Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na itt aztán történtek a dolgok az elmúlt másfél hétben, míg a környéken sem jártam. Fradi ügyben ( játéktól eltekintem mert itt olvastam csak a történteket) az világosan kiderült hogy az MKSZ a pofázáson semmit nem tud, mert én ilyenkor egy szövetségtől elvárnám, hogy kőkeményen verje az asztalt és segítse a csapot. Andorka úr pedig mennyen oda ahová én gondolom....
Zo te aztán el vagy a csapatoddal, nem vagy nagyon ellenszenves, az egyértelmű, hogy válságban van a csapat és dolgozni kell.
kaloz174
Női Magyar Kupa párosítás következő forduló.

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

Isthy
Triscsuk Krisztina interjú

A távozás körülményeivel már nem foglalkozik, nem beszél róla. Első a válogatott és érmet szerezne az eb-n. Egy kicsit elfogódottnak tűnt, biztos szokatlan volt neki az ilyen szereplés.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ma illusztris vendég járt a csapatunknál.

Képek a látogatásról. Ehhh, az a narancssárga póló... <#wilting><#ravasz1><#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem igaz, hogy több ötletük nincs a keret összeállítóinak, mint "magukban" forogni...
Miért kell visszatérni olyanokhoz, akik már lejárt lemeznek tekinthetők?
Miért nem lehet másokban is gondolkodni?? Itt a beállósokra célzok, elsősorban, de Kovacsicz személye szintén érthetetlen a számomra, a folyamatos lépéshibáival együtt.
Csalódás az egész stáb eddigi hozzáállása, arra meg már nincs esély, hogy változás legyen. Az EB-ig semmiképpen. <#confused><#conf> Nehogy már az legyen az elv, hogy az olimpiáig van még idő...

Isthy
Itt a keret a felkészülési meccsekre.

Látszik a tanácstalanság a beállós poszton...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha minden összejön lehet egyik meccsen ott lehetek. Elvileg azon hétvégén Dunaharasztiban is leszek, onnan meg csak egy ugrás <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyik meccset sem tudtam nézni. Ahogy olvasom a veszprémiek biztosan szerezték meg a győzelmet idegenben is. A szegediek viszont itthon nagyon megszenvedtek az ukránokkal. Utóbbiak a kiváló utolsó 10 percnek köszönhetik leginkább a győzelmet. Ennél több kell tőlük a későbbiekben.

Volt 1-2 meglepő eredmény a férfi BL-ben:

HC Zagreb - THW Kiel 27-25
KIF Kolding - Flensburg Handewitt 35-21 <#wow1><#fejvakaras>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Meglátjuk a következő 1,5 hónapban, hogy csak fellángolás volt-e vagy tartósabb lesz a jobb játék.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33

Breki33
kaloz174
Ezt én csak bemásoltam a Szövetség oldaláról. De mintha nem így lenne igaz...
DIGI műsor

kaloz174
A Loki itta meg a levét, hogy a Fradi bizonyítani akart.
Várható volt. (Jobb lett volna pár nappal előbb.)

kaloz174
Hétvégi meccsközvetítések:

2014. szeptember 27. 16:00 DIGI Sport 2
Csehovszkie Medvegyi–MKB-MVM Veszprém KC
Férfi Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló

2014. szeptember 28. 15:10 DIGI Sport 2
Dunkerque HB–Aalborg Handball
Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport, 1. forduló

2014. szeptember 28. 19:15 DIGI Sport 1
MOL-Pick Szeged–HC Motor Zaporozsje
Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport, 1. forduló

32-17-re vertük a Lokit. Nagyon rövid kihagyásoktól eltekintve koncentráltunk elöl-hátul, visszafutnunk is sikerült, - a meglepetésre 60 percező - Tomasevics pedig talán két falábbal is bástya lenne. Rosszkedvűen mentem meccsre, jókedvűen jöttem el. Ilyen bizony már régen volt.
Isthy
Első fokon elutasítva

A Fradi azonnal él a fellebbezés jogával.

