61665

udrvcsn9.jpg

Vélemények egyik legsikeresebb

csapatsportunkról.

• Zóanagyvarázsló
    Az utolsó 10 percre nálam az adás is elment. Inkább az utolsó 30-ra kellett volna megtennie ezt a szívességet.

Egyébként azt a bizonyos 12 perces gólimpotenciát is rögtön követte egy majd' 5 perces. Rossz volt nézni, ahogy a második félidőben el se találtuk egymást a labdával, vagy amikor Cifra a kezében lévő labdát lassabban érte el, mint a kétméteres hátrányból induló Löke (bár ezt a kimentelt magam is prognosztizáltam). Ez az a játék, amivel fölösleges kiállni az FCM ellen.
    Utoljára szerkesztette: Zóanagyvarázsló, 2015.03.29. 17:31:58
  • Isthy
    Győri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungária 29-23 (15-14)

A szorosabb első félidő után az ETO végül simán győzött és nyerte meg a Magyar Kupát. A szünet utáni majd 12 perces Fradi gólképtelenség eldöntötte a meccset, utána már csak a győri győzelem aránya volt kérdéses.
    Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.03.29. 17:24:11
  • Isthy
    Mai érdekesebb tv-s meccsek:

Győri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria
    Női MK döntő - Győr
    2015.03.29. 15:45 Duna World

MKB-MVM Veszprém - Meshkov Breszt
    SEHA Liga döntő - Veszprém
    2015.03.29. 18:00 DigiSport1
  • Isthy
    Közben már én is olvastam, hogy 3 év az a hosszú táv. Bár mintha Vovával is hosszú távra terveztek volna és mi lett belőle...
  • kaloz174
    Akikkel beszéltem, vegyesen fogadták a hírt, itt, helyben.
    Az viszont a polgármester tájékoztatásából kiderült, hogy 3 évről van szó:
    "Új vezetőedzővel írt alá 3 éves szerződést a siófoki női kézilabda csapat ügyvezetője. A dán tréner komoly szakmai előélettel, óriási nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és egyebek mellett a dán Viborg edzője is volt. (A kézis szurkolók tudják, hogy mekkora név ez.) Köszönet a leköszönő trénernek és sok sikert az újnak."
    Úgy tűnik, jól gazdálkodik az egyesület, mert talán 2 évvel ezelőtt még csődközeli helyzetben voltak. Ma már ilyen merész terveket szövögetnek, gondolom, minden vonzatával (új játékosok, stáb, stb.) együtt. Lehet, ezt fogják tanítani ezután a sportközgazdászoknak?? (Hogy aztán ebből mennyit profitálnak a siófoki kézisek, a szó szoros értelmében, az más kérdés...)
  • Isthy
    A Bonaventura ikrek és a 7 mezőnyjátékosból álló csapat a kapuban a kapussal Hihetetlen, hogy nem vették észre...

