rubik kocka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
You\'ll never walk alone!
nemrég vettem meg a 4x4x4-es kockát. régen a 3-ast ki tudtam rakni, ez alapján próbáltam elindulni, egy darabig ment is, de a végéig nem jutok el, természetesen azért, mert itt már más logikát kell használni😊
valaki tudna olyan linket, leírást adni ami érthetõen magyarázza el a kirakást, mert én ugyan találtam egy magyar és pár külföldi oldalt, meg a rubiks.com-on is van egy pdf fájl, de azok valami hihetetlen bonyolult módon magyarázzák a dolgokat. szóval nekem nem világos a dolog, csak egy darabig😞(
köcce.
The Matrix has you...
na az utóbbi a hasznos..
és a
http://thot.banki.hu/doksi/doc/jfejes/rubik/index.html
címrõl simán meg lehet tanulni a kocka kirakását. Én is onnan tanultam

spam. sry
Help.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
tényleg bármely helyzetbõl kevesebb mint 20 lépésbõl kirakható?
Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK
de ne mtom addig jutok el nehezen hogy 1 oldalt kirakok onna sehogy tovább
ha annyira új a kocka, hogy nem jön szét akkor valóban, célszerû duplafordulatokkal kikoptatni annyira hogy szétszedhesd...
ahoz hogy "finger-shortcutokat", magyarul röviditéseket használjon az ember, ez elengedhetetlen..
(amit én most tanulok, abban 100valahány alg. van, és 16-18as átlagokat látok vele...)
kellemes meglepetés még belefutni a kockába, tekintve sajnos, hogy a nemzetközi versenyeken nincs is már magyar...😞
mindegy, lényeg h ien is van😊 magamról annyit h 16 éves vagyok és talán 1 hónapja került a kezembe 1.ször a kocka, (kivéve azt, amikor a járókából hajigáltam kifelé...) akkor meg is tanultam egy nagyon nagyon alap módszert, amit kiegészítve átlag 1:15 alatt rakom..55.43 a rekordom (még..😊, most rászánok pár hónapot, és megtanulok 1 más módszert..hogy 20-30 mp tájt legyek😊
lényeg a lényeg, amint látom páran érdeklödnek itt, hogy hogyan lehet kirakni..ha a gyorsasági része érdekel valakit, szóljon, mert arra is vannak jó írásaim...
Ezt kell látnod a végén:

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
1 perc vagy kevesebb: 5db ötös
2 perc vagy kevesebb: 4db ötös
.
.
.
4 perctõl a végtelenségig (az óra végéig): 1db ötös
Volt aki kirakta 1 percen belül, de sajna nem én voltam... 😊
shit happens

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
A piros oldalt szembe magad elé veszed, a piros-kék kockát meg úgy fordítod, hogy felül a helyével ellentétes oldalon legyen (bal oldalra rakod->jobb oldalon legyen: Felsõ ábra)
Ezután ha elvégzed a lépéseket (bal-vissza_fent_középen_fent-vissza_bal_fent_közép-vissza), az alsót kapod.
Ha jobb oszlopba kell rakni a kockát, akkor balra rakod a rossz helyen levõt, és a forgatás: jobb_fent-vissza_közép_fent_jobb-vissza_fent-vissza_közép-vissza