DUNAFERR FOREVER!!!

Talán nem tudták, hogy az eredetileg is csatolt papír mögött végső soron Glaser áll? em irigylem őket, mert így tovább rágódhatnak valami jó - egy fokkal kevésbé bürokrata - kifogáson.

Egyébként pedig amellett, hogy csak az újrajátszásra látok jelképes esélyt, igazságtalan is lenne, ha a Lipcsétől simán elvennék a gólt, és kiejtenék őket. Ráadásul nyilván nagy balhét is csinálnának belőle a németek.
Isthy
Kovács László véleménye

Amit az 1978-as esetről mond az egészen durva... <#wow1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Azért komoly elvárásaim nincsenek, nem igazán hiszem, hogy lenne újrajátszás. Bár cáfoljon rám az EHF...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Interjú a legújabb játékosunkkal

Veszélyben a csarnokunk parkettája... <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
TÖBB HIBA TÖRTÉNT
ANDORKA SÁNDOR
Az EHF versenybizottságának tagja
„Az utolsó két másodpercet kikockázva megállapítható, hogy a bírók több hibát is elkövettek, és ezek miatt jogos lehet az FTC óvása. A játékvezetők 59:58-nál le akarták futtatni a 2 másodpercet, de a szabály egyértelmű: a szabaddobásra akkor adható jel, ha a labda a dobást végző játékos kezében van, és ő a megfelelő helyen áll. A játékvezetőket meggyőzték, hogy nem időn túli a szabaddobás, van még hátra 2 másodperc. A felvételen látszik a központi óra, és az a mérvadó, ami azon áll. Ezt az EHF delegátus korrigáltatja 59:58-ra, majd néhány percnyi káosz következik. Végül a szabaddobást végző játékos lepasszolja a labdát, amely még az átlövő kezében van, amikor lejár a játékidő. Ezt a dudaszó jelezte, és a labda ezt követően került a kapuba. Az utolsó, a döntetlent jelentő gól a hivatalos központi óra szerint érvénytelen. Ezt a kapujátékvezető jelezte is, a mezőnybíró viszont gólt ítélt. A delegátus pedig megbeszélte velük, hogy érvényes a gól. Pedig a kapubíró véleményének kellene döntenie, ő ellenőrzi, hogy a dudaszó pillanatában a labda bent volt-e.”
Isthy
Akkor most már hivatalos:

Triscsuk nálunk

Az idei sérüléshullám miatt szükség is van rá.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Női kézi BL: fordulat - az EHF mégis befogadta a Fradi óvását!

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-bl-fordulat-az-ehf-megis-befogadta-a-fradi-ovasat-2365811
Isthy
Szabó Edina a DigiSportnál

Természetesen Triscsukkal kapcsolatban semmi érdemi dolog nem hangzott el.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Majdnem elfelejtettem:

Balatonfüredi KSE ‒ MOL-Pick Szeged
Férfi NB I 6. forduló - Balatonfüred
2014.09.24. 19:00 Duna TV

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Egyetértek, ez valóban jó cikk, ami nagyon ritka az NSO-nál.

