420
-
#117 Csak hogy ne higgyük azt, hogy csak .NET alatt egyszerű, rakok ide sima Platform SDK-s megoldást is. Ez sem éppen bonyolult, ráadásul már csak egyszerűsége okán sem lehet túl sok hiba forrása.
DWORD dwThreadId, dwThrdParam = 1;
CreateThread(NULL,0,ThreadFunc,&dwThrdParam,0,&dwThreadId);
Ahol ThreadFunc a függvény neve, amit majd fut.
Akinek ez magas, annak egyszerűbben: Windows, C++, szál indítása, 1 sor deklaráció, 1 sor függvényhívás :) -
#116 19 darab van, amit az orrodra kötött! most gondold el mennyi lehet, amit megpróbál eltitkolni vagy nem elismerni billgeci, a saját jól megfontolt üzleti érdekében, hogy még több zsetont tudjon kihúzni a zsebedből a winfosért!
júj, de naív emberek vannak. :) -
#115 ""Ha már a hozzáértésnél tartunk, akkor tudhatnád, hogy az XP-ben a tűzfal a telepítésnél alapból ki van kapcsolva."
DUP kapcsolatnál? Be van kapcsolva..."
Köhmmm... először is utálom, ha vki úgy akar vkit megcáfolni, hogy nem ismeri a másikat. Ugyebár te, imike mindenhez értesz, te vagy a hozzáértés netovábbja.
Másodszor: az ADSL, ugyebár DUP kapcsolat, és ALAPBÓL MINDIG KI VAN KAPCSOLVA A BEÉPÍTETT TŰZFAL. Ez tény, 40-ből 40-szer így történik, azaz matematikailag ez kb. 100%-ot jelent (de lehet, hogy ehhez sem értek).
Háromszor: ha te a Windows beépített tűzfalára hagyatkozol biztonság szempontjából, akkor gratulálok, és a te szavaiddal élve: "hozzáértés rulez"...
BUKÉ! -
#113 bocsi :-) -
#112 <FONT COLOR="red">B</FONT><FONT COLOR="green">U</FONT><FONT COLOR="blue">É</FONT><FONT COLOR="cyan">K</FONT> -
#111 pthread_t handle;
pthread_create(&handle, NULL, &fv, NULL);
ahol fv a thread fuggvenye.
:-)
"... jót röhögtem uhu linuxon ..."
Na... ez nem volt szép. :-)
B.U.É.K. mindenkinek -
Lola. #110 "Azt hittem ezek nekem szóló kérdések... :)"
Bocs, elnéztem, valahogy nagyon magaménak éreztem a kérdéseket. De amúgy is kezdődik a buli, most már inkább arra koncentrálok... :)
BUÉK mindenkinek, még a hittéritőknek is ;) -
Zoldalma #106 "erősen gátoljuk az agymosó hittéritő missziótokat... De valamiért mi a tényeknek jobban hiszünk..."
Ne haragudj meg de sehol nem latom a mondandataimban h hitet teritenek. En beraktam Neked harom kritikus hibakrol bugtraqt 2003ra vonatkozoan. Ennyit az ervekrol. Nem tettem hozza nagyon sokat csak h FreeBSDn eleve kevesebb kritikus hiba volt mint win alatt, Linux alatt lenyegesen tobb, ha a csomagok osszesseget nezzuk, de ebbol persze nem hasznal mindenki mindent.
Te elkezdtel szemelyeskedni, valakit leparasztoztal, nekem az ekezeteimet hianyoltad...
"" h kezd elmenni megint Flamebe a topic"
ja, mert elfogytak az érvek? Lassan 100 hozzászólásnál tartunk és még egyetlen állitásomat (állitásunkat) sem sikerült megcáfolnotok, persze én türelmesen várok...
"
De konyorgom mit cafoljak Neked? Cafoljon aki akar...en betettem azt a harom bugtraqt, es kesz...gyozkodd azt akit akarsz...a bugtraqbol lejott neked is egy kovetkeztetes, nekem is...
