Tűzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi a véleményetek a Mcafee féle víruskeresõ+tûzfal konbinációról?

!! FORZA MILAN !! -Johnny-
http://www.rettesoft.hu/szoftver/kerio_pf_det.shtml
Ott sok alap dologra rájössz. Beállítod közepesre a védelmet ekkor megkérdezi a tûzfal minden egyes esetnél, hogy kiengeded-e az alkalmazást. És ha a pipát bejelölöd az ablakban akkor elmenti szabályként és legközelebb már autómatikusan kiengedi. Az engedély kérelemnél van lentz egy gomb aminél a szabályt leszükítheted ezt érdemes megtenni. Én minden alkalmazást csak egy porton és címre engedtem majd miután mûködött megnéztem hogyan akar kommunikálni és létrehoztam egy szabályt.
A kézikönyv nagyon hasznos olvasd el! Pont az alapoktól mesél el mindent.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Szeretném beállítani ezt tûzfalat, ehhez kérnék segítséget. Hogyan kezdjek hozzá.
Esetleg tudtok adni egy linket mely segitségével be tudnám állitani?
A témában még teljes kezdõ vagyok.
I can\'t remember anything Can\'t tell if this is true or dream
Statisztikailag az is igaz, hogy döntõen több nem nyílt forráskódú szoftvert használnak, vagyis statisztikailag (valószínûségszámítással) bizonyítható, hogy több hibája kerül elõ ("több szem többet lát" effektus 😊 ), azaz ez nem lehet érv valaminek a biztonságossága mellett. Biztosra veszem (statisztikailag bizonyítható 😉 ), hogy miután erõteljesen megnõ az opensource használata, arányosan több hiba és sebezhetõség fog velük kapcsolatban is felbukkanni és ezzel együtt a "másik oldal" eredményei viszont csökkenni fognak.
Ennyit a statisztikákról és a megbízhatóságukról... 😊
A Norton Internet Security 2004-et használom é segyfolytában azt irja ki eg yablakban, hogy:
Alkalmazásra került a Személyi Tûzfal Bejövõ TCP Cím: 81.155.83.131 szabálya.
Protokoll: TCP(bejövõ)
Távoli Cím: 62.151.69.154 : 4142
helyi cím: 80.98.***.*** : 4661
nem tudom eltüntetni...
valószínû átolvasom a program kézikönyvét.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
ezt spec pont le kell tiltani 😊
Meg az olyat is, ha pl. a "Generic Host Process for Win32 Services"-re akarnak bejönni.
Egyébként meg amit nem tudsz hogy micsoda, azt tiltsd le. Ha vmelyik programod - ami egyébként vhogy a netre kapcsolódik - nem megy, akkor nézd át mit tiltottál le a programmal kapcsolatban.
FTP kifele mehet TCP-n, befele legfeljebb a 113-n és a 20-ason engedd, de ott is IP-re korlátozva. Vannak olyan szerverek ahova csatlakozáskor felugrik ez a kérés, akkor engedd (de IP-re).
Azt hiszem IRC-nél is szokta kérni (de már rég használtam).
Az ICQ-t 5190-en engedd ki (tcp)
Az ilyeneket, hogy MS Word, Excel stb.. ezeket kapásból tiltsd le ha ki akar menni 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Feltelepítettem a Keiro-t abból is a korábbi verziót ahogy javasolták itt páran.
Viszont kellene egy kis segítség mit hogyan kell beállítani van valami tutorial vagy bármi?
Pl honnan tudom, hogy ami ki akar menni azt ki szabad-e engednem pl: egy ilyen? Someone from ip79.cab33.mus.starman.ee <82.131.33.79>82.131.33.79>, port 4456 wants to connect to port 445 owned by 'SYSTEM' on your computer
