Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Sztem marad nektek az FCM, már úgyis ismeritek őket. Talán rá lennétek kényszerítve, hogy megtanuljatok ellenük játszani.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Láttam már ezt a fotót. Az a kérdés jutott eszembe, hogy ilyen esetben ki ad tanácsokat, hogy ki mit vesz fel...Mert bizony nagyon vegyes a kép.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Breki33
Eleddig ugyanez kiesés után sem tűnt fel, például Podgoricából hazafelé sem a biztosra vett Final Fourt hiányolta bárki is. Mindenesetre ezek után a KEK végképp tragikus, hiszen csak a végső győzelem érne nekünk valamit. Mellesleg a tavalyi Viborg elleni párharc után sem amiatt sírt senki, hogy kiestünk, hanem azért, ahogy (80 percig csak melegítettünk élesben, és 40 perc alatt nem sikerült visszahozni a 7 sértült/sérülésből éppen visszatérő válogatott játékossal, illetve nélkül felálló Viborg ellen).

Nem tudom elképzelni, hogy drasztikusan változáson kívül mitől jöhetne kedvező fordulat. A hozzáállást, az elképzelésnélküliséget, a játékosok leépítését nem tudom elfogadni formaidőzítésnek vagy véletlen balesetnek. Ha pedig Elek Gábor szerint tényleg nem férne be Erdősi a Fradiba, akkor nagyon komoly bajok vannak. Nem az én dolgom a keret összeállítása, de ez egyszerűen értelmezhetetlen.
no nem is előre hallhatsz -olvashatsz, hanem kiesés után! Nem annyira a játékerővel van baj, hanem a tartással, a hozzáállással. vagy motiválatlanok, vagy túlmotiváltak, de a rengeteg gyerekes hibára nincs más magyarázat. Elég csak a tegnap esti utolsó perc fejleményeit nézni. Tk. ugyanaz a csapat (vagy még gyengébb) mint amikor sikerült a Valceat megverni az iotthonában is. De azóta csak a tavaly ősszel az ETO ellen játszottak azon a szinten. S nem látom, hogy mi változhatna a nem túl távoli jövőben.
kaloz174
Visszavonult Leganger

Remélem, bocsánatos bűn, ha nekem mindig ez a videó amelyik az egyik nagy kedvencem, jut róla eszembe.

Egyébként elismerésem pályafutásához, nagy kapus-egyéniség volt. <#worship>

Soha, eyg szurkolótól sem hallottam oylan véleményt, hogy elvárná a Final Fourt a csajoktól, de még internetes fórumon sme láttam ilyet, maximum semlegesektől vagy divatdrukkerektől. A te logikád alapján el sem kellene indulnunk nemzetközi porondon, amit én teljesen más okból osztok: a pályán viszontlátottaktól szégyellem magam, de ennek nem az eredmény az oka. A KEK-ben amúgy megint csak nincs semmi esélyünk az FCM vagy a Siófok ellen, szóval az óvás az utolsó szalmaszál, a BL-ben nem kínos annyira elbukni 😊
Isthy
Én figyelemmel kísértem az EHF oldalán, így nekem nem mondott újat. De itt még valóban nem volt erről szó.

Kiemelnék egy érdekes dolgot:
"Ennek jegyében álltunk sikerrel a klubok európai kupanevezési díjait 25 százalékkal emelni kívánó kezdeményezést elvetők közé, hiszen valljuk: egy igazi látványsportágban a cél az, hogy a klubok minél többet kapjanak vissza egy-egy európai kupaszereplésből."

Nem semmi, némelyek 25 %-os nevezési díjemelést akartak az EHF-nél. Van ám bőr a pofájukon...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha jól emlékszem arról volt szó, hogy hétfőn hivatalos közleményben választ fogunk kapni arra, hogy mi is történt Triscsukkal Érden. Most este fél 6-ot mutat az óra és sehol semmi, még az érdiek oldalán sem. Ez is jellemző...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Jelen és jövő...MKSZ-hírek:
Nem tudom, EZ volt-e...
"Szeptember 19-20-án Dublinban tartotta kongresszusát az Európai Kézilabda Szövetség (EHF)."...

kaloz174
Mindentől függetlenül ezt nagyon helyesen teszik.

igen az lenne a reális elvárás! csak hát azzal a szurkolók elégedetlenek lennének, szokás szerint. Pedig, ahol 2,5 átlövő van összesen s a fél az a jobbátlövő, a védelem meg átjáróház, csak egy kapus van, attól nem kellene többet elvárni a realitásnál.
Breki33
Reméljük itt nincs ilyen 😊
kaloz174
Azért volt, akitől ez meglepett...