"De ugye nem gondolod komolyan, hogy a 150+ hibából nem találok neked nemhogy 19-et, de 40-50 kritikusat? Ideraktam már pár remote exploitot, de akad még pár..."
Azert csatolj hozza mindket oldalhoz egy viruslistat is, elvegre ugy teljes a kep nem???? -
#105 Nem tehetek mást, mint bocsánatot kérni :-) Amúgy BUÉK mindenkinek előre is -
Lola. #104 "pl. megnézem, hogy hogyan tudnál pl. egy thread-et indítani Win alatt."
2 (azaz kettő) sor .net alatt:
Dim Thread1 As New System.Threading.Thread(AddressOf inditandotask)
Thread1.Start
Lássuk linux-on mennyi!!!!
"de bonyolultabb a rendszer. Ami hibákhoz vezethet, stb."
Valahogy mégis a linux-ban és alkalmazásaiban van több hiba...
"Vannak, akik nem hajlandóak gondolkodni esetenként"
Ez gyönyörű... De vajon szakmai érvet is kapunk hol állitottam valótlant? Nem tudom hanyadszor kérem... -
Lola. #103 "Forráskód mérete egy nagyságrenddel biztos, hogy nagyobb, mint a tárgykódé. Ezért van különbség."
És a delta patch linuxon forrás szinten megy? :))
De tegyük fel, hogy igen. Akkor 3 megás a tárgy kódú delta-patch? Nem volna egyszerűbb elismerni, hogy hülyeséget irtál?
"20% egy társadalom jelentős része lehet, így értettem a kijelentésemet."
Minden bizonnyal, de a 80% mégjelentősebb.
"Nem is javasolnám pl. a FreeBSD-t kezdőnek, de még haladónak sem, csak profinak."
Pedig igen gyorsan elhallgattál driver kérdésben a témában... A HT-ről nem is beszélve. És az igért drivereket is küldeni fogod ugye? :))
"Megadnád már végre a..."
Persze, bár nem tudom hogy kapcsolódik ide. (mondjuk, ha érvekkel meg tudnád cáfolni bármelyik linuxal kapcsolatos állitásomat, akkor érdekes volna, hogy láttam-e már linuxot élőben vagy sem...)
Red hatot 6.2-es óta ismerem, egy kis cégnél intranetes apache-ot futtatok 8-ason jelenleg, egy egyszerű belső portálra.
Egy másik helyen debian 3-at menedzselek egy primitiv iptables-el internet megosztó gépnek. A 3-as előtt nem használtam debiant.
Mindkét helyen a pénzhiány volt a linux választásának oka.
Mint emlitetted nincs túl sok win ismereted igy el sem tudod képzelni milyen felüdülés iptables után leülni egy isa server elé... (apache-al nincs sok gondom, bár iis6 sokkal többet nyújt, a fejlesztés sem összehasonlitható php és asp.net alatt...)
Tehát összesen olyan 4 éve használok linuxot. -
#102 De ez már kezd erőltetetté válni, ugyhogy bocsánat mindenkitől, hogy fojtattam egy Win megszálottal a vitát. Vannak, akik nem hajlandóak gondolkodni esetenként, így viselkedtem én is. -
#101 P.S.: Linux fejlesztőeszköz rengeteg van, akárcsak Windowsos, az MS-Visual Studio meg sok funkcióval rendelkezik, amik egyszerűen használhatóak, de pl. megnézem, hogy hogyan tudnál pl. egy thread-et indítani Win alatt. Linux alatt van kb. 5-6 fv., ami kezeli ezeket.
Szóval lehet, hogy több az ezköz, de bonyolultabb a rendszer. Ami hibákhoz vezethet, stb. -
#100 Nagy az Isten állatkertje...
Nem ugyanarról beszélünk. Tehát:
1. Forráskód mérete egy nagyságrenddel biztos, hogy nagyobb, mint a tárgykódé. Ezért van különbség.
2. 20% egy társadalom jelentős része lehet, így értettem a kijelentésemet.
3. Én nem térítem a hitet, csak a véleményemet fejtem ki. Nem is javasolnám pl. a FreeBSD-t kezdőnek, de még haladónak sem, csak profinak.