"Pastor: De nemcsak emiatt nehéz mindenkinek a kedvében járni. Magyarországon, ha elveszítesz egy meccset a felkészülés során, ami semmit sem számít, egyből jönnek a károgók. Becsúszik egy vereség, és máris krízisről beszélnek. Nem szabad ilyen vaknak lenni, mindig bizalommal kell lenni a csapat iránt. Spanyolországban is sok a károgó, de nem annyi, mint itt."
"Martín: Győrben is idegesek lettek az emberek, amikor a közelmúltban többször kikaptunk, pedig helyükön kell tudni kezelni a vereségeket is."
"Martín: Szerencsére nem értjük annyira a nyelvet, hogy újságokat olvassunk…" <#ravasz1><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Kivételesen színvonalas riportot készített az NSO a hazánkban dolgozó három spanyol trénerrrel. Ambrossal, Pastorral és Ortégával - Néhány idézetet kiemelnék - így ajánlóképp - Ambros Martintól:
"Ha ilyen játékosaid vannak, mint nekem az ETO-nál, megköveteli, hogy felérj edzőként a szintjükhöz."
"Szerencsére Görbicznek mutathatok olyat, amit még soha nem látott, egyből megérti – teljesen más színvonalat képvisel."
"Nem csak azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, hanem hogy tanuljunk valami másik kézilabdakultúrát. Ez nagyon fontos."
"A csereemberek, akik csak kevesebb percet kapnak, legalább olyan fontosak egy csapat életében, mint a kezdők. Mindig éreztetem velük, menyire lényeges, hogy készen álljanak, hiszen csak velük együtt lehet a sikereket elérni."
(- Ha érkezne ilyen felkérés, elvállalnák a magyar válogatott irányítását?-) "Ha össze lehetne hangolni a klubban végzett munkát a válogatottal, akkor szívesen, ám nem vagyok benne biztos, hogy ennek most jött el az ideje. Kevésnek érzem, hogy csak az összetartásokon foglalkozzak a kézilabdával. De egyszer szívesen irányítanám valamelyik női nemzeti csapatot olimpián vagy világbajnokságon." a teljes riport:

Akik új színt hoztak a magyar kézilabdába - egy asztalnál Martínnal, Ortegával és Pastorral

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/akik-uj-szint-hoztak-a-magyar-kezilabdaba-egy-asztalnal-martinnal-ortegaval-es-pastorral-2365533
Isthy
Inkább az utóbbi lett volna jobb <#wink>
Bár, amilyen állapotban Tomasevics van, még lehet a BL-ben is karcsúbb lett volna a szereplés már az első csoportban. De ezt már nem tudjuk meg.

Bizony lenne itt még tudnivaló, ami tisztítaná a képet.

A KEK-ben nekem inkább felrémlik ismét egy dupla orosz túra <#ravasz1><#vigyor> Persze lehet belőle dupla dán is, egy kis FCM nosztalgiával.

DUNAFERR FOREVER!!!

Gyorsan futottam át a hírt, így nem vettem észre, hogy a következő mondatban nem Glaserról van szó. Kikészít az ügy, annyi időt elvisz a fejlemények úgy-ahogy követése. Jobb lett volna simán kiesni - de akár továbbjutni is 😊

Egyébkétn pont erre a sok kérdésre akartam célozni. Az egész nem tiszta. Mindazonáltal el tudom képzelni a sajtótájkoztatós produkció és sok egyéb bénázás után, hogy Jeney keveri az óvást az óvási szándékkal (illetve a videó szerint helyenként biztosan így tesz), de a papiros szövege nélkül nem teljes a kép. Az sem derült ki, hogy mi kértünk-e több időt, és ezért hívták-e Glasert, vagy másról van szó. Nehéz megítélni ennyi alapján, csak a szagát érezni. Mindenesetre nem az jött le, hogy mi körültekintők voltunk, ahogy az se, hogy az EHF megkönnyítette volna az ügyintézést, mellyel kínos lett volna foglalkozniuk.

