rubik kocka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Guilty01
sztem azon a magyar oldalon meg lehet érteni. Elõször kell kiraknod a fehér majd a sárga közepeket. Utána helyére rakod a fehér,és a sárga sarkokat.Majd a fehér élkockákat,kivéve egy párt,hogy mikor a sárg éleket teszed helyre akkor csak azok mozduljanak el.Utána azt a maradék fehér élpárt berakod a helyére,és a többi élt is helyre rakod.Utána meg már csak ugyanazt az algoritmust kell ismételni,hogy a közepek jó helyre kerüljenek. De ez sztem a magyar oldalon is le van írva. Ha nem megy valami ott van 1 fórum,biztos segítenek.

You\'ll never walk alone!

bigapó
hi!

nemrég vettem meg a 4x4x4-es kockát. régen a 3-ast ki tudtam rakni, ez alapján próbáltam elindulni, egy darabig ment is, de a végéig nem jutok el, természetesen azért, mert itt már más logikát kell használni😊
valaki tudna olyan linket, leírást adni ami érthetõen magyarázza el a kirakást, mert én ugyan találtam egy magyar és pár külföldi oldalt, meg a rubiks.com-on is van egy pdf fájl, de azok valami hihetetlen bonyolult módon magyarázzák a dolgokat. szóval nekem nem világos a dolog, csak egy darabig😞(

köcce.

The Matrix has you...

Guilty01
Valaki eltudná nekem magyarázni a Fridrich-methodot?

You\'ll never walk alone!

finger shortcutokat a rubiks.dk-ról lehet a legjobban tanulni, tutorial alatt vannak, f2l és ll algoritmusok, leírva és videón is!
na az utóbbi a hasznos..
iko
a finger shortcut-ok. És a speedcubingról van a 100 algoritmus?

spam. sry

létezem...milyen rövidítésekre gondolsz?
iko
Kyrr létezel még? mert ha igen engem érdekelnének a rövidítések.

spam. sry

iko
http://www.tablajatekos.hu/uj2001/cube/rkocka1.html
és a
http://thot.banki.hu/doksi/doc/jfejes/rubik/index.html
címrõl simán meg lehet tanulni a kocka kirakását. Én is onnan tanultam

spam. sry

Sziasztok. Megnéztem a linket.Ez komoly, hogy két kiskocka kicseréléséhez, hogy a többi ne változzon 16-ot kell tekerni a kockán?!És van aki ezt tudja? Tuti, hogy lennie kell egyszerûbb megoldásnak. Én már azt semm bánnám ha egy óra alatt tudnám kirakni!Csak menjen valahogy.
Help.
max 19bõl, igen...
[HUN]PAStheLoD
haha régebben énis szórakoztam ezzel a kockával de sose tudtam kirakni , valahogy nem is izgatott 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Fókuszban volt egy svéd gyerek aki a diplomamunkájára készitett egy számitogép irányitású legó robotot, ami kirakta a rubik kockát
tényleg bármely helyzetbõl kevesebb mint 20 lépésbõl kirakható?

vagyok...valami chatet kéne találni😊 trefort.ntetre ha feljösz, #3ker szobában vagyok..😊
csum666
kyrr vagy most????

Hajrá ALBACOMP HAJRÁ MAGYAROK

csum666
Na az a gondom hogy a középsõ részt kéne elforgatni van oylan ábra de ha elforgatom akkor ne mmarad meg a kék fehér egymás alatt vagy tévedek???

a kockának csak 1 oldalát nézed. ha olyan nyilat látsz, ami csak 1 sorban vagy oszlopban halad, akkor a felsõ, alsó, bal, jobb vagy középsõ sor mozgatását mutatja. ha az egész lapon átmegy a nyíl, akkor a frontoldalt kell mozgatni..pl az 1. ábrán az van, hogy a fronfoldalt órajárással ellentétesen. a 2.on ugyanez kétszer. a harmadikon középsõ réteg órajárás irányában, frontoldal ór.ir. és megint köz.ór.ir...stb..
csum666
a legelsõ nyilas képet ne mértem😊))) azt hogyan kell értelmezni

csum666
Nem értem mind1😞

csum666
Nem értem a rajzokat😊) vagy csak ne mtom megcsinálni😊

csum666
Már értem😊 a rajzot csak nehét lezs megtanulni😊

csum666
de probálkozok za ábrák a forgatások ne mtom hogy vannka a rajz alapján

csum666
Nem nagyon értem az ábrákat sztem nehéz innen megtanulni

csum666
meg probálom de a szinek zavarnak😊

csum666
csak neke mmás szinûû😊))

a linken amit mondtam olyan leírás van amivel 1 óra alatt meg tudod tanulni az egészet...és utána pár perc alatt rakod.
csum666
Na én ne mtom kirakni😊)) sajnos nagyon megkéne tanulnom mert teccik
de ne mtom addig jutok el nehezen hogy 1 oldalt kirakok onna sehogy tovább