Utoljára szerkesztette: Isthy, 2015.03.27. 19:37:54
  • Isthy
    Most már hivatalos is a dolog. Mennyi az a hosszú táv, mert erről sehol nem írnak. Ugye minden relatív, így a hosszú is
  • kaloz174
    Amiről már suttogtak:
    Dalmose lesz az SKC új edzője?
  • kaloz174
    Tomori Zsuzsa indokai (Az ő speciális szemszögéből. Azt már csak én teszem hozzá, na és ezért nem is vádolom különösebben. Megfelelő szubjektívitással.
  • Gabess8
    Ez így igaz, ezt nagyon komoly szinteken meg is erősítik. A napokban volt egy riport, amely a későbbi akár 40-50! évesen jelentkező problémákról szolt aminek a szoptatás elmaradása miatt is lehet.
    Így van első a baba és az egészség a többi csak utána ez nem lehet kérdés.
  • kaloz174
    Az én ismereteim (na és meggyőződésem) szerint lényegesen jobbak az esélyei azoknak, akiket minél tovább tápláltak anyatejjel. Természetesen több álláspont létezik, ráadásul minden ember más, az esélyt viszont mindenképpen meg kellene adni a babának.
    Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2015.03.25. 18:36:48
  • kaloz174
    Somogyi kézis hírek. Fókuszban a 1 élvonalbeli csapat. (Csurgó, Siófok)
  • primavis
    háát nem tudom, engem anyám nem szoptatott, de elég idős vagyok ahhoz, hogy azt mondjam, hogy kiváló immunrendszerrel áldott meg a fennvaló! Persze, megvan a szerepe az anyatejnek, de a hatás főleg a befogadó féltől függ.
  • kaloz174
    Elvileg...
    Nézzük azért kicsit "anyuka" szemmel is. :) Gyakorlatilag minél tovább szoptatja a picit, annál többet segít neki a jövőre nézve, ami az immunrendszerét illeti. Ha már vállalták a gyereket, akkor vállalják azt is, ami vele jár...Ez az én véleményem. Ilyenkor nem tudok tekintettel lenni semmiféle egyéb szempontra, mert minden sokadrangú ehhez képest.
    Lehet, természetesen, hogy a szülők ezt másképp látják, érzik. Én, nőként, viszont tartom a véleményemet. (A szoptatást nem biztos, hogy elősegítené az edzésmunka fizikai terhelése.)
    Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2015.03.25. 14:48:30
  • kaloz174
    "3350 grammal és 55 centivel megszületett Szöllősi Hanna , Zácsik Szandra és Szöllősi Szabolcs kislánya! Az elbűvölő kislány és az anyuka is jól vannak."

Gratulálok!

(Már most megvan a magassága, arányosan. )
  • Isthy
    Ha már rólatok esett szó: megérkezett az utánpótlás
    Gratulálunk a kézilabdás szülőknek!
    Elvileg ősszel már kezdhet játszani és tavaszra bele is lendülhet újra. Reméljük lesz értelme válogatott szinten is Riót tekintve.
  • Zóanagyvarázsló
    Nálunk szerencsére nemcsak a kötelezőt hozta, hanem az első 3 éve volt fantasztikus, hiszen a két KEK-győzelem után BL-gólkirálynő lett.
  • Isthy
    Németh András a Digisporton

Nagyon remélem, hogy tényleg lesznek olyanok akik még bekerülhetnek a keretbe az aktuális teljesítményük alapján.
  • Isthy
    Tomori az új csapatainál első 2 évben mindig jól teljesít, sztem most sem lesz ez másként. Herr pedig elvileg Óvárra mehetne, de lehet az ottani problémák miatt mégis máshol köt ki.
  • Isthy
    A veszprémiek a PSG-t kapták, a szegediek pedig Kielt a BL negyeddöntőkben.
  • primavis
    KIváncsi vagyok Tomori formajavulására, mert másfél éve igencsak gyengén muzsikál, kivételes alkalmaktól eltekintve (de azok igen ritkán voltak). No meg arra is, hogy Herr hova szerződik.
  • kaloz174
    Ugyanaz, pepitában: a Kohásznál. Hogy miért volt a szezon közbeni váltás, az még mindig rejtély, de nem tudhatunk mindent. (Remélem, legalább Bokit megköszöntötték. Boldog szülinapot itt is neki! )
    Utoljára szerkesztette: kaloz174, 2015.03.23. 16:23:42
  • kaloz174
    Megérdemelték a koccintást a srácok! Gratulálok én is nekik.
  • kaloz174
    Pena a Fradiban nagyon hasznosan játszott az utóbbi időben, így egyetértek azzal, amit róla írtál.
  • Isthy
    Változások az ETO-nál és a Fradinál

A győri változások nem okoztak meglepetést, az előzetes infóimmal tökéletesen megegyeznek. Szeny helyzete kérdéses még, ő esetleg maradhatna 3-as védőnek.
    A Fradinál Pena maradása nagy nyereség, Hornyák esetében pedig majd kiderül, hogy most tud-e élni a lehetőséggel. Itt még biztosan lesznek bejelentések, mert van még pár dolog amiről nem volt most tájékoztatás.
  • Isthy
    Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen 31-29 (16-13)

Hatalmas gratuláció a szegedi csapatnak!

