1018
A nők is ért(hetnek) a számítógépekhez?
-
az unreg "jogok" akkor lettek korlátozva, amikor rengetegen voltak, akik nekiálltak (az akkor még HTML alapú) fórumengine-t szétgyilkolni, topicokat tettek olvashatatlanná, hosszászólhatatlanná, stb... ezért lett az, hogy nincsen már lehetőség képet se beszúrni, topicot nyitni, stb... aki hosszabban itt kíván tartózkodni az úgyis beregisztrál, neki pedig onnantól nem lesz gond, ha megszűnik az unreg hozzászólás lehetősége. -
nem arra vagyunk kiváncsi, csak az aki nem reggel az már eleve gyanús..... -
bárki beirogathat "static" néven, amíg nem regisztrálod le, és ezzel vissza lehet élni (pl. mondhatod Te is, hogy az adott hozzászólást mégse te mondtad, és max a moderátorok tudnak igazolni, de ez ritka) -

-
mert egy átmeneti állapot van - MÉG írhatnak az unreg-ek, de már nem sokáig. ez az SG történelméből adódik. -
mert általában az unregekkel csak a baj van.... -
Nem tudhatom én azt, csupán halandó pozitronikus elme vagyok, titánium exoskeleton porhüvelybe zárva ! :DDD -
na, tippelj ;) miért ennyire hasonló a 2 logo? -
Vazz, tökre úgy beszélsz, mint egy moderátor (:D) ! Ne akard, hogy megdobáljunk rothadt ektoplazmával ! :DDD -
asszem nem ez a topic, amit tele kellene filozofálnunk... megtettük régen már soksok másikkal :) -
Szívesen, de ha te tényleg Dzsini vagy, akkor te könnyedén tudsz válaszolni minden kérdésre ! Mindenható hatalom, meg ilyesmi.
DE vajon tudsz-e olyan kérdést kreálni, amire te magad sem tudnál megfelelni ????!!! Hmmm, hmmm... -
köszönöm mind az én, mind a magam nevében. :) -
Nem értem mi lenne ezzel a gond ?!! :DDD De tényleg ?!! -
Pontosan ! A Werner Karl Heisenberg (1901 - 1976) német fizikus nevéhez fűződő reláció azt mondja ki, hogy a részecske impulzusa és helye nem állapítható meg egyszerre egy adott értéknél pontosabban. Látom tájékozottak vagytok ! -
A Föld szökési sebessége az egyenlítőn 11,18km/sec. Ezt ha beszorozzuk 3600-al, megkapjuk, hogy ez kb. 40248km/h. Csak a pontosság kedvéért... -
NEM? -
-

-
-
Mi nők mindent szeretünk túlbonyolítani, a képletgyűjtemény meg túl egyszerű megoldás.
-
Köszi, a nevemet nem tudtam volna leírni csupa nagy betűvel...
-
én felvételiztem is fizikából, szóval azért annyira nem vagyok távol, de a szökési sebességet meg a kozmikus sebességeket nem jegyezgettem meg... erre való a képletgyűjtemény :o) -
:) grats, pontosabban az van benne, hogy nem lehet egyszerre a sebességét ÉS a helyét megismerni egy részecskének :)
de a 100ft jár tőlem, kétely nélkül. -
Általánosban nekünk 7-8.oszt.-ban volt fizika, de gimiben is lenyomták ugyanazt a tananyagot, persze erősen kibővítve, hadd szívjunk. -
"Anno fizikából kötelező volt megtanulni, mint egy állandót. Nem emlékszel ilyen fizikapéldákra?"
lehet ő is csak 1 évig tanult fizikát mint pl. én is..... -
Ezek a kozmikus sebességek. Anno fizikából kötelező volt megtanulni, mint egy állandót. Nem emlékszel ilyen fizikapéldákra? -
Ezt tanultam, de hadd ne fejtsem ki, mert marha hosszú. :) Azt jelenti röviden-tömören, hogy egy elemi részecskéről, elektronról lehetetlen megmondani, hogy pontosan hol van, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik. A legtöbb, ami tudható róla, hogy adott valószínűséggel körülbelül merre található. :) -
honnan gyűjtötted az infot? :) (konkrétan a számokat pl.) -
Ez már kínai, keziccsókolom. Beadtam a törölközőt. :D -
Az űrhajók rakétameghajtással hagyják el a Földet. A rakétahajtóműben kémiai anyagok elégetésével energia szabadul fel, ami a kiáramló gázok formájában tolóerőt képez. Ennek a tolóerőnek és a sebesség-tömeg szorzatának aránya határozza meg a gyorsulás mértékét. Ezért használnak több fokozatú rakétát, hogy a már kiürült üzemanyagrendszerek tartályait és égőtereit ledobják, ezáltal csökkentve a rakéta tömegét, így növelve még jobban gyorsulását. Hogy egy űrhajó Föld körüli pályára állhasson, el kell érnie a 28800 km-es óránkénti sebességet. Ha el akarjuk hagyni a Földet teljesen, akkor 40ezer fölé kell gyorsítani. Valami ilyesmi, de ebből nem sok szó volt fizikaórán. :) -
fejtse ki a Heisenberg-féle bizonytalansági tételt, VAGY írja le a nevét nagybetűkkel :o) -
Azt nem adják olyan olcsón ! -
Akkor egy picit nehezítsünk !
60Ft-os kérdés !
Az elektromágneses sugárzás bizonyos frekvenciákon elnyelődik a csillagközi anyagban. Kérdés:
Hány Angström alatti sugárzásokat abszorbeál a csillagközi térben lévő szabad hidrogén ÉS milyen hullámhossztartományt nyel el az intersztelláris plazma ?
Avagy:
Főképp mely sugárzásokat gyengíti a Compton-effektus ÉS mit befolyásol a csillagközi anyag okozta szcintilláció ?
A kérdés term. választható ! -
oooké, menjünk még feljebb - űrhajó :) miért és hogyan jut fel, és miért nem esik vissza? -
Akkor mindent vagy semmit alapon ugorjunk a 100 forintos kérdésre. :)) -
hát, ha a 20as volt a hajó :) -
Ez 40 Ft-os kérdés?
-
Nem veszekedtünk. A vita nem veszekedés, a véleménykülönbség sem veszekedés. Ne keverjük a dolgokat. Nekem semmi bajom sem volt/van veled (még :DDD).
De ha úgy jobban esik: szent a békA ! (bár mindég is az volt) -
:)) na jó, ne veszekedjünk többet, oks? -
Na ugye, megy ez neked ! :DDD Nem is vagy te olyan gátlásos !