Szerk.: A KEK az szinte biztos. Már látom a tavalyi "Fradi-Érd döntő" mintájára az idei Fradi-Siófokot.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2014.09.23. 20:59:48
Isthy
Nem tudom, honnan vetted azt, hogy Glaser írásban elismert bármit is. Ilyet sehol nem írtak. Arról olvashattunk, hogy beszéltek vele és annak alapján cselekedett vagy nyilatkozott az EHF képviselője. Ahogyan helyesen le is írod a következő, videós hozzászólásodban. Nem tudjuk, mi és hogyan hangzott el Glaser és az EHF képviselőjének beszélgetésében. Erre írtam azt, hogy lehet félre is értettek valamit és ezért lett ilyen megoldás.
Az, hogy mi történt tényleg még mindig nem ismerjük. Vannak itt még homályos pontok...
Én is csak próbáltam lehetséges verziókat leírni az akkor ismert infók alapján. Egyébként meg egy kérdés, amit még nem boncolgatott senki és engem igazán érdekelne:
Egyáltalán miért kellett felhívnia az EHF képviselőnek Glasert? Miért volt szükség egyeztetni vele és miről?
Valamilyen dologban nem értettek egyet a felek? Milyen dologban volt szükség az ő esetleges állásfoglalására? Az óvás szabályai egyértelműen le vannak írva az EHF BL szabályzatban. Akkor miért? Valaki mást akart, mint ami ott van? Vagy nem tudták, hogy mi van ott leírva? Vagy valami másért? Érdekes pont ez a történések értékelésénél, amiről senki nem beszélt még. Lehet vannak itt még érdekes körülmények, amikről nem tudunk. Ahogy írod, azt sem tudjuk pontosan mi van abban a papírban, amit az EHF delegált írt.
Majd meglátjuk mi derül még ki és ezek hogy befolyásolják a képet. Sztem az ügy végkimenetele nem fog változni, a KEK-ben fogtok szerepelni.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2014.09.23. 20:30:00

DUNAFERR FOREVER!!!

Ez alapján összehord hetet-havat, és Glaserral csaktelefonon értekeztek, ahogy már világosabb a történet, hogy csak a zsűrielnök osztott autogramot. Megnézném én is, hogy mi is áll abban a nyilatkozatban. Mondjuk ha tényleg azt írták, hogy óvtunk, akkor valahol elismerték a szándékunkat., de még ez is necces, és kérdés, hogy tényleg így áll-e benne.
Ez ennél bonyolultabb. Kedvezményeket adni valamiből csak úgy lehet, ha tudja, hogy máshogy van, akár azt is, hogy hogy van. Ráadásul Glaser, hanem is nagyfőnök, egy nagyobbacska hal, és a szövegkörnyezet alapján ő ismerte el ezt írásban is. Nem lenne tisztában a hatáskörével? Mi erre a gyakorlat? Mert ugye a jog áltlaában úgy ír elő határidőket, kötelezettségeket, hogy attól kedvezően el leeht térni, tehát elképzelhető lehet, az EHF méltányossága is, az egészben ez az írásba adom dolog a meglepő. Ettől függeltenül nem vagyok arról meggyőződve, hogy a lobogtatott papír bármiféle pótóvásra jogosít.

Szóval az első lehetőséget kizárnám. A másodikkal meg az a baj, hogy ezzel a megoldással túl nagy támadási felületet nyitna az EHF, Glaser pedig saját magát hozná tudatosan kínos helyzetbe. Ez is túl merésznek tűnik, akkor is, ha a következményekben nem hiszek.

Összességében tehát még mindig nem értem, hogy mi történt, mert mindkét verzió elég vad. Annyit viszont tudunk biztosan, hogy a pályán is vad dolgok történtek (szégyellhetjük magunkat, de várható volt, hogy ha még aránylag össze is kapjuk magunkat, nem most kezdünk el egy csapásra brillírozni, jó meccselés nélkül nem oldjuk meg), a zsűriasztalnál is, és igen, ahogy te is mondod, ezt az óvás dolgot mi mindenképp elszúrtuk, ezért nem is vontam vissza semmit a korábbi hozzászólásomból.
Isthy
Közben kiderült, hogy "közös megegyezéssel" elváltak útjaik. Nyilatkozni az eseményekről pedig egyik félnek sem szabad... <#ravasz1><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Ha ez valóban így történt, akkor 2 dolog lehet:

Egy: Az EHF tisztségviselői közül többen nincsenek tisztában a vonatkozó aktuális szabályokkal.
Kettő: Tudatosan megtévesztették a Fradi képviselőit, hogy később ne kelljen érdemben vizsgálódniuk az ügyben.