Szinte hihetetlen, de kettős győzelemmel búcsúztatták a Bundesliga 2. helyezett csapatot Ezen a meccsen is volt egy 6-7 perces gödör, csakúgy, mint az elsőn. Akkor az szünet előtt, most meg a szünet után. De mindkétszer rendezték a sorokat és uralni tudták a mérkőzést. Elöl Bombac és Balogh nyújtott kiemelkedőt, hátul meg Sierra a legfontosabb pillanatokban védett hatalmasakat. De mindenki hozzátette a magáét. Jár a gratuláció a csapatnak
    A meccs után koccintottunk is a fiúk egészségére egy kupica jóféle házi birs pálinkával
  • kaloz174
    Férfi BL nyolcaddöntő visszavágók:
    DigiSport1 17:15 Pick Szeged-Löwen
    (Én csak másolok...:))
  • Isthy
    Nem is baj, hogy helyrerakták őket, mielőtt megint hatalmasra nőtt volna az arcuk

A veszprémiek nem szakadtak meg a visszavágón (főleg hátul), de így is megoldották simán (37-31). Ma a szegedieknek sokkal keményebb erőpróbája lesz, hiába az idegenbeli 4 gólos győzelem. Ahogy korábban is írtam, nem tetszenek az EHF által teremtett "körülmények". A németek is komolyabban veszik majd és Landin sem hiszem, hogy még 1x ekkorát betlizik a kapuban.
  • primavis
    A svédek megverték a románokat a kolozsvári turnén 26-17-re! A németek meg a brazilokat 25-20-ra.
  • Isthy
    Kielce - Montpellier 31-33

A lengyelek majdnem bajba kerültek hazai pályán, annak ellenére, hogy idegenben 29-25-re nyertek. A franciáknak megvolt az esélyük a meglepetésre, de 3 perccel a vége előtt kapott kiállítás megpecsételte a sorsukat. Így is vezettek 33-30-ra 25 mp-el a vége előtt, de a lengyelek támadhattak és a legvégén gólt lőttek. A franciák hagyták lőni a szélsőt hátha kihagyja és még fordulhatnak, de nem így történt.
  • Isthy
    Magyarország - Spanyolország 25-25 (13-14)

Buli kiválóan játszott és egy félidő alatt lőtt 8 gólt, a végén is ő egyenlített. Tóth Gabi mind a 7 büntetőt belőtte és Bírónak voltak jó védései. Ennyi amit pozitívumként elmondhatok a meccsről. Nem lehetünk optimisták a látott teljesítmény alapján. Az, hogy a szöv. kapitány egy időkérésnél azt sem tudja mi van a pályán, elég gáz...
  • kaloz174
    Mai program még:
    DigiSport1: 16:15/16:30 Veszprém - La Rioja Férfi BL nyolcaddöntő visszavágó
  • kaloz174
    Nem akárkiről beszélnek, úgy tudom, az illető dán élcsapat mellett dolgozott eddig...
    (Eltévesztettem egy szót: "fedezet"="fedezetet"...)
  • primavis
    Amorim nélkül nem csak az ETO, hanem a brazil válogatott is szenved! Tegnap kikaptak a kolozsvári turnén a románoktól 27-19-re.
  • kaloz174
    Ha már off: ajánlom ezt a nagyon figyelemre méltó kis értekezést. Jó lenne, ha sokan olvasnák e hazában!
  • kaloz174
    Most hallottam a helyi zuhanyhíradó híreit...Úgy tűnik, megvan Golovin utódja...Nem magyar, állítólag...A fedezet mindenki fantáziájára bízom.
  • Gabess8
    Persze hogy ismerős, ezért raktam be..., láthatjuk szeretett sportágunknál, de akár a falábúaknál is... Szerintem ezen az akadémiák sem fognak segíteni, mert azt is másra használják...
  • kaloz174
    Na igen, mert: "Tehetséggondozás helyett pénzszórás"....
    Nem ismerős? Talán tanulni kellene belőle!
  • kaloz174
    Stockerauban küzdhet a a VB-ért a magyar női kézilabda-válogatott
  • Gabess8
    Amikor az is baj, ha sok a lóvé.