rubik kocka

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem osztálytársam nembirta kirakni és fogta és átragaszgata a matricákat nem voltam ideges tök jó állapotba volt addig mondjuk hála égnek még most is nagyából elmondható ez mondjuk a nyelvtan órám rá ment hogy megtaláljam miket ragasztót át :)

PS3 ID: kolb@szman

Én ilyen madarastescosat vetem kockát :D 2500FT-ért
mivel szilikonsprém nincs, gépolajjal meg nem akarom bekeni fatherom mondta hogy kenjem be rendes száraz szapannal régen azt csinálták be kentem jobban mozog jóval jobban, de szerintem ez nem lesz tartós majd megfogadom a tanácsod és beszélek ezel az Olivérrel ja és köszi a segítséget majd pastézom a válaszát ha megkapom :D

mumpic
Én befújtam szilikonsprével a belsõ részeket és a csúszófelületeket.
Vigyázni kell, mert ha rámegy a matricára, akkor alá is megy, és akkor a matrica még könnyebeen fog lecsúszni mint amúgy. (alapból is könnyen lejönnek...)

ivjoe
Sosem szilikonoztam még kockát, de én az egyes kockák érintkezõ részeit kenném mondjuk. Tehát az oldalakat és a kis kiálló részeket, amik összetartják.
De ha bekened, onnantól kezdve sokkal könnyebben szétesik.

http://www.rubikstudio.hu/ --> Elérhetõségek
Írj Olivérnek, tuti segíteni tud, a válaszát bekopizhatod, mert engem is érdekelne.
Köszi a segítséget, de pontosan melyik részét kenjem be az alapját amik úgye szét szedve is forognak vagy mit ?

ivjoe
ivjoe
Szétszeded, megkened (pl. szilikonzsír), összerakod.
És esetleg meg tudnátok mondani mivel tudom gyorsabbá tennni a kockámat hogy gyorsabban forogjon ?

Hllo all érdekelne hogy lehet a leggyorsabban kirakni a kockát kitudom rakni mondjuk eddig 2 modszert tanitotak nekem abból 1et nem teljesen ezért érdekelne :D

Basic
Sztem nem rossz, én kb 2 hét alatt mentem két perc alá.

<#taps>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

mumpic
A 3p 22mp az 3,36 perc, egy hét pedig 10080 perc. Szóval kijelenthetõ hogy a 10080 perc után a 3,36 az már semmiség! <#idiota><#idiota><#idiota>

1 hét után 3p 22mp milyen idõnek számít?

mennek a fehér sarkok, de aztán nem tudom a megfelelõ helyre tenni a sárga sarkokat <#conf> elöre is köszi
Basic
Én is láttam hasonló kockát (lehet, hog ugyan olyat:P). Azért jó ez így, mert akkor elõször beállíthatod magadnak a csavarokat, és aztán rakod csak rá a középelemeket. Én csak a négyzet két sarkába szoktam tenni egy csepp pillanatragasztót. így nem esik le, és könnyen ki lehet szedni késsel, vagy csaharhúzóval, ha ismét állítani szeretnék rajta.

már +van de azért köszi, kisdead... vhogy nem tudok rájönni hogy hogyan rakjam ki a sarklokat hogy stimmeljenek
ivjoe
Külön vannak? o.O

Nekem egyszer leesett, pillanatragasztó megoldotta, viszont arra vigyázz, h a mellette lévõ mozgó kockákat ne ragaszd hozzá.
Sziasztok!
Ma kaptam egy rubik kockát, ami kb. 20 éve nem volt már a kezembe..
Ez olyan versenyzõi kocka talán, mert az oldalak középsõ kis kockái külön zacsiban vannak. Az a kérdésem, hogy ezeket hogyan tegyem rá az oldalakra? Ragasztóval? Ha csak simán be szeretném illeszteni,egyszerûen kiesik.
mumpic
Tekerés közben törött el, elõször azt hittem csak poppolt, de a négyesnek az egyik közepe törött el.

