/káromkodva visszatértem a Blazerhez egy kis megnyugvásért. Megérte, mert gyönyörű fényes(!) szürkeség fogadott!
Ez csak azért vicces, mert a szürke félfényes, ráadásil 3:1 arányban kapta (3 barna 1 szürke)
Ennyit a mai napomról, és még csak 3/4 négy van

-
Köszönöm, akkor megszületett a döntés, majd ha megveszem az a gépet csinálok képet, (mercedes actros 1:24 black edition italeri) de majd csak pár hét múlva, mert most a síelést kell kifizetnem... -
Hát ez nehéz kérdés:D
Nekem mind a 2 kamzim Italeri, Revellt nem vettem még..
De állitólag van olyan ami ugyan az... Szóval passz:D Én ha vennék italerit vennék most is. -
Ettől féltem. Mindegy, akkor marad egy mezei pót utána, úgy is szépen fog kinézni, esetleg 2. modellnek veszek egy Man-t póttal 13-ért, és átakasztom a mercire... Már csak az a kérdés, hogy italeri a szebb, vagy a revell? -
CrazyCharlie #54951 Ebben nem tudok okosat mondani
-
én is pont ezekért tettel le az ötletről...de ha valaki nagyon ügyes csinálhat egy sima pót-ból trélert:D -
Én nem javasolnám azt igy..
Mert látszik rajta hogy kisebb. Nekem van 2 nascar gépem az egyik 24-es a másik 25 ös.. Azért van difi.
A másik dolog meg az, hogy az egy amerikai auto szállitó trailer a Merci pedig egy europai kamion.. Tehát életben sose fog huzni egy merci olyan potot..
-
Köszi, és kamionban melyiket javaslod?? (Én Mercedes Actrost szeretnék, autószállító póttal, de a pót 1:25-ös, ez mekkora gondot jelent?? -
CrazyCharlie #54947 1:48-as Revell Longbow Apache
A kép alatt kattints az "instr. sheet" feliratra, PDF formátumban megnézheted az összeállítási rajzot.
Italeri dobozbontás
-
CrazyCharlie #54946 Melyik méretarányban? 1:72-ben jó eséllyel ugyanaz az Italeri makett van a Revell dobozban is... 1:48-ban a Revell a régi Monogram makettet vette át, csak fröccsöntött egy keretet a Longbow verzióhoz. Nekem az Italeri volt meg, de láttam közelről a Revell/Monogrammot is. Azt mondanám, az Italeri egyedül a kabin miatt gyengébb (még a régi A változatból örökölte), a Revell viszont egy D-hez hasonlító müszerpaneleket készített. Részletességét tekintve nálam az Italeri a jobb, matricákat nézve egyértelmű a Revell fölénye(majd' az összes üzemeltetési felirat megtalálható a lapon)
Én ennyit tudok "segíteni"
-
Ebben nem tudok segíteni! Majd a többiek:D -
Köszi a választ Gordon, de én alapvetően 1:18-as modellautókat gyűjtök, és van néhány 1:24-es is, és melléjük/alájuk kellene a kamion, ezért mást nem is raknék össze, max kamionból többet...
Lenne még egy kérdésem harci helikopter makettokból az AH-64 longbow az Iteleri vagy a Revell változatban szebb? Mert az áruk ugyan az egy százas a difi. -
Hát a kis darabokat Motorhoz, futőmü alkatrészek stb. ezeket mindegyiket külön kell festened.. Én ezeket simán ecsettel makett festékkel szoktam.
de az összeállitási utmutatón vannak jelzések, hogy melyik darabnak mi a szine. azokat célszerű külön festeni. Persze ha van pl 10 darabból egy nagyobb valami ami egyszinű akkor összeragasztod és egybe fested.
És ugye igy szépen épül épül..
Arra figyelj, hogy amikor ragasztod utánna és festett felületre kell tenned az adott anyagot, akkor ne nagyon mozgasd, be kened oda arkod beigazit és ennyi. Mivel a makett ragasztó megoldja a festéket és nagyon ronda tud lenni. Persze javítható de jobb nem elrontani:D
Ami a festés szempontból nehéz a kamionoknál az a kasztni.
Hiszen az utmutató is ugy jelzi az épitést hogy a belső részt "körbe kell épiteni" a kasztnival. Ez igy nem kivitelezhető, mert utánna nem tudod festeni mert össze fested a belsejét is..
Tehát ebben az esetben el kell térni a rajztol és összekell ragsztani a kasztnit külön ugy hogy semmi (se üveg, se belső burkolat) semmi ne legyen benne, és igy kell lefesteni. És utánna egybe rátenni a helyére..
Nem egyszerű de megoldható.. Én pl rá sem ragsztom sose, ha bármi van csak le emeled róla és tudsz matatni.
A festést 2 féleképpen tudod megoldani..
vagy van egy ismerösöd aki esetleg autófényező, vagy van neki kompresszorja és pisztoly hozzá ott megcsináljátok vagy veszel magadnak ilyen cumokat és akkor késöbb sem gond.
Egy a lényeg mind2 esetben ne a kamionon kezdj tanulni:D
Van egy másik megoldás is (ami első kamionnál megbocsájtható) hogy a gyái szinezéssel összerakod. De az nem lesz igazán szép, és mivel müanyag baromi látszik rajta hogy makett... -
1.-re a SZI-TI lefolyó tisztító általában segít!
2.
a tööbire majd akik jobban értenek hozzá válaszolnak:) -
Uh, ez igen, lehet csak egy sima pót lesz utána... -
Sziasztok!
Már rég makettezek de nem olyan magas szinten most szeretnék változtatni rajta és lenne pár kérdésem hálás lennék ha valaki segítene benne
1, festékek eltávolítására mit ajánlotok?
2, a maketten keletkeznek hézagok ezeket mivel tudom feltölteni? (lehet hülyeség esetleg sima glett alkalmas hozzá?)
3, most szeretnék venni szórópisztolyt mire figyeljek hogyan tisztítsam?
4, a kompresszor van egy 12 báros kompresszor itthon van rajta nyomásszabályzó van esetleg valami átalakító hozzá mármint a szórópisztoly csatlakoztatásához?
Válaszotokat köszönöm -
most hirtelen ezt találtam,de biztos forgalmazzák másik is.arra viszont nem tudok választ adni,hogy utána lehet e akasztani.egy 1:25-ös revell amcsi kamion után biztos. -
És honnan lehet bezserezni?? (a merci után akasztható?? -
van autós tréler.én is akartam egy ilyen összeállítást.a revell gyárt csak annyi a bökkenő,hogy 1:25 ös méretben -
Köszönöm a válaszod, Én egy fekete Black edition Actrost néztem ki, kb 9000 de hol festem le?? Nah mind1, majd megoldom, közben kell festeni, vagy amikor már készre össze raktam (a belsejét nyilván közben, de úgy értem folyamatosan vagy egybe... Tényleg szépek a makettjeid