Tűzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem bonyolultabbnak tûnik a felépítése.
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
nalam jol mukodik a 4.1.3
Egyszerûen tele van mindenféle menüvel, amelyek között volt hasznos is, de a nagy része haszontalan. Pl nem találtam olyan szabálylistát mint a 2.xx-ben és ez kicsit zavar mi van ha módosítani akarom egy programra vonatkozó szabályom? Biztos csak jobban bele kéne néznem, de nincs hozzá kedvem.
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
Megmondhatod neki a tutit, hogy x dolgot engedje ki y porton ha nem tudja mi az és miért kell és egy hét múlva újra nem megy valami vagy a férgek hemzsegnek a gépén. Hajrá segíts neki nem foglak vissza küldj configot is. 😊
Jó használj ZA-t mert az a tuti vagy Keirot bár egyik se egyszerûbb a másiknál mert mindkettõhöz elengedhetetlen ismerni milyen porgramnak milyen port kell és mi nem. Valamint a net mûködési elvét és azt is tudni kell mit nem szabad beengedni és miért. Ezeknek mind utánna kellene olvasni ameddig ezt saját maga nem teszi meg addig hiába ugrasz nekem. PL alapból el lehet kezdeni eme fórum átolvasásával.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
WinXP tûzfalát ajánlani egy kezdõnek, mint "minden-mindegy" megoldást, mert az neki, mint kezdõnek úgyis jó lesz védelemnek...
Ennyi erõvel azt is mondhattad volna neki, hogy vigye ki a fõtérre a gépét és hagyja ott...
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Tessék?
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ez rád is ugyanúgy vonatkozik.
Az igaz, hogy az XP tûzfala véd (valamennyire...) a külsõ támadások ellen, de kifelé.... hogy Szalacsit idézzem: "az ellen nem véd..."
És még mielõtt félreértés lenne, az XPAntiSpy sem...
Javaslom a winxp beépített tûzfalát azt nem lehet elcseszni. Ha pedig utánnaolvasol az adott témának akkor használhatsz bonyolultabbat is. Sajna ez ilyen és ne vedd leszólásnak, de ha valamihez nem értesz kár használni mert csak több kárt okozhat.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Ha nem megy, írj ide (privátot/mail-t ne, azokat kapásból törlöm!), és megoldjuk vhogy.
A zonealarmot feltettem, de nem tudom mért nagyon megbénult a netezés ,egyes honlapokra (pl: index) egyáltalán nem enged fel, más honlapokra pedig nagyon sokat tölt. (pedig a mediumon volt a security level)
Elõre is thx a segítségeket!
I love this game!
Random!
Nekem nem jelez semmit eccerüen nem enged be.
Tudom, hogy Te a v2.xx használod és az kicsit más, mint a v4.xx
Kerio 4.1.2-t használok.
Van egy netes programom, melyet nem tudok megnyitni,
mivel a Kerió behatolásjelzés/beállítások/magas veszélyességi osztály/részletekben szerepelõ: BACKDOOR trojan active silencer-vebex-doly miatt.
Amennyiben a magas veszélyességi osztályt tiltásról engedélyezésre állítom, akkor bejön.
A programot amit már nagyon régóta használok a korábbi tûzfalam a ZA alapban simán beengedte és soha nem kaptam ettöl a progitól lovakat.
A Kerioval sincsen alapjában véve gondom, de nem tudom, hogy kell orvosolni a fenti problémát, mivel a magas veszélyességi osztályt nem akarom engedélyezésre állítani.
A másik kérdésem az lenne, hogy wireless routert használok, és annak is van tûzfala.Amúgy problémamentesen mefér mellette a kerió, de valyon melyiknek mi a szerepe. Egyáltalán szükséges-e mind a kettõ.
A wigwam gyors és lassu tüzfal tesztjénél teszteltem, hogy csak a router tüzfala mûködött, és az eredmény minden port láthatatlan volt.
3.Az 1-es bejelölésénél azonban akármilyen tüzfalat teszek, mindig láthatónak írja ki. Mi ennek az oka? (tudom, ha látható is, nem biztos, hogy nyitva is van !!!)
Elõre is köszi a válaszokat.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
És mi a helyzet a Kerio 4-es sorozattal? Annak már több az igénye vagy mi?
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
A konfig lényege: AMD 900MHz Duron, 96MB SDRAM-al.
A merevlemez úgy került bele, hogy amikor egy másik gépben volt, már volt rá telepítve egy Win2000 és meglepõ módon elég jól bírta ez a konfig, még elfogadhatóan gyors is volt a fent melített gépben.
(Mondjuk IE plusz rádióhalgatást Winamp-al egyszerre már nem bírta.)
Aztán amint a srác felment az internetre, természetesen bekapta a Sassert (lsass.exe)... <#vigyor>#vigyor>
Aztán mielõtt hozzám fordult volna, egy "nagytudású" haverjához vitte, aki úgy belenyúlt a windows-ba, hogy a gép tetû lassú lett, viszont a Sasser ugyanúgy rajtamaradt... <#vigyor>#vigyor>
Még az sem jutott eszébe, hogy elõbb biztonsági javítások, meg stb...