Majd lehet később megmagyarázni, hogy az egyeztető telefonbeszélgetésben a felek valamit félreértettek és ezért történt az egész és sajnálják.
Ha a Fradi képviselői ismerték a szabályokat, akkor ahhoz kellett volna ragaszkodniuk. Hagytak egy támadási felületet, amit az EHF kihasznált.
Utoljára szerkesztette: Isthy, 2014.09.23. 16:23:33

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
A hétfői megbeszélésen ezek szerint nem született nyilatkozat képes eredmény. Húzzák ám szépen, kíváncsi leszek a "szüleményre" <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
„A zsűrielnök azt mondta, egyeztetett az EHF versenybizottságának elnökével, aki azt mondta, nem kell leadni egy órán belül az írásos óvási szándékot. Ezt a delegátus írásba is adta. Elég volt hétfőn 17 óráig eladni, írásban elismerte, hogy átvette az 1000 eurót is – mondta Jeney Zsolt Ákos. – Leadtuk a papírt hétfőn délig, majd ma értesítettek, hogy kellett volna írásos óvás is. Továbbvisszük az ügyet nemzetközi jogászokkal, fellebbezünk az EHF-nél, meg akarjuk védeni az igazunkat.”
Az EHF írásba adta nekünk, hogy nem kell írás, ráér hétfőn is

Ha ez igaz (alig tudom elhinni az újabb elképesztő fordulatot), akkor már nem tduom, hogy mit mondjak. Mi azért firkanthattunk volna valamit, de ez esetben az EHF is alulmúlja önmagát. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kellene vinni, és eltörölni őket a föld felszínéről. Nem azért, mert mi kiestünk, van ilyen, de azért a hazug sumákolásnak is határa! Nem, ezt még róluk sem hiszem el. Ilyen nincs!

Szerk.: Jelentkezzen, aki érti, mert nem értem, hogy mi történhetett.
Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2014.09.23. 15:44:41
Breki33
Azért az 1000 eurós óvási díjat elfogadták.....
Megnyugtató, hogy meccsen után még tudtuk fokozni a fokozhatatlant, elképesztő. Kíváncsi vagyok rá, hogy a KEK-ben indulunk-e, vagy nem jelenünk meg, mert nem is tudunk róla, hogy a BL-selejtezőből odapottyantunk. Valemelyik szurkoló beszólhatna miatta telefonon, a tájékoztatás nem árt.

Ettől persze még az EHF szólhatott volna a kasszánál vagy a szóbeli jelzésnél, hogy valami papirost adjunk már nekik oda. Nem tudjuk, hogy mi hangzott el.
Eső után köpönyeg....
kaloz174
Ezzel együtt nem kellett volna megadni ezt a lehetőséget a Fradi részéről.

kaloz174
Az EHF-nek ezt a meccset hivatalból, óvás nélkül is, vizsgálnia kellett volna. Olyan sok volt a botrányos, tisztátalannak tűnő elem.

kaloz174
No comment... Ezzel megint lejáratta magát a EHF. Ahol a több pénz van, annak van igaza. <#boxer>

ToCsEk

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Breki33
Jó kis cikk:

http://valogatott.blog.hu/2014/09/23/egy_ovas_arnyekaban
Utoljára szerkesztette: Breki33, 2014.09.23. 11:12:24
Isthy
Mai tv-s program:

Szeged KKSE - MTK
Női NB I 4. forduló - Szeged
2014.09.23. 19:00 Duna TV

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Így színes és változatos a csapat <#ravasz1><#wink>
Én láttam több fotót is, amelyeken pl. Martin is szerepelt a csapat tagjaival.

DUNAFERR FOREVER!!!