1586
Tűzfal
-
The Fugitive #466 Hellósztok!!
valaki segitsen nekem. az a nagy helyzet van, hogy kipróbáltam már több virusirtót és tüzfalat is, és a Kerio nekem nagyon tetszett, jól leblokkolta a hirdetéseket, meg minden ilyesmit, gyors volt, és a net is jól működött. aztán elkezdtem cserélgetni a virusirtókat is, és itt pedig az avast tetszik eddig a legjobban. de! amikor az avastot felraktam, és most is fent van, a kerio nem működik, legalábbis nem látom az asztalon, és a hirdetések és képek amik blokkolva voltak, azok is előugranak, vagy feljönnek. lécci valami megoldást erre tudnátok ajánlani? az is jó, ha más virusirtó/tüzfalat ajánlotok, max kipróbálom azzal, ha az tényleg jobb.
és még valami: aki avastot használ: nálatok is hosszu ideig ellenőrzi a virusokat? mert én a multkor engedtem hogy keressen archivumokban is, de 2és fél órát ment, utána én kapcsoltam ki, mert már nem birtam tovább várni. ez sztem nagyon sok idő! mi lehet a baj?
a keriom is problémázik minden indításnál, bedob egy képernyőt, azzal a szöveggel, hogy: "Ön vagy egy program információt kért a következőtöl: update.kerio.com. melyik kapcsolatot kivánja használni?..., ezt hogy lehetne kiszedni?
előre is kösz a segítséget -
printscreen
paintben elmented
ftp-re fel
belinkeled -
Megmutatnám, de hogyan kell képet felrakni? Vagy elküldeni? -
-
Keiro-ban XP indításakor állandóan kéri a hálózati kapcsolást. Ezt hogyan lehet megsszüntetni? Idegesítő -
mEkLaU #461 És ezeken mit kell tudni beállitani?
Én most ujrarakom a rendszert ezekben tudnál segiteni?Mármint a Tüzfal beállitásában.
Akkor Keirot fogom letölteni -
Zone Alarm
és
Keiro
A keiroról lentebb beszélgettünk is képeket is látsz róla. -
mEkLaU #459 Bocs de nekem igy ezek a nevek nem mondanak sokat, gyanitom h az elsö pl rövidités ha két normális nevet kaphatnék boldog lennék:) -
#456 -
mEkLaU #457 Win xp Sp2-höz melyik a legjobb tüzfal?Má probáltam párat de vmi mindig volt vele vmi baki most win reinstall lesz tutira szeretnék menni.Kösz -
Mindkettő jó csak tudni kell beállítani. -
Melyik a jobb? ZA v. Kerió? -
#439 -ben látod a beállításaim, avval nekem tökéletesen működik . -
Nincs mentség láma vagyok. :) -
Áááá pedig tegnap ott is jártam, de csak a sima download szekcióban. :D
Thx! -
Elég meglepő link: http://download.kerio.com/archive/ :)
-
Van ketöltési linked mert én tegnap este hirtelen csak ezt találtam. :( -
Akkor viszont cseréld le 2.15-re, mert a 14-ben van egy jókora lyuk.
-
Nembaj makacsul maradok 2.14-es. :D -
Mondom: az új Kerióban az a bizonyos hosszú lista kétfelé van vágva. Van egy általános, ez van a Network, meg a System fül alatt, illetve van a régi 2.x sorozatból ismert packet filter lista, amit a Network fülről, jobb alul a megfelelő gombra bökve lehet elérni. Ez ugyanaz, mint a 2.x-es lista, ugyanúgy működik, ugyanúgy kell használni (picit okosabb lett, ennyi), az import teljes egészében itt található meg.
-
Visszatettem a régit és kész. Valahogy jobban bejön az egyszerűsége. Olyan meg nem kell, hogy reklámot blokkoljon mert a böngészőm megteszi úgyis. -
Kapcsold a TC-s ftp konnekciókat passzív módba. Ekkor csak a 21-es portot fogja használni, mást nem.
-
Sztem te sem vetted még észre az eldugott Packet filter (Csomagszűrő) gombot. :)
-
Sziasztok!
Nemrég telepítettem a Kerio Personal 4-et, és van vele egy kis gondom. Total Commander-ből, ftp-vel frissítek néhány weboldalt és mióta ezt a tüzfalat használom nem enged fel mindegyik szerverre. Próbálkoztam már különböző beállításokkal de csak egy segített, amikor kikapcsoltam a hálózatbiztonságot.
Tudtok erre a problémára valami más megoldást?
Lehet elnéztem valamelyik beállítást?
Köszi a segítséget! -
Perse persze tudom eddig is Keirot használtam sőt a korábbi verzió beállításait importáltam be.