kisdead99
Segítség a 4x4x4-es sárga közepéhez: miután megvan a 4 fehér közép(D oldal), úgy állítod a kockát, hogy az F és az U oldalakon a sárgák egy egyenest alkossanak(mind a 4 sárga kocka az r lapon van). Ekkor az F-en lévõ kockákat felviszed az U-ra(közben az U-sok a B-re kerülnek), elforgatod a tetejét(a két kocka átkerül l-re), majd a B-seket visszahozod r-en az U-ra. Remélem érthetõ voltam, ha mégsem, megpróbálom részletesebben :)

Heves megyében(Eger)

Basic
A matrica az más, az lejön:P De nekem nem törnek a kockáim, pedig elõfordul, hogy kiejtem a kezembõl.

mumpic
Nekem eredeti kockáim vannak, de nem jó minõségûek...
Ugyanúgy törnek, a matricák lejönnek, pont mint a másolatok...

Basic
Amikor helyre akarod fordítani a sárgát, akkor ne arra a helyre tedd, ahova mennie kell, hanem a már készen levõ sárga elemek helyére. Aztán elfordítod a sárga oldalt úgy, hogy amikor visszafordítod a belsõ részt, akkor a sárga oldalon rossz helyen levõ darabok helyére jöjjenek vissza az eredetileg jó helyen állt, csak elfordított darabok, és így a fehér oldal is visszakerül kész állapotba. Szólj, ha nem sikerült megértened, akkor elmondom újra, részletesebben, esetleg ábrákat is csatolva a magyarázathoz.

Basic
Csak ne arra törekedj, hogy minél olcsóbban juss kockához, mert azokkal csak szenvedés van. Egy eredeti rubik kocka 2-2,5 ezer ft körül kapható.

Basic
Igen, ilyen esetben szükség van arra a +3 forgatásra.

ivjoe
Játékboltban.

Hol laksz?
Üdv. <#wave> Hol lehet eredeti, jó minõségû kockát venni?

mumpic
Tervezést igényel a dolog, meg némi agyalást. Azt kell végiggondolni, hogy ha egy oldalon kettõt fordítasz, akkor az addig lent lévõ középsor felülre kerül, és ami felül volt az alulra. Az egész rendszert kellene globálisan átgondolni, hogy mikor kell egy oldalt fejreállítani, vagy a tervezett irányhoz képest a másikba eltolni a kérdéses sorát, hogy egy vagy két tekeréssel késõbb több sort is a helyére tudj rakni egy mozdulattal.

Egyébként ha jól sejtem olyan az állásod, hogy 4 oldal kész, és kettõben vannak elcsúszva a sorok. Ha nem lenne szétrombolt állapotban a kockám [<#rinya>], és lenne fényképezõképen, csinálnék a mûveletrõl képsorozatot. Amúgy nem szoktam fejbõl vágni ezt amit leírtam, gyakorlatilag mindig újrafeltalálom magam, de kétség kívül egyszerûbb lenne egyszer rendesen megtanulni. :)

Guilty01
Nah, nekiálltam én is ennek a Fridrich-method-nak ,de már a legelején elakadtam. Valószínûleg én vagyok a hülye, de az F2L algok közt csak olyan helyzetek vannak felsorolva,amikor a betenni kívánt sarokkocka az vagy az U- oldalon van, vagy pedig azon a helyen ahova be akarjuk tenni,csak megfordítva. Na mármost, ha történetesen a betenni kívánt sarok a D rétegen van, és nem az általunk betenni kívánt helyre, akkor még azt onnan ki kell hozni, ami +3 forgatás.(pl. narancs-fehér-zöld kocka a narancs-fehér-kék sarok helyén van.) Ezt ennyire triviálisnak tekintik, hogy nem írják ki, vagy van erre vmi megoldás?
Egyébként ugyanez a kérdés vonatkozik az élek hasonló elrendezkedésére is!

A félreértések elkerülése végett D-réteg az az oldal, ahol a keresztet akarom kitenni.

You\'ll never walk alone!