4. Nem minden állításom cáfolat. Némelyik véleménykifejtés. Konkrétan a "de nem ér semmit, ha mások a tapasztalatok (ha mások, ezt kiemelném)." kijelentésemre gondolok.
5. Az "apámnak a Magic Pocket" kijelentés példa. Apám nem fog UT-vel, vagy akár Quake I-el játszani. A pocketset kb. 10 éve ismeri, az tetszik neki, de ez tényleg off-topic.
6. Megadnád már végre a
"Amúgy írd meg, milyen linuxot használtál, mennyi ideig, mire, stb. akkor meglátjuk, hogy komolyak-e a tapasztalataid..."
kérésemre a választ, vagy csak hülyeségeket állítasz azzal, hogy használtál-e Linuxot. -
Lola. #99 "Jó poén egy linket bedobni, de nem ér semmit, ha mások a tapasztalatok (ha mások, ezt kiemelném)."
Szerintem pedig fontosak a linkek. Lásd pl a #23-at. Én nem tudnám megitélni, hogy a win tcp stackje tényleg a bsd-ből van-e lopva. De azt hiszem, hogy te sem tudod. Ellenben, ha a bsd egyik hivatalos fejlesztője cáfolja, annak inkább elhiszem. És máris rövidre zártunk egy urban legendet, link nélkül pedig hónapokig vitázhatnánk a semmiről... -
#97 Ja ez kimaradt:
A kétes szakmai hírnevemről meg csak annyit, hogy nem a saját tapasztalatomra hivatkoztam (az tényleg kétes itt), hanem arra, hogy aki valamit mond, azt saját tapasztalataival támassza alá.
Jó poén egy linket bedobni, de nem ér semmit, ha mások a tapasztalatok (ha mások, ezt kiemelném). -
#96 "Na hagyjuk a mellébeszélést, egy 30 megás patch nem delta-patch hiba ködösitesz... (ha mégis az, akkor edig - mint már emlitettem - nem volt egyetlen ibátlan sor sem benne...)"
Arra nem gondoltál, hogy egy hiba kijavításához néha egy egész rendszer (pl. memóriafoglalás vezérlése bármely programban) átírása is szükséges lehet? Lehet, hogy csak úgy lehet pl. egy buffer overrun-t korrigálni, hogy egy gyakori fv.nek pl. egyel több paraméter kell, hogy hibátlanul működjön. Ez esetben pl. át kell írni az összes fv.hívást az új formába.
"Amúgy el is olvasod a hozzászólásokat, mert mintha lett volna már szó róla..."
Elolvastam, de nem hiszem, hogy tulzásba vitted volna a rendszer tanulmányozását.
"Nekem - és a világ IT világának mondjuk 80%-nak - tökéletesen kielégiti az igényeit. Persze lehet mi értünk is hozzá és semmi gondunk vele..."
Hidd el, sok az a 20%. Sokan meg nem tudják eldönteni, hogy milyen oprendszert tudnának optimálisan használni. Tanácsot pedig csak olyat kapnak, amilyenért megfizetik a tanácsadót.
"LOL. Egészen addig igen mérvadó volt mig megpróbálták itt egyesek bebizonyitani, hogy mennyivel többet kell egy win-t patchelni mint linuxot."
Sosem álítottam semmit a patchek számának fontosságáról.
"Akkor vajon mi a mérvadó?"
Mérvadó lehet sokminden, felhasználástól függ. Nekem pl. a fejlesztői eszközök a fontosak, apámnak a Magic Pocket c. játék használata.
"Érdkes én az elmúlt 12 évben még nem fizettem win patchért, mert mind ingyen volt..."
Lehet, de nem biztos, hogy mindíg így is lesz-e.
Amúgy írd meg, milyen linuxot használtál, mennyi ideig, mire, stb. akkor meglátjuk, hogy komolyak-e a tapasztalataid... -
Zoldalma #92 "Márpedig a 19 hiba 2003 januárjától van számolva."
