292
rubik kocka
  • Guilty01
    sztem azon a magyar oldalon meg lehet érteni. Először kell kiraknod a fehér majd a sárga közepeket. Utána helyére rakod a fehér,és a sárga sarkokat.Majd a fehér élkockákat,kivéve egy párt,hogy mikor a sárg éleket teszed helyre akkor csak azok mozduljanak el.Utána azt a maradék fehér élpárt berakod a helyére,és a többi élt is helyre rakod.Utána meg már csak ugyanazt az algoritmust kell ismételni,hogy a közepek jó helyre kerüljenek. De ez sztem a magyar oldalon is le van írva. Ha nem megy valami ott van 1 fórum,biztos segítenek.
  • bigapó
    hi!

nemrég vettem meg a 4x4x4-es kockát. régen a 3-ast ki tudtam rakni, ez alapján próbáltam elindulni, egy darabig ment is, de a végéig nem jutok el, természetesen azért, mert itt már más logikát kell használni:)
    valaki tudna olyan linket, leírást adni ami érthetően magyarázza el a kirakást, mert én ugyan találtam egy magyar és pár külföldi oldalt, meg a rubiks.com-on is van egy pdf fájl, de azok valami hihetetlen bonyolult módon magyarázzák a dolgokat. szóval nekem nem világos a dolog, csak egy darabig:((

köcce.
  • Prank
    ez?
  • Guilty01
    Valaki eltudná nekem magyarázni a Fridrich-methodot?
  • Kyrr
    finger shortcutokat a rubiks.dk-ról lehet a legjobban tanulni, tutorial alatt vannak, f2l és ll algoritmusok, leírva és videón is!
    na az utóbbi a hasznos..
  • iko
    a finger shortcut-ok. És a speedcubingról van a 100 algoritmus?
  • Kyrr
    létezem...milyen rövidítésekre gondolsz?
  • iko
    Kyrr létezel még? mert ha igen engem érdekelnének a rövidítések.
  • iko
    http://www.tablajatekos.hu/uj2001/cube/rkocka1.html
    és a
    http://thot.banki.hu/doksi/doc/jfejes/rubik/index.html
    címről simán meg lehet tanulni a kocka kirakását. Én is onnan tanultam
  • protection
    Sziasztok. Megnéztem a linket.Ez komoly, hogy két kiskocka kicseréléséhez, hogy a többi ne változzon 16-ot kell tekerni a kockán?!És van aki ezt tudja? Tuti, hogy lennie kell egyszerűbb megoldásnak. Én már azt semm bánnám ha egy óra alatt tudnám kirakni!Csak menjen valahogy.
    Help.
  • Kyrr
    max 19ből, igen...
  • [HUN]PAStheLoD
    haha régebben énis szórakoztam ezzel a kockával de sose tudtam kirakni , valahogy nem is izgatott :D
  • blackgamer
    Fókuszban volt egy svéd gyerek aki a diplomamunkájára készitett egy számitogép irányitású legó robotot, ami kirakta a rubik kockát
    tényleg bármely helyzetből kevesebb mint 20 lépésből kirakható?
  • Kyrr
    vagyok...valami chatet kéne találni:) trefort.ntetre ha feljösz, #3ker szobában vagyok..:)
  • csum666
    kyrr vagy most????
  • csum666
    Na az a gondom hogy a középső részt kéne elforgatni van oylan ábra de ha elforgatom akkor ne mmarad meg a kék fehér egymás alatt vagy tévedek???
  • Kyrr
    a kockának csak 1 oldalát nézed. ha olyan nyilat látsz, ami csak 1 sorban vagy oszlopban halad, akkor a felső, alsó, bal, jobb vagy középső sor mozgatását mutatja. ha az egész lapon átmegy a nyíl, akkor a frontoldalt kell mozgatni..pl az 1. ábrán az van, hogy a fronfoldalt órajárással ellentétesen. a 2.on ugyanez kétszer. a harmadikon középső réteg órajárás irányában, frontoldal ór.ir. és megint köz.ór.ir...stb..