kopás helyett célszerû, ha azt csináloid amit a versenykockákkal is szoktak: szétszeded, és a tengely kivételével szilikon-sprével befújod a kis kockák csúszó felületét, hagyod 15 percig száradni és összerakod. utána bemozgatod, és tökéletes lesz, elég hosszú ideig...
ha annyira új a kocka, hogy nem jön szét akkor valóban, célszerû duplafordulatokkal kikoptatni annyira hogy szétszedhesd...
ahoz hogy "finger-shortcutokat", magyarul röviditéseket használjon az ember, ez elengedhetetlen..
http://www.tablajatekos.hu/uj2001/rkocka1.html címen megvannak az alapok, magyarul, szépen illusztrálva. ha durván nézem, max 10 algoritmus megtanulásával már ki lehet rakni. én eredetileg innen tanultam, aztán bõvítettem. csak az alappal egy kis gyakorlással 2 perc alá lehet menni átlagban..
(amit én most tanulok, abban 100valahány alg. van, és 16-18as átlagokat látok vele...)
csum666
Hát az érdekelne hogy tudom kirakni mikor 1 oldal megvan teljesen

a mindent pontosítsd pls valamennyire..akkor tudok segíteni😉
üdvözlet ererfelé!😊
kellemes meglepetés még belefutni a kockába, tekintve sajnos, hogy a nemzetközi versenyeken nincs is már magyar...😞
mindegy, lényeg h ien is van😊 magamról annyit h 16 éves vagyok és talán 1 hónapja került a kezembe 1.ször a kocka, (kivéve azt, amikor a járókából hajigáltam kifelé...) akkor meg is tanultam egy nagyon nagyon alap módszert, amit kiegészítve átlag 1:15 alatt rakom..55.43 a rekordom (még..😊, most rászánok pár hónapot, és megtanulok 1 más módszert..hogy 20-30 mp tájt legyek😊
lényeg a lényeg, amint látom páran érdeklödnek itt, hogy hogyan lehet kirakni..ha a gyorsasági része érdekel valakit, szóljon, mert arra is vannak jó írásaim...
csum666
ja

csum666
mondjuk már a sárga van meg jól utána ne mtok tovább menni m,ert nem tom hogyna kéne megcsin a többit ebbe kéne segíteni

csum666
oké csak nekem nem ilyen a kocka d ene mértem hogy kéne kirakni ezt ne mértem

RelakSfromhome
A a piros kész, akkor rakjad ki mellette a sárga, züd, fehér és kék sorokat, de csak azt, ami a pirossal szomszédos elemekbõl áll!
Ezt kell látnod a végén:

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

csum666
addig eljutok kirakom a piros oldalt onnatól ne mtom mit csinálja kahhoz viszonyítsak??? vagy hogy tovább ez a legnagyobb baj

csum666
Az az igazság vki leirná eccerûen de nagyszerûen hogy kell kirakni szivesen kiprobálnám

csum666
Nem tom ezt találtam ki😄

miért ugyanaz az alcíme a topiknak?

ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof

K lehet rakni simán. Egy volt évfolyamtársam, nem hazudok két perc alatt megcsinálta akármilyen helyzetbõl. Állítólag ha rájössz az elvére meg lehet csinálni nagyon gyorsan. Nekem vhogy nem jön be ez a fajta hobbi, de minden elismerésem az ilyen fazononak.

ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof

I.C.ram
Áh mégcsak nem is próbáltam 😊 Nekem ehhez nincs türelmem 😊
PResident Evil
akkor te biztos ki tudod rakni.... vagy legalább faterod 😊

I.C.ram
Hogyne élne! faternak jobbarátja a fia. Fia meg repülõgép mérnök.
PResident Evil
még él ?

RelakSfromhome
Mitnemondjak, bonyolultabb nem volt? 😛

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

cSuwwi
Nekem középsuliban volt egy matektanárom, aki szintén ilyen kockabuzi volt. Volt egy ajánlata, ha kirakod az osztály által megkevert kockát, 5-öst kaphatsz, így:

1 perc vagy kevesebb: 5db ötös
2 perc vagy kevesebb: 4db ötös
.
.
.
4 perctõl a végtelenségig (az óra végéig): 1db ötös

Volt aki kirakta 1 percen belül, de sajna nem én voltam... 😊

shit happens

Bandew
He?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

RelakSfromhome
Naszal: Tegsük fel, hogy a piros-kék kockát akarod a helyére rakni úgy, hogy a kék van felül, a piros meg oldalt.
A piros oldalt szembe magad elé veszed, a piros-kék kockát meg úgy fordítod, hogy felül a helyével ellentétes oldalon legyen (bal oldalra rakod->jobb oldalon legyen: Felsõ ábra)
Ezután ha elvégzed a lépéseket (bal-vissza_fent_középen_fent-vissza_bal_fent_közép-vissza), az alsót kapod.
Ha jobb oszlopba kell rakni a kockát, akkor balra rakod a rossz helyen levõt, és a forgatás: jobb_fent-vissza_közép_fent_jobb-vissza_fent-vissza_közép-vissza

csum666
1 oldalt kiraktam minden szín stimmel de utána ne mtom tovább ne mtom hogyan kéne