Ize, ugye itt csak a Criticalokrol beszelsz....erdekes, akkor Debian eseten pl. miert vontad be a tobbit is.... -
Zoldalma #91 "A barátod pedig nem vagyok, csak a butaságokat helyesbitem szabadidőmben errefelé."
Eleg sok szabadidod lehet ahogy nezem.
"esetleg, ha elolvasnád az azóta keletkezett hozzászólásokat rájönnél, hogy a téma ki lett már vesézve... "
Veled ellentetben meg most sincs eleg szabadidom ahhoz h elolvassam az eddigieket, csak lereagaltam a nekem adott valaszt...talan szabad.
Amugy meg Te sem igazan olvastad at, mert az elejen jeleztem h kezd elmenni megint Flamebe a topic.....ez nem jutott el hozzad ugy nezem.
"Erre rájöttünk mi is, különben tudnák ékezettel is irni... :P"
Ez roppant humoros, de az hogy nem ékezettel irok az megszokás nem az h nincs ékezetem...ismet nagyszerűen megmutattad mennyire is érthetsz a nem M$ rendszerekhez.
-
#90 Miért mindíg a RedHatot hozzátok fel? Amúgy a kernel patch egy diff file, forráskód javítások miatt nagy. Amúgy használtál már valamilyen Linux disztrót?
Én tapasztalatból, user-szinten már mindenféle Win/Linux disztrót használtam, volt Win 2000 DCs-től kezdve Win 3.1-en át a Mandrake Linuxig. Linux alatt konkrét programozói tapasztalatom van. Én nem sz@ros linkekkel villogok, én saját tapasztalataimmal élek.
Pattogni mindenki tud, viszont ki kéne próbálni hosszabb ideig egy oprendszert, aztán ugrálni.
Alapjában véve ha linuxod van, nem egy amcsi cég fogja elvinni a pénzedet, aki magasan tesz a felhasználói igényekre, hanem egy nemzetközi összefogás eredménye lesz a kezedben.
Csupán politikai okok miatt jobb a Linux szerintem. A patchek száma meg nem mérvadó. Linux patchek mindíg ingyé vannak (elvileg, néhány cég adhat pénzért is patchet)
-
#88 Érdekes... Linuxhoz alapból delta-patch van.
Amúgy én pl. nem valószínű, hogy elkapok linux alá egy vírust, mert az alkalmazásaim kb. 90%-át forráskódként szerzem meg. És ha az tartalmazna víruskódot, akkor a turpisság hamar kiderülne.
Windowshoz alapból ritka a forráskódban megjelenő cucc, soxor kétes forrásból (pl. havertól) származó cucc vírusos lehet. -
#86 pheel, te elhiszed billgecinek, hogy a több 100 megás servrice packek csak 19 hibát javitanak ki? :)
ne legyél már naív légyszíves! ezt csak a lámák kajolják meg! -
Lola. #85 "Erre rájöttünk mi is, különben tudnál ékezettel is irni... :P"
ROTFL :))))
Egyébként nem gyönyörű látni, hogy ahogy beég valami irdatlan baromsággal az egyik nick, akkor jön a másik? :)
Aztán, ha már "elült a vihar", lekerült az első oldalról a hülyeségeinek a cáfolata is, akkor kezdődik előlröl, vagy egy másik fórumban... -
Zoldalma #82 Kedves Gommez baratom:
"3. Öngól... Számold már össze könyörgöm:"
En szamoltam, Te is, csak kivancsi voltam egyszeruen szamolsz v gondolkozol is. Az altalam bekuldott Linux buglist a Debian alatt talalhato (10300) csomag bugjai kozul kerult ki amibol tudvalevo h nagyreszuket nem hasznalod...
Igy a lista maris nem akkora mint gondolnad...
Masik h en sose mondtam h vettem Wint. :o)
-
#80 És szerinted ez jelent bármit is?