  • csum666
    a legelső nyilas képet ne mértem:)))) azt hogyan kell értelmezni
  • csum666
    Nem értem mind1:(
  • csum666
    Nem értem a rajzokat:)) vagy csak ne mtom megcsinálni:)
  • csum666
    Már értem:) a rajzot csak nehét lezs megtanulni:)
  • csum666
    de probálkozok za ábrák a forgatások ne mtom hogy vannka a rajz alapján
  • csum666
    Nem nagyon értem az ábrákat sztem nehéz innen megtanulni
  • csum666
    meg probálom de a szinek zavarnak:)
  • csum666
    csak neke mmás szinűű:)))
  • Kyrr
    a linken amit mondtam olyan leírás van amivel 1 óra alatt meg tudod tanulni az egészet...és utána pár perc alatt rakod.
  • csum666
    Na én ne mtom kirakni:))) sajnos nagyon megkéne tanulnom mert teccik
    de ne mtom addig jutok el nehezen hogy 1 oldalt kirakok onna sehogy tovább
  • Kyrr
    kopás helyett célszerű, ha azt csináloid amit a versenykockákkal is szoktak: szétszeded, és a tengely kivételével szilikon-sprével befújod a kis kockák csúszó felületét, hagyod 15 percig száradni és összerakod. utána bemozgatod, és tökéletes lesz, elég hosszú ideig...
    ha annyira új a kocka, hogy nem jön szét akkor valóban, célszerű duplafordulatokkal kikoptatni annyira hogy szétszedhesd...
    ahoz hogy "finger-shortcutokat", magyarul röviditéseket használjon az ember, ez elengedhetetlen..
  • Kyrr
    http://www.tablajatekos.hu/uj2001/rkocka1.html címen megvannak az alapok, magyarul, szépen illusztrálva. ha durván nézem, max 10 algoritmus megtanulásával már ki lehet rakni. én eredetileg innen tanultam, aztán bővítettem. csak az alappal egy kis gyakorlással 2 perc alá lehet menni átlagban..
    (amit én most tanulok, abban 100valahány alg. van, és 16-18as átlagokat látok vele...)
  • csum666
    Hát az érdekelne hogy tudom kirakni mikor 1 oldal megvan teljesen
  • Kyrr
    a mindent pontosítsd pls valamennyire..akkor tudok segíteni;)
  • Kyrr
    üdvözlet ererfelé!:)
    kellemes meglepetés még belefutni a kockába, tekintve sajnos, hogy a nemzetközi versenyeken nincs is már magyar...:(
    mindegy, lényeg h ien is van:) magamról annyit h 16 éves vagyok és talán 1 hónapja került a kezembe 1.ször a kocka, (kivéve azt, amikor a járókából hajigáltam kifelé...) akkor meg is tanultam egy nagyon nagyon alap módszert, amit kiegészítve átlag 1:15 alatt rakom..55.43 a rekordom (még..:), most rászánok pár hónapot, és megtanulok 1 más módszert..hogy 20-30 mp tájt legyek:)
    lényeg a lényeg, amint látom páran érdeklödnek itt, hogy hogyan lehet kirakni..ha a gyorsasági része érdekel valakit, szóljon, mert arra is vannak jó írásaim...
  • csum666
    ja
  • csum666
    mondjuk már a sárga van meg jól utána ne mtok tovább menni m,ert nem tom hogyna kéne megcsin a többit ebbe kéne segíteni
  • csum666
    oké csak nekem nem ilyen a kocka d ene mértem hogy kéne kirakni ezt ne mértem
  • RelakSfromhome
    A a piros kész, akkor rakjad ki mellette a sárga, züd, fehér és kék sorokat, de csak azt, ami a pirossal szomszédos elemekből áll!
    Ezt kell látnod a végén:
  • csum666
    addig eljutok kirakom a piros oldalt onnatól ne mtom mit csinálja kahhoz viszonyítsak??? vagy hogy tovább ez a legnagyobb baj
  • csum666
    Az az igazság vki leirná eccerűen de nagyszerűen hogy kell kirakni szivesen kiprobálnám
  • csum666
    Nem tom ezt találtam ki:D
  • selwik
    miért ugyanaz az alcíme a topiknak?