Viszont akkor megvan miért nem látok minden mert nem fut az adott program viszont ez engem idegesít. Én szeretem látni sorba az összes szabályt. :) -
Valszeg azért nincs benne, mert nem használtad a programot mialatt a tűzfalat használtad . (Vagy nem pipáltad ki, hogy ne kérdezzen rá többször .)
Mikor egy program elsőnek netre megy (ill . jön be), akkor a Kerio megkérdi, hogy mit csináljon vele, és annak fog szabály csinálni, amelyiket kipipálod, hogy később is ugyanazt a szabályt alkalmazza .
Tehát ha pl . az ICQ-t elindítod, Kerio megkérdi, hogy kiengedje-e, és Te kiengeded (és ki is pipálod !), akkor létrehoz egy szabályt zöld pipákkal (értelemszerűen ha 'Nem' -re kattintasz, és ki is pipálod, akkor piros 'X' -es lesz) .
Viszont a rákérdezésnél ha NEM pipálsz, akkor csak arra az egy alkalomra érti a megadott válasz (Igen / Nem), és nem hoz létre szabályt, hanem a következő alkalommal is rákérdez . Logikus .
-
Na igen ezt megtaláltam csak nekem elvileg sokkal több programra van szabályom. Mégse található a listában. Mind1 valahogy nekem a régi egyszerű verzió átláthatóbb és jobban tetszik a fapadosabb kinézete is. -
-
A hálózatbiztonságban avn úgy felsorolva az összes szabály mint a korábbi verzióban? Mert én végignéztem minden fület az aktuális forgalmat is megtaláltam meg volt ahol szabályokat is találtam, de sokkal kevesebbet pedig elvileg mindent beimportált a korábbi verzióból.
Mind1 így progi nélkül nem látom majd otthon megnézem. -
Hálózatbiztonság modulra kellett volna kattintani ;)
Viszont a rendszerbiztonság modul alapból tiltható . -
Nálam is jól működik csak nem kezelhetőbb. :)
Nekem bonyolultabbnak tűnik a felépítése. -
tomo #435 valoban jobban meg kellett volna nezned...
nalam jol mukodik a 4.1.3 -
Feltettem! Hát nekem nem tetszik a 2.xx után olyan mintha minden kínai lenne pedig még magyar is. Csak nem átlátható számomra a 2-es verzió sokkal tisztább és egyszerűbbnek tűnt szóval vissza is telepítem azt.
Egyszerűen tele van mindenféle menüvel, amelyek között volt hasznos is, de a nagy része haszontalan. Pl nem találtam olyan szabálylistát mint a 2.xx-ben és ez kicsit zavar mi van ha módosítani akarom egy programra vonatkozó szabályom? Biztos csak jobban bele kéne néznem, de nincs hozzá kedvem. -
kijött a 4.1.3 -as Kerio -
DirtyPio #432 -
DirtyPio #431 Hi, volna egy problemam: felraktam a ZA-t es van vele egy olyan gond, hogy nem engedi az IRC-et es nem kapom, hogy hol allitsam be, hogy menjen. Adjam hozza az IRC szervert a tuzfalnal talalhato IP-k hez? -
zintan #430 Köszi szépen a segítséged - sikerült megoldani a leírásod szerint, most simán előhozza.
-
Szerinted tudsz jobbat? Hiába van ZA a gépén ha nem megy a netje mert nem tudja használni! Ezért írtam, hogy ha beletanul akkor használhat bonyolultabbat is.
Megmondhatod neki a tutit, hogy x dolgot engedje ki y porton ha nem tudja mi az és miért kell és egy hét múlva újra nem megy valami vagy a férgek hemzsegnek a gépén. Hajrá segíts neki nem foglak vissza küldj configot is. :)
Jó használj ZA-t mert az a tuti vagy Keirot bár egyik se egyszerűbb a másiknál mert mindkettőhöz elengedhetetlen ismerni milyen porgramnak milyen port kell és mi nem. Valamint a net működési elvét és azt is tudni kell mit nem szabad beengedni és miért. Ezeknek mind utánna kellene olvasni ameddig ezt saját maga nem teszi meg addig hiába ugrasz nekem. PL alapból el lehet kezdeni eme fórum átolvasásával. -
Na ebből is látszik, hogy semmi jogod nem volt hozzá, hogy leszóld a fiatal versenyző társunkat...
WinXP tűzfalát ajánlani egy kezdőnek, mint "minden-mindegy" megoldást, mert az neki, mint kezdőnek úgyis jó lesz védelemnek...
Ennyi erővel azt is mondhattad volna neki, hogy vigye ki a főtérre a gépét és hagyja ott... -
Tessék?