Ki mondta, hogy szar a Linux? Ugyanolyan stabil és törhetetlen lehet egy hozzáértő rendszergazda kezében, mint egy rendes Windows hasonló körülmények között. -
#74 Menj el nyugodtan és nem csökken már tovább a színvonal. (nem fogsz hiányozni) -
#73 Minek ide ellenérv? Te állítottál valamit, én meg tagadtam. Nem tehetek róla, hogy nem tudod mi az az RPC... -
#69 Te meg nem írnál hülyeségeket! -
#67 Ha nem értesz hozzá, akkor minek beszélsz róla? NEM a kernelben van. Az meg a másik, hogy a hibák nyilvánosságra kerülnek vagy nem is komoly hibák. -
#63 Jó, akkor számoljunk így!
Szerinted hány hiba volt a Windows kerneljében? Mert a javítások jellemzően az Explorerhez meg az Outlookhoz, néha a Media Playerhez jönnek. A kernelhez nem jellemző... -
#59 HuAn82:
""Bocs, de a kollégám vett egy gépet és fellépett a netre az ablakos progival, hogy regisztráltassa nomeg letöltse a patch & service packot és bejött az MBlaster..."
Ja persze azonnal elkapta. Ne már!"
Márpedig ez így van... Az utóbbi két hónapban kb. 40 XP-t telepítettem (meló, nem saját:), és ha nem jutott eszembe felrakni az install végén a javítófoltot, akkor bizony 2 perc és bent volt az msblaster... -
#56 Jah persze a mi pénzünkből adakozik, amikor az SG olvasóinak legalább 80 (ha nem) 90%-a nem eredeti winfost használ. Ennyi erővel a pék is adakozik a "te" pénzedből miután vettél 1 kg kenyeret és aztán ő a koldusnak adja a pénzt. Ha fizettél valamiért pl:szolgáltatás már k*rv@ra nincs közöd ahhoz a pénzhez. Vagy azt is te szeretnéd megszabni, hogy mire költse?! lol... -
#55 "Bocs, de a kollégám vett egy gépet és fellépett a netre az ablakos progival, hogy regisztráltassa nomeg letöltse a patch & service packot és bejött az MBlaster..."
Ja persze azonnal elkapta. Ne már!
-
#54 "Meg a sok lefagyás" Érdekes nekem még egyszer nem fagyott le. Akkor most mi van?
Mindenről a csúnya windows tehet! A felhasználó véletlenül sem lehet hülye. Á hova....lol! -
#50 Mondj egy hardvert, ami nem müxik freebsd alatt, majd másnap küldöm a driverét. -
#49 Öhömm, azt nem mondtam, hogy fizettem is érte :-) -
#45 nem tudom miért futkostál utána. csak fel kellett volna hívnod a májkroszoft hotlájnt, bediktálod a a dobozban levő regisztrációs számot és segítenek a bajodon.
ha már kifizettél egy valag pénzt a winfosért akkor megérdemled, hogy enyhítsenek a szenvedéseden! -
Zoldalma #44 Hogy nehogy elfogult legyek, az uccso ev debian bugtraqja:
http://www.debian.org/security/2003/
-
Zoldalma #43 1. Ha leparasztozod Te sem vagy kulonb...
2. A hir cimet olvasd el kerlek ujra...
3. EGy kis szamolas ha mar a bugok szamaval hozakodsz elo (a virusokat akkor meg nem is szamoljuk):
Egy WinXP Pro vs Freebsd 4.x osszehasonlitasahoz itt a ket buglist (2003at nezd). Jelen esetben csak a criticalt neztem:
http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/currentdl.asp?productid=121&servicepackid=0&chkcritical=on&seldaterange=0&submit1=go
http://www.freebsd.org/cgi/query-pr-summary.cgi?category=i386&severity=critical&priority=&class=&state=&sort=none&text=&responsible=&multitext=&originator=&release=%5EFreeBSD+4 -
Zoldalma #41 Adakozasrol csak annyit, hogy amennyit keres, igazan megteheti... a maradek 40% is szep summa...csak a poen hogy kozvetetten a mi zsebunkbol adakozik...
Linux & Win flame haborurol mar van 2-3 topic az info hirekben....nem kellene ebben is igy eljarni....