Isthy
Ha a csoportban az 1-2. helyen továbbmentek volna, akkor a fő csoportkörben is lett volna esélyük az 1-4. helyen végezni a hatos csoportban és onnan is továbbléphettek volna a negyeddöntőbe (új lebonyolítás van idéntől). A FF sztem is nagy falat, de a negyeddöntőt el lehetett volna várni a kerettől.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Pedig sajnos ez már nem először fordul elő vica-versa. Nagyon sok ilyen állampolgár létezik ebben az országban és a szurkolók között is képviseltetik magukat rendesen.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Na, én pl. falábúakra egy fillért nem költenék. Szerepeljenek akárhogyan is a kézis csajok. De nem vagyunk egyformák <#wink>

A tegnapi kudarcban benne voltak a játékosok és a kispad is. Ki többé ki kevésbé, de érthetetlen dolgok történtek a pályán is és a kispad megoldásaiban is.
Azt gondoltam a fehérváriak múlt idénybeli végjátéki bénázását az Esbjerg ellen, nem lehet alulmúlni. Tegnap nektek sajnos sikerült. Azért remélem nem kell majd minden évben ezt végignézzük valamelyik magyar csapattól...

DUNAFERR FOREVER!!!

Én fatalista. vagyok s nem foglalkozom azzal ami volt.. Az igaz, hogy a csoportból elsőként vagy másodikként simán tovább jutnánk, de onnan már nem, mivel minimum 5-6 jobb csapat van , még ha kettő el is vérzik közülük, akkor is marad 4 az FF-ra! S ha az nem sikerülne, megint csalódás lenne. Csak hát ilyen védekezéssel, játékkal mint tegnap is, semmi esély rá.
Viszont, legalább a válogatott gerincét adó játékosok pihentebben készülhetnek az EB-re.
kaloz174
Nagyon sajnálom, hogy így történt, mégha valóban, a Fradi amatőr hibák miatt esett ki.
De hogy egyes drukkerek, akik pl. a másik zöld csapatnak drukkolnak, még örömködnek is ennek kapcsán, azt azért nem nagyon értem...

Én sem azt mondom, hogy a Lipcse nagy was ist das, vagy hogy ne mi lennénk az erősebb csapat (persze mi már csak jó ideje papíron tudunk játszani), de ők legalább komoylan vették. Az egyszerűen szégyen, hogy mi a magyar kézilabdát képviselhetjük a nemzetközi mezőnyben.

Nem szeretem a focit, a sportágat magát sem, a vénaszkennert még kevésbé, de ezután meggondolonda, hogy inkább odajárjak. Nem egy meccsről van szó sajnos, hanem gyalázatok soráról. Sajnos ez előbb-utóbb szponzorokban is még inkább vissza függ ütni, nem hiszem, hogy a lejtőn egyhamar megállunk. De ha lesz egy hajtós középházas csapatunk pár év múlva, az nekem ehhez a nihilhez képest előrelépés.

Köke első újkori KEK-győzelmünk után azt mondta, 5 évre rá jöhet a BL. Ez a következő szezont jelentené. Azt hiszem, addigra egészen más lesz a helyzet.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2014.09.21. 21:40:57
Isthy
Legalább 3x sikerült a meccsbe visszahozni a németeket. A csúcs a hosszabbítás utolsó perce volt, az valami hihetetlen mit adtatok elő...

Annyiban megérdemelt csak, hogy nem adták fel, kihasználva az ellenfél egészen elképesztő hibáit.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A hosszabbítást a Fradi uralta és 1 perccel a meccs vége előtt 34-32-re vezettek és ők támadhattak. Amit ezután műveltek az az eszetlenség csúcsa volt... Az ellenfélnek odadobott labda, majd a fölösleges Tomori lövés, ahelyett, hogy végigjátszották volna a dudaszóig.
A botrányos végjáték meg a kézilabda szégyene volt. Persze erre sor sem kellett volna, hogy kerüljön...

DUNAFERR FOREVER!!!

Persze óvnunk lehet, simán műhiba volt, ami történt, de ez sem emelné a csapatunk fényét. Az EHF-maffiában pedig úgysem hiszek.
A sport meggyalázása lett volna, ha továbbjutunk, de ez elmaradt, a Lipcse foglalhatja el a megérdemelt helyét a főtáblán.
Isthy
A szünet után 8 perc alatt sikerült 4 gólos előnyt (21-17) szereznie a Fradinak. Amit azután 3 perc alatt sikerült eladni (22-22). Majd újabb 6 perc alatt sikerült ismét 3 gólos előnyt kicsikarni (26-23). A záró 10 percben azonban elöl összesen 2 gólt tudtak összehozni a fradisták, a védelem nagyon lyukassá vált, aminek a vége döntetlen lett. Így jöhet a 2x5 perc hosszabbítás.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Az első 20-21 percet uralta a Fradi és 11-7-re vezettek. Azután jött egy nagyon rossz 7-8 perc, a lipcseiek egyenlítettek és 13-14-re már ők vezettek 1,5 perccel a vége előtt. Szerencsére a végjátékra összekapta magát a Fradi és 15-14-es előnnyel ők mehettek a szünetre.
Tomori kiválóan játszik, jó lenne ha a többiek is felnőnének mellé. Zizi eléggé visszafogott (bár 2 gólt szerzett), Pena mezőnyből sok lövést ront. Steinbach meg kapura sem nézett még, csak 2 "problémás" bejátszásra telt tőle, amiből leindították a Fradit. A visszazárkózás az elején még jól ment, de a félidő közepétől már nem.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2014.09.21. 19:48:43