Szóval ha valaki elárulná mit hogyan érdemes belõni az nagy segítség lenne. ICQ, IRC, messenger na meg egy kis VPN is lenne idõnként és ftp.
Bár úgy átlalában is érdekelne tanács védelmet illetõen. 😊))) Tudom sokat kérek.
Életfogytig tartó büntetés a Cat8 börtönszigeten HJT Log elemzők: www.hijackthis.de www.help2go.com
felraktam a sygate-t, de amióta fent van a két hálóba kötött gépem nem ismeri fel egymást, nincs háló, gondolom a tûzfal akadályozza meg, hogy kapcsolódjanak. nincs vkinek vmi ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani a dolgot??
Ugye felesleges példákat kérnem, mert úgysem tudnál rá válaszolni?
De kanyarodjunk vissza a temahoz es ne offoljuk szet a topicot 😊
Keress ra, most nem erek en erre ra 😊
A windows-szar témát ellenben nem kívánom kommentálni, azt hiszem, a piac már szült néhány operációs-rendszert, lehet nyugodtan válogatni, ha valakinek nem tetszik a win.
Azt is hogy a kép nem a mozilla sokkal inkább pl egy rendszer hosts fileját átíró, dns szennyezés következménye.
..ami a mozilla böngészõ használata közben jött át!
2.) A hír amit bevágtál, 2002ból a mozilla, idézem " A biztonsági rés a Mozilla 0.9.7 - 0.9.9 verzióit, és a 6.1-es, illetve újabb Netscape változatokat érinti.
Bétás progiban könnyû lyukat keresni, még RC (Release Candidate sem volt). Most hol is tartunk? 1.6-7? 😊
3.) "Ezért tartunk itt. Sajnos. Az emberi hülyeség kombinálba microsofttal blaster, netsky es hasonlo josagokhoz vezet."
Itt nem csak kizarolag az IE-re hanem az egesz microsoft konstrukciós torzszülöttségére utaltam. Opera/windows/ie stb. Meg az egybegányolt szar. Ha legalább nem lenne benne alapból az ami szar.
De további jó vitát, nem kívánok beszállni 😊
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
itt egy kép egy "eltérített" mozilla böngészõrõl
...továbbá ajánlom a figyelmedbe az alábbi cikkeket:
Súlyos Netscape/Mozilla biztonsági résre derült fény
A férgek nagyrésze az ie bizonyos hiányosságait aknázza ki, és pl mozillán a java(script) és más programozási nyelveket FELHASZNÁLÓ DE NEM AZT MEGCÉLZÓ virus NEM mukodik.
Kis segítség kellene!
Norton Internet Security 2004 alatt az Emule, csak alacsony ID-vel megy.
Mit tehetnék hogy menjen normálisan?
Nem tok angolul és nbehezen tom kibogózni hogy miket állíthatok a firewallban.
Amugy ha nem tévedtem, akkor engedéjezve vannak Emule portjai..
Köszi!!
(ezért a kis kacsintgató manusz)
Én csak egyszerûen nem kedvelem...
Ezzel pedig véletlenül sem állítom hogy nem jó. Elvégre az élboj tagja.
Szerintem Az IE és Netscape a két rivális vezetõ....
Ennek ellenére egyiket sem használom.

Megmondanád kedves, mi a baj az IE-vel, mert ezt még eddig senki sem tudta megválaszolni?!
Próbáld ki az ad-awere-t. nekem bevállt.
Tûzfalból probáld ki a Nortont.
Az IE-t meg ne használd..

Lenne egy fontos kérdésem.Hogyan tudom megoldani,hogy a panda tüzfalam átengedje azt a portot amelyiket én szeretném.Használni akaroma battlelan nevü progit,de a tüzfalam kizárja a bejövö adatot,hiába engedélyezem neki.Kikapcsolni azért mégsem akarnám.
A rosz hogy a /ping saját ip sem müxik másik gépröl,mig én azért "látok" kifele.Valaki segitsen plz.
Köszike.
VGQ
Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)
)