<#worship>azt nem tudod esetleg, vagy van-e vmi trükköd - mert a 4x4x4-
esnél odáig eljutok h ha forditok egyet a kocka belsö részén akkor kijön a sárga de elszurom a fehéret, ha + visszaforditom, a sárgát rontom el de a fehér lesz + - ??? <#worship>
KÖSZÖNÖM!!!!!<#nevetes1>
Basic
Helyesen pedig Fridrich!<#vigyor2>
Hát megtalálod a www.rubikstudio.hu oldalon a kirakások menüpont alatt, de én a www.cubewhiz.com oldalról tanultam. És még negyon jó oldal a www.cubestation.co.uk

akarom mondani friedrich
Légyszi valaki írja meg, hogy hol találom meg a frierich-módszert magyarul! egyelõre más módszerrel rakom ki de állítólag ez nagyon gyors! elõre is köszi!
ivjoe
sry
mumpic
:O
Nem nekem akartad.

ivjoe
Bemásolnád/linkelnéd stb. ide a cikked?
mumpic

mumpic
jó, akkor legyenek gömbök. :DD

ivjoe
Számold meg!

8 sarokkocka 12 élkocka 6 középsõ kockára hajazó elem. :)
ivjoe
Jó, akkor a rubik kocka 0, azaz NULLA db kockából áll, az összes elemen összekötõ elemek vannak, így nemhogy nem kocka, de mégcsak nem is négyszög alapú hasáb. -.-

Ezek szerint te sem szegtél még szét kockát, mert a középsõ elemek egy keretbõl állnak, amire egy lap van ragasztva, ez adja ki a kockát, szval 26 lesz az. :)
mumpic
Ez nem jó ám!
Te viszont akkor még nem szedtél szét kockát!

A sarok és élkockák száma összesen 20, DE (!) a középelemek egy-egy tengelyen helyezkednek el, és valójában csak lapocskák, tehát azokat nem lehet kockának tekinteni!

Tehát összesen 20 kocka, 6 lapocska, és az egész közepén egy 3 irányú kereszt-idom (amikre a tengelyek csatlakoznak).

ivjoe
1. Hát, a kezdebe fogsz egy kockát.
Megszámolod a felsõ sort: 9, aztán az alsót: 9, és a kzépsõt: 8.
Elvégzed az összeadást: 9+9+8=26.
De ha már ez nem ment, szten ne jelentesd meg a cikket. :C

2. Kockám is van fotózok is, megcsinálom, ha megfizetitek.
Remélhetõleg egy dolog "ismerete" nem csak az alapinformációk elemeinek kombinatorikájából áll. :) (nagyon szegényes lenne a világ, ha ez így lenne) És ez nem egy tudományos lap. Más szempontokat tart fontosnak, mint a matematikai "kocka-szigor":)
Mellesleg utánanéztem mindennek több forrásból is, a cikk is már rég kész van; de ezt az egy elemet tekintve több eltérõ szám is megjelent.

1. Ezért szeretnék egy helyes végeredményt kapni (ebben az egy részletben, ami a kis kockák száma); minden egyéb információ a helyén van. 2. Illetve jóminõségû képeket szeretnék még, ha valaki rendelkezik velük.

B.B.

Miert irsz cikket a kockarol ugy, hogy nem ismered?
Sziasztok,

"Humántagozatosként" írtam egy szöveget egy trend és popkulturális, design magazinba a 30 éves Rubik kockáról, ahol számos kanyar után se világos számomra és szerkesztõm számára; 1. végtére is hány különálló kis kockából áll a 3-szor 3-as klasszik darab? Nem szeretnénk hülyeséget megjelentetni. ? bízom a matekosok kristálytiszta logikájában:)
2. Ha valaki esetleg rendelkezik nagyobb felbontású, jóminõségû, modernebb, vagy klasszikusabb képekkel Rubik kockáról; vagy a forma, színvilág replikálásából származó egyéb tárgyak képével (mozaik, szobor, kulcstartó, stb..), akkor segítsen ki velük. A forrást természetesen feltüntetjük. Fontos lenne a kultusz fenntartásában. ([email protected])

Elõre is köszönöm a potenciális segítséget.

B.B.
mumpic
Miért nem jó a rubikkocka.hu oldal? az a legjobb kockás lap. Ott minden le van írva amire egy kockásnak szüksége van, az oldal nélkûl kereshetek össze vissza a neten...
Melyik a legjobb módszer amivel a leggyorsabbá lehet rakni a 3x3x3 mas rubik koclát? Szilikon? sikosító? közepének a lazítása?