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ahogy olvasom a dánok túlvállalták magukat erre a hétre. Hétfőn (idegenben) és szerdán (otthon) is dán bajnokit játszottak, ezek után szombaton ismét meccs Szerbiában. Ráadásul a hétfői bajnokin megsérült az egyik kulcsjátékosuk, Line Jörgensen, akire műtét vár. A szerbek kapusa állítólag ihletett formában védett és a közönség is durván nyomta a "hazai pályát". Ez így együtt már soknak bizonyult számukra és mehetnek a KEK-be.
A felkészülési tornák meccseit nem szabad sokra tartani, ez ismét bebizonyosodott.

DUNAFERR FOREVER!!!

Ezt nem értem. Ez a szerb csapat a népligeti kupán NB I-es szintűnek is alig tűnt, borzasztóan kilógtak lefelé. Mondjuk nem tudom, hogy mennyire telejs kerettel voltak itt, de ez elképesztő eredmény.
Isthy
Sajnos sikerült pályára tennünk a 2014-es év talán legrosszabb játékát. Rengeteg technikai hiba és eladott labda ismét, akárcsak a Siófok ellen. De most eredményességben messze voltunk az akkori meccstől...
Erőtlen és lassú támadójáték, középen erőlködéssel. Sajnos a 3 sérülten játszó játékosunk közül kettő átlövő és átlövések nélkül nehéz ezt a játékot játszani. Az egész csapatból Melit tudom egyedül dicsérni, főleg annak fényében, amilyen állapotú térddel játszania kellett (ö harmadik aki sérülten játszott). Buli és Detti a sérülésük miatt csak árnyékai önmaguknak, már a második meccsen. A debreceniek ellen a többiek pótolták az ő eredményességük hiányát, ma ez nagyon nem sikerült. A 23 kapott gól alapján azt lehetne mondani, hogy a védekezés rendben volt, de sajnos többször ott s teljesen szétestünk a szünet után. Ez nagyon nem a mi napunk volt, a fehérváriak pedig éltek a lehetőséggel.
A következő 2 hazai meccset valahogy be kell húzni és utána a 3 hét pihenő alatt rendbe lehet jönni a sérülteknek. Jobb lenne, ha Buli ilyen állapotban kihagyná a válogatott összetartást és gyógyulna.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Más csapatnak is jól jönne...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Akkor ne nézd a holnapi meccset <#ravasz1> Már kb. 2 hete ismert, hogy a két szerb fogja vezetni a döntőt.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hoppá, egy váratlannak mondható eredmény: Radnicski Kragujevac - FC Midtjylland 29-24 (hosszabbítás után)

Úgy fest idén a Fradi elkerülheti "kedvenc" rohanós csapatát. Mondjuk a KEK-ben még találkozhatnának, de csak ne már...

DUNAFERR FOREVER!!!

Pont jól jönne a fradinak, ha bekerülnek a BL-be
Nem szeretném látni ellenünk holnap ezt a két szerb micsodát! Nem értem, hogy a gyenge minszkiek ellen is miért kell a lipcseieket támogatniuk? De ahogy az EHF-et ismerjük, biztos, hogy ők vezetnek majd!
Breki33
Érdekes dolgok történnek Érden......
kaloz174
A cunder.hu közvetítése ma du:

17:50
Fehérvár KC - Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
Nemzeti Bajnokság I.osztály 4. forduló

(Ha jól tudom, a győriek vendégjátékát a siófoki csapatoldalon szintén meg lehet nézni majd.)