Naszóval a Sasser kiirtása nem okozna gondot, de a gépet úgyis újra kell telepíteni, és vagy újra Win2k kerül vissza rá, vagy amit én javasoltam neki, inkább Millennium vagy 98SE, hogy ne legyen megterhelve a gép, de azért tûzfal is kellene rá.
A gép behatárolt lehetõségei miatt az olyan erõforrászabáló tûzfalak, mint pl. a Nortoné kizárva.
Melyik tûzfalat ajánlanátok, ami kis erõforrásigényû, ugyanakkor biztonságosabb, ami erre a gépre megfelelne?
(Csak megjegyzem, volt rajta Sygate, de mielõtt rátelepítettem az SP4-et, ugyanúgy kikapcsolta a Sasser a gépet...)
a ZoneAlarm már nem ingyenes, ha jól tudom...
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Magyar nyelvû Zone Alarm tûzfalat keresek. Tud valaki linket ahonnan letölthetek? (Lehetõleg freeware)
Mostmar az orulet kerulget, 2napja idegelem magam ezzel es semmi eredmeny. Lehet nyitok majd topikot hatha tobben tobbre jutunk.
IP, alháló maszk van ?
Netkapcsolat tulajdonságainál Fájl- és nyomtatómegosztás engedélyezve van ?
Szoval, igyse mukodik a dolog. Ugyanugy kivagja "B" "A"-t. Egyszeruen ha megszakad a kapcsolat, akkor a net lekapcsolodik "A"-n. Es ujra kell csatlakozni, csak ez a bibi.
Proxyval nemleszjo, netmegosztas kell.
Egyebkent koszi h megprobaltal segiteni, de eddig nemjott megoldas. Lehet nyitok egy topicot, hatha reggelre megerkezik a megoldas.
Ja, es cfos progi is fennvan az nem kavarhat be ?
Az biztos, hogy az "A" gépen engedélyezned kell a netmegosztást (ez nem volt számomra egyértelmû, hogy megtörtént-e)
http://www.tutorial.hu/temp/netmegosztas001.png
itt lehet engedélyezni és javaslom a pipákat a képen látható módon beállítani. Az elsõ opciónál szerintem lehet az is gond, hogy mikor kapcsolódik "B", kivágja az "A"-t a netrõl. A 2 üres pipa helyét sem tölteném ki, biztos ami biztos alapon zárd ki hogy a kliens gép bármit is módosítson vagy csináljon.
A másik dolog a tûzfal kérdése: sajnos az újabb kerio-kat nem ismerem, és a sygate-tel nekem nem voltak jó tapasztalataim. Viszont a régebbi kerio-ban volt egy beállítás, amit engedélyezni kellett hogy mûködjön a netmegosztás, szerintem vmi ilyesminek az újabban is kell lennie. Egy képet tudok mutatni mirõl van szó:
http://www.tutorial.hu/temp/netmegosztas002.png
Aztán ami még eszembe jutott, hogy a szolgáltató ezért szerintem nem ludas ... 4 évig axelerom volt, simán ment a netmegosztás kerio-val, alig 1 hónapja vagyok csak tvnet-es.
ja igen, még egy dolog: nem feltétlenül kell netet megosztanod a nõvéred gépével. Ha elég neki a mail, ftp, web stb... akkor egy tökegyszerû alap proxy programot telepítve a saját gépedre is meg lehet oldani, és nincs netmegosztás. A nõvéred gépen mindössze megadott a programokban a saját géped IP-jét mint proxy (ezt persze elõtte tedd fixre, pl. 192.168.1.1) és nagyjából kész is vagy.. mivel írtad, hogy pingelni tudják egymást, szerintem nem lesz gond. A tûzfalban persze engedni kell a proxy programot dolgozni.
Elõnye, hogy sokkal jobban kontrolálható a másik gép netkapcsolata, akár tartalomszûrést, sebességlimitet stb... is beállíthatsz.
.....
Teljesen tanacstalan vagyok. Ha nem hiddal kotom ossze a ket kapcsolatot "A"n akkor egyszeruen nem megy a net se a halo "B"n, de igy meg allandoan szetkapcsol. Nemertem, nemertem.
Megyis a net meg minden de csak ugy hogy hiddal ossze van kotve a ket halokari kapcsolata ("A" gepen a dsles halokari a masik halokarival)
Az a gond, h ha megszunik a ket gep kozott a kapcsolat v ujra megy a kapcsolat, a net egyszeruen lekapcsol, es ujra kell kapcsolodni.
Megis mit csinalljak ? <#confused>#confused><#sir>#sir>
Valaki segitsen plzzz.
Szerkesztes: ha kilepek a keriobol, akkoris szakad a vonal. Hol lehet a gond ?
Vki nem ismer egy olyan programot ami rögzíti az egér mozgását és utána magától meg tudja ismételni párszor?
Válaszoljatok sürgõsen!
Kössz
How much can you take,before you snap?
felraknád nekem valahova megint a kerio license-t mert új vinyóm van!
elõre is kösz!
How much can you take,before you snap?