Isthy
A férfiaknál 6 éven keresztül ez van (lesz). 2010-2016 között mindig Köln a rendező, a németek emiatt előnyben vannak. Anyagilag egyelőre ott leginkább kifizetődő ezt megrendezni. Sajnos az EHF-nél ez a fő szempont, nincs mit tenni.
A nőknél nálunk van ugyanígy esély a legnagyobb bevétel elérésére, ezért lett nekünk ítélve az első 3 éves ciklus. Más országokban a női szakág nem képes megmozgatni és megtölteni egy ekkora csarnokot (nagy eséllyel egy résztvevőt biztosítani). Ebből a mi csapataink profitálhatnak, ahogyan a férfiaknál a németek.
Majd 2016 (akkor lejár mindkét város mandátuma) után kiderül, hogy változtatnak-e.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Hétvégi tv-s közvetítések:

MKB-MVM Veszprém - RK Metalurg Szkopje
SEHA Liga 6. forduló - Veszprém
2014.09.20. 16:00 Pro4

FTC-Rail Cargo Hungaria - SERCODAK Dalfsen
Női BL selejtező torna elődöntő - Leipzig
2014.09.20. 16:00 DigiSport2

HC Leipzig - BNTU-BelAZ Minszk
Női BL selejtező torna elődöntő - Leipzig
2014.09.20. 18:30 DigiSport2

BL selejtező torna döntő - Leipzig
2014.09.21. 19:05 - DigiSport1

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem hiszem, hogy jót tesz a sportágnak, hogy egymás után többször ugyanaz az ország rendezi a döntőt, amennyiben egyik csapat hazai pályán játszik. (Nagy eséllyel.)
Sajnos, "egyéb" szempontok ebben az esetben is megelőzik a sportszerűséget.
Szerintem így a győzelem értéke is kisebb. Na, nem anyagi értelemben, természetesen.

Isthy
A bekerülő magyar csapat(ok)nak ez komoly előny lesz, főleg ha a Bud és a Vardar szurkolóit tekintjük.
Amint idén is láthattuk, hiába vannak horror árak, azért elég sokan elmennek. Igaz, a szurkolói összetétel nem a hangulat teremtők többségét jelzi. Szalonesemény jellegűvé válik inkább, mint igazi arénává.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Visszanéztem, köszi! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
09.18 csütörtök 17:45 - 18:35 TV: m1, Pálinger Kati a "Ridikül" c.műsorban

http://ridikulmagazin.hu/musor-magyar-sportsikerek.htm
Breki33
Döntött az Európai Kézilabda Szövetség (EHF): 2015-ben és 2016-ban is Budapesten kerül sor a női Bajnokok Ligája négyes döntőjére. Az EHF Végrehajtó Bizottságának csütörtöki döntése értelmében legalább két évig a budapesti Papp László sportarénában találkoznak Európa legjobb női csapatai, hogy megmérkőzzenek a BL-trófeáért.
Isthy
Köszönöm! <#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Az első percekben még kiegyenlített volna az állás, de a Loki egyre jobban elhúzott, pedig Ogu elég jól védett. Az Érdben talán csak Klivinyi hozta magát, Triscsuk időnként megvillant. A francia nagy darab légiós csak az első játékrész vége felé szállt be, mondjuk vele volt is gondja a Lokinak, de összességében gyorsabbak, motiváltabbak voltak. Tartottam tőle, hogy a második félidőben felpörög a vendég csapat, de ez nem igazán történt meg, leginkább csak felvillanásaik voltak, a Loki egyre inkább elhúzott. Ezen a napon bátran játszottak, nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy az érdiek az esélyesek. (Pedig, mint hallom, az Érd már előző nap leutazott...😊)
Szerintem az Érd is úgy járt, mint mostanában a Fradi szokott. Felment a pályára, és nem tudta elképzelni, hogy kikaphatnak egy olyan csapattól, amelyik eddig nyeretlenül állt. Ráadásul a Lokiban nagyon jó húzás volt a kapuscsere, mert Pásztor Betti igazolta tehetségét. Az Érd nem volt egységes, míg a Loki gyorsabban gondolkodott és játszott, Kudor Kitti vezetésével. Ráadásul nem ijedtek meg akkor sem, amikor a vendégek kicsit felzárkóztak. Az ő beállós játékuk működött, míg a másik oldalán ezt nem lehetett elmondani. Szép számmal tudtak indítás gólokat is szerezni, különösen az első félidőben, szemben az ellenféllel, akiknél pl. Kovács Anna szinte észrevehetetlen volt.

Isthy
Ejha! <#wow1>
Durva meglepetés, de nem vagyok szomorú <#ravasz1><#wink>
Ha láttad, írhatnál róla pár szót, nem nagyon lesz időm majd visszanézni a telesport.hu-n.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Egy mai meglepetés eredmény: DVSC-TVP-Aquaticum - ÉRD 28-23 (13-9)

Gratulálok a Lokinak, nagyon összekapták magukat, sokkal több tűzzel játszottak, mint amit eddig lehetett tőlük látni. <#eljen>

kaloz174
Most nálam is, valamiért a mobil-változat jött eddig